いいえ
Předchozí téma |
Seznam témat >> Obsah tématu |
Následující téma |
Kimi to nana iro no niji koete |
možná jen nauč se česky/slovensky, vyšinutí z větné vazby je hnus
[10] Blue Charizard: Cenu za to, že umí nahodit věc do googlu...?
Zajímavé...
幸せ見失う |
Ujištuji te že sem negooglil :-)))
[13] Ash493: Nahodit do googlu, zeptat se někoho, to je přece úplně jedno. Nakonec taková cena v offtopicovým příspěvku, ve vlánku nesouvisejícím s tématem stránky, na pokémonní stránce někde v Česku, to opravdu není potvrzení, že někdo umí japonsky. Nesnaž se v tom vidět nic víc. Ty můžeš dostat cenu třeba zase za relevanci vůči tomu, na co reaguješ.
幸せ見失う |
Jen trochu žárli že ja sem takovou vetu "vygooglil" i když sem ju napsal sám... T-T
Nemo |
[10] Blue Charizard: Protože končí na desu, jak nás učí miltus? ^^
[17] Lenny: *like* ^^
幸せ見失う |
この家は黄色じゃありません。。。
Nemo |
わたしのホバークラフトはうなぎでいっぱいです。
Čistě pro zajímavost, byl dnes někdo na JLPT? A chystá se někdo do budoucna?
Zpráva byla změněna dne 04.12.2011 v 18:57:45
[24] Blue Charizard: já dneska byla, ale to tě asi nepřekvapí.. N4
HUEHUEHUEHUEHEUEHUHEUHE |
I used to be an arrow like you, then i took and adventurer to knee.
[25] Buruu: Jaký jsi z toho měla pocit? A kde se učíš, jestli to není příliš soukromá informace? ;)
[27] Blue Charizard: pocit jsem z toho měla asi ten, že jsem se měla mnohem víc podívat na slovíčka a že asi považuju za N4 jiný kanji než ti lidi co dělaj jlpt :) jinak gramatika byla jednoduchá, ani keigo se kupodivu nevyskytlo, pasivy a kausativy minimálně... poslech primitivní, nějak jsem nepoznala rozdíl mezi N4 a N5
učím se tady
ty jsi byl nebo ne?
幸せ見失う |
Ja se učím na livemocha.com
[28] Buruu: Já jsem měl podobnej problém, i když teda nedostatky jsem pociťoval tak nějak rovnoměrně mezi kandži, slovíčkama a gramatikou. Prostě jsem neměl před tím nevěnoval dost času telefonním seznamům ;) Porozumění psanýmu textu bylo sice náročný na soustředění, ale stihl jsem ho ještě s rezervou, no a poslech - jak píšeš - primitivní. Jinak letos jsem byl poprvé, zatím na N2.
Jak ti vyhovuje učení u Kóšiho? Slyšel jsem už na něj různé názory, jak chválu tak i stížnosti, že probírá docela pomalu. Každopádně pokud bys čistě náhodou měla zájem, pořádají se v Brně dvakrát do měsíce srazy Japonců a studentů japonštiny, tak se mi třeba ozvi mailem a pošlu ti přesnější informace.
(Tohle platí samozřejmě i pro případné další studenty japonštiny, kteří to s ní myslí vážně.)
[29] Emboar: A jak tobě tahle stránka vyhovuje? Já s ní teda nemám vůbec žádné zkušenosti. Každopádně k učení přes internet bych mohl ještě upozornit na lang-8, který funguje v podstatě na tom principu, že píšeš texty v cílovém jazyce a rodilí mluvčí ti je opravují, případně ti i vysvětlí gramatiku. A ty to pak na oplátku děláš pro svůj rodný jazyk.
Zpráva byla změněna dne 06.12.2011 v 00:56:07
幸せ見失う |
[30] Blue Charizard: Na přesne takový báze funguje Livemocha a sem sní spokojen. Pochopil sem že učení z blogú a amaterských webú je naprostí šílenství,nakolik tam dávají lidi který vedí "vela"... A moc vela komolenin mužeš najít na takových -blogech/stránkach/webech-
Tym že nemám poblíž v mým okolí žádni takové možnosti učení se jazyka,učím se z Livemocha kde mam jistotu že je to dobre a nechybné+sou tam i rodáci z Japonska. A učím se asi tak tri týdne.
Ale dekuju,vyzkouším i spomínanej lang-8
Předchozí téma |
Seznam témat >> Obsah tématu |
Následující téma |