Fórum

Mistrovství České Republiky v Pokémonu
(5.generace, BW / B2W2)
Průběžné výsledky on-line!

Organizátoři
(lisakVUK, Morx & další..)
[1] Vložil Organizatori dne 05.01.2013 v 22:37:08, Odpovědět
 IP hash: f12cffa93722f606

Mistrem České republiky v pokémonu pro rok 2013 v kategorii Standardní tréning se stal Blade

Druhé místo zaujal *Tyracroc*

Třetí místo zaujal Behold4r

Mistrem České republiky v pokémonu pro rok 2013 v kategorii Advenced tréning se stal madvorak

Druhé místo zaujala Eewee

Třetí místo zaujal Pidgi

Gratulujeme!

Kompletní pořadí najdete ZDE.

Společná fotografie účastníků:

Dlouho očekávaná událost - Mistrovství v Pokémonu 5. generace Pokéher je tady.

Kdy: sobota 2.3.2013 12:00

Kde: v DDM Praha 6 (nedaleko stanice Bílá hora)

Registrace:

Registrace Pokémonů proběhne na místě. Připravte si prosím Pokémony, které chcete hrát do party, abyste pak nezdržovali hledáním a výmenami. během registrace dojde u uložení pozice hry a jejímu prověření na cheaty. Data přihlášených Pokémonů budou analyzována pro zařazení do příslušné skupiny (standard či advanced). Pokud bude menší účast, bude hrát každý s každým a skupiny se zohlední až ve vyhlašování výsledků (hráč ze skupiny Standard, který bude na nejvyšším místě celkového žebříčku je výhercem v této skupině), pokud bude účast větší, budou skupiny hrát odděleně.

Pravidla: (odvíjí se od oficiálních pravidel)

Hrát se bude double battle s automatickým snížením levlů na 50. Upozorňujeme, že k dosažení maximálních možností Pokémona, je třeba jej po chycení nějakou dobu trénovat (aneb chycený Pokémon na levlu 70 se sice dá hned použít v zápasu snížený na level 50, ale nebude tak silný, jako kdyby byl předtím trénován třeba alespoň na lvl 80; oproti tomu Pokémona, kterého trénujete od vajíčka můžete klidně nasadit hned jak dosáhne levlu 50). Nezapomeňte také, že některé zajímavé útoky se Pokémoni učí až na vyšších levlech

1. Každý účastník musí mít některou z verzí Black / White nebo Black2 / White2 (originální, na jazykové verzi nesejde) a v ní alespoň 6 různých* pokémonů.

2. Žádný z použitých pokémonů, ani hra jako celek, nesmí být nijak ovlivněna cheaty (nedoporučují se Pokémoni z GTS), mezi cheaty patří i nelegitimní ovlivňování generátoru pseudonáhodnych čísel hry.

3. Hráči si připraví ve hře partu 6ti různých* Pokémonů libovolného levelu (ideálně 50+), tito Pokemoni budou zaregistrováni do turnaje.

4. Pokémony ze skupiny Zak** (Zakázané, definována níže) není povoleno hrát.

5. V zápasech je zakázáno používat útoky Sky Drop a Dark Void a předmět Soul Dew. Porušení se rovná kontumační prohře zápasu.

6. U registrovaných Pokémonů se v průběhu mistrovství nesmí měnit útoky, předměty, statistiky, ani forma.

7. Každý předmět musí být v partě unikátní, tzn. dva pokémoni nesmějí nést totožný.

8. Během zápasů je přísně zakázáno se s kýmkoli a čímkoli radit.

9. Před zahájením zápasu si hráči vzájmně ukáží své Pokémony. Až oba potvrdí, že si soupeřovu partu dostatečně prohlédli, vyberou si ze svých 4 se kterými budou hrát (soupeři už neřeknou které).

10. Hráč si má kdykoli právo nechat rozhodčím ověřit, zda soupeř nezměnil nic u svých Pokémonů, nepoužívá nepovoleného Pokémona, či jinak neporušuje pravidla.

11. Hráči musí hrát čestně a férově.

12. Podmínkou účasti je slušné a sportovní chování, hráči si vzájemně nesmějí nadávat, zesměšňovat se, ani se jinak urážet.

13. Porušení pravidel se řeší individuálně na základě vážnosti prohřešku a případné možnosti jej napravit. Veškerá porušení pravidel během zápasu je třeba neprodleně hlásit rozhodčímu, po skončení zápasu se některé věci už těžko ověřují.

* - Různý míněno nemající stejné číslo v Pokédexu. Různé formy a druhy téhož pokémona jsou stále týž Pokémon.

**Zak -

o 150 – Mewtwo

o 151 – Mew

o 249 – Lugia

o 250 – Ho-Oh

o 251 – Celebi

o 382 – Kyogre

o 383 – Groudon

o 384 – Rayquaza

o 385 – Jirachi

o 386 – Deoxys

o 483 – Dialga

o 484 – Palkia

o 487 – Giratina

o 489 – Phione

o 490 – Manaphy

o 491 – Darkrai

o 492 – Shaymin

o 493 – Arceus

o 494 – Victini

o 643 – Reshiram

o 644 – Zekrom

o 646 – Kyurem

o 647 – Keldeo

o 649 – Genesect

Spojení do DDM Praha 6

Asi nejlepším spojením je tramvaj číslo 22, která projíždí všechny linky pražského metra. Můžete na ní nastoupit na zastávce I.P.Pavlova (linka C), Karlovo náměstí (linka B), nebo Malostranská (linka A). Další výhodou je, že jezdí docela často i o víkendu. Pokud někdo pojede z Nových Butovic, případně z míst ještě dál směrem na Zličín, lze také využít autobusů, konkrétně číslo 225 (Nove Butovice -> Luka -> Stodulky -> Bila Hora), 214 (Luka -> Stodulky -> Bila Hora) a 264 (Zlicin -> Bila Hora).

Moderátor upravil zprávu dne 02.03.2013 v 22:18:54

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling is a art | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[2] Vložil John Beak dne 05.01.2013 v 22:58:20, Odpovědět
 IP hash: 5e9547743a81956b

Když mi někdo půjčí tým a hru, s minimálním nasazením se zúčastním. Jinak se na vás aspoň přijdu podívat.

Kochta
[3] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 06.01.2013 v 00:06:27, Odpovědět
 IP hash: b29b1b15f4bcee1

Kdyz nebudu linej nebo pracovat tak mozna dodelam ten predvanocni team.

There are no stupid questions, just stupid people.
[4] Vložila Raichátko dne 06.01.2013 v 00:30:31, Odpovědět
 IP hash: d8d18bd7714fedfa

Len zo zvedavosti - ako sa da zistit, ze hrac porusil pravidlo a vyuzil 'nelegitimní ovlivňování generátoru pseudonáhodnych čísel hry' ? A nemyslim teraz pouzitie napriklad Action Replay

Gambrinus
[5] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 06.01.2013 v 08:16:24, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: a1d42dd1af0ad19c

[4] Raichátko: Když ti to poví tak si najdeš jiný způsob jak to oblbnout :)

lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 06.01.2013 v 08:43:36, Odpovědět

Tak samozrejme je to do znacne miry veci osobni cti kazdeho hrace, napsat je to treba, aby se nekdo nevymlouval, ze nevedel, ze je to cheat (jak uz se nam stalo). A resety hodin zjistit lze a pokud ve hre nekdo 50x resetoval cas a ma Pokemony, jejichz pravdepodobnost feroveho ziskani je miziva, tak je to vicemene jasne.

[7] Vložil Kochta dne 06.01.2013 v 10:59:51, Odpovědět

[6] lisakVUK: Uuuuh, moment, docela často jsem v 3DSku měnil datum abych měl coiny na ty mii hry, ale v pokémonech mi to zpravidla přineslo jen nevýhodu v tom že při každé změně data se join avenue změnila na "použitou", nediskalifikuje mě to, kdybych se náhodou účastnil?

There are no stupid questions, just stupid people.
[8] Vložila Raichátko dne 06.01.2013 v 11:15:04, Odpovědět
 IP hash: d8d18bd7714fedfa

[5] : ja sa ucastnit neplanujem, len ma to zaujimalo

lisakVUK
[9] Vložil lisakVUK dne 06.01.2013 v 11:29:51, Odpovědět

[7] Kochta: Ne, podstatní jsou Pokémoni těch nepravděpodobných vlastností. Závisí i na poměru. Mít takovou plnou partu a zároveň provádět množství resetů hodin a zároveň ? (vše tu neprozradím) o něčem vypovídá. A jsou i jiné možnosti jak problém řešit, než je diskvalifikace. Je mi jasné, že se někdo může točit na skutečnosti, že teoreticky je možné něčeho dosáhnout a lhát... Však se nechejte překvapit.

[10] Vložil Kochta dne 06.01.2013 v 11:34:15, Odpovědět

[9] lisakVUK: Tak to jsem asi v klidu, žádné nereálné pokémony nemám a IV jsou víceméně taková jaká se daj breedingem ovlivnit.

lisakVUK
[11] Vložil lisakVUK dne 06.01.2013 v 12:25:15, Odpovědět

Jinak součástí registrace bude i čestné prohlášení, že hráč nepoužil žádné cheaty, nelegitimní postupy (bude rozvedeno) a Pokémony, o jejichž původu by měl pochybnosti, což stvrdí podpisem. Pokud bude někdo lhát, to už je věc jeho svědomí a morálky...

[10] Kochta: Jinak pokud si dobře četl [6] a [9], jistě sis povšimnul, že jsem nehovořil o nereálných Pokémonech (v takovém případě není co řešit), ale o Pokémonech vlastností, jejichž možnost získat je férovou cestou (a ještě ve větším počtu) je mizivá.

Zpráva byla změněna dne 06.01.2013 v 12:32:05

[12] Vložil madvorak dne 06.01.2013 v 13:01:31, Odpovědět
 IP hash: 89bb16ebee80f7a1

Na turnaj mám v plánu dorazit.

Jaký bude minimální počet hráčů ve skupině, abychom hráli samostatně? Chci si samozřejmě zahrát s co nejvíce hráči. Tenhle turnaj zase neberu až tak vážně, mým hlavním zájmem jsou oficiální VGC turnaje v zahraničí (jejichž termíny ještě nebyly pro Evropu zveřejněny), naposled jsem se ho účastnil v roce 2009 (to bylo ještě před povolením Platinum verze).

Co se týče mojí přípravy, tenhle VGC formát hodně hraju, ale mám na něj sehnané nějaké Pokémony získané pomocí RNG abuse (zde jako snad na jediném turnaji na světě ilegální), takže na tenhle turnaj si budu muset postavit nějaký alternativní tým (horší než jsem použil v Polsku nebo na WiFi turnajích).

Je-li tu někdo, zejména ze skupiny advanced, kdo by se se mnou chtěl účastnit zahraničních turnajů, rád s ním budu co nejvíc testovat. Já toho nejvíc nahrál přes internet (jednak na simulátoru Pokemon-online a pak taky přes WiFi) a když sloučím VGC 2012 a VGC 2013 (což jsou prakticky stejné formáty), mám odehráno kolem 500 zápasů na tenhle formát.

lisakVUK
[13] Vložil lisakVUK dne 06.01.2013 v 13:28:21, Odpovědět
 IP hash: e9b26e807067e80a

[12] madvorak: minimalne tak 5, prvni 3 (z kazde skupiny) dostanou diplom, takze mensi pocet hracu je nesmysl. Jinak chapu ze by sis rad zahral s co nejvice protivniky, ale nevyrovnana hra kde bys "standardniho" protivnika daval na 1 ranu by te, myslim, ani nijak zvlast neobohatila, ne?

John Beak
the Nearly Ultimate One
[14] Vložil John Beak dne 06.01.2013 v 13:44:37, Odpovědět, Zobrazit

To pravidlo proti RNG abuse je boj s větrnými mlýny. Jak jsem popisoval nedávno v tématu o cheatech, objektivní realita té hry je jiná. Souhlasím s madvorakem. Nikde na světě jsem podobné pravidlo. Možná taky proto, že se to nedá nijak spolehlivě oveřit. Návod zveřejňovat nebudu. Každý si ho domyslí sám. Ale hlavně proto, že to je jako zakazovat vyšlechtěné plodiny, protože to je "proti přírodě". Proč? Argument typu "nejde tady o něco důležitého, jako je stavba domu, jen to jen hra" ve skutečnosti znamená pouze to, že autor tohoto argumentu považuje hru za nepřirozeně důležitou.

Každopádně pravidlo je pravidlo. Proto bych poprosil, aby mi nikdo nepůjčoval tým, který je v rozporu s pravidly.

[15] Vložil madvorak dne 06.01.2013 v 13:49:14, Odpovědět

[13] lisakVUK: V tom máš pravdu. Příliš snadná výhra hráče ničím neobohatí. Nicméně i hra se standard hráči pro mě má smysl, protože mezi standard hráči budou i tací, proti kterým se budu muset dost snažit, abych vyhrál i při nějakých nepříznivých okolnostech. Když to řeknu jinak, má pro mě smysl nejen naučit se porážet dobré hráče na víc než 50%, ale je pro mě taky důležité naučit se porážet špatné hráče na víc než 99% (tím nechci říct, že by všichni standard hráči byli špatní).

John Beak
the Nearly Ultimate One
[16] Vložil John Beak dne 06.01.2013 v 15:16:59, Odpovědět

[15] madvorak: Nemluvě o tom, že standard hráči často používají strategie, se kterými se v "pro" metagame člověk nesetká. Třeba Substitute pak proti nim může být docela problém využít, když soupeř nemá žádné status moves ale hafo silných útoků. (Dobře, lepší příklad mě nenapadl)

???
[17] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 06.01.2013 v 16:36:53, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 32be6715dea01c2c

Otázka: nějaká webovka s předem postavenými týmy?

[18] Vložil Kochta dne 06.01.2013 v 17:02:52, Odpovědět, Zobrazit

Má nějakou pointu dělat víc než 6 kousků nebo se bude přihlašovat jen 6 kousků a používat 4?

