Fórum

Jak dostat Pokémona z GBA emulátoru do originální DS hry,
aneb Pal Park v emulátoru

[1] Vložilo Sanky dne 09.04.2010 v 15:47:02, Odpovědět
 IP hash: 76da1189221fe8d1

Zdravím všechny.

Tenhle návod je určený pro ty, kteří hráli Pokémony v emulátoru a teprve později si pořídili DSko spolu s originální hrou, a chtěli by na ní teď dostat svoje těžce (a legálně) vytrénované Pokémony z třetí generace. Metod je hned několik. Zde je vypíšu ty, o kterých vím, a podrobně popíšu proceduru Pal Parku v emulátoru.

Metoda 1 - nahrání uložení do GBA cartridge

Pomocí určitého zařízení, které nevlastním, nahrajete uložení z počítače do originální GBA Pokémon hry, a poté na DS zpalparkujete do originální hry. Pravděpodobně nejlepší řešení po technické stránce, ovšem pro většinu lidí nedostupné. Pojďme tedy dál...

Metoda 2 - Pal Park na emulátoru

Emulátor DeSmuME podporuje od verze 0.9.5 emulaci GBA slotu, tudíž i Pal Park v Pokémonních hrách.

Postup je následující:

1. Stáhněte si nejnovější verzi DS emulátoru DeSmuME.
  2. Sežeňte si někde romku hry z čtvrté generace ve stejném jazyce, jako tu z generace třetí a na ní uložení s odemklým Pal Parkem. S tím vám nepomůžu - většina uložení co najdete může mít hacklé Pokémony, budu doufat že toho nezneužijete.
  3. (prý to pomáhá.) Dejte si emulátor, GBA hru, GBA uložení, DS hru, DS uložení do stejné složky. Všechny uložení si zálohujte.
  4. Spusťte DeSmuME. V něm spusťte NDS romku. Importujte uložení s Pal Parkem pomocí File > Import Backup Memory.
  5. V DeSmuME dejte Emulation > GBA slot. Tam vyberte GBA game a vyberte hru, ze které chcete Pokémony poslat.
  6. Romka se nyní restartujte. Zkontrolujte, jestli je v hlavním menu položka MIGRATE FROM <GBA hra>. Pokud ano, přejděte k dalšímu kroku. Pokud ne, ujistěte se že: 1) regiony GBA i DS hry jsou stejné (záleží i na US/E verzi); 2) máte všechno v jedné složce; 3) máte v DS hře odemklý pal park; 4) v GBA hře je alespoň 6 pokémonů v boxech. If everything fails, zkuste mi uložení poslat.
  7. Vyberte Pokémony na migraci. Poté by se měla hra uložit. Pokud vám to napíše, že uložení proběhlo úspěšně, přejděte k dalšímu kroku. Pokud ne, zkuste obnovit všechna uložení ze zálohy a zkuste to znovu (mě to trvalo tři pokusy). Pokud to furt nejde, ujistěte se, že: 1) vám GBA hra nehlásí koruptovaný save; 2) ukládáte GBA hru jako Flash 128K (v nastavení VBA). Případně mi uložení pošlete.
  8. Gratuluji! Pokud jste se dostali takhle daleko, stačí vám už jenom dokončit proceduru Pal Parku tím, že Pokémony pochytáte.

Takže teď máte Pokémony úspěšně ve hře z čtvrté generace! Ale stále je tu problém - nejsou v té originální hře, jak jste chtěli.

Toho jde ještě dosáhnout:

Metoda 2a - výměna pomocí flash karty

Pokud máte flash kartu jako M3, Acekard nebo podobné, stačí vám v DeSmuME exportovat backup memory v nastavení a nahrát ROMku spolu s uložením na kartu. Poté jenom se dvěma DSkama vyměňte Pokémony do originální hry. Zdlouhavé, ale funguje to.

Metoda 2b - poslání pomocí sendpkm.py

sendpkm.py je zcela nový hack na GTS. Funguje tak, že skript spustíte na počítači, nakrmíte ho souborem .pkm který dostanete exportem Pokémona v programu Pokésav (nepodporuji používání tohoto programu pro získávání nelegálních pokémonů, btw). Progam vám potom vrátí adresu, kterou si nastavíte do DSka jako DSN bránu a poté se připojíte na GTS. Skript odpoví jako reálné GTS a pošle vám Pokémona, jako by byl vyměněný. Až se tohle stane, DSko vám vyhodí modrou obrazovku, ale Pokémon už je v boxu.

Pokud někdo bude tuhle metodu zkoušet, řekněte mi - mě samotnému nefungovala, ale to byl určitě problém se sítí. Ještě jí budu zkoušet znovu.

Metoda 2c - import pomocí Pokésavu

Pomocí nějakého nástroje nahrajte uložení z originální hry do počítače, vytáhněte Pokésavem Pokémony z uložení, kde jste provedli Pal Park a vložte je do uložení z originální hry a vraťte uložení z originální hry do dska. nedoporučuju protože to může zanechat následky na uložení, a když už děláte tohle, mohli jste si nahrát save do počítače a udělat v něm ten pal park na emulátoru... prostě to nedělejte i když můžete, na emulátoru a v pokésavu nepoužívejte svoje originální uložení.

DISCLAIMER

Ve většině případů tenhle návod budou následovat právě ti, kteří si mohou kdykoliv hacknout lv 100 arceuse - doufám, že to nikdo dělat nebude (nebo že mu k tomu můj návod nepomůže). Tenhle návod byl udělaný jen z jediného důvodu a to, dostat vaše oblíbené a vytrénované Pokémony do originální hry. Doufám že to chápou i odpůrci "cheatů" - přestože tento postup je v podstatě "hack", rozhodně to není "cheat".

V případě nejasností či problémů se zeptejte.

Bolí mě ruce.

Zpráva byla změněna dne 09.04.2010 v 17:37:37

Aura is...

...with me
[2] Vložil Ash493 dne 09.04.2010 v 21:51:38, Odpovědět
 IP hash: 27b57759436684dc

Thx za to :)

Rozhodně ten Pal Park tutorial bude přínosný.

[3] Vložilo Sanky dne 09.04.2010 v 21:53:24, Odpovědět

[2] Ash493: Není zač. Aspoň jeden člověk si to přečetl :<

Ministerstvo zdraví varuje: Nejezte banány, sůl ničí zuby!
[4] Vložil Ňáký Lupínky dne 09.04.2010 v 22:18:10, Odpovědět
 IP hash: 2f428d57fef215df

Pěkné, to abych dohrál všechny 3rd gen games.. no, mám na to celej víkend. :D

plendomilné kuličky
pana kvidličky
[5] Vložil Hukne dne 09.04.2010 v 23:22:23, Odpovědět
 IP hash: 2eac7600bc800720

[1] Sanky: Moc díky, už mám svého Blastoise v HG :-)

lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 09.04.2010 v 23:48:27, Odpovědět
 IP hash: f3697c31f5f3b2ab

No je to hezký, ale bohužel to opět nahrává podvodníkům, kteří snáze dostanou do reálých her teď už dokonce i Pokémony ze starších generací :(.

[7] Vložilo Sanky dne 09.04.2010 v 23:59:15, Odpovědět

[5] Hukne: Jsem rád, že jsem tím někomu udělal radost!

[6] lisakVUK: Já vím. Ale teď je to v podstatě jedno, podvodníci kteří o tom alespoň trochu vědí nemají důvod si cokoliv posílat ze starších generací, protože si ty pokémony prostě nacheatujou aby tak vypadali. Tenhle návod je jim tedy k ničemu.

Kdybych chtěl, mohl jsem si toho Sankyho napsat v Pokésavu a dát mu absurdní staty. Ale neudělal jsem to, zvolil jsem složitou metodu zachování původní "genetické" informace o Pokémonovi. Pro šílence jako já, kteří si potrpí na dokonalosti (kdybych si ho napsal, nebyl by to on!) jsem sepsal tenhle návod.

Doufám, že to chápeš :)

Zpráva byla změněna dne 10.04.2010 v 00:04:21

lisakVUK
[8] Vložil lisakVUK dne 10.04.2010 v 00:12:31, Odpovědět

[7] Sanky: No tak hlavně doufám, že by tě s něčím takovým - tedy s Pokémonem, který pochází ze hry, hrané v emulátoru nebo dokonce napsaným - ani nenapadlo jít na nějaký turnaj.

Tak nějak mi připadá, že boj s podvody je boj s hydrou, usekneš jednu hlavu, narostou dvě. Nakonec budeme trávit den prověřováním pozic na cheaty a jelikož to stejně nepomůže, necháme snad trénovat lidi pod dohledem nebo já už nevím. Měl jsem za to, že Pokémon fandové mají smysl pro fair-play, to co vidím je ale někdy k blití. Vyčůranost a vymýšlet jak se zvýhodnit, jak přijít k stovkám bez práce nebo s co nejmenší prací a všechny ty flash systémy tomu bohužel velice napomáhají. Ono jde taky o to, že mnozí hráči konzolových her nejsou ani žádní Pokémon fandové, ale obyčejní kariéristi, kteří vidí v Pokémon hrách příležitost se někde zviditelnit s pohárem. To není na tebe, to je obecně.. od DS her to jde v tomhle jen do háje.

[9] Vložilo Sanky dne 10.04.2010 v 00:47:00, Odpovědět

[8] lisakVUK: Naprosto souhlasím a věř mi, že se s tím Pokémonem na turnaji neobjevím. Je tam jenom pro nostalgii a úplnost kolekce a whatever.

Snažím se jenom ukázat, že flash systémy a programy v 99.9% případů používané na cheatování a podvádění (Pokésav) jdou využít i v dobrém smyslu. Protože se to bohužel mezi těma stovkama arceusů s 31 v ivčkách ztrácí...

Zpráva byla změněna dne 10.04.2010 v 00:47:57

OldAcc
[10] Vložilo Kochtaold dne 10.04.2010 v 07:50:18, Odpovědět
 IP hash: bd6d2e4373334ffb

[8] lisakVUK: a tak mě napadlo, co kdyby ti všichni M3kaři poslali savy den/dva předem, ty by sis je zkontroloval a na turnaji jim je nahral zpátky? (a přepsal ten který tam mají momentálně tím co jsi ty zkontroloval, i když je možnost schovat jiny save jako save jine hry, ale to by jsi uz zjistil sam (i savy si ukladaj ikonky ne?)

Boobies! Dancing whales! Norwegian black metal! This is sadomasochistic! :)
[11] Vložilo R.A.Y dne 10.04.2010 v 10:40:50, Odpovědět
 IP hash: 57640120883cafb0

Já tedy opravdu nechápu, proč když je ten poké naprosto v pohodě jen je takhle přenesej, tak proč se s ním neukázat na turnaji? Je snad jedno jakou byl získán cestou když má naprosto normální staty, no ne? :D

lisakVUK
[12] Vložil lisakVUK dne 10.04.2010 v 10:43:15, Odpovědět

[10] Kochta: Sám víš, že když je šance dostat pozici do počítače, máš tolik možností jak podvádět, jak si usnadnit tréning atd... a zdaleka ne všechny způsoby lze prokázat.

Tady vidim jedinou moznost, uspořádat někdy turnaj mimo ty "oficiálnější" s tím, že jsou povoleny i neoriginál hry a existuje vyšší nebezpečí cheatů. A pokud to každý s účastníků bude vědět, nebude mu to vadit, nebo bude prostě ostatním věřit, proč ne. Kontrolovali by se jen prihlášení Pokémoni na abnormality, tak jak si to kdysi navrhoval.

Takový turnaj by ale určitě nemohl být s podporou BlackFire nebo Game House a asi asi mě. Ale můžete se na něm dohodout sami...

lisakVUK
[13] Vložil lisakVUK dne 10.04.2010 v 10:49:54, Odpovědět

[11] R.A.Y: Evidentně jsi jeden z mnoha lidí, kteří na to hledí hodně omezeně. Pokémon je v mezích normy, tak je OK. Jenže ono nejde jen o výsledek, ale i o cestu, kterou si ho dosáhl. Představ si, že běžný hráč tráví X času hraním na své konzoli v rámci nastavených pravidel hry. A teď najednou někdo v emulátoru hraje 10x rychleji. Už to samotné je nefér, zvýhodňuje - i kdyby hráč v emulátoru vůbec nic jiného nedělal. Vem si, že každý nemá peníze na to, aby si koupil všechny Pokéhry. A třeba na ně složitě šetří. Má jednu, dvě hry a musí "vařit z toho co má". Některé věci jsou ve hře jen jednou a buď seženeš kamaráda, který ti věc dá, nebo musíš rozehrát novou hru, přijít o původní pozici. V emulátorech si prostě stáhneš ROMky a můžeš mít všechny hry naráz. Můžeš mít neumezeně uložení ke každé hře. Můžeš si uložit hru během souboje s legendou a vrátit se o tah dozadu. A můžeš samozřejmě velmi snadno cheatovat. A to nemusí být právě hned edit Pokémona. Stačí mít neomezeně TM, předmětů atd.. Na konci bude Pokémon s normálními staty. Ale opravdu si myslíš, že to je fér, že to není podvod na všechny hráče, kteří hrají tak jak se má?

Zpráva byla změněna dne 10.04.2010 v 10:53:37

[14] Vložilo Sanky dne 10.04.2010 v 11:04:51, Odpovědět

[12] lisakVUK: Takový turnaj už zase trochu postrádá smysl, ne ? To už si člověk může rovnou stáhnout Netbattle nebo shodyněco nebo jiný současný ekvivalent a nemusí chodit ven z domu...

lisakVUK
[15] Vložil lisakVUK dne 10.04.2010 v 11:06:36, Odpovědět

[14] Sanky: Tak pokud se sejdou a budou si věřit, že hráli fér, proč ne. Dokázat to ale v mnoha případech nepujde, tudíž to musí stát hlavně na té vzájemné důvěře.

Zpráva byla změněna dne 10.04.2010 v 11:07:48

[16] Vložilo Sanky dne 10.04.2010 v 11:57:36, Odpovědět

[15] lisakVUK: Hm, to máš pravdu.

Tohle je složitá záležitost :X

Ovšem když už jsme u podvádění na flash kartách - ono je to v podstatě jedno, protože když má člověk flash kartu a ještě originálku, stačí mu půjčit si někde druhé DSko a může si pak hacklé Pokémony vyměnit do originálky a poznat to nepůjde (pokud to samozřejmě umí naspat "chytře"). Takže i pokud se povolí jenom originálky je to hodně na důvěře...

[17] Vložil Ňáký Lupínky dne 10.04.2010 v 12:05:42, Odpovědět

[16] Sanky: Co já vim, jsou pouze určité kombinace IV a natur, takže možná podle toho by to šlo poznat.

A afaik je i poznatelný pokemon, kterého sis napsal chytře, že mu sedí místo potkání, lvl potkání, ball ve kterém byl chycen etc.

[18] Vložilo Sanky dne 10.04.2010 v 12:10:43, Odpovědět

[17] Ňáký Lupínky: Šlo poznat, ale bylo by to povoleno v turnaji pro "matematiky".

Afaik je poznatelný jenom v té verzi, ve které byl původně hacklý. Když ho někam vyměníš, tak už ne. Jistý si tím ale nejsem.

[19] Vložil Ňáký Lupínky dne 10.04.2010 v 12:22:50, Odpovědět

[18] Sanky: Aha...

Boobies! Dancing whales! Norwegian black metal! This is sadomasochistic! :)
[20] Vložilo R.A.Y dne 10.04.2010 v 20:50:11, Odpovědět
 IP hash: 57640120883cafb0

[13] lisakVUK: Každý na to máme jiný názor, ty to bereš jako podvod, já to beru jako jiný způsob hraní. Pokud má stejnou šanci vyhrát jako ten který hraje jak by si to jen nazval... "čestně" ? tak potom není co řešit pokud jde o turnaj.

lisakVUK
[21] Vložil lisakVUK dne 10.04.2010 v 21:49:03, Odpovědět

[20] R.A.Y: Tvůj názor ti neberu, jen konstatuju že je omezený a ignoruje souvislosti. K účasti na turnaji patří příprava. A jelikož každý v životě musí řešit i jiné věci než tréning Pokémonů na turnaj a asi nikdo nedisponuje neomezenými financemi a časem, pak sakra hraje rozdíl, když si někdo díky nějaké nelegitimní cestě zkrátí čas a prostředky, které musí k tréningu vynaložit a to i několikrát.

Výchozí stav by měl být pro všechy daný. A je jasně daný. Originál hra, příslušná konzole a pravidla vytýčená hrou. Vše ostatní způsobuje nažádnoucí rozdíly, je nelegální (a to doslova, na Pokémon hry se vztahuje autorské právo, pokud sis hru nekoupil, defakto kradeš) a především nefér vůči každému, kdo postupuje korektně.

Téma bylo uzavřeno, nelze přispívat.

• Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní