[1] R*O*U*DY: Zajímavé téma. Na Pika fórum jsem dle dochovaných záznamů napsal první příspěvek 17.8.2001, ale Pokémony znám od samého počátku, kdy se v ČR začal vysílat seriál. Sem jsem začal chodit až v době, kdy už jsem osobně znal několik lidí, kteří zde již působili. Takže bych se jako nováček ani v těch počátcích necharakterizoval.
Od začátku jsem se snažil ostatním Pokéfandům pomáhat a radit, Pika jsem využíval také jako místo, kde bylo možné informovat o našich veřejných akcích. Díky Pika jsem se i seznámil s pár fajn lidmi. Každopádně jsem tu nechal kus svého života. Žel s postupem času se stránka stávala čím dál méně Pokémon fan, zejména díky přístupu návštěvníků a jejich příspěvkům ve fóru. Pikachu se tak stalo spíše stránkou nějaké uzavřené komunity, než veřejným místem pro Pokémon fanoušky. Nováčci byli přijímáni s despektem, na dotazy s Pokémon problematikou jste se spíše dočkali rejpance, než slušné odpovědi.
Snaha několika lidí včetně mě vrátit Pika prvotnímu účelu a vyčistit od "balastu" bohužel vedla jen k nekonečným sporům se zástupci poměrně početné "Pika komunity" (které měla s Pokémony společného čím dál méně) které vyústily v otevřenou válku. Majitel Pika Ender se nebyl schopen postavit ani na jednu stranu, nesouhlasil ani s "anarchií", ani s konceptem striktně Pokémon fan stránky, takže nebylo kam postoupit. Proto jsme se rozhodli jako striktně Pokémon-fan stránku obnovit PJZ a Pika už necháváme víceméně jeho osudu.
V současné době chodím na Pika víceméně jen zřídkaky, ze setrvačnosti, někdy tady oznámím nějakou významnějsí Pokémon akci. Ač jsem stále správce (fóra i chatu), nemoderoval jsem zde už roky...
Zpráva byla změněna dne 23.11.2011 v 14:42:14