Zdravím všechny.
Tenhle návod je určený pro ty, kteří hráli Pokémony v emulátoru a teprve později si pořídili DSko spolu s originální hrou, a chtěli by na ní teď dostat svoje těžce (a legálně) vytrénované Pokémony z třetí generace. Metod je hned několik. Zde je vypíšu ty, o kterých vím, a podrobně popíšu proceduru Pal Parku v emulátoru.
Metoda 1 - nahrání uložení do GBA cartridge
Pomocí určitého zařízení, které nevlastním, nahrajete uložení z počítače do originální GBA Pokémon hry, a poté na DS zpalparkujete do originální hry. Pravděpodobně nejlepší řešení po technické stránce, ovšem pro většinu lidí nedostupné. Pojďme tedy dál...
Metoda 2 - Pal Park na emulátoru
Emulátor DeSmuME podporuje od verze 0.9.5 emulaci GBA slotu, tudíž i Pal Park v Pokémonních hrách.
Postup je následující:
- Stáhněte si nejnovější verzi DS emulátoru DeSmuME.
- Sežeňte si někde romku hry z čtvrté generace ve stejném jazyce, jako tu z generace třetí a na ní uložení s odemklým Pal Parkem. S tím vám nepomůžu - většina uložení co najdete může mít hacklé Pokémony, budu doufat že toho nezneužijete.
- (prý to pomáhá.) Dejte si emulátor, GBA hru, GBA uložení, DS hru, DS uložení do stejné složky. Všechny uložení si zálohujte.
- Spusťte DeSmuME. V něm spusťte NDS romku. Importujte uložení s Pal Parkem pomocí File > Import Backup Memory.
- V DeSmuME dejte Emulation > GBA slot. Tam vyberte GBA game a vyberte hru, ze které chcete Pokémony poslat.
- Romka se nyní restartujte. Zkontrolujte, jestli je v hlavním menu položka MIGRATE FROM <GBA hra>. Pokud ano, přejděte k dalšímu kroku. Pokud ne, ujistěte se že: 1) regiony GBA i DS hry jsou stejné (záleží i na US/E verzi); 2) máte všechno v jedné složce; 3) máte v DS hře odemklý pal park; 4) v GBA hře je alespoň 6 pokémonů v boxech. If everything fails, zkuste mi uložení poslat.
- Vyberte Pokémony na migraci. Poté by se měla hra uložit. Pokud vám to napíše, že uložení proběhlo úspěšně, přejděte k dalšímu kroku. Pokud ne, zkuste obnovit všechna uložení ze zálohy a zkuste to znovu (mě to trvalo tři pokusy). Pokud to furt nejde, ujistěte se, že: 1) vám GBA hra nehlásí koruptovaný save; 2) ukládáte GBA hru jako Flash 128K (v nastavení VBA). Případně mi uložení pošlete.
- Gratuluji! Pokud jste se dostali takhle daleko, stačí vám už jenom dokončit proceduru Pal Parku tím, že Pokémony pochytáte.
Takže teď máte Pokémony úspěšně ve hře z čtvrté generace! Ale stále je tu problém - nejsou v té originální hře, jak jste chtěli.
Toho jde ještě dosáhnout:
Metoda 2a - výměna pomocí flash karty
Pokud máte flash kartu jako M3, Acekard nebo podobné, stačí vám v DeSmuME exportovat backup memory v nastavení a nahrát ROMku spolu s uložením na kartu. Poté jenom se dvěma DSkama vyměňte Pokémony do originální hry. Zdlouhavé, ale funguje to.
Metoda 2b - poslání pomocí sendpkm.py
sendpkm.py je zcela nový hack na GTS. Funguje tak, že skript spustíte na počítači, nakrmíte ho souborem .pkm který dostanete exportem Pokémona v programu Pokésav (nepodporuji používání tohoto programu pro získávání nelegálních pokémonů, btw). Progam vám potom vrátí adresu, kterou si nastavíte do DSka jako DSN bránu a poté se připojíte na GTS. Skript odpoví jako reálné GTS a pošle vám Pokémona, jako by byl vyměněný. Až se tohle stane, DSko vám vyhodí modrou obrazovku, ale Pokémon už je v boxu.
Pokud někdo bude tuhle metodu zkoušet, řekněte mi - mě samotnému nefungovala, ale to byl určitě problém se sítí. Ještě jí budu zkoušet znovu.
Metoda 2c - import pomocí Pokésavu
Pomocí nějakého nástroje nahrajte uložení z originální hry do počítače, vytáhněte Pokésavem Pokémony z uložení, kde jste provedli Pal Park a vložte je do uložení z originální hry a vraťte uložení z originální hry do dska. nedoporučuju protože to může zanechat následky na uložení, a když už děláte tohle, mohli jste si nahrát save do počítače a udělat v něm ten pal park na emulátoru... prostě to nedělejte i když můžete, na emulátoru a v pokésavu nepoužívejte svoje originální uložení.
DISCLAIMER
Ve většině případů tenhle návod budou následovat právě ti, kteří si mohou kdykoliv hacknout lv 100 arceuse - doufám, že to nikdo dělat nebude (nebo že mu k tomu můj návod nepomůže). Tenhle návod byl udělaný jen z jediného důvodu a to, dostat vaše oblíbené a vytrénované Pokémony do originální hry. Doufám že to chápou i odpůrci "cheatů" - přestože tento postup je v podstatě "hack", rozhodně to není "cheat".
V případě nejasností či problémů se zeptejte.
Bolí mě ruce.
Zpráva byla změněna dne 09.04.2010 v 17:37:37