John Beak
the Nearly Ultimate One
[19] Vložil John Beak dne 06.01.2013 v 18:08:43, Odpovědět, Zobrazit

[17] : O ničem konkrétním nevím, ale Smogon je docela dobrý zdroj na strategie a informace o metagame. Nutno podotknout, že bez zkušeností z testování s tím díru do světa neuděláš :)

[20] Vložil Kochta dne 06.01.2013 v 19:05:20, Odpovědět, Zobrazit

lisakVUK
[21] Vložil lisakVUK dne 06.01.2013 v 20:05:55, Odpovědět, Zobrazit

[12] madvorak: [14] John Beak: Že je to boj s větrnými mlýny? To závisí na úhlu pohledu. Podvodníci budou existovat vždy a vždycky přinejmenším někteří (ti chytřejší) projdou. S tím nikdo nic nenadělá. Ale je třeba nazývat je pravými jmény. Takzvaná "soutěžní" herní Pokéscéna je asi plná pokrytců. Protože jedni podvodníci hájí přesně ten svůj podvod jako legitimní, ale jen ten svůj, k ostatním už tak toleratní nejsou. A já říkám dobrá, uspořádejme někdy turnaj podvodníků, proč ne. Pokud má někdo dojem, že čas věnovaný tréningu jer vlastně bezvýznamný, že se počítá jen výsledek (Pokémon s daty v legitimním rozsahu), budiž. Tak ať hrajou i ti, kteří si celé Pokémony rovnou naeditují. To je teprve zefektivnění! A vždyť přece jde o výsledek a strategie - tak proč ne?

Kdysi dávno v počátcích EV tréningu byla diskuse o legitimitě využití údajů získaných hackem hry. To byla ta konkrétní čísla a vzorečky. Tehdy zazněl názor, že prostým pozorným hraním hry by v delším časovém úseku šlo poměrně přesně EV odhalit. No, v praxi to odhalil hack hry, ale je to pravda. Ale chtěl bych vidět, jak jakýmkoli pozorným hraním hry lze odhalit činnost generátoru pseudonáhodných čísel tak, aby bylo možné této znalosti zneužít k obejití herního prostředí. Tohle je čistý podvod, čistější než zneužití chyby hry, na kterou lze alespoň narazit prostým hraním! Zavírat před tím oči a vnitřně si namlouvat že je to legitimní je ještě víc k blití než takto hrát s vědomím, že jsem podvodník (který ví, že mu to prostě projde). Podvod se opravdu neposuzuje podle toho kolik lidí ho za podvod považuje, miliarda pokrytců řvoucích že to je legitimní na tom nic nezmění.

Naše turnaje neorganizují nějací najatí brigádnící kterým je celý Pokémon putna a mají si jen odbýt svou práci. Naše turnaje organizují fanoušci, kterým na Pokémonu záleží. Samozřejmě je nám jasné, že nikdo a nic nezabrání podvodníkovi přijít a zúčastnit se. Ale budeme se snažit je co nejvíce omezit. A pokud dá čestné slovo že nepodváděl a bude lhát, ať si to pak vypořádá se svým svědomím. Když mu ta výhra za to stojí...

Zpráva byla změněna dne 06.01.2013 v 20:11:13

Aura is...

...with me
[22] Vložil Ash493 dne 06.01.2013 v 20:10:53, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 845cf8826e3b74ac

[20] Kochta: :D :D :D :D :D

Nemo
[23] Vložil NemoNemo dne 06.01.2013 v 20:29:41, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 243e25af30ed34f2

[20] Kochta: +1

John Beak
the Nearly Ultimate One
[24] Vložil John Beak dne 06.01.2013 v 23:24:05, Odpovědět, Zobrazit

[21] lisakVUK: Je jedno, jak na to vědci přišli. Až budu mít rakovinu, taky neodmítnu léčbu kmenovými buňkami, protože kvůli jejich výzkumu zemřelo nějaké zvíře. K téhle religiozní rétorice se nemohu přiklonit.

Na druhou stranu s Tebou naprosto souhlasím, že RNG abuse je zcela v opačném gardu, než jak bylo hraní zamýšleno.

Sežrali jsme jablko poznání. Fajn. Vyhoď nás z Ráje. Na Zemi nám taky bude celkem dobře.

-

Toto mistrovství je určeno pro lidi, kteří chtějí žít pokémony, kteří v tom vidí víc, než jen soutěžní hraní. Je pro kamarády, kteří si spolu chtějí zahrát o titul mistra. Název mistrovství je trochu zavádějící, protože to pro lidi, kteří nejsou schopni této abstrakce, nazvuje pocit, že se jedná o nějakou vážnou soutěž. Just poté, co jste udělali tolik změn směrem vstříc soutěžním hráčům, že pravidla jsou téměř identická s oficiálními.

Takže už ze sebe nebudu dělat tajtrdlíka. Váš sen je krásný a nechci vám ho brát. Vyzývám k tomu i všechny ostatní, kteří mají zájem o soutěžní hraní.

Správné dospělé rozhodnutí je uspořádat vlastní "seriozní" turnaj s pravidly, které odpovídají ambici vytvoření české základny soutěžního hraní, která by byla kompetitivní i v mezinárodní konkurenci. madvorak pro toto vytvořil platformu. A turnaj k tomu ani být nemusí :)

-

Toto je to poslední, co tady k tomuto tématu napíšu.

-

Shrnutí:

xkcd-somebody-s-wrong-on-the-internet.png

lisakVUK
[25] Vložil lisakVUK dne 06.01.2013 v 23:54:46, Odpovědět, Zobrazit

[24] John Beak: Tohle je bohužel hodně mimo protože motáš jablka a hrušky. Motáš hru se světem a životem což je samo o sobě nesmysl. Hra já svá pravidla a smysl soupeření je dokázat uspět v rámci těch pravidel. Hra, ve které se podvádí, ztrácí pro férové hráče smysl. Pokud se oficiální turnaje posunuly k soutěži mezi různými druhy podvodníků, lituju každého slušného Pokéfandu, kdo sní o tom, že se ve hře umístí. Dívím se, že to nevidíš, buď nemáš žádnou morálku, nebo nevím... Poznání s sebou nese odpovědnost. A nebezpečí zneužití. Když zjistím, jak odemknout zámek bez klíče neznamená že začnu vykrádat byty - podle toho co píšeš ty asi ano, ale já ne.

Ale klidně, stůj si za svým názorem, ale pak se podívej pravdě do očí a uznej "ano, já podvádím". Podvádím tak, že mě za to nemohou vyloučit. A protože na mezinárodních turnajích se podvádí, bez podvodů nemám šanci. Pak to pochopím. Ale nesnaž se probůh podvody nazývat legitimním hraním! O vyhazování (z ráje) tady hovoříš jen ty. Pro vyloučení je potřeba víc než podezření. Takže samozřejmě znalý podvodník projde. Však ano, jak jsem psal, s tím počítáme. Když mu to za to stojí?

Mistrovství není určeno jen pro lidi, kteří žijí Pokémony. Skupina Advanced je tam právě proto, aby si zahráli i soutěžní hráči. Ti až dosud neměli potřebu hojně podvádět. Ano, využívali někdy postupy na hraně legitimnosti, ale nepodváděli.

Jen tak trochu lituju že ses nevyjádřil k myšlence cheatů a cheatů .. tedy když už zastáváš ten svůj názor, pak musíš uznávat i ty editace (vědět, jak ta data Pokémona mají vypadat, přepočítat checksum, v tom je taky hodně poznání). Za poznání můžeš schovat všechno. Kain "vynalezl" vraždu - i to bylo ve své době jistě veliké poznání tak konec konců proč nevraždit, co problémů by to člověku mnohdy ušetřilo! Že podvodem v Pokémonech nikomu neublížíš? A co lidé, kteří tráví hodiny tréningem aby jejich Pokémoni byli dokonalí. Nemají čas na zábavnější věci ale prostě chtějí svou partu dokonalou. A pak přijde nějaký blbeček co díky podvodu získal to samé ve zlomku času. Pořád si myslíš, že to nikomu neublíží? Ach ano.. vždyť ono je to na veřejně internetu a tak to může najít "každý" - další "geniální" argument. Podváděj, místo hraní prohledávej net, nebo si sám můžeš za svůj neúspěch! Kdysi, když ještě soutěžní hráči měli svou čest, jsem někde sepsul Kochtu za editaci. Ale teď takovým lidem fandím. Přesně takové soupeře si zasloužíte. Konec konců se drží jen vaší definice zbytečně neztrácet čas ;).

Jinak svůj vlastní turnaj může uspořádat kdokoliv a už se tak taky děje (i formou wifi atd..). Je samozřejmě plné právo kohokoliv uspořádat turnaj, nazvat ho třeba "Super mega seriozni turnaj o nejvetšího Pokéhráče vesmíru" a nechat tam hrát i lidi s cheaty.

Zpráva byla změněna dne 07.01.2013 v 00:43:52

Gambrinus
[26] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.01.2013 v 04:01:19, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: fa08380aa2f7f13

Nevim sice co to hulite kluci ale urcite to poslete i ke me.

darken88
[27] Vložil darken88 dne 07.01.2013 v 14:23:36, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: de596c52382abf5a

Zavítám sem po delší pauze a nestačím žasnout. Naši hrdinové, obhájci české vlajky na mezinárodním poli ... se stali obyčejnými podvodníky. Podle J.Beaka je férová hra utopií Ráje, a léčba rakoviny v reálném životě srovnatelná s použitím cheatu ve hře. Co k tomu dodat. Někdo si na tajtrlíka hraje, někdo tajtrlík je. Znám hodně lidí. Ale takové množství duševních kriplů, jaké se skrývá za pokémony je fakt rarita. A rozhodnutí uspořádat vlastní kriplturnaj že bylo "dospělé"? No to je slovo chlapa ... až na to, že vám už vlastně nic jiného nezbylo. Uznáním cheatů jste se sami vyřadili ze skupiny férových hráčů :D

jimik13
[28] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.01.2013 v 15:09:50, Odpovědět
 IP hash: 31cf88032e4ff9ef

jaký je rozdíl mezi STANDARD a ADVANCED ?????

[29] Vložil Kochta dne 07.01.2013 v 15:36:44, Odpovědět

[28] : obhájci české vlajky chtěj bejt na turnaji jen kompetitivní, což jde blbě když ostatní dělaj teamy rychlostí team/minuta zatímco je nutí vuk hrát normálně na základě nějakých morálních(=neplatných)hodnot, mě se to víceméně netýká protože nejsem ochoten platit za kabel abych si mohl editovat savy, jinak léčba rakoviny je v uvozovkách cheat na přírodu, jenže vzhledem k tomu že příroda (stejně jako hra)není ani zdaleka tak dobrá jak by mohla být tak je pochopitelné že to tak někdo chce (spoiler: samozřejmě už jsme pravděpodobně dávno mohli vyléčit rakovinu, jenže léčený pacient vydělává víc než vyléčený pacient)

[28] : EV/IV, pokud nevíš co to znamená tak jsi Standart, Advanced je když pokémony trénuješ způsobem který není jasný na první pohled (Advanced pokémoni jsou oproti standart nabouchaní a většinou tak jak je chceš.)

Zpráva byla změněna dne 07.01.2013 v 15:41:58

lisakVUK
[30] Vložil lisakVUK dne 07.01.2013 v 15:59:40, Odpovědět
 IP hash: 24ede23519b4d7a1

[28] : Do skupiny budeš zařazen až v průběhu registrace Pokémonů podle dat svých Pokémonů. Smyslem je aby spolu pokud možno hráli srovnatelní soupeři.

darken88
[31] Vložil darken88 dne 07.01.2013 v 17:11:18, Odpovědět, Zobrazit

[29] Kochta: "morálních(=neplatných)hodnot", dobrá, nastolme anarchii, právo silnějšího a vzhůru za svými cíly přes mrtvoly.

[32] Vložil Kochta dne 07.01.2013 v 17:21:44, Odpovědět, Zobrazit

[31] darken88: Trochu si to pleteš, morálka se dneska používá proti všemu a sama o sobě není důvodem k ničemu, morálka je "Hurr durr mám pocit že je to tak dobré a tak za to budu bojovat a vůbec se nebudu starat o to jestli je to smysl nebo nesmysl." A proč by bez morálky pak měla být anarchie? Co třeba logika?

edit: Offtopic maximum a possibly NSFW: Vem si třeba že dvě holky a kluk se mají rádi natolik že budou mít vztah ve třech, o pár let dozadu a naše společnost by je podle MORÁLKY označila za prasata, degradaci a tak dále, ale proč? Proč když maj něco mezi s sebou, necpou to ostatním tudíž nikomu na světě neubližujou? Podle morálky jsou špatní, podle logiky ne, jaká je pravda? (to je rozdíl od logiky a morálky, logicky "mám správné řešení, ber nebo neber a zodpovídej si sám", morálně "mám řešení, ber a drž hubu")

Zpráva byla změněna dne 07.01.2013 v 17:35:23

darken88
[33] Vložil darken88 dne 07.01.2013 v 18:55:29, Odpovědět, Zobrazit

Kochta: Jenomže podvodníci v pokémonech nespadají do skupiny "maj něco mezi sebou, necpou to ostatním a tudíž nikomu neubližujou".

Podívej se na to od začátku. Je vyhlášen turnaj s pravidly. A prasátka začínají kvičet. Jéžišmarjá, voni sou zakázaný cheaty, hotová Sodoma Gomora, nikde na světě se to neděje! Organizátor na nikoho neútoči, k cheatům se staví naprosto věcně, apeluje na hráčskou čest. Mezi tím v jiném tématu kalabert zahajuje otevřený útok a nazve standardní hráče "lenochy". Chudák, nedokáže pochopit, že nějaký mezinárodní cheatturnaj je českým hráčům ukradený. A Kochta kreslí nesmyslý infantilní komix a Beak se z toho slovně pos*re. Diskuse jak vyšitá plná logiky a vážně nikdo nikomu nic necpe.

Aura is...

...with me
[34] Vložil Ash493 dne 07.01.2013 v 20:52:20, Odpovědět, Zobrazit

[33] darken88: Nikde na světě se to neděje, protože jinde na světě RNG abuse berou za součást hry :D :D

darken88
[35] Vložil darken88 dne 07.01.2013 v 21:41:18, Odpovědět, Zobrazit

[34] Ash493: Aha. Takže když jinde na světě budou mít zvyk zbouchnout dceru svýho souseda, začneme to dělat i u nás a je to v pořádku. No to je přímo úžasné!

