Fórum

VBA ve Windows Vista...

Amphy
[1] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.04.2010 v 23:21:29, Odpovědět
 IP hash: ff87eb3c2b387d06

Ahoj! Vím, že tenhle dotaz jsem vznesla už před několika měsíci, ale odpovědi se mi nedostalo a já jsem se dneska dostala do pokémonní nálady, tak mám chuť si něco zahrát...;) to asi znáte XD

Když zapnu emulátor visual boy advance a začnu v něm hru, změní se mi barvy z vista aero na windows vista základní ("čtverečkový obraz", méně barev...). Ne že by se na tom nedalo přežít, ale stejně, nevíte někdo jak rozjet VBA ve Vistách, aby všechno fungovalo tak jak má? Spustit program v kompatibilitě pro XP, i spustit jako admin jsem zkoušela...

Raichu11
[2] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 10.04.2010 v 16:10:29, Odpovědět
 IP hash: 798a2d0abe524195

změn si ze 64K NA 128K

r€d
[3] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 10.04.2010 v 19:15:40, Odpovědět
 IP hash: ff87ea6f1be55082

[1] : kamoš ma taky vistu a taky mu to nejede a to nastavení tam pravděpodobně nějak skryto (toho 128K)

Amphy
[4] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 10.04.2010 v 19:30:44, Odpovědět

[2] : Zkusila jsem, nepomohlo. Tak nevím, dost lidí na netu tvrdí, že emulátory Advance vůbec ve Vistách nejedou (-zkusila jsem dva jiné než VBA a naskočilo mi jen úvodní intro a dál jsem to nerozjela) ale mě VBA v podstatě jede - akorát se špatnou grafikou...

ss
[5] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 11.04.2010 v 16:10:59, Odpovědět
 IP hash: a4aecc39bc9edcf6

zkus máčknout F12 (stalo se mi taky něco podobného)

Mrázek Ústředna
[6] Vložil Mrázek Ústředna dne 11.04.2010 v 16:19:17, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: d24f5b387e7930f4

omg, Vista je pomsta od Microsoftu.

Amphy
[7] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 12.04.2010 v 14:40:32, Odpovědět, Zobrazit

[6] Knight Rider: Svatá pravda! Já měla Visty už nainstalované v notebooku, ale fakt začínám uvožovat o tom, že si tam nainstaluju XP (respektive si to nechám přeinstalovat od někoho zkušenějšího XD).

No nic, jdu hrát Crystal, to mi jede bez problémů (a stejně si myslím, že Crytal byla nejlepší pokémonní hra - co se děje týče - akorát tam nejde chytit Mareep...což mě štve XD)

Mrázek Ústředna
[8] Vložil Mrázek Ústředna dne 12.04.2010 v 21:14:50, Odpovědět, Zobrazit
 IP hash: d24f5b387e7930f4

nastesti ale Winem7 to více-méně odčinili, teda alespoň hodně lidí jej ospěvuje.

pokud jde o mě, ja běžím na XP, což taky není dobře, protože XP je už mrtvé a MS stejně za chvíli ukončí podporu, ale ať mi nikdo neříka že od prvního service packu byla Vista ok, protože nebyla.

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GAT d- s:+ a-- C++ UL++ P+ L+ E- W+++$ N+ !o K w++$
O M V- PS+ PE+ Y+ PGP t++ 5 X++ R+ !tv b+ DI++ D++
G++ e>+++ h r y?
------END GEEK CODE BLOCK------
[9] Vložil BlackChar dne 12.04.2010 v 22:31:30, Odpovědět
 IP hash: edc53fcab837e1a8

VBA zde ze stránky už je bohužel pár let zastaralý, protože původní tvůrce ani tým autorů, co to po něm převzal, na něj už nemají čas. Nějaký čas kolem toho byl docela zmatek, proto nemělo cenu to aktualizovat. Naštěstí už je to dnes vyřešené a tady si můžeš stáhnout novou verzi, která se jmenuje VBA-M a umí toho mnohem víc, než klasické VBA. A taky podporuje Visty a sedmičky.

Pokud nechceš updatovat, věz, že většinou Aero ve Vistách shazuje nekompatibilní způsob vykreslování obrazovky. Celá ta problematika by byla na dlouhé povídání, ale zkus si pohrát s těmi volbami (DirectDraw, Direct3D, GDi, OpenGL...) a měň je tak dlouho, dokud to nebude v pořádku. Ta nová verze by to ale měla mít už vše nastavené správně - jen není bohužel česky.

Amphy
[10] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 13.04.2010 v 13:51:29, Odpovědět

[9] BlackChar: Děkuju moc, v tom VBA-M to jede bez problémů. Jdu pařit Emerald XD.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.

• Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní