V Japonsku se odohralo silné zemetresení , tsunami a jiné prirodné katastrofy dnes 11.3. 2011 (zrovna dva dny pred mojimi narodkama) :(
je nezvestných pres 80 000 lidí a na 95 procent to neprežili. :( Vyhlasuju den smútku :(
Předchozí téma |
Seznam témat >> Obsah tématu |
Následující téma |
Chvilka Smutku |
V Japonsku se odohralo silné zemetresení , tsunami a jiné prirodné katastrofy dnes 11.3. 2011 (zrovna dva dny pred mojimi narodkama) :(
je nezvestných pres 80 000 lidí a na 95 procent to neprežili. :( Vyhlasuju den smútku :(
Zrovna jsme to viděl v TV. Je mi z toho na nic. Držím jim palce...je to strašný :(
John Beak the Nearly Ultimate One |
Accidents happen.
Smutek :( |
[3] John Beak: Prosím. Mluvit česky a k teme.
[2] Gregorius: Souhlasím stebou. Malem sem se rozplakal když sem se o tom dnes dozvedel.
Taky mě to chytlo, když jsem se to dověděl...
Ale věřím, že Japonsko všechno dokáže překonat.
[4] : Neexistuje český ekvivalent plně vyjadřující tu myšlenku. A k tématu to je.
Zpráva byla změněna dne 11.03.2011 v 22:37:03
Gregonos |
[5] Ash493: Ješte jedno tsunami a zemetresení. A Japonsko akorat prekona a prohra dlouhy boj o svojí skazu a zanik.
Trac |
A to prej není všechno. Tsunami taky poškodilo atomové elektrárny , už se jen modlime aby neunikla radiace.
Giratina |
:(
Mystrmario |
:( :( :( :(
Unown Fň |
The headline you won't be reading: "Millions saved in Japan by good engineering and government building codes". Buts it's the truth.
Nemo |
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=bad_person.jpg&ref=nf
Pidgeotto |
prej se nic nestelo. Vybuchla atomová elektráren a prej se nic nestalo. To samé bylo v 86 z Chernobylem. Media budou stale klamat a zatajovat že vo Fukushime nehrozí nic.
FC: 2837 0095 1268 |
"Looks like even when people are dying, there are three thing that still works in Japan. Anime is aired as scheduled, Shonen Jump still comes out weekly and Konami are still working on new edition of Yu-Gi-Oh! TCG. Looks like some things could not be stopped by anything."
[14] : Já teď četl, že žádná Fukušima nikdy neexistovala.
(a odteď už serious)
V té elektrárně něco vybuchlo, ale reaktor to není. Nejvíc radioaktivity uniká řízeně - musejí upouštět slabě radioaktivní páru z reaktoru, kterej se bez chlazení jinak natlakuje, přehřeje a vybouchne. Až opravěj chlazení, snad to pude pořádně vypnout.
[15] andy x: Není pravda. Například poslední díl Gosick se nevysílal, protože nejede komplet ta stanice, na které to normálně běží.
Offtopic Andy |
[15] andy x: prosím neprispivej když si OT
Kdo chce alespoň nějak přispět, může využít například DMS služby jako:
Armáda spásy ČR - DMS ARMADASPASY na číslo 87 777
ADRA ČR - DMS ADRA na číslo 87777
Také můžete přispívat na účet sbírky 475 335 533/0300, VS 222.
Sám mám bohužel příští týden školu, ale další týden jsou naštěstí jarní prázdniny, takže nejpozději za týden pojedu pomáhat s odstraňováním následků. Pokud to bude možné, budu pak informovat, jaký druh pomoci by teoreticky mohli poskytnout třeba i lidé z pika.
[18] Blue Charizard: Hodně zdaru
Miju Miju ^^ |
[18] Blue Charizard: Jasne a 85 procent penezí pujde uplne nekomu jinimu.
A jak že pujdeš pomahat z odstranovaním škod ?
[20] LOVE15: Nechci se s tebou hádat o takových věceh. Ale i kdyby mělo jít 15 procent na skutečné účely, není to lepší než nic?
Já momentálně šťastnou shodou náhod v Japonsku žiju, takže dojet tam pro mě není finančně ani časově nepřekonatelně náročné.
Miju Miju ^^ |
OK a jak im teda budeš pomahat?
[21] Blue Charizard: To bydlíš někde na jihu?
Btw. Koukám, že Japonci mají vážně "štěstí" ted zase sopka
Zpráva byla změněna dne 13.03.2011 v 18:25:40
[23] Gregorius: U Osaky říkal )
Miju Miju ^^ |
[24] Gregorius: :(((
mmm666 |
Stalker: Shadow of Fukushima
Miju Miju ^^ |
[27] : Shadow of DarkArcaninePyRo
(mam to zmazat ale ja to predse jen tady nehám ^^)
Zpráva byla změněna dne 13.03.2011 v 21:10:05
[29] Schyzo: *like*
Miju Miju ^^ |
[29] Schyzo: *dislike*
Mitarai |
*Crosses fingers*
Good luck to Japan and all citizens...
Je mi z toho na nic... když vidím co se jim tam stalo... :( Doufejme, že se už nic nestane a, že to Japonci překonají .....
je to strasny.. moje oblibena zeme... :(
Big Deal, začni dělat něco užitečného jako támhle Blue a nezakládej topicy které 1. nemaj význam 2. nic nezmění 3. používáš je akorát abys ukázal jaký bezmocný emo jsi, nebo se starej o svuj business (včetně nezakládání topiců a 123bodů)
Sám jsem momentálně bohužel musel zrušit plán jet během příštího týdne na sever, jelikož i tak tam teď jsou nedostatky jak elektřiny, tak dostupných dopravních prostředků, nemluvě o zásobování. Prozatím jsem se tedy musel spokojit s finanční pomocí. I nadále nabádám ostatní, aby se připojili. Několik možností je v příspěvku [18], další možností je například Červený kříž:
účet sbírky ČČK, č.ú. 222826/5500, var. s. 999
DMS z mobilního telefonu s textem DMS CCK na telefonní číslo 87777
V tématu o Animefestu se pak dozvíte i o možnosti přispět přímo při rezervaci lístku.
Zpráva byla změněna dne 16.03.2011 v 08:13:32
[36] Blue Charizard: A na vlastní pěst autem nebo tak něco nejde?
[37] Ash493: V těch místech je už tak nedostatek benzínu, takže by tam akorát uvízl.
[36] Blue Charizard: "Vase DMS pro Cesky cerveny kriz na pomoc Japonsku byla prijata.", bohužel v momentální situaci je to vše co mohu nyní dělat
[37] Ash493: Jak píše John; navíc i teď je víc dobrovolníků z řad Japonců, kteří by měli menší problémy s jazykem, než já. Až bude možné přijmout všechny, co se najdou, bude to teprve mít smysl.
Japanesse is bad |
Dejte si do youtube "Anime Cruelty in Japan" ... A pozrite nektere videa. A ak i potom budete mít rádi Japonsko tak ste sadisti.
[41] Japanesse is bad: A pokud vám to nebude stačit, vzpomeňte si například na velryby.
A pak si vyberte kterýkoli jiný stát na světě a najděte si o něm podobné informace. Soustřeďte se opravdu jen na to špatné. A jestli i potom budete mít rádi tento svět, jste sadisti.
King |
Pravda všude to tak je :D nevím co mi to muj kamoš z azetu nataral :D už sem nekdy rekl že Japonsko je ta nejlepší krajina jaka muže bejt :) ?
[43] King: Inu, zatím jsi tvrdil přesný opak, a ani v jednom případě s tvým názorem nesouhlasím ;)
[43] : Bejvala, teď to máme přímo jako z Fallout her
Já teda brečel, nevim jaktože vám je jedno takové obrovské neštěstí, od pátku to denně sleduju a obětí pořád přibývá :/ Prý jich bude 15 tisíc.
Miju Miju ^^ |
[46] Laties: Presne tak :( je mi ich líto ... Ale to ješte jen ponesou nasledky za tou Fukushimu , udelali poradnou chybu na ostrove budovat Atomovou Elektraren.
No víš, oni nemají jak jinak získávat energii, Japonsko je země bez nerostného bohatství.
Miju Miju ^^ |
Jo , pravda ale mohli by treba vodnou nebo viternou elektrarnu. Atomovy nejsou bezbečne nikde ne to ješte na ostrovech. No jo co už :(
Je vúbec naka cesta jak zabranit zemetresum ?
[49] LOVE15: vodní ani větrný by jim jaderný nenahradili ani zdaleka a jaderný nejsou moc nebezpečný, jen v černobylu to dopadlo špatně.
[49] LOVE15: Japonsko je odolné vůči zemětřesením, vždyť jich každý rok je několik... akorát teď se to prostě zkombinovalo i s tsunami...
Miju Miju ^^ |
[50] Laties: Pravda , je jiné když se vožralí ukrajinci vožerou a ješte ktomu začátečníci a pak prásk , a je jiné když Japoncov napadne Tsunami.
[51] Ash493: Mam jeden dotaz pro tebe. Vyrabaji se ješte BW epizody ?
Lou |
Taky vemte v potaz, že Japonsko má prý 55 17 jaderných elektráren. Jenom 2 mají problém po zemětřesení a tsunami z toho jen jedna je má váženější. Podle mne dost slušná bilance. Nejsem si jist, zda by jiná země dokázala totéž. (Pozn.: k využití atomové energie se zde nechci nijak vyjadřovat.)
EDIT:
Sorry, asi jsem si špatně přečetl info, teď čtu, že elektráren je 17 a ty mají 56 reaktorů.
Zpráva byla změněna dne 19.03.2011 v 17:43:31
[53] Laethnes: Ovšem i poměr 2 špatné : 17 celkem je dobré a máš pravdu, že ostatní státy by si s tím takto neporadily... vezměme si to, že by to bylo v Rusku... no dobře neberme, protože to bychom tady nebyli, protože by už dávno unikla radiace do ČR =D
[52] LOVE15: Ano vyrábějí, jak JP, tak ENG.
Miju Miju ^^ |
[54] Ash493: že ENG :D ako kdyby Američani vyrabeli Pokémony :) ja sem to myslel tak jestli je vyrabaji ty epizody i po tom zemetresení :) chvala bohu Tsunami nespomalilo produkci Pokémonú v Japonsku. Ak se nemílim. Díky Ashi :)
[55] LOVE15: Tak zase na druhou stranu to zemětřesení a hlavně to Tsunami mělo spíš lokální dopady. Jasně, Japonci jsou hodně sociální národ a tu katastrofu prožívaj všichni, ale vážně to nebylo nějak strašné a ve většině částí se o tom dozvěděli jen z bedny.
[53] Laethnes: Francie má 58 reaktorů a kolik jich kdy hrozilo že explodují?
Lou |
Btw. právě jsem se dočetl, že škála hodnocení zemětřesení roste logaritmicky a ne lineárně. Fukushima prý byla dimenzována pro 8.2, zemětřesení bylo 8.9 a rozdíl (v ne exaktně matematickém smyslu) není "o 0.7", ale "7 krát". Po tom, co jsem si to přečetl (zdroj: http://badgerlakeobserver.blogspot.com/2011/03/fukushima-nuclear-accident-simple-and.html ) jsem si to ohromeně četl dokola, abych si byl jistý, že jsem si to přeložil správně. Každopádně to samo o sobě je úspěch, dle mého názoru.
[54] Ash493: Přesně :3
[56] Laties: Teď se budu pohybovat na čistě teoretické, neodborné a ne příliš informované rovině (takže pokud ti taková rovina diskuze vadí, považuj svou otázku za nezodpovězenou), ale; musela nějaká Francouzská jaderná elektrárna čelit zemětřesení o síle takřka 9 (které by Fukushima zvládla bez problémů, i když je několikanásobně větší, než na co byla dimenzovaná) a následnému 4-8 m tsunami (které Fukushimě zrušilo záložní zdroj)? Ano, chápu, že Japonci prostě musí počítat s tím, že se jim takové věci dějí (koneckonců sám moc nechápu, proč ji položili na kraj ostrova a ne doprostřed, kde by byla chráněná proti tsunami... i když by zde nebyl přístup k moři pro možnost poslední záchrany - chlazení mořskou vodou už jsem se dočetl proč: sopky, prudké svahy, které se sesouvají a dostřel potenciálních nepřátel na druhou stranu ostrova), ale to je asi ten důvod, proč tu nemáme druhý Černobyl a proč Francie ničemu takovému čelit nemusela. (A - pochopitelně - nikdo nenabídl srovnatelný zdroj energie pro ostrovy, takže pro ně nebyla myslitelná možnost B; žádná jaderná elektrárna.)
Zpráva byla změněna dne 19.03.2011 v 20:45:03
[57] Laethnes: Já jsem zastánce jaderných elektráren, ale některé reaktory ve Fukušimě I prostě už byly staré a měli se za pár let vypojovat a ne, zemětřesení 8.9 a následná vlna 10m Tsunami se nedá odhadnout, na to neni stavěna žádná elektrárna.
Lou |
[58] Laties: Ad první věta: jak jsem psal výše, k tomuto to se nehodlám vyjadřovat. Jinak; proti tomu jsem nikdy nesouhlasil a pokud to tak vyznělo, pak se omlouvám. Každopádně - i když je to asi každému jasné - je již v plánu upgrade jaderných Japonských elektráren tak, aby zvládly i 8.9 a dané tsunami nebo vyšší.
[59] Laethnes: To bude stát moc peněz, doufám že k tomu nedojde.
Lou |
[60] Laties: Proč doufáš? Radši vrazit hromadu peněz a zabezpečit to, než riskovat, že se to bude opakovat, ne? Sice jsem na novinkách četl, že předchozí tsunami o takové síle bylo někdy kolem roku 800-900, takže Japonsko teoreticky může mít na 1000 let klid... ale jisté to není...
Miju Miju ^^ |
Ovšem , pokud Japonsko bude ješte existovat :(
[61] Laethnes: Však se tam nic nestalo v těch elektrárnách, až přijde příště už se nebude používat uran ani plutonium.
Lou |
[63] Laties: No, já osobně bych řekl, že i tomu, že je okolí elektrárny (mírně) radioaktivní, tomu, že několik zaměstnanců je ozářeno a/nebo zraněno a mnozí si to ponesou do konce života, stojí za to zabránit. A navíc - ještě není jisté, že to zvládnou. Jinými slovy; být ve vedení, nevezmu si na triko to, že by se nezvýšila bezpečnost. Rozhodně ne v tak nestabilní zemi...
[63] Laties: A co chceš používat místo Uranu? O_O
Miju Miju ^^ |
Electubuzze
[65] Ash493: Vodík
Boobies! Dancing whales! Norwegian black metal! This is sadomasochistic! :) |
Miju Miju ^^ |
moc vtipné si delat prrdel z Japoncú
Snaky |
Aky hajzel chudaci a este sa im aj posmievas to je uz naozaj trapne
Miju Miju ^^ |
presne tak
[68] Gregorius: Zajímalo by mě, kdo tohle psal. Média velmi ráda maximalizují své poznatky až do senzačních rozměrů, tento člověk zachází do opačného extrému. Má tam napsáno dost málo, s čím bych mohl souhlasit. Předpokládám, že se dívá na ty zprávy, které chce vidět, a neiterpretuje je úplně správně. Taky mám pocit, že je stále ve fázi fascinace Japonskem (kdo by se normálně chlubil tím, že měl práci až v Kóbe?) a nechce se mu vidět nedostatky.
Například...
"Evakuovaní (...) jsou v teple (...), mají jídlo, pití, základní hygienu, lékařskou péči, spojení do světa, TV..."
Pokud jsou evakuovaní v teple, pak je to díky oblečení a vzájemnému tělesnému zahřívání (samozřejmě s cizími lidmi). Je to už několik dnů, co na mnohých místech došlo jakékoli palivo. Je pravda, že se postupně daří obnovit dopravu na různá místa, na mnoho místech tomu tak ale stále není. Jídlo mají, ale jednou denně, takže dost dobře nemohou ani moc chodit ven sbírat dřevo z domů na zatopení, protože na to prostě nemají sílu. Základní hygiena se často musí obejít bez vody, takže "základní" je ještě malinko nadsázka. Lékaři sice obcházejí dočasná útočiště, ale například léků je stálý nedostatek - a zrovna Japonci jsou zvyklí do sebe cpát takové množství léků a podpůrných látek, že z toho mnozí můžou mít dost dobře šok. Spojení do světa často nějakým způsobem možné je, ale například zjistit, kdo z rodiny žije a kdo ne, to je při takovém množství lidí sakra problém. Televize pak opravdu obvykle je, ale funguje kupodivu jen tam, kde se podařilo obnovit elektrický proud.
"Japonská média informují veřejnost stále a pravdivě o aktuální situaci v elektrárně. Nic nezatajují."
Toto si každý musí přebrat sám, ale přinejmenším si dovolím tvrdit, že tahle formulace je dost naivní.
Lou |
[73] Blue Charizard: Když jsem ten článek četl, taky se mi tak trochu zdálo, že pravda bude asi někde uprostřed. Zvlášť po přečtení toho, co zmiňuješ jako poslední.
Objektivně vždycky domácí vláda nutí média katastrofy označovat za menší, aby nevyvolali paniku a aby to vypadalo, že nemají na svědomí takový průser. Zahraniční média naopak zveličují ve snaze o seznaci a sázejí na to, že většina těch, co je sledují, ani netuší, kde je země, o které referují.
Z toho, co jsem se dočetl, bych řekl, že mimo postižené oblasti jsou lidi celkem "v pohodě", ale minimálně ty plánované výpadky proudu upozorňují, že se něco stalo. V postižených oblastech se jenom velmi pomalu daří opravovat zcela zničenou infrastrukturu, takže souhlasím s Bluem, že musí být nutně všeho (energie, potraviny, léky, informace) nedostatek.
-
Má imprese z včerejší reportáže:
"To jablko ve tmě nějak divně svítí. Můžu ho sníst?" - "Stačí, když ho před konzumací umyjete." - "A není voda taky radioaktivní?"
Nikde ale neřekli, jaké úrovně radioaktivity to jsou a kolik toho musí člověk sežrat, aby to pro něj bylo nebezpečný. Nicméně nemusím být Japonec na to, abych si raději vybral to jablko, které nesvítí. Může tohle uvést někdo na pravou míru?
Lou |
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/228373-obetem-zemetreseni-pomaha-i-japonska-mafie.html - Hm. Japonci mě fakt nepřestanou překvapovat O_O.
[76] Laethnes: tak podle ta mafie si chce zvysit popularitu nebo i jim zacina do bot.
Miju Miju ^^ |
[76] Laethnes: fail
[77] Quest: fetiš
[78] LOVE15: ehm..tvuj nazor smerem ke mne nema moc vyznamu a pochybuju ze vubec vis co to znamena.....
Miju Miju ^^ |
[79] Quest: Musím te sklamat , vím :) Ale narozdíl od tebe to nemám vyzkoušený na vlastní kúži lol. Wobbaffett a Palkia sú najviacpripominačnopennisové Pokémony
[80] LOVE15: haha, můj Wobbuffet se jmenuje Obří Pyj :D
Miju Miju ^^ |
:D múj kamarát mel Palkiu a pomenoval ju "Big Dick" :D
Předchozí téma |
Seznam témat >> Obsah tématu |
Následující téma |