Gambrinus
[36] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.01.2013 v 22:07:48, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: d1094c835dfda581

[33] darken88: ti tvoji cheateri (kdo jsi abys rozhodoval o tom co je a co neni cheat? Jeto jen tvuj nazor, ne fakt) jen eliminujou vyhru pomoci stesti na minimum tim ze vsichni maj statisticky stejne (idealni) pokemony takze pak o vyhre rozhoduje skill a strategie(tedy ta SKUTECNA namaha za kterou se zasluhuje vyhra), a ne stesti jako treba pri breedingu mel nahodou vic IV nez souper, pravidla se berou, flexibilne a nikoli staticky, kdyz je nejake pravidlo hloupe nevim proc by se nemelo prodiskutovat, komix jsem nekreslil, jen dodal text a i tak je uzitecnejsi nez ty tvoje zvratky ve kterych jsi nic nenapsal, na druhou stranu na ceskem turnaji neni RNG potreba jelikoz casu je dost a pokemonu se prihlasuje maximalne 6, coz vybreedujes hned, jen uz se do toho micha element ze nekdo vyhraje neferove pomoci stesti (takze horsi soutez) a jeste je to namahavejsi (farmeni dit s dobryma IV, power itemy atd.), jedinej rozdil nakonec je ze vuk chce vyhravat za bezmyslenkovitou namahu (tzv. Snaha), zatimco 'cheateri' pomoci inteligence, strategie a hlavne bez namahy. Me? Me je to celkem fuk, nejspis budu mit lepsi pokemony jak ty ale prohraju protoze budu mit na nic strategii, kdysi jsem hral se sui,mel jsem tym perfektnich uberu/ou s maximalnima IV a EV jak jsem chtel, prohral jsem, bojoval jsem s holkou, mel jsem i lepsi zbrane, a prohral jsem protoze ona mela lepsi strategii, umeni neni vyhrat s lepsi zbrani (ktera se ziskava stestim pri hrani) ale se stejnou nebo horsi, a v pripade toho co chce beak atd. Maj vsichni stejne nejlepsi zbrane a lisi strategie (pokud to nejsou smogoncopycats jako ja), no celkove ti davam znamku 0.4/10 za snahu a je to naposledy co ti neco vysvetluju z mobilu. Jinak neboj, ja pravidla beru protoze ani nemam moznost cheatovat a ten turnaj je tak malej ze to za to nestoji.

Aura is...

...with me
[37] Vložil Ash493 dne 07.01.2013 v 22:09:15, Odpovědět, Zobrazit

[35] darken88: Naše politika takto funguje vůči evropské unii.

Lou
[38] Vložilo Lou dne 07.01.2013 v 22:12:08, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 2d34ad972aef0acf

(To je děsné, jak se na základě každého dalšího příspěvku musím držet zuby nehty, abych se nepřipojil k falewar, který by mohl být normální diskuzí, kdyby se racionálních odpovědí drželo více, než ten jeden či dva lidi tady...)

[39] Vložila Eewee dne 07.01.2013 v 22:21:28, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 9bf167994f05f1b

Zdravím,

už je to pár let, co jsem byla na pika, ale zdá se, že někteří zůstali stále dětmi a puberťáky. Mám vhodné přirovnání, co se týče RNG.

Normální lidé chodí do práce, pracují, čekají měsíc na svou zaslouženou výplatu, ale vy radši vykradete banku, protože to můžete udělat hned a je z toho více peněz.

Připadá mi, že RNG jsou středoškoláci a vysokoškoláci, co nezažili pracovní proces, tam by hned dostali do držky při jakémkoliv podvodu. Normální člověk nemá potřebu podvádět…

Jsem hold breederka, která hraje pkmn po večerech, do týdne se mi daří vybreedit pokemona serperior/outstanding s 2-4 IV ve výši 31, s dokonalou povahou a abillitou, nemluvě o super kombinaci útoků. Z tohohle vymazleného miláčka mám pak radost, že se mi tak pěkně povedl.

To co předvádíte vy, to by mě nebavilo, bylo to tu, když pika bylo mladé, objevila se webová aplikace, kde člověk zadal jméno trenéra, bandu pokémonů s útoky…

Proč nehrajete toto, aspoň byste se nemuseli obtěžovat s hraním hry ;)

P.S. Uvidíme se na turnaji :D

Zpráva byla změněna dne 07.01.2013 v 22:23:44

Gambrinus
[40] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.01.2013 v 22:34:09, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 9d086924a3f22dea

[39] Eewee: spatne prirovnani jelikoz kradezi banky ruinujes lidem zivot zatimco bojem s idealy nutis cloveka premyslet misto mackani doleva a doprava pred daycare, pak fly s volcaronou do join avenue, vylihnout, zkontrolovat v subway, zahodit/nechat a znova, a nekdo radsi holt vymejsli strategie bez zbytecnosti okolo, uz se tesim az ti toho serperiora rozmackam :o)

darken88
[41] Vložil darken88 dne 07.01.2013 v 22:39:47, Odpovědět, Zobrazit

[36] : "kdo jsi abys rozhodoval o tom co je a co neni cheat? Jeto jen tvuj nazor, ne fakt"

Relativizovat jde kde co, ale zrovna tohle je fakt. Legitimní je to, co lze získat a ovlivnit hraním hry. K RNG abuse nelze dojít žádným hraním hry. Hráč není oprávněn disassemblovat program hry, to je naopak porušením autorských práv! RNG abuse JE cheat, ať se ti to líbí nebo ne. Pokud nedokážeš uznat ani tohle, nemáme se o čem bavit.

[42] Vložila Eewee dne 07.01.2013 v 22:44:23, Odpovědět, Zobrazit

Ups... zase překlep, myšleno superior :)

No a vy zase ruinujete představu o férové hře, nevšimla jsem si, že by RNG bylo přidáváno k herní kartičce, nebo mě ho tam nedali a to mám her dost :( oškliváci jedni, takhle mě „ochudit“!

To samé co se týká turnajů, nikde tam není "RNG required" nebo "RNG welcome".

Přiznejte si, že prostě nemáte trpělivost, protože v breedingu jde hlavně o ni.

Já si dokážu vytvořit ideál sama, nepotřebuju k tomu nějaký program, před breeděním si strategii promyslím, to není zas tak složité ;)

lisakVUK
[43] Vložil lisakVUK dne 07.01.2013 v 22:48:00, Odpovědět, Zobrazit

[40] : Nikoliv, tréning Pokémonů je nedílnou součástí hry, což uznávají i "advanced" hráči. Buď ten čas do přípravy dáš - a pak za něj, zaslouženě, můžeš získat nějakou výhodu, nebo nedáš a pak jsi holt horší. Pokud máš pocit že nic jako příprava neexistuje a počítá se jen výsledek, pak hraj simulátory kde se příprava = editace, takto musí začít každý a není co řešit.

Jak napsala Eewee, ona svým Pokémonům věnuje čas, jak k tomu přijde aby nějaký podvodník jen díky cheatu získal to samé ve zlomku doby?

Toegdip
[44] Vložil Toegdip dne 07.01.2013 v 22:49:56, Odpovědět, Zobrazit

Už nemám nervy si tohle jen číst, takže msg pro všechny:

1) RNG je cheat ať si snažíte třepit hubu sebevíc

2) Vukův turnaj, Vukova pravidla a ta platí bez debat

3) strčte si pseudoargumenty za klobouk, umíte je hezky použít a sem tam někoho zblbnout, ale jste jak parta dětí co si myslí, že může mít vše teď a hned bez jakýchkoliv následků

Jednej tak, aby maxima tvého jednání mohla být z tvé vůle ustavena všeobecným přírodním zákonem. (E. Kant) - kdo pochopí, pochopí, kdo nepochopí, tak smolíček

A jeden příklad za všechny:

[36] : a ty jsi asi velký ftipálek, že? krásně si protiřečíš jenom je pravda... na jednu stranu napíšeš, že RNG vyrovnává možnosti obou stran na stejnou úroveň a stejným dechem dodáváš, že to vlastně nerozhoduje a jde hlavně o strategii, protože ti rozbije kušnu někdo, kdo nemá "uber pkmny"... rozhodni se člověče :)

HUEHUEHUEHUEHEUEHUHEUHE
[45] Vložil cyganko48 dne 07.01.2013 v 22:55:03, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: b5a4f8a46599052a

[43] lisakVUK: [42] Eewee: [40] :

Mám pocit, že hranie Pokémon hier sa rozdelilo na dva podtypy : prvý, hardcore, v ktorom je cieľom vytvoriť optimálny tým s optimálnymi statmi, a následne testovanie svojej stratégie v boji proti iným hráčom bez toho, aby niekto strávil mnoho času vytváraním toho týmu, pričom aj tak je šťastie dôležitým faktorom, kde sa RNG využíva úmyselne (napr. pokemon online). A druhý, odvodený zo štandardného hrania, kde hráč musí grindovať levely, breedovať, atď. s cieľom vytvoriť si daný tým.

V podstate sa dá povedať, že turnaje majú buď len testovať len stratégiu a skill hráčov, kde by malo byť RNG povolené, na ušetrenie času,alebo aj brať do úvahy skill hráčov vo vytvorení smaotného týmu.

A ešte je tu skupina typu Cottonee, alebo Rattata, kde level 1 vytrollí opponenta.

Gambrinus
[46] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 00:09:57, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 9d086924a3f22dea

[44] Toegdip: 1)beru vicemene, EV/IV bylo kdysi to samy co dneska RNG tak si muzem minimalne pockat nez to bude vic standart nez to je

2)nebere mi narok na debatu, jen ovce a prostcci bezhlave nasleduji co jim nekdo rekne

3)ad hominem, vetsina argumentu byla validni, smeju se tve intelektualni slabosti

Vyrok jsi okopcil hezky, ovsem dle prispevku potapi zejmena tebe.

Kde si protirecim? Kdyz maj dva stejne moznosti vyhraje ten s lepsi strategii (skill), kdyz maj rozdilne moznosti (a ve strategii jsou stejne dobri)vyhraje ten co ma lepsi moznosti (stesti) protoze breeding je z poloviny o cislovani (driv se tomu rikalo cheatovani) a z poloviny o stesti (coz cheateri nesnasej,chces nastvat cheatera?udelej si nejakeho pokemona specializovaneho na double team a jeste mu pridej brightpowder),jak k tomu prijde nekdo kdo se nekolik dni snazi vybreedovat neco pouzitelnyho, pak prijde nejakej herpderp, na poprvy vybreeduje nejaky 6IV monstrum (stesti) ? Ale hlavne, ja to RNG nepropaguju, ale kdyby se prihlasovalo treba 20 pokemonu tak by to byla NUTNOST, 6 pokemonu za 2 mesice je ale dost casu na to neco vypiplat, spis vidim madvoraka a beaka ne jako cheatery (to by delali nemozne pokemony) ale jako lidi ktere nebavi delat to same (priznejme si, breedovani je furt stejny) co ani nic nerozviji, s praci jak rika evee se to srovnavat neda jelikoz srovnava preziti a zabavu(a kdyby nasla milion, urcite ji nenapadne ze si ho 'nezaslouzi' a vrati ho), ja bych tyhle rng hochy nechal hrát s nama a dal jim sekundarni umisteni nebo klidne i bez (hadam ze je ceny nebomisto stejne nezajimaj, ze chtej akorat hrat sve strategie ktere na simulatoru nejsou onco jelikoz kazdej kopiruje buildy ze smogonu).

lisakVUK
[47] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 08:15:44, Odpovědět, Zobrazit

[46] :"EV/IV bylo kdysi cheat" - tak to je ucelovy kec, problem byl slozitejsi, tak neignoruj, co jsem k tomu napsal. Samotne EV/IV nikdy nebyl cheat, hovorilo se o legitimite pouzivani PRESNYCH cisel (a vzorecku), ziskanych ze hry hackem programu. Kazdopadne ale plati, ze EV/IV lze zjistit a odhalit hranim hry, takze obecne nemuze byt nazvano cheatem, nelegitimni muze byt jen nejaky konkretni postup. Nemohu za to, ze v Pokemonech davaji lide prednost hacku programu pred peclivym, promyslenym hranim - kterym lze samozrejme mnohe ZCELA LEGITIMNE odhalit. Cheat nahody je JENOM hack programu. Tady argument o moznosti zjisteni legitimnim hrani neplati - a proto JE to cheat! Dokonce natolik sofistikovany, ze k nemu defakto POTREBUJES dalsi program. Bez znalosti programu hry nemas sanci to provezt a tuto funkcnost programu zadnou legitimni cestou - ze hry - nezjistis. Kapisto? Nema cenu se hadat o tom, zda je to cheat - to je proste fakt. Lze ale diskutovat o pripustnosti takoveho hrani v prostredi, kde cheat vyuzivaji i jini souperi.

[48] Vložila Eewee dne 08.01.2013 v 08:31:30, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 9c542114b99dc9ca

To, že ty by sis ten milion nechal je jasné, protože se ho snažit vnutit mě. Já bych si ho nenechala, dost dobře vím, že kdybych si ten mega měla nechat, tak kdybych jej chtěla investovat a dát ho do banky, musela bych o jeho doložení lhát a podvádět, což je očividně tvoje parketa, nikoliv moje...

Breedění jednoho super pokemona trvá týden mě, a to jen z toho důvodu, že nemám dohranou Black2, která by to zkrátila na polovinu. Také dělám i jiné věci a nemůžu se breedingu věnovat naplno... ale při minulém mistrovství jsem měla šestku za 10 dní... takže všechno jde, když se chce… Nemůžeš můj styl breeděni stahovat na ostatní, každý máme pro to jiné podmínky.

Breeding netrvá tak dlouho, pokud ho umíte a o mistrovství se ví dost dlouho dopředu, na to aby si člověk stihl udělat to, co potřebuje.

Vy RNGeři se nevymlouvejte, že to trvá dlouho, přiznejte si, že jste neschopní, líní a že nemáte trpělivost.

RNG je cheat, není součástí hry, není officialní a tak to prostě je…

Gambrinus
[49] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 08:33:01, Odpovědět, Zobrazit

"EV/IV bylo kdysi cheat" - tak to je ucelovy kec" - nope, byla doba kdy jsi EV/IV nebral vůbec (i když by se s větší námahou dalo zjistit legitimně)jenom protože někdo nakoukl do programu, nakonec jsi pod tlakem rozdělil skupiny na dvě (bude třetí?), a jinak se asi spatne vyjadruju, jisteze RNG je cheat (dokonce k tomu potrebujes extra hardware, jak jsem jiz psal, nehodlam do nej investovat)jen si nemyslim ze je to problem dokud "use" neni "abuse", ale to vsechno komplet jsme už vyresili v tematu a z me strany je vicemene uzavreno, nemyslim si ze tvoje reseni je spravne ale jelikoz me osobne se ta pravidla netykaji tak se za ne nebudu mermomoci rvat, nabidl jsem jine uhly pohledu, byly smeteny ze stolu, neni moje vec.

Gambrinus
[50] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 08:43:52, Odpovědět, Zobrazit

[48] Eewee: Jistěže bych si ho nechal, jelikož člověk co ho ztratí si ho nezaslouží (kdo jen tak zničehonic ztratí mega? blbec), nežiju si dost luxusně na to abych ho odmítl(nenajdu holku s dvoupatrovym barakem jako nekdo) a hlavně, kdybych ztratil mega, vrátil by mi ho někdo? chovam se k lidem tak jak oni ke me, az vsechno bude pinky a dandy, budu taky

Breedění jednoho pokémona mi trvá tak jednu pracovní směnu (když mám suroviny), furt to nemění nic na tom že polovina toho pokémona je jen ČISTÉ štěstí (jeliož přenést můžeš jen naturu a 3IV, zbytek je stesti).

Jinak asi neni na místě nazývat RNGery neschopnýma, líní a netrpěliví? Určitě, což je přijatelné (je to jen hra) ale neschopní? Myslim že dovedou sestavit (a vybreedovat) team kterej tě nejspíš hned rozštípe :) ale nechme se překvapit.

spoiler: Oficialnost=/=spravnost, kdybys to chtěla brát čistě oficialně tak na oficialech se RNG neřeší vůbec (jinýmy slovy není zakázáno, jinýmy slovy je oficiálně povoleno)

lisakVUK
[51] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 09:14:28, Odpovědět, Zobrazit

[49] : Pletes vic veci dohromady, ze neco neberu neznamena, ze to je cheat. Na skupiny jsme rozdelili, aby se konecne mohlo nejak rozumne hrat, protoze 'matematiku' neuznava pomerne velka skupina ceskych hracu (o me tady uz vubec nejde, od doby kdy organizuju uz stejne hraju maximalne s prateli). Podstata sporu byla v tom, ze 'matematici' se snazili nutit vsem EV/IV jako nezbytny standard, bez ktereho nemas pravo na vyhru, coz samozrejme vyvolavalo vlny nevole a jelikoz v nasich podminkach nejde usporadat turnaj kazdy mesic pokazde pro jinou skupinu hracu, je tu to deleni, ktere zajisti aby si zahralo vic lidi a bavilo je to. Co se tyka cheatu nahody, to je zalezitost jen advanced hracu a pokud to v teto skupine budou chtit VSICHNI pouzivat, klidne to povolim - pokud ale bude existovat byt jediny 'advanced' hrac, ktery to neuznava (a na to ma plne pravo), pak z duvodu fair-play budou cheaty zakazane. Byt 'advanced' hraci, zvazil bych ale i spolecensky dopad, protoze tezce budovany image premyslivych hracu - dricu, kteri hre venuji cas - uznanim cheatu bere za sve. Ale to uz neni muj problem. Je skoda, ze se nekteri lide snazi posouvat cim dal vic Pokemony k pouhemu simulatoru bitev, nevidim v tom smysl, ale to je muj nazor, ktery vam nenutim.

lisakVUK
[52] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 09:27:27, Odpovědět, Zobrazit

"Kdybys to chtěla brát čistě oficialně tak na oficialech se RNG neřeší vůbec (jinýmy slovy není zakázáno, jinýmy slovy je oficiálně povoleno)"

Ach jo. Zkus to probůh prosím bez demagogie. Vždycky napíšeš odstavec vcelku normáních myšlenek a zabiješ to totálním nesmyslem. Čistě oficiálně jsou cheaty samozřejmě zakázané. Nebo opravdu zastáváš názor, že je nutné vyjmenovat každý zvlášť? To přece nemůžeš myslet vážně!

Jiná věc je vymahatelnost práva - tedy schopnost cheaty účinně odhalit a podvodníky vyloučit. Žel, tady je kámen úrazu, se spoustou cheatů se na oficiální turnaje dosteneš, včetně dobře provedených editací. A leckterý člověk je tvor vyčůraný a když mu nehrozí trest, morálka ho nezastaví...

Gambrinus
[53] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 09:29:50, Odpovědět, Zobrazit

[51] lisakVUK: "pokud ale bude existovat byt jediny" - moc nešťastný výrok, ale jelikož RNG nutí jen dva lidi vs. zbytek advanced hráčů tak to není problémem

"protoze tezce budovany image premyslivych hracu - dricu"

Breeding neni drina, je to repetetivni cinnost kterou se jednou naucis a opakujes furt dokola aniz by ses neco naucil, neni to narocne, neni to umeni, jen to zere cas a nic jineho, zatimco vymysleni strategii je uz jina, tam aktualne uz tu hlavu musis pouzivat. Kdyby ve hře byl gamecorner s automaty do kterých bys strkal pokémony a vypadl náhodný pokémon tak by to vyšlo nastejno, jen rychleji.

Ale to už se zase poštuchujeme o věcech typu Inteligence vs Snaha, pro mě je vítěz když si člověk k hromadě šutrů dokáže vymyslet kolečko nebo jiné vozítko, ne ten kdo to bezhlavě odnosí.

Ale to hlavní, jaký maj Pokéhry smysl?

lisakVUK
[54] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 09:50:39, Odpovědět, Zobrazit

[53] : Pokud se sami představitelé skupiny "advanced" vyjadřují, že ve standard jsme lenoši, kteří nechtějí věnovat čas přípravě dobrých Pokémonů, pak je moje reakce zcela na místě.

Ve hře má náhoda místo. Kdyby tomu tak nebylo, hra je vytvořena zcela jinak, třeba jako eimulátor bitev, kde si své Pokémony edituješ. Ale náhoda je zamýšlenou součástí hry. Samozřejmě máš možnost pečlivým výběrem a tréningem legitimně náhodu ovlivnit, ale v akceptovatelném čase s akceptovatelným množstvím pokusů se budeš ideálu jen blížit. Cheaty křiví smysl hry, posouvají ho směrem k simulátorům.. a opravdu nevím proč v takovém případě prostě nehrát rovnou nějaký simulátor, kde každý musí začít editací, příprava je tedy ještě rychlejší a lze se soustředit jen na strategie.

Gambrinus
[55] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 09:58:46, Odpovědět, Zobrazit

[54] lisakVUK: Protože v případě čistých simulátorů(a WiFi battles s Japonci či tzv. Smogonfagy) se ta náhoda bere už v takovém extrému že se ti protihráč odpojí jakmile dáš crit nebo tě missne kvůli brightpowderu, náhoda tam dycky bude, ale nechal bych ji minimální(menší=férovější), každopádně my máme svoje vyřešeno a já se pokusim zdržet od dalších komentářů(neslibuju nic, úchylka opravovat nelogické věci)a máš na pika zprávu

darken88
[56] Vložil darken88 dne 08.01.2013 v 10:07:15, Odpovědět, Zobrazit

[54] lisakVUK: "proč v takovém případě prostě nehrát rovnou nějaký simulátor, kde každý musí začít editací, příprava je tedy ještě rychlejší a lze se soustředit jen na strategie"? Tahle sorta lidí potřebuje porážet slušný chudáky, honí si na tom ego. Vždycky byli takoví, u bez cheatů. Vzpomeň na ty kecy při rozdělování? Pro normálního člověka je hra s nevyrovnaným soupeřem o ničem ale oni měli problém překousnout že už nebudou drtit bežné hráče na 1 ránu. Je to prostě banda sobeckých duševích kriplů kteří v životě dokázali leda tak prd a realizujou se ve hře pro děti, ze který dělají vědu.

Gambrinus
[57] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 10:20:10, Odpovědět, Zobrazit

[56] darken88: " Tahle sorta lidí potřebuje porážet slušný chudáky, honí si na tom ego." - citation needed

"Pro normálního člověka je hra s nevyrovnaným soupeřem o ničem" - ale oni stojí o vyrovnané soupeře, tím že všichni budou mít ideální pokémony, nevyrovnanost vzniká štěstím (v advanced skupinách, viz diskuze nahoře).A jiným přístupem ke hře (Strategie vs RPG; Advanced vs standart)

"Je to prostě banda sobeckých herpyderp" - sobeckost a nafoukanost zatím ukazuješ ty, Evee to v rámci možností drží na uzdě

A co jsi v životě dokázal ty? Ach, brečet na pika, ještě jako 13ti lety klučík který za celou diskuzi neřekl jediný argument, jen svoje irelevantní, ničim nepodložené pocity.

Pic related

lisakVUK
[58] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 10:34:15, Odpovědět

darken88: Tohle bylo už doopravdy příliš (a zbytečně) útočné.

Myslím, že vše podstaté už tu padlo, někam jsme se posunuli a dále to bude už mlácení prázdné slámy a omílání stále téhož, jako obvykle. Označil jsem příspěvky té diskuse jako OT a teď už bychom se mohli vrátit k původnímu smyslu tématu, kterým je turnaj.

John Beak
the Nearly Ultimate One
[59] Vložil John Beak dne 08.01.2013 v 10:43:58, Odpovědět, Zobrazit

Je hezké, že se tu o tom pořád diskutuje. Je hezké, že tu pořád jsou lidé s otevřenou myslí, jako je Gambrinus. Neznám Tě, ale máš u mě bod.

Vuk není ten typ člověka, co by normálně říkal nepravdy. Asi Ti fakt už došly argumenty.

Ten milion bych vrátil. Dostal bych tak nálezné (pokud ten zákon funguje tak, jak se domnívám) a neriskoval bych, že ho ode mě bude někdo vydírat zpátky. Mimochodem, neztratil jste někdo milion? :D

Nemo
[60] Vložil NemoNemo dne 08.01.2013 v 15:32:12, Odpovědět

Děti nehádejte se =).

Jinak jsem se inspiroval Kochtou a v rámci prokrastinace vyrobil

tohle .

Ač to tak může vyznít, neberte to jako rýpání do Standardu

[61] Vložilo Grovajl Mavee dne 08.01.2013 v 17:47:34, Odpovědět
 IP hash: 6fc1362db6fd841a

awww proč jen zakázali Arceuse :<

[62] Vložil Kochta dne 08.01.2013 v 17:54:34, Odpovědět, Zobrazit

[60] Lenny: +2, "Neplač, tvůj pikachu je zabiják" to chci skoro jako win quote, a radsi tam dodej ze je to jen vtip nez se toho nekdo chytne :D

Zpráva byla změněna dne 08.01.2013 v 17:58:59

[63] Vložila Eewee dne 08.01.2013 v 18:29:43, Odpovědět, Zobrazit

Lenny: to video je luxusní :)

John Beak
the Nearly Ultimate One
[64] Vložil John Beak dne 08.01.2013 v 20:30:27, Odpovědět, Zobrazit

[60] Lenny: Tak to je geniální. To video mě naprosto odrovnalo. madvorak se taky dobře chytil na tu návnadu s Flamethrowerem.

lisakVUK
[65] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 21:29:57, Odpovědět, Zobrazit

[60] Lenny: Tak to mě rozsekalo. Chudák madvorak jako Áda :D. Btw.. co je to za nové moderní slovo "prokrastinace"? No dobrá, Googlit umím...

Siri
[66] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.01.2013 v 21:34:22, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: dce45f6db7d1406b

Gambrinus: ",chces nastvat cheatera?udelej si nejakeho pokemona specializovaneho na double team a jeste mu pridej brightpowder)"

Substitute-Double Team-Sand Veil-Brightpowder Gliscor in Sandstorm = ultimate troller

Nemo
[67] Vložil NemoNemo dne 08.01.2013 v 21:41:31, Odpovědět, Zobrazit

[65] lisakVUK: Jde vidět, že nejsi student =)

lisakVUK
[68] Vložil lisakVUK dne 08.01.2013 v 21:47:11, Odpovědět, Zobrazit

[67] Lenny: Inu již nejsem, ale také jsem býval. Ale snahou odkládat věci trpím také. Jen jsem neznal tohle cizí slovo :D

Blue Charizard
[69] Vložil Blue Charizard dne 09.01.2013 v 07:12:41, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 35b4333d9c24fb2c

[65] lisakVUK: Když už tu máme tolik OT, tak pro zajímavost zmíním, že jedna moje známá dělala doktorát s disertací na téma prokrastinace, takže to je možná relativně nový, ale určitě relevantní i vědecký pojem ;)

lisakVUK
[70] Vložil lisakVUK dne 09.01.2013 v 10:59:58, Odpovědět, Zobrazit

[69] Blue Charizard: O tom jsem vůbec nepochyboval. Jen to pro mě bylo nové a neznámé cizí slovo. Tak jsem se holt musel dovzdělat ;)

Gambrinus
[71] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.01.2013 v 13:01:17, Odpovědět, Zobrazit

This just in: co povolit rng pro majitelé jen jedné hry a konzole? majitelé více her a konzolí jsou v neférové výhodě a pokémoni přece nejsou o penězích :(

Troll comment ;D

Nemo
[72] Vložil NemoNemo dne 09.01.2013 v 15:57:00, Odpovědět, Zobrazit

[71] : máš wifi, gts a spoustu stránek kam poslat request o konkrétního poké

Siri
[73] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.01.2013 v 16:02:51, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: dce45f6db7d1406b

[72] Lenny: ne všichni mají přístup k wifi se zabezpečením, které DS podporuje, zvlášť v menších městech je problém najít kompatibilní hotspot, je-li vůbec nějaký (sám jsem z podobné oblasti), a cesta do většího města taky může být pro někoho problémem, ať už kvůli času, dopravě, nebo z jiných důvodů, takže nemají možnost získat poke odjinud, takže tímhle bych neargumentoval :-/

Gambrinus
[74] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.01.2013 v 16:18:39, Odpovědět, Zobrazit

[72] Lenny: Ja vim, byl to jen takovy trollcomment ktery mne napadl pri rozhovoru s jednou osobou ^^;

lisakVUK
[75] Vložil lisakVUK dne 09.01.2013 v 16:59:54, Odpovědět, Zobrazit

Gambrnus: Jenom stručně (abych nerozjel zase nějaký mohutný offtopic). Pokud se bavíme o Pokémon zápasech založených na oficiálních porstředcích, o penězích to prostě taky JE. V kartách to platí ještě víc, ale i v případě her. Musíš mít nejméně konzoli a hru. Vlastník více her či konzolí má samozřejmě výhodu (může vyměňovat mezi svými hrami). Výhodu má ale i ten, kdo má třeba nějaké kamarády - pokéhráče a může měnit alespoň s nimi. Výhodu má, kdo má wifi. Výhodu má kdo dostal hru do doby, kdy se vysílal nějaký wifi event. Takových výhod můžeme najít desítky. Každopádně jakkoliv chápu, že z pohledu chudého člověka se to může jevit nespravedlivé (ale to bude vždy - konzole a hra je podmínkou účasti), tak s tím nic nadělat nejde. Opravdu není možné lustrovat a posuzovat ekonomické možnosti zájemců o hru a dělat nějaké výhody pro chudé, tím méně v rámci pravidel. Pokud bych už chtěl podporovat chudé, koupím jim spíš konzoli/hru.

(Jako vím že je to "trollkoment", ale proč na to nezareagovat seriozněji :D)

Zpráva byla změněna dne 09.01.2013 v 17:16:39

[76] Vložil Kochta dne 09.01.2013 v 17:25:39, Odpovědět, Zobrazit

[75] lisakVUK: Dobrý, mám se na co vymluvit až me madvorak sundá v prvním kole. :D

edit: no a wi-fi, třetina hacknutých, třetina požadavků které nemám a poslední třetina "wanted reshiram lvl 9 or under"

Zpráva byla změněna dne 09.01.2013 v 17:37:51

Lou
[77] Vložilo Lou dne 09.01.2013 v 19:35:07, Odpovědět, Zobrazit

([72] Lenny: no, zrovna nedávno jsem se od Vuka dověděl, že díky dědičnosti genů nemusí být vhodné používat Pokémony z těchto nespolehlivých zdrojů...)

lisakVUK
[78] Vložil lisakVUK dne 09.01.2013 v 21:58:53, Odpovědět, Zobrazit

[77] Laethnes: no tak pokud hraješ na čistotu a férovost (což platí zejména pro skupinu standard) pak je dobré mít vše, co souvisí s tvým Pokémonem, jasné a zaručeného původu. V podstatě mohou nastat 3 případy. Pokémon bude mít geny maximalizované, nebo naopak nenormálně špatné, nebo normální, náhodné. Pokud bys hrál ve skupině advanced a platila varianta 1, pak bych to ani neřešil, protože většina členů této skupiny si jak se zdá s legitimitou procesu získání a přípravy Pokémona až toli hlavu nedělá (klidně by hráli i přímo cheat). Je zajímá především legitimita výsledného Pokémona - to jestli má všechny parametry v povoleném (možném) rozsahu. A sdamozřejmě nejlépe maximální. Ve standardu bych ti to ale hrát nedoporučoval, mohl bys díky tomu v případě 1 být zbytečně zařazen do advanced.

Gambrinus
[79] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.01.2013 v 23:51:33, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 97d88dfc852db4a0

[78] lisakVUK: geny? Myslis IV? Ty se dedi jen tri takze z nelegitimniho pokemona by mel vyjit legitimni advanced (a ani ne maximalizovany, ja osobne jsem mel stesti zatim max 4IV[z toho polovinu s blbou abilitou, schovavam je na rozdani)], nebo jsou jeste dalsi data ktera mohou zpusobovat nelegitimnost? Protoze ja treba nemuzu breedovat mimoBlack2 'mony bez gts

lisakVUK
[80] Vložil lisakVUK dne 10.01.2013 v 11:07:55, Odpovědět

[79] : Je to jak píšeš... ale 4 i 3 max. geny u více Pokémonů jsou důvodem zařazení do advanced skupiny.

Lou
[81] Vložilo Lou dne 10.01.2013 v 11:18:19, Odpovědět

[78] lisakVUK: Ok, díky za info :).

(Jinak, jenom pro upřesnění, pokud jsem působil dojmem, že chci jít na tento turnaj, tak se omlouvám, stejně jako minulé roky je to značně nepravděpodobné (jako ostatně celou dobu posledních pár let); jenom jsem chtěl mít jasno co se týče legitimity. (I když - rád bych šel, to zas jo, ale jednak do Prahy je to poněkud z ruky a druhak moje neschopnost dobře si zorganizovat čas - no, to mluví samo za sebe :3.) )

[82] Vložil Laties dne 11.01.2013 v 03:26:06, Odpovědět
 IP hash: 7de8ccb7f284fe32

No koukám že Vuk nějak zvážněl a zagresivněl oproti tomu jak si ho pamatuju.

A mezi tou RNG věcičkou a editorem neni rozdíl, jedině ten, že RNG je větší pakárna, jinak samozřejmě je výsledek stejnej.

Skoro se divim, jak to někdo vůbec může považovat za legitimní způsob.

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 03:32:14

Blue Charizard
[83] Vložil Blue Charizard dne 11.01.2013 v 11:30:33, Odpovědět
 IP hash: 23646e0c339eed5f

[82] Laties: Záleží jen na tom, kde si stanovíš hranici legitimity. Vše, čeho lze dosáhnout běžným hraním bez vnějšímch informačních zdrojů (zde Standard); vše, čeho lze dosáhnout bez vnějšího hardwarového či softwarového zásahu do hry bez ohledu na to, kde byly získány doplňující informace o způsobu využívání - třeba i na první pohled nejasných - možností hry (zde Advanced); vše, čeho je fyzicky možné dosáhnout (zde povdádění pro obě kategorie). Osobně nevidím ideologický rozdíl mezi využíváním RNG a optimalizací IV/EV jinými metodami (třeba nekonečné křížení), obojí spadá do druhé kategorie. Ale budu rád, když popíšeš, podle čeho ses rozhodl, že je RNG skoro to samé, jako externí zásah do hry editorem. Pokud je to na základě konečného výsledku, nevidím totiž rozdíl mezi křížením stovek nebo tisíců pokémonů, abych získal ideální IV, a využíváním RNG. Pokud tam je rozdíl, pak jen časový, tedy stejný, jako mezi využitím editoru a využitím RNG.

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 11:31:24

Toegdip
[84] Vložil Toegdip dne 11.01.2013 v 13:53:02, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 9c542114b99dc9ca

[83] Blue Charizard:

1) hranici legitimity nestanovuje individuum (pokud ano, pak je něco hodně špatně)

2) rozdělení Standard, Advanced a RNG je naprosto zcestné tak, jak jej pojímáš

a) všichni mají stejné podmínky

b) Standard a Advanced jsou prakticky nerozdělitelné kategorie, protože se chovají stejně a využívají pouze mechanismů daných pravidly (i kdyby jen vypozorovanými ze zkušenosti - tedy vědeckou metodou pokus/omyl) jediné jejich rozdělení je přes IV a to pouze hypoteticky (vždy je tam možnost, že Standard hráč má Advanced pkmny)

c) RNG (obcházení pravidla náhody) stejně jako jakékoliv jiné obcházení pravidel využívá chyb v pravidlech tak, aby se něco ulehčilo (v tomto případě čas) - a obcházení pravidel je jak známo podvod

3) je tedy nepravda, že by nebyl rozdíl mezi IV/EV optimalizací a RNG

[85] Vložil Laties dne 11.01.2013 v 16:17:57, Odpovědět

[83] Blue Charizard: Genová manipulace je věc zkoumání hry.

RNG je program na zneužívání kódu hry, fakt v tom nevidíš rozdíl? :/

[84] Toegdip: Souhlasím.

[86] Vložil Kochta dne 11.01.2013 v 17:14:54, Odpovědět

[85] Laties: genová manipulace => pokémoni nemaj geny jelikož nejsou živí => datová manipulace

RNG => Datová manipulace

Editor => Datová manipulace

reálný rozdíl je jen čas a způsob

Podobně jako když vědci argumentují že je něco "neetické" a jiné nesmysly, nezájem, důležitá je chtěnost a užitečnost. (To je proč ještě nemáme genetické inřenýrství a já si nemůžu navrhnout tělo podle gusta bez blbostí okolo, protože někdo začne křičet nějaké irelevantnosti jako že je to proti přírodě/že si svaly musíš zasloužit posilováním a jinýma nesmylama a bůhvíco.)

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 17:56:01

lisakVUK
[87] Vložil lisakVUK dne 11.01.2013 v 17:27:12, Odpovědět

[83] Blue Charizard: Přesnější informace pro EV/IV lze obhájit tím, že je lze ze hry nějak odhadnout a pokusy i přesněji zjistit. Každopádně na to lze přijít hraním hry. Stejně tak se dá hraním přijít na některé chyby ve hře - takže i u nich lze diskutovat, zda jejich zneužití nazývat přímo cheatem.

Funkčnost generátoru pseudonáhodných čísel programu NELZE ze hry nijak přesněji zjistit. Bylo to zjištěno zkoumáním programu hry. Což samo o sobě vylučuje možnost považovat to za legitimní. Už samotné uložení programu z kazetky je nelegitimí, reversní inženýring jakbysmet - a jestli mi tu někdo bude tvrdit, že to autor hry možná zamýšlel, pak je pro mě blázen. Tohle je hack programu hry a jeho zneužití čistý cheat, naprosto na stejné úrovni jako editace pozice nebo jiné cheaty s podobným dopadem. Tady není o čem diskutovat, to je prostě objektivní fakt.

Chápu, že jde o cheat "jen" ve fázi výběru a přípravy Pokémonů, do vlastního zápasu se vstupuje s partou v legitimním rozsahu. Bohužel někteří lidé by reálné Pokéhry hráli rádi jako simulátor bitev, což je pokřivení celého smyslu hry, ale obecně s tím nejde moc udělat, nic víc, než rozdělit turnaje navíc skupin.

Nejde mi teď o to pranýřovat lidi, kteří využívají tyhle cheaty, pokud je to takto baví a v pravdlech turnaje to bude výslevně povolené (aby každý věděl o čeho jde), ať si tak klidně hrají. Ale to, že má někdo potřebu si pokrytecky namlouvat, že nedělá nic co se nemá a ještě nalhávat sobě i okolí že necheatuje je pro mě odsouzeníhodný pokrytecký hnus!

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 18:02:33

[88] Vložil Laties dne 11.01.2013 v 18:11:54, Odpovědět

[86] Kochta: Maj geny protože je tam naprogramovali, stejně jako my máme geny, protože jsme se tak vyvinuli.

Tady je rozdíl v tom, že EV/IV je jen o znalosti hry, RNG je už o znalosti kódu hry. To je jako bys poslal na olympiádu chlapa kterej byl vytvořenej v laboratoři. Zatímco EV/IV je o tom, že najdeš talentovaný dítě a tomu dáš trénink. Standart je jako amatérskej závod, na něj EV/IV člověk typu Bolt taky nemůže.

[89] Vložil Kochta dne 11.01.2013 v 18:40:14, Odpovědět

[88] Laties: A já svoje geny rád nemám protože jsem si je nevybral, stejně jako pokémony, a to je důvod proč cheateři mají rádi RNG. Přesně tak,chlap(kdokoli, všichni) vytvořenej v laboratoři > talentovaný(luck) dítě, svět který bych si přál :D

Blue Charizard
[90] Vložil Blue Charizard dne 11.01.2013 v 18:42:19, Odpovědět
 IP hash: 35b4333d9c24fb2c

[84] Toegdip, [87] lisakVUK: Nedostatek mého myšlenkového pochodu byl tedy v tom, jakým způsobem mohly být informace získány. Pokud přijmeme, že pravidla fungování IV/EV byla vypozorována (a ne vyčtena z kódování programu), pak souhlasím, že je v RNG a IV/EV rozdíl. Že se dají IV/EV vypozorovat při hraní hry, s tím jsem si totiž už zvykl nesouhlasit, protože to byl jeden z hlavních argumentů proti jejich akceptování v původní debatě o IV/EV tréninku tady na pika. Pokud je teď oficiálním stanoviskem, že se zjistit dají, dobrá, poznamenávám si ten posun.

Taky jsem už pozapomněl, že určitým způsobem byla pravidla IV/EV tréninku odhalena oficiálními příručkami, a nevím, do jaké míry to bylo.

Dále jsem netušil, že RNG nějak využívá uložení programu z kazetky; z toho, co jsem o něm četl, to nevyplynulo. Externí manipulaci se hrou (vyjma oficiálních eventů) jsem nikdy neuznával, proto jsem si taky nikdy nenechal odemykat ostrovy. Pokud je to nutnou součástí, RNG nepodporuju.

Nakonec přidám opožděně upozornění a omluvu, že co přesně RNG obnáší nevím, a tedy děkuji všem za vysvětlení a rozebrání. Ostatně proto tu ta diskuse je, abychom mohli teoretická pravidla stanovit. Klidně pokračujte, budu tomu vděčný ;)

[edit] Ještě bych rád upozornil, že moje názory by v žádném případě neměly být brány jako směrodatné pro aktuální mistrovství, protože nejsem organizátorem, pouze teoretikem. Plně věřím organizátorům, že vědí, jak který problém řešit a dokáží si to obhájit.

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 18:48:42

lisakVUK
[91] Vložil lisakVUK dne 11.01.2013 v 20:58:20, Odpovědět

[90] Blue Charizard: Takhle. Existenci EV/IV prý (důkazy fakt nemám) odhadli někteří přemýšlivějící hráči sami. Přesná čísla - kolik jaký Pokémon dává a vzoreček - vznikly ovšem taky hackem programu. Alespoň to co tady obhajovali uživatelé (informace na Serebii atd...) je prostě získáno hackem programu. S geny je to ještě horší, že ve hře něco takového bude si lze snadno domyslet, ale přesné hodnoty by znamenaly opět velké množství pokusů. Takže v důsledku je to taky sporné. Ovšem s jedním velým rozdílem. A tím je ten argument, že přemýšlivý hráč by s množstvím pokusů mohl dojít k poměrně přesným (asi ne absolutně přesným) výsledkům prostým hraním hry. Jinak posun v přístupu k EV/IV byl dán 2 důvody. Jednak oficiální přiručky novějších her toho prozradily už dost (viz TADY a TADY). Sice tam stále nenajdeme konkrétní čísla, ale dost informací, aby se takto dalo trénovat. Druhým důvodem je, že když se kdysi dohodlo rozdělení, slíbil jsem "advanced" hráčům, že tím se stává jejich tréning legitimním a nebudou od nás muset poslouchat řeči o cheatech, a své slovo držím. (Osobně jsem pořád názoru, že ta přesná čísla jsou stále sporná, ale díky těm oficiálním návodům + dohodě to beru jako legitimní).

Bohužel "advanced" hráči se nám posunuli směrem k využívání postupů, které nejdou ani "okecat" jako (teoreticky) zjistitelné ze hry. A tím je právě ten cheat náhody. Holt v programu je vždy náhoda pseudo a musí se nějak napsat. Generátor v Pokémonech byl odhalen hackem, zkoumáním programu hry. Jelikož se inicializuje časem, bylo možné zjištěné informace zneužít k napsání programu, který generuje nastavení hodin podle parametrů, jaké si cheater zadá. Přitom je třeba znát i další (normálně nezjistitelné) údaje z pozice hry. jenže díky hackům existují různé triky jak tyto údaje získat, aniž by k tomu bylo potřeba speciálního hardware. Ale to je jen z nouze ctnost a rozhodně to nedělá využití toho cheatu legitimnějším, než třeba editor. To je právě ta chyba, kterou někteří lidé nechtějí pochopit. Cheat není cheatem proto že nahraju pozici do hry nejakým udělátkem, ale tím co a jak způsobuje. A hack náhody je čistý cheat, jak vznikem tak i využitím (hráč získá nelegitimní výhodu ve hře, pokřivením přirozeného prostředí hry cíleným nastavováním hodin, které by ze hry bez hacku programu nikdy neodhalil).

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 21:07:01

John Beak
the Nearly Ultimate One
[92] Vložil John Beak dne 11.01.2013 v 23:41:05, Odpovědět

Chtěl bych uvést na pravou míru terminologii.

RNG = Random Number Generator = generátor náhodných čísel. Součást programu hry.

RNG abuse = metoda, kterou detailně popsal v první polovině druhého odstavce [91] lisakVUK.

Zpráva byla změněna dne 11.01.2013 v 23:41:32

Morx
モルックス

[93] Vložil Morx dne 14.01.2013 v 22:58:51, Odpovědět
 IP hash: 8e66d3e99d848511

Vy jste se zbláznili, tohle nepřečtu ani za týden, abych se k tomu vyjádřil :D.

Zatím ve zkratce za mě coby organizátora je RNG abuse jednoznačně cheat nejvyššího kalibru, neboť umožňuje konkrétní a přesné nastavení dat pokémona. A jak jsem v podobných diskuzích mnohokrát říkal, nechápu, proč lidé, kteří mají potřebu takto hrát, si kupují hru a chodí na turnaje. Hrajte si na NetBattle, nebo něčem podobném a buďte šťastní .)

lisakVUK
[94] Vložil lisakVUK dne 15.01.2013 v 18:11:39, Odpovědět

Do skupiny zakázaných Pokémonů přidáni Genesect a Keldeo - přibyli i do oficiálních pravidel (děkuji sankymu za upozornění).

[95] Vložil madvorak dne 28.01.2013 v 09:14:06, Odpovědět

Je povolen předmět Soul Dew? Předpokládám, že by měl být zakázán stejně jako ve VGC turnajích, ale nevidím to tu výslovně uvedené.

lisakVUK
[96] Vložil lisakVUK dne 28.01.2013 v 11:17:56, Odpovědět

[95] madvorak: Máš pravdu, měl by být a uveden není, upravíme.

lisakVUK
[97] Vložil lisakVUK dne 08.02.2013 v 22:50:16, Odpovědět

Pozor, změna místa!

Jelikož letoší turnaj podpoří komerční firma, nebude možné ho uspořádat ve veřejných prostorách obchodních center. Podařilo se nám ale dohodnout pronájem prostor v DDM Praha 6. Bohužel to trochu kompikuje dopravu, přece jen je to trochu z ruky. Informace o dopravě byly přidány do titulního příspěvku.

Sponzoring nám ale přinese lepší ceny (nějaká maličkost by měla být pro každého), ale hlavně lepší propagaci, takže je šance, že letos bude učast vyšší než obvykle. A to za trochu nepohodlí stojí...

Zpráva byla změněna dne 08.02.2013 v 22:55:09

Karryanna

*Proud Cyberchild*
*Proud Ravenclaw Student*
[98] Vložila Karryanna dne 08.02.2013 v 23:32:16, Odpovědět
 IP hash: 4960e81ece4368a5

[97] lisakVUK: Ha! Já vím, že zrovna u pokud-něco-tak-diváků to je jedno, ale tímhle jste mi výrazně zpříjemnili případnou dopravu. Možná dojdu kouknout, jak aktuálně mistrovství vypadá.

A hlavně bych měla konečně motivaci se opravdu, ale opravdu dojet do toho DDM podívat O:)

lisakVUK
[99] Vložil lisakVUK dne 09.02.2013 v 00:29:13, Odpovědět

[98] Karryanna: Ty tam blízko bydlíš? Nebo se ráda projíždíš MHD? Nebo proč by ses do toho DDM na nás přijela podívat spíš než třeba do OC Harfa? ;)

Karryanna

*Proud Cyberchild*
[100] Vložila Karryanna dne 09.02.2013 v 00:52:27, Odpovědět

[99] lisakVUK: Bydlím na Strahově, takže to mám seběhnout na Malovanku a zhruba deset minut tramvají, to je na Prahu luxusní spojení :)

A další věc je, že uvažuju, že bych se zkusila v nějakém pražském DDM domluvit na vedení kroužku, a na tenhle mám trochu zálusk -- právě proto, že ho mám blízko :)

Edit: Už reaguju na správnou zprávu ^^

Zpráva byla změněna dne 09.02.2013 v 11:29:52

John Beak
the Nearly Ultimate One
[101] Vložil John Beak dne 09.02.2013 v 13:26:25, Odpovědět

[97] lisakVUK: Tyjo, to jsou supr novinky. Že by tu začali pokémoni být konečně seriozní ;)

Škoda, že se nestihnu pořádně připravit.

Nemo
[102] Vložil NemoNemo dne 10.02.2013 v 00:01:57, Odpovědět, Zobrazit

[100] Karryanna: Vedení kroužku? To už si u Vás všechny děti víšco?

Morx
[103] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 11.02.2013 v 20:22:11, Odpovědět
 IP hash: 15f4241089f3dca5

[101] John Beak: Prijd i tak, JFF

John Beak
the Nearly Ultimate One
[104] Vložil John Beak dne 12.02.2013 v 12:55:41, Odpovědět

[103] : It's procrastination time!

Morx
モルックス

[105] Vložil Morx dne 13.02.2013 v 12:16:59, Odpovědět

Připraven je bohatý program a soutěže i pro diváky, takže neváhejte přijít a pozvat si přátele. Zvažuji, že odměníme nejlepší fanklub, čili pokud máte partu lidí, co tam budou skandovat v tričkách s vaší fotkou, sem s nimi :D

Nemo
[106] Vložil NemoNemo dne 13.02.2013 v 12:47:56, Odpovědět

[105] Morx: Gary Oak Style?

Morx
モルックス

[107] Vložil Morx dne 15.02.2013 v 12:15:24, Odpovědět

[106] Lenny: Jo XD

pravda bolí
[108] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 15.02.2013 v 23:01:53, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 56c30bebbdf0c135

podľa mňa ste vypatlaný.... načo sú vám nejaké trápne kartičky? ešte pochopím sa dívať na seriál ale karty sú už trochu moc!!!! šak vídite vonku a užívajte si svet a nezatvárajte sa do inej reality...ľudia ako vy sú na smiech, ja by som sa hanbil ako pes kebyže ma niekdo vidí na pokemonovom zraze...

Karryanna

*Proud Cyberchild*
[109] Vložila Karryanna dne 16.02.2013 v 00:31:48, Odpovědět, Zobrazit

(Na trolling a spol se nemá reagovat, co? A myslíte, že se někdy poučím? O:) )

[108] : Já nevím...

Působí vypatlaněji připravovat se na turnaj v něčem (čemkoli, nejen Pokéhrách), nebo si ani neumět přečíst obsah fóra (jinak nechápu, proč se v tématu o NDS hrách rozebírají kartičky)?

Bylo by horší dívat se sám na seriál, nebo si jít s kamarády zahrát karty?

Čím se realita turnaje liší od reality kina, reality plesu nebo třeba reality přírodovědné soutěže?

Je trapnější být zahlédnut v partě fajn tvorů, nebo povídat lidem o jejich trapnosti?

Ale vlastně jsem ráda, že se k nám nehlásí lidi, co by se za nás styděli :)

[110] Vložil Kochta dne 16.02.2013 v 07:15:21, Odpovědět, Zobrazit

[108] : Na co ti je polovina tvých trapných zájmů? Venku? Ne děkuji, jiná realita je podstatně zajímavější než ten hnus co jste mi na tuhle planetu nasrali, lidi jako já jsou možná na smích(jiným, intelektuálně slabším), ale opravdu, kdo je ten kdo se tu komu směje? Jinak psi se neumí hanbit.

pravda bolí
[111] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 16.02.2013 v 14:44:42, Odpovědět, Zobrazit

pozri sa... hovor si tomu ako chceš ale pravda je že v spoločnosti nemáte čo robiť... tlač si do hlavy klamstvá že si lepší a užívaš si život ale realita je kdesi ine(realita je ten svet kde všetci žijeme,nie pokémoni a dalšie anime čo vám tlačia do hlavy niaky japonci s ) podľa mňa je to len dôkaz slabosti.. v realite sa neviete presadiť tak sa zatvárate inde.. ale dobre aspoň zostane viac pre nás normálnych

John Beak
the Nearly Ultimate One
[112] Vložil John Beak dne 16.02.2013 v 15:44:36, Odpovědět, Zobrazit

[111] : Zato člověk, který se hádá s někým, koho v životě nepotkal, pod rouškou anonymity internetu, je přímo zářným příkladem materialistického člověk zabývající se pouze objektivní "důležitou" realitou, že? A nejdůležitější je všechno zaškatulkovat na lepší a horší, protože "jiné" neexistuje, že?

Je mi líto, že jsi v dospívání potlačil fantazii do té míry, že nejsi schopen užívat si věci, které nejsou přímo založené na realitě. To, že jiní toho schopni jsou, neznamená, že by od reality někam utíkali. Víme, že pokémoni nejsou opravdoví. Myslím, že neumíš oddělit realitu od fikce.

Pokud Ti to vadí, neztrácej s námi čas. Takhle ze sebe akorát děláš hlupáka.

Toegdip
[113] Vložil Toegdip dne 16.02.2013 v 16:07:48, Odpovědět

Tedy více než idiocie jednoho nejmenovaného slovenského občana (jméno neznám, chce zůstat anonymní) by mne zajímal přibližný počet hráčů, kteří se turnaje zúčastní - tedy jestli jsou známa nějaká předběžná čísla. Fanklub nevedu a nechystám se něco takového zavádět...ale přijdeme dva :)

[114] Vložila Thes dne 16.02.2013 v 17:32:56, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 85e234dad750ec9

[108] : Já bych jen podotkla, že tenhle turnaj vůbec o kartičkách, takže pokud kritizuješ, že něco místo koukání na seriál hraje karty, štěkáš na špatný strom ^^.

Mimochodem, anime se zápletkami, které jsou cílené na děti a je to na nich poznat (tedy pokémoni) mi přijde mnohem méně pro dospělé, než karty, které jsou aspoň o nějaké strategii a přemýšlení.

[112] John Beak: hezky řečeno :)

pravda bolí
[115] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 16.02.2013 v 20:13:56, Odpovědět, Zobrazit

Vo vašej realite som možno hlupák ja... a v tej mojej (ozajstnom svete) ste to vy...a nebodaj mi chcete povedať že si o vás nikdo nemyslí že ste vytretí?? v škole,v robote a určite aj rodine si o vás vravia akí ste prepnutí.. a ak si myslíte že ma tu nebodaj urážate alebo sundávate tak ste na omyle... Majte sa

[116] Vložil Kochta dne 17.02.2013 v 07:32:33, Odpovědět, Zobrazit

[115] :

Ale klidně se pochlub v čem co stojí za řeč jsi lepší, rád se zasměju ještě víc.

Zpráva byla změněna dne 17.02.2013 v 07:34:11

pravda bolí
[117] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 17.02.2013 v 09:54:02, Odpovědět, Zobrazit

ten obrázok tu nemá čo robiť... na ňom sú dve fakt pekné baby a ie vypatlané nul čo hrajú pokéménov... proste ľudia ako vy sú na smiech :D vždy to tak bolo,je a aj bude!!!!!! ste terčom pre môj výsmech a vždy ked mi je na nič spomeniem si že sú aj ľudia ako vy!!!!

[118] Vložil Kochta dne 17.02.2013 v 12:57:44, Odpovědět, Zobrazit

[117] : Hh, ani neodpoví na otázku, mám rád když na mě podřadná štěnata štěkaj. A tvůj výsměch? Znám spoustu hloupých lidí, jeden další fakt neudělá rozdíl :)

pravda bolí
[119] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 17.02.2013 v 18:02:01, Odpovědět, Zobrazit

Veď práve o to ide.Vravíš, že poznáš veľa ľudí,ktorý sa ti smejú....Tak s tým preboha niečo rob!!!!!prečo sa ti asi tak ľuďia smejú??? No lebo si to čo si.Si stratená existencia odsúdená túlať sa životom bez hociakého úspechu alebo rešpektu!Jediné čo budeš kedy mať sú vymyslené reality a ďaľší trapkovia ako ty. Šak takých ľudí ako ste vy normálne zatvárajú do košov.

[120] Vložil madvorak dne 17.02.2013 v 19:40:05, Odpovědět

Na turnaj dorazím. Změna místa je určitě dobrá věc, pokud to přinese lepší podporu. Kde je nebo bude nějaká reklama? Gamehouse to už pochopitelně nezveřejňuje a tam chodilo dost lidí, tak by to chtělo něco, aby se o tom dozvěděli i hráči mimo pika a pjz.

OT: Momentálně mám každý víkend nějaký turnaj, což mě velice baví. Minulý týden to bylo mistrovství republiky párů v bridži, tenhle víkend jsem hrál přes internet oficiální Rotation Battle turnaj, příští víkend mám Perníkový tref, což je pardubická velká cena v bridži, následuje tohle pokémonní mistrovství a druhý březnový víkend mě čekají zápasy do celostátní týmové ligy v bridži :).

Blue Charizard
[121] Vložil Blue Charizard dne 17.02.2013 v 21:16:01, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: ac1ac9cd8179a9fe

pravda bolí: Tak fajn, urážky stranou a pojďme se předhánět v tom, co jsme za svůj život už dokázali ve skutečném světě, v tom, který stavíš jako důležitější oproti vymyšlenému světu pokémonů (a já v tomto s tebou souhlasím). Já jako představitel hráčů na turnaji a vítěz tenkrát ještě neoficiálního mistrovství v pokémoních hrách 2005, ty jako představitel odpůrců těchto akcí. Pravidlem jen, že příspěvky budou označeny jako offtopic.

Začínám. Studoval jsem na školách ve dvou zahraničních zemích, kde se mluví různými jazyky, a z obou jazyků jsem měl vždy ta nejlepší hodnocení.

Zpráva byla změněna dne 17.02.2013 v 21:18:03

pravda bolí
[122] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 17.02.2013 v 22:03:16, Odpovědět, Zobrazit

káámo a čo si študoval?? japončinu na osobitnej škole kdesi na Ukrajne??? S týmto na mňa nechoď! A ďalšia vec je že školu by som do ÚSPECHOV nezaradil.Jak si bol niaky trápny šprt,ktorého šikanovali a musel sa pchať do zadku profesorom tak to ma absolútne nezaujíma...Ja osobne mám skončené gymnázium a vysokú školu( v USA) a poviem ti že čo je naozaj život zistíš až po škole.Ale taký ako vy sa vo svete neuchytia a budú odkázaný pracovať pre tých silných!Proste ste len skupinka úbožiakov čo budú vždy a vždy len „chvost“. Ja už som si svoje povedal,chcel som vám pomôcť a dúfam že aspoň niekdo z vás sa uvedomý a stane sa plnohodnotným človekom. Cc

Blue Charizard
[123] Vložil Blue Charizard dne 17.02.2013 v 22:59:36, Odpovědět, Zobrazit

[122] pravda bolí: Creekside Elementary v kalifornském Sacramentu, Farragut High School v tennesseeském Knoxvillu, Kansai Gaidai v japonské Ósace. Chceš-li v tomto oboru úspěchy, dobrá. Z japonštiny mám diplom nejvyšší úrovně mezinárodní Japanese Language Proficiency Test. V loňském roce jsem reprezentoval Českou republiku na mírovém summitu Nihongo Summit (pořádaném společností Japan Return Program, pokud se ti chce googlit), který byl posléze vysílán v celostátní japonské televizi. V roce 2010 jsem spolumoderoval hudební festival zahraničních studentů oblasti Kansai. Na lokálních televizních stanicích jsem se objevil minimálně ještě pětkrát, z toho jednou v přímém přenosu - vše samozřejmě v japonštině. Mám u sebe i noviny či knihu v nichž jsou mé jméno a/nebo fotka uveřejněny. Pokud chceš dobrovolnickou činnost prospěšnou pro svět kolem sebe, věnoval jsem se v rámci studia i učení angličtiny japonským neslyšícím. Loni jsem zase po dobu jednoho semestru každý týden chodil tlumočit na VUT pro japonskou studentku, která neuměla česky ani anglicky.

Rád si přečtu, kterou školu v USA jsi vystudoval; stejně tak se rád dozvím, o čem je konrétně život až po škole a čím mě předčíš - nepochybuju o tom, že v něčem ano, ale zcela objektivně (a ne jen z pohledu "chvosta" co chodí ťukat do tlačítek na pokémoní mistrovství) jsem prozatím předvedl životopis úspěšnějšího člověka já. Pokud nám chceš ukázat, jak jsme horší, než ty, tak nám to předveď na skutečných, konkrétních příkladech ze skutečného světa, jinak si sám šlapeš na paty. Prozatím jsi svým projevem na rozdíl ode mě příliš vágní. Nebudu ti říkat, abys jinak raději byl zticha, protože já si samozřejmě velmi rád honím ego (ostatně k čemu jinak ta naše internetová fóra jsou) a klidně budu pokračovat třeba v jiném oboru, než je japonština a cizí jazyky. Každopádně pro tebe bude nejvýhodnější raději sem už nepsat, protože jsme tu v každém ohledu v přesile.

Zpráva byla změněna dne 17.02.2013 v 23:01:19

lisakVUK
[124] Vložil lisakVUK dne 18.02.2013 v 00:49:40, Odpovědět

[120] madvorak: Reklama bude a pak samozřejmě i propagace oné firmy. Víceméně je to již jisté, domlouvají se technické detaily (př. bylo v plánu umístit tam i stojany s Wii-U, ale místnost je v patře bez výtahu, takže tohle asi padne) a trochu se to táhne. Nemám z toho také moc radost, protože pokud to začnou propagovat necelých 14 dní před začátkem, moc lidí (mimo nás) asi nepřijde, ale s tím už nic nenaděláme. Zatím mohu prozradit, že jako hlavní odměny by měly být 3 hry + něco menšího k tomu.

Co se týká názorů diskutéra "pravda bolí", řekl bych, že problém máš především ty. Žel pro tebe většina z nás již nejsme děti ani pubeťáci, ale dospělí lidé, kteří již stojí na vlastních nohách a získali si respekt okolí svou prací a znalostmi, takže nemají zapotřebí honit si ego urážením koníčků jiných lidí...

Zpráva byla změněna dne 18.02.2013 v 00:52:25

[125] Vložil Kochta dne 18.02.2013 v 05:15:30, Odpovědět, Zobrazit

[119] : Proč? Já jsem individuál který si dělá věci podle sebe, ne ovečka která je tu pro ostatní, jako sorry, pravděpodobně každej koho tady vidíš tak v reálném životě dokázal víc než ty (cucat mamince peněženku a hrát si tu na hrdinu když jediný co umíš je možná tak trsat na piškotéce a říkáš tomu úspěch), no a co bych se namáhal, myslím že tě Blue už dostatečně rozdrtil za mě :)

edit: A co je to úspěch? Moc peněz? Třicet titulů? Radost? A proč bych měl stát o respekt? Každej 'respektovanej' koho vidim je přesně takovej jakej já bejt nechci, a vážně čekáš že se budu měnit jen kvůli nedůležitcům jako jsi ty? Aby mne ovečky obdivovaly? Hahahah

Zpráva byla změněna dne 18.02.2013 v 05:54:09

John Beak
the Nearly Ultimate One
[127] Vložil John Beak dne 18.02.2013 v 18:08:59, Odpovědět

> Conquest je jedna z cen

> Conquest je jeden ze sponzorů

I see what you did there.

lisakVUK
[128] Vložil lisakVUK dne 18.02.2013 v 18:50:46, Odpovědět

[127] John Beak: druhá možnost je správně ;)

[129] Vložil *Tyracroc* dne 18.02.2013 v 19:25:15, Odpovědět
 IP hash: 6a8242b5931fa7d9

[127] John Beak: Obě možnosti sou správně

[128] lisakVUK:

Moderátor upravil zprávu dne 18.02.2013 v 22:22:07

lisakVUK
[130] Vložil lisakVUK dne 18.02.2013 v 22:23:21, Odpovědět

LOL, tak to mi nedošlo, že shodou okoností se Conquest jmenuje i ta hra ;)

Reklamní plakát přemístěn do titulního příspěvku...

Zpráva byla změněna dne 18.02.2013 v 22:24:49

John Beak
the Nearly Ultimate One
[131] Vložil John Beak dne 19.02.2013 v 10:26:23, Odpovědět, Zobrazit

[129] *Tyracroc*: To, že je druhý výrok pravdivý, neimplikuje nic o pravdivosti prvního výroku, takže máte oba pravdu. Ale Ty o něco větší ;)

Blue Charizard
[132] Vložil Blue Charizard dne 19.02.2013 v 11:14:47, Odpovědět, Zobrazit

[131] John Beak: Implikace tam není, implikatura ano :P

[133] Vložil Tala ^Sp^ The dne 19.02.2013 v 17:51:31, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: a9591af1f23da519

[131] John Beak: pravdu nema ani jeden... Conquest je sponzor akce, hra se jmenuje Pokémon Conquest

John Beak
the Nearly Ultimate One
[134] Vložil John Beak dne 19.02.2013 v 19:37:57, Odpovědět, Zobrazit

[133] Tala ^Sp^ The: "Conquest" je slovo, firma se jmenuje CONQUEST a.s. Kam se dostaneme takovýmito argumenty?

lisakVUK
[135] Vložil lisakVUK dne 21.02.2013 v 13:11:27, Odpovědět

K myšlence kterou někdo vyjádřil jinde:

"Předpokládám dobře, že když se jedná o Mistrovství ČR a turnaj pod záštitou oficiálního distributora, tak že bude turnaj sankcionovaný, bude se konat na oficiálním softwaru TOM a budou za něho správně přiděleny Championship body i Play! body?"

Odovídám NE, je to turnaj provozován mimo centrální Nintendo systém našimi prostředky. Nintendo oficálně v Česku konzolové turnaje nepodporuje.

Say one thing for Logen Ninefingers...
[136] Vložil Eirríkr Blueflame dne 24.02.2013 v 14:46:01, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 29723d4c9024643

Napadlo někoho, že uživatele "pravda bolí" poslala do háje holka, co měla ráda pokémony? :D to by ledacos vysvětlovalo.

jinak, blue char, máš můj obdiv o.O sakra zajímavý výčet.

[137] Vložil Kochta dne 25.02.2013 v 08:25:18, Odpovědět, Zobrazit

[136] Eirríkr Blueflame: Proč obdiv? Je to jen o genetice.

John Beak
the Nearly Ultimate One
[138] Vložil John Beak dne 25.02.2013 v 09:08:17, Odpovědět, Zobrazit

[137] Kochta: The circumstances of one's birth are irrelevant. It is what you do with the gift of life that determines who you are.

[139] Vložil Kochta dne 25.02.2013 v 09:39:29, Odpovědět, Zobrazit

[138] John Beak: Filozoficky hezké ale koliduje s realitou, vážně je arogantní čekat že budu do všeho vyvíjet 5ti násobek námahy (na kterou opět geneticky nemám kapacitu) na průměrný život zatím co jsou tu někteří kterým buďto jde všechno od ruky nebo jim život všechno servíruje a nemusej dělat ani 0.5násobek té námahy. Jak to vysvětlíš postiženým když jim tohle budeš tvrdit přesto že nemaj šanci se jakkoli(aby to za tu námahu stálo) někdy prosadit? Vážně mě nebaví závody kde má start každej někde jinde a nerozlišují se třídy vozidel.

[140] Vložil Eirríkr Blueflame dne 25.02.2013 v 17:28:52, Odpovědět, Zobrazit

nepopírám, že každý máme jinou kapacitu a jinou možnost dosáhnout čehokoli. na druhou stranu, snaha člověka se počítá daleko víc, než tvrdíš ty. pak je tady taky vliv prostředí, který úplně opomíjíš. Ten je taky hodně důležitý, jak se dozvíš z každé učebnice biologie, která se aspoň zmiňuje o genetice.

ničí úspěch nelze házet jen a pouze na geny, ať už mluvíš o blue charovi, o einstenovi nebo třeba o profesionálních sportovcích :)

a pak.. úspěchy stranou, spíše k tomu co píšeš ve [139], často je důležitý i pocit ze "závodu" a ne jen umístění. i kdybys doběhl mezi posledníma, pokud z toho ty máš dobrý pocit je to pro tebe "úspěch" tak jako tak :)

John Beak
the Nearly Ultimate One
[141] Vložil John Beak dne 26.02.2013 v 10:09:40, Odpovědět, Zobrazit

[139] Kochta: Genetika Ti dá jn předpoklady. Je až na Tobě, jak je využiješ. Realita opakovaně ukazuje, že úsilí je pro dosažení výsledků důležitější, než předpoklady. Pokud chceš být nejlepší na světě, potřebuješ oboje (nebo kliku, že není nikdo, kdo by Tě v jedné složce v tu danou chvíli výrazně převyšoval - pak jsi ale namydlenej, když se někdo takový objeví). Nicméně k upltnění v životě a i k spoustě úžasných věcí, nepotřebuješ být úplně nejlepší. Spousta správně věnovaného úsilí Ti dává šanci aspoň něčeho dosáhnout. Geny bez úsilí Tě dovedou tam, odkud teď pomalu vyrážím já.

[142] Vložil *Tyracroc* dne 27.02.2013 v 06:02:54, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 3873a9d2c1ee4cbe

"Neni dulezity odkud pochazime ale kam smerujem" ~ John Dilinger - Veřejní Nepřátelé

A o tom to je. Kdyz nekde startujes muzes se snadno dostat niz ale i vys. Samozrejme vzhledem k nezamestanosti v CR je videt ze staci malo snaha je v haji, Nikdo nikomu nenuti trhat rekordy a prekonavat se viz cigáni.

Ale vzdycky je tu par moznosti co muzes udelat aby ses dostal vys. Bud je zacne hledat a zkouset.

Nebo se smiris s tim co mas a pokusis se to udrzovat a nesnizovat. Neni to jen Genetika ale jsou to Sny, Cíle, Snaha, Pozitivni myšlení, Dobré skutky (nemyslim tim hloupe) a spousta dalsich faktorů.

Blue Charizard
[143] Vložil Blue Charizard dne 27.02.2013 v 12:03:04, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: ad00a505a5e52aa3

Genetika, pracovitost, štěstí... Všechny tři jsou podle mě stejně důležité a jsou případy, kdy pracovitost v soutěži nestačí, i když je podle mě nejvíc úctyhodná. V mém případě se dá s Kochtou dost souhlasit, protože u mě je to hlavně štěstí a pracovitost je až poslední, jsem často línej jak veš. Víc úcty si zaslouží Vuk, Morx nebo Thes, kteří pořád organizují a starají se o lidi kolem sebe.

Ale už se nám to OT vymyká z ruky; Organizátoři, jak moc to vadí? Je to fórum tady na pika spíš podpůrné, nebo bychom měli raději najít jinou platformu na mudrování?

[144] Vložil Kochta dne 28.02.2013 v 13:06:17, Odpovědět, Zobrazit

[140] Eirríkr Blueflame: [141] John Beak: [142] *Tyracroc*: Úroveň vašeho optimismu (a s tím trochu zkreslené představy o světě) je (ne)úctyhodná, škoda že si neumím lhát stejně.

[143] Blue Charizard: děkuji (a genetiku můžeme slepit do štěstí, jelikož v našem primitivním století nemáme výraznou možnost ji ovlivňovat)

[145] Vložil *Tyracroc* dne 01.03.2013 v 05:42:08, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 95c9d13dc9976e13

[144] Kochta: Jen se vymlouvas aby ses nemusel v zivote snazit.

[146] Vložil Kochta dne 01.03.2013 v 12:49:59, Odpovědět, Zobrazit

[145] *Tyracroc*: Samozřejmě, není nic retardovanějšího a frustrujicího než zbytečná snaha/práce, na to ani neptořebuju výmluvy.

prazak.pav
[147] Vložil prazak.pav dne 01.03.2013 v 18:34:07, Odpovědět
 IP hash: e2a482ba764fcaf4

vihraju

blendista
[148] Vložil blendista dne 01.03.2013 v 20:15:59, Odpovědět
 IP hash: d784a2ae2cb7037d

[147] prazak.pav: Jestli pokémony ovládáš lépe než pravopis, tak máš určitou šanci.

[149] Vložil *Tyracroc* dne 02.03.2013 v 03:55:02, Odpovědět
 IP hash: 60a6178218d9d2c

[148] blendista: Dobřety ;)

Morx
モルックス

[150] Vložil Morx dne 02.03.2013 v 08:18:06, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: b2266829f478f63d

[139] Kochta: Jen ve stručnosti. Snaha je důležitá, vem si třeba člověka, který po nějaké nehodě, nebo mozkovém onemocnění ochrne na nohy. Může se k tomu postavit stylem "tak jsem v loji, v životě už se nepostavím na nohy, neprojdu, natož neproběhnu, budu jen jezdit na vozíčku a depčit". Nebo si může říct "kašlu na to, já se nenechám zlomit, já to rozchodím" a bude denně dřít hodiny a hodiny na rehabilitacích, nenechá se odradit bolestmi a počátečními neúspěchy a rozchodí to. V novinách a po internetu takových případů najdeš početně. Jistě, ten člověk je na tom hůř, nikdy nebude olympijský běžec, i když před tím na to možná měl. Ale bude chodit a běhat třeba i jako normální člověk, když bude hodně chtít. A nebo si může říct, že je v háji a všechno zahodit. A tady hraje snaha obrovskou roli.

A taky je snaha a snaha. Spousta lidí má pocit, že když něco chvíli zkouší, tak se snažila a nevyšlo to. Ale ta snaha, co láme skály je ustavičná, namáhavá a musí se vypořádat i s neúspěchy. Přečti si třeba něco o Jobsovi, mohl si kolikrát říct, že má smůlu a narodil se blbě, a o nic se nesnažit.

Tím bych tuto debatu uzavřel. Fórum je dost velké, Kochto pokud chceš odpovědět, napiš mi soukromou zprávu, pokud chcete dál mudrovat, založte si téma, rád se připojím .)

Morx
モルックス

[151] Vložil Morx dne 02.03.2013 v 08:23:08, Odpovědět
 IP hash: b2266829f478f63d

Jako každý rok, i letos budou moci fanoušci u počítačových monitorů sledovat průběžné výsledky online!

John Beak
the Nearly Ultimate One
[152] Vložil John Beak dne 02.03.2013 v 11:42:49, Odpovědět

Přijdu pozdě. Snažil jsem se to stihnout, ale nějak jsem zapomňel, že musím jíst.

Morx
モルックス

[153] Vložil Morx dne 02.03.2013 v 11:58:29, Odpovědět
 IP hash: 5e6b7cd9c9420b50

Čekáme s registracema do 13:00.

Morx
モルックス

[154] Vložil Morx dne 02.03.2013 v 13:09:13, Odpovědět

Průběžné výsledky můžete sledovat on-line v našich tabulkách

[155] Vložila Thes dne 02.03.2013 v 15:15:44, Odpovědět
 IP hash: 53a5a3fd4baa86cd

Máme dohráno! Výsledky vyhlásíme brzy :)

Morx
モルックス

[156] Vložil Morx dne 02.03.2013 v 16:38:03, Odpovědět

Turnaj je za námi a nezbývá, než se ohlédnout za celou událostí. Během příštích dnů pro Vás připravíme fotoreport a možná i videoreport.

Tímto bych chtěl poděkovat LišákuVUKovi za sponzoring, napsání programu pro automatickou registraci a realizaci registrací hráčů, dělení na skupiny atd. Dále Totodilovi za zajištění komunikaci s Conquestem, Conquestu za štědrou dotaci cen a propagaci, díky nímž se dostalo na úplně všechny hráče s malou cenou za účast, Suicune Wolf za plakát, Thes, která dorazila, aby pomohla s organizací. Tradicí je poděkování Enderovi za mechanismus pro tabulku výsledků a Johnu Beakovi za její realizaci. Dále děkujeme všem účastníkům, že přišli, fanouškům, že dorazili v hojném počtu podpořit své favority a i všem, kteří sledovali on-line výsledky a fandili z domova.

Zpráva byla změněna dne 02.03.2013 v 17:01:12

John Beak
the Nearly Ultimate One
[157] Vložil John Beak dne 03.03.2013 v 01:34:41, Odpovědět

Letošní mistrovství považuji za úspěch. Cítím jako svou povinnosti oznámit, že ani letos mě nikdo neporazil.

[158] Vložil Eirríkr Blueflame dne 03.03.2013 v 09:21:55, Odpovědět

[146] Kochta: samozřejmě. proto se radši nebudeš snažit vůbec. jestli tohle není výmluva tak už nic na světě :)

[159] Vložil madvorak dne 03.03.2013 v 10:57:02, Odpovědět

Tímto děkuji organizátorům a sponzorům. Turnaj mě bavil. Prostory, průběh, ceny dobré.

Nechci říct, že schvaluju rozdělení na kategorie, ale rozhodně musím pochválit volbu hrát každý s každým. Takhle jsem 11 zápasy strávil asi 2 a čtvrt hodiny, což vůbec není hodně. Při hře pouze proti ostatním Advanced hráčů bych si zahrál málo i při hře na 2 vítězné a navíc by mě neporazil Behold4r :D.

K mému hraní... Jak už jsem poukazoval na turnaji, můj tým se skládal pouze z Pokémonů prvních 2 generací: Starmie, Snorlax, Zapdos, Scizor, Hitmontop, Raikou :). Celkové skóre 10:1. Prohrál jsem proti Behold4rovi. Musím uznat, že jeho taktika byla dobrá, zatímco já to hrál hodně špatně. Ten Shuckle použil Power Split? Celkem se divím, že těch zápasů nevyhrál celkově víc. Z výher byla nejtěžší ta proti Eewee (battle video 13-19663-63974). Dělalo mi velké problémy zvolit si Pokémony do zápasu, protože Eewee hrála úplně "vyváženou" a téměř symetrickou kombinaci sunny a rain teamu :). Její critical hit pro mě představoval značnou ztrátu a kdyby pak neminul její Hydro Pump, neměl bych šanci vyhrát.

Nehráč John Beak zajistil, že jsem se po celou dobu skvěle bavil, a taky přinesl Mario Kart, které jsme hráli po turnaji. To mě bavilo, ale příště bych prosil hrát s NDS, na kterém funguje tlačítko R :D.

Dost mě zklamali lidi z toho herního pořadu. Očekával jsem, že se mnou budou dělat rozhovor, pravděpodobně až po vyhlášení výsledků, ale oni se najednou sbalili a odešli. Myslím, že chtěli filmovat jeden můj zápas, ale když jsem jim řekl, že jsme už dohráli, tak aspoň natočili, jak jsme si sklízíme věci a jdeme nahlásit výsledky...

Jinak turnaj dobrý. Momentálně budu svoji pozornost mj. upínat k VGC, Single Battle a bridži. TPCi už by měli opravdu ohlásit termíny evropských VGC turnajů.

Edit: Opraveno Battle video No.

Zpráva byla změněna dne 03.03.2013 v 11:06:29

lisakVUK
[160] Vložil lisakVUK dne 03.03.2013 v 12:00:29, Odpovědět

Tak já bych chtěl především poděkovat všem, kteří se zúčastnili tím spíš, že místo konání bylo přece jen trochu "z ruky". Všichni k hraní přistupovali seriózně, nezaznamenal jsem žádné problémy typu zesměšňování oponentů nebo hádek s organizátory ;) atd.. atmosféra yla prostě taková jak má být.

Vzhledem k propagaci Conquestu jsem si účast přestavoval ještě o trošku vyšší, ale svou roli asi sehrálo, že Conquest trochu zaváhal a vyhlásili to na www.MojeNintendo.cz asi jen s týdením předstihem a pak ono poněkd hůře dostupné místo. Tímto děkuji *Tyracroc*ovi, který podporu Conquestu domluvil a Conquestu samozřejmě za hodnotné ceny :D. Doufám, že se v budoucnu zase sejdeme u nějakého dalšího turnaje.

[161] Vložilo Sanky dne 03.03.2013 v 15:28:37, Odpovědět
 IP hash: e27c509d5571df4

Hezké mistrovství, příjemná atmosféra, dobrá organizace, fajn lidi. Líbilo se mi.

[162] Vložil Laties dne 03.03.2013 v 15:52:17, Odpovědět

Koukám nic nového ve světě digitálnícho zápolení :-)

Dvořák a Šnábl zase na hrotu.

Blue Charizard
[163] Vložil Blue Charizard dne 03.03.2013 v 21:57:44, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: ad00a505a5e52aa3

[162] Laties: Je zajímavý, ten 嘴. Už poněkolikrátě nehrál, ale fanbase má stále :D

[164] Vložil Laties dne 03.03.2013 v 23:57:09, Odpovědět

[163] Blue Charizard: Dle jeho slov porazil všechny.

[165] Vložil *Tyracroc* dne 04.03.2013 v 06:13:38, Odpovědět
 IP hash: 60a6178218d9d2c

[164] Laties: Nikoliv :) dle jeho slov ho jen nikdo znovu neporazil;)

John Beak
the Nearly Ultimate One
[166] Vložil John Beak dne 05.03.2013 v 10:14:19, Odpovědět

tramvaj-snehulak.jpg

Přiznejte se, který z vás?

lisakVUK
[167] Vložil lisakVUK dne 05.03.2013 v 23:23:23, Odpovědět

Jinak ještě se máme na co těšit. V neděli by měla být uvedena reportáž z naší akce, kterou pro nás vytvořil Indian - pořad o hrách pro každého, kterému tímto speciálně děkujeme za podporu!

lisakVUK
[168] Vložil lisakVUK dne 10.03.2013 v 22:00:13, Odpovědět

Reportáž je na světě, shlédnout ji můžete ZDE cca od 21:20 minuty a hned za ní navazuje recenze na Pokémon verze Black 2 a White 2!

Zpráva byla změněna dne 10.03.2013 v 22:14:59

John Beak
the Nearly Ultimate One
[169] Vložil John Beak dne 11.03.2013 v 02:11:37, Odpovědět

Charmyho odpověď o Haluz turnaji je geniální :D

[170] Vložil Kochta dne 11.03.2013 v 16:20:19, Odpovědět

[168] lisakVUK: Umm...

Nakonec neškoda že jsem se jednou nestavil :x

edit: a hezky jmeno toho mareepa na 26:39

Zpráva byla změněna dne 11.03.2013 v 16:28:53

lisakVUK
[171] Vložil lisakVUK dne 11.03.2013 v 21:39:46, Odpovědět

[170] Kochta: Proč? Nejen že sis mohl zahrát, ale mohl ses i objevit v oficiálním reportu z turnaje!

[172] Vložil Kochta dne 12.03.2013 v 08:11:23, Odpovědět

[171] lisakVUK: Ti 'redaktoři' mi přijdou hrozně autističtí a nejsem zrovna fanoušek popularity ve věcech které by mi mohli znepříjemňovat život, už se těším kolik srandy bude až u mě v práci objeví pokéwalker.

[173] Vložil sithius dne 12.03.2013 v 15:15:02, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: 874a0fa27a3a81a0

[172] Kochta: Tvůj floor manager v McDonalds by z toho měl určitě těžkou hlavu, no…

[174] Vložil Kochta dne 12.03.2013 v 17:21:40, Odpovědět, Zobrazit

[173] sithius: Když vynecháš 'tvůj' (jakožto ne zaměstnanec McD)'floor manager'(to sis vycucal z prstu? ale příště 'shift manager'),za'McD' dosadíš 'hloupí kolegové' a že bych z toho měl těžkou hlavu já tak se skoro trefíš.

1/10 Zkus to znovu.

[175] Vložil sithius dne 12.03.2013 v 17:31:41, Odpovědět, Zobrazit

[174] Kochta: "Shift manager v hloupí kolegové bych z toho měl určitě těžkou hlavu, no…" Ok.

[176] Vložil Kochta dne 12.03.2013 v 18:20:13, Odpovědět, Zobrazit

[175] sithius: Jsi hloupej :), nevadí no.

John Beak
the Nearly Ultimate One
[177] Vložil John Beak dne 12.03.2013 v 20:03:32, Odpovědět, Zobrazit

[176] Kochta: Takže je Tvůj kolega? Nebo snad tVŮJ cAPS lOCK mANAGER?

Zpráva byla změněna dne 12.03.2013 v 20:04:06

[178] Vložil sithius dne 12.03.2013 v 20:30:51, Odpovědět, Zobrazit

[177] John Beak: Moc nám ta logika nejde, měli jsme studovat školu života, jako Kochta :(

[179] Vložil sithius dne 12.03.2013 v 20:50:17, Odpovědět, Zobrazit

[176] Kochta: Zajdem někdy na hydro?

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.

• Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní