Fórum

Metody tréningu Pokémonů v konzolových hrách

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 08.04.2010 v 20:17:09, Odpovědět
 IP hash: f3697c31f5f3b2ab

Po dlouhém váhání jsem se rozhodl založit toto téma jako pokus o uklidnění emocí, které stále vznikají.

Jde samozřejmě o matematický tréning. Pro jedny jediná správná cesta jak úspěšně hrát, pro druhé zneužití nelegálně získaných informací z programu hry k zvýhodnění se nad protivníkem, které jen kazí celou hru, omezuje množinu použitelných Pokémonů a degraduje zábavu s oblíbenými Pokémony na výpočty s čísly.

Co je hlavním problémem tohoto tréningu a co na něm vadí? Číslíčkář (říkejme jim nyní matematik) dosahuje díky výpočtům vyšších statistik než běžný hráč, což v praxi znamená výhodnu v turnajích. Defakto by pak musel počítat každý, kdo by chtěl turnaje vyhrávat. To ja samozřejmě nepřijatelné pro všechny, kteří toto odmítají nejen jako nelegitimní, ale i naprosto nezábavné. A dlužno podotknout, že své argumenty mají. Čísla, které matematici používají, jsou ve hře skrytá a přesné hodnoty a mechaniky jsou známé díky hacku programu hry. Na druhou stranu přibývá míst, kde se ona čísla můžete dozvědět - tudíž jsou defakto dostupná opravdu téměř pro každého. A GameFreak hraje mrtvého brouka, na jednu stranu nic tyto informace nelegalizuje, na druhou ani neblokuje.

Existuje řešení. Rozdělení turnajů do dvou samostatných rovnocenných skupin, kdy v jedné hrají matematici a v druhé běžní hráči. V každé skupině budou vyhlášeni vítězové, každý si zahraje podle svého gusta s férovými soupeři. Od loňského Mistrovství se turnaje dělí, toto tedy již bylo dohodnuto a platí.

Stále však budí emoce, kdykoliv někdo z matematiků začně popisovat detaily svého trénovaní. Ano, bylo dohodnuto nešíření těchto informací dál, sám jsem to vždy podporoval, ale vše má své meze. Smysl toho embarga už díky rozdělení pomalu padá. Hrát matematicky znamená nyní soupeřit na turnajích s matematiky - tedy žádnou výhodu nad běžnými hráči tím už nezískáte. Tak co ty spory už jednou pro vždy ukončit a zkusit se dohodnout. Navrhuji tyto body dohody:

1) Tréning běžný i matematický je přípustnou formou hraní.

2) Oba způsoby jsou rovnocenné, ani jeden nesmí být propagován jako správný, lepší, profesionálnější, atd.. nebo naopak odsuzován. Každý ať se rozhodne sám, jakou cestou se vydá.

3) Turnaje se dělí na skupiny, soupeřit spolu budou hráči, používající stejný způsob tréningu. Toto je zásadní podmínkou fungování celé dohody!

4) Informace o matematickém tréningu tady nebudou cenzurovány a osobně všechny prosím o jejich toleranci, zakladatele pak o formu prezentace, které nebude v rozporu s bodem 2.

Uvědomme si, že nyní díky dohodě s Blackfire máme šanci přenést turnaje na oficiálnější půdu k PTCG (kartičkovým) turnajům, pořádat turnajů více a získat i zajímavé odměny pro vítěze. Neustálé hádky tedy poškozují všechny.

Příspěvky 56 – 75 z celkem 75. Zobrazit vše.

Lou
[57] Vložilo Lou dne 10.04.2010 v 09:09:10, Odpovědět
 IP hash: 9f27e21399fba534

[55] Sanky: Fakt? Já před pár dny měnil Hoppipa za Chicoritu nebo Bulbasaura (nevím teď přesně) :3.

[56] lisakVUK: Ah, sorry :3. To bylo jen takové zmínění před pár lety (a vlastně pod jiným nickem - sorry, měnil jsem jen jednou), každopádně jde o to, že nemáš rád (nebo jsi neměl :3) OOP a spíš programuješ klasicky v Cčku, kdežto já už si život bez tříd ani neumím představit :3.

...
[58] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 10.04.2010 v 10:19:09, Odpovědět
 IP hash: 3bf0038916ef441b

ad madvorak - chlapce, co ty musis byt za pripad, ked ti musi autista radit, jak navazovat mezilidske vztahy? °:D

lisakVUK
[59] Vložil lisakVUK dne 10.04.2010 v 10:23:35, Odpovědět

[57] Laethnes: Aha.. to máš pravdu. OOP fakt rád nemám. Díky za vysvětlení.

Ministerstvo zdraví varuje: Nejezte banány, sůl ničí zuby!
[60] Vložil Ňáký Lupínky dne 10.04.2010 v 10:48:04, Odpovědět
 IP hash: 2f428d57fef215df

[52] Laethnes: Hmm, tak když nejsi matematik a nevěříš tady většině lidí, můžeš klidně na pjz, tam je buďto opravdový minimum cheaterů nebo spíš žádní.

[61] Vložil chudst dne 10.04.2010 v 15:55:16, Odpovědět
 IP hash: 10b1aa5bf76d2190

[1] lisakVUK: spravne rozhodnuti :)

Lou
[62] Vložilo Lou dne 10.04.2010 v 18:31:25, Odpovědět
 IP hash: 8545fc55506e4342

[59] lisakVUK: Není zač ^^

[60] Ňáký Lupínky: Nedá se říct že bych nevěřil většině lidí tady (i když jsou tu tací), ale spíš je neznám a tak nemohu prostě říct, nevím. Každopádně díky, mrknu se na to... časem :3. (I když stejně nebudu vědět :3.)

[63] Vložil Laties dne 11.04.2010 v 01:19:36, Odpovědět
 IP hash: 9df4db896c0e0329

Zajímavé téma, akorát se mi zdá že se rejpete "trošičku" v hovínku :-))

lisakVUK
[65] Vložil lisakVUK dne 11.04.2010 v 20:33:11, Odpovědět

Tak, napsal jsem jakýs takýs obecný úvod k turnajům tady, zohledňující to, na čem jsme se dohodli.

Madvorak má na PW podfórum o matematickém tréningu, tak jsou snad všichni happy a můžeem se soustředit na ty turnaje ;).

lisakVUK
[66] Vložil lisakVUK dne 19.04.2010 v 14:49:28, Odpovědět
 IP hash: 24ede23519b4d7a1

Tak a máme tady první "zádrhel".

Snoxe napadlo ocenit vítěze turnaje (mimo jiné) finanční podporou cesty vítěze na DS šampionát v Německu. Pokud obě skupiny mají být rovnocenné, pak musí být logicky oběma vítězům nabídnuto totéž - jinak bude jedna skupina preferována nad druhou. Los mezi vítězi mi nepřijde moc rozumný, přiklonil jsem se k možnosti rozdělit ten "balík" na sponzoring na 2 stejné části a každému nabídnout rovný díl. Případně nechat na výběr ten sponzoring a třeba boostery (nebo jinou cenu) pro výherce, který by do Německa jet nechtěl (nemohl).

Jenže ty peníze se musí také někde vybrat. Takže se zároveň řeší i výše vstupného na turnaj (jedná se teď jen o tento turnaj 30.5.2010, nikoliv o Morxovo "Mistrovství").

Takže 2 otázky:

- Podpořit cestu do Německa vítězům obou skupin, nebo jen jednomu (s tím, že o tom kterému by se rozhodlo nějak spravedlivě - nenapadá mě nic lepšího než ten navrhovaný los).

- Jaký poplatek za účast v takovém turnaji (kde výherci získají hodnotné ceny) je pro vás ještě přijatelný. 50Kč? 100Kč?...

(Návrhy, které odporují dohodě mezi oběma skupinami, prosím ani nepište. Ať se tady zase nehádáme.)

Zpráva byla změněna dne 19.04.2010 v 18:07:42

[Rozměry obrázku nesmí přesahovat 200x150 bodů a velikost souboru 60k]
[67] Vložil Energy dne 19.04.2010 v 15:27:40, Odpovědět
 IP hash: 9605eec7acc2f091

lisakVUK má vždycky post dlouhý na půl stránky, kdo to má čist!

Zpráva byla změněna dne 19.04.2010 v 22:47:43

霧の人形遣い
[68] Vložil Masquerain dne 19.04.2010 v 15:40:07, Odpovědět
 IP hash: 23d8521f9d7be37

[67] Energy: že jo... :D

Lou
[69] Vložilo Lou dne 19.04.2010 v 15:45:29, Odpovědět
 IP hash: 34a2e6beaac72ec

[67] Energy: Heh, tak to jsi nečetl ty moje, když se "rozpařím" :3. Vedle toho pak [66] vypadá jako osekaná jednoduchá věta XD.

[66] lisakVUK: Hm, souhlasím, ten los se mě taky moc nepozdává. Může to působit až demotivačně, když si člověk uvědomí, že po těžkém výběru pokémonů a po tom všem tréninku, o výhře rozhodne náhoda...

Nejvíce se přikláním asi k tomu férovému rozdělení a příp. oba hráči se mohou rozhodnout zda chtějí ten sponzoring nebo jinou cenu (ve stejné či podobné cenové relaci).

Pokud jde o vstupné - sice se zřejmě nedokopu si něco (tým) udělat (nebo dokončit ten loňský :3) a poprvé se dostavit, každopádně poplatek bych za sebe viděl do té stovky, možná (!) 150.

lisakVUK
[70] Vložil lisakVUK dne 19.04.2010 v 15:52:21, Odpovědět

[67] Energy: Ale napsat takovéto "zásadní" sdělení línej nejsi ;)

Blue Charizard
[71] Vložil Blue Charizard dne 19.04.2010 v 15:58:34, Odpovědět
 IP hash: 1beddf38570b8bb8

[66] lisakVUK: Samozřejmě nemůžu nic podpořit vlastní zkušeností, ale v Německu to bude turnaj pro kategorii matematiků. Bude fér - vůči případně vybranému nematematikovi - vysílat tam vítěze z druhé kategorie? Malinko mi to připomíná feministický přístup. Že jsou obě skupiny rovnocenné, proti tomu nic nemám. Ale jsou jiné a mají jiné dispozice.

Na druhou stranu pokud si může člověk užít turnaj v Německu i bez toho, aby doufal ve výhru, je to trochu jiný případ.

Takže v souvislosti s tím bych navrhl před začátkem turnaje se zeptat samotných účastníků v nematematické skupině (nebo tedy ještě lépa v obou), jestli by měli případně zájem o finanční podpory takové cesty. Mezi vítěze kategorií bych pak rozdělil navrhovanou částku (čili ne zaplatit celou cestu, ale skutečně podpořit), nematematikovi poskytnout jinou cenu a matematikovi (o kterých předpokládám, že by chtěli všichni) podpořit.

...čili nakonec jsem se dostal vlastně k tomu, že osobně bych preferoval spíše rozdělení - zvlášť jde-li o peníze, kde to není problém - než vylosování.

Edit: A nakonec snad jen dodat, že jsem začal příspěvek psát v době, kdy tu ještě [69] nebyl, čili jsem myšlenku neukradl ;)

Zpráva byla změněna dne 19.04.2010 v 16:00:25

lisakVUK
[72] Vložil lisakVUK dne 19.04.2010 v 16:19:06, Odpovědět

[71] Blue Charizard: "Případně nechat na výběr ten sponzoring a třeba boostery (nebo jinou cenu) pro výherce, který by do Německa jet nechtěl (nemohl)." - to jsem už psal. Akorát bych nenechal hlasovat celou skupinku, ale vybrat si vítěze, protože to bude jeho výhra. Navíc Snoxovi nevadí, že se rozhodne až nakonec.

Jakkoliv je možné, že matematici mohou mít na vrch, není to celé JEN o statistikách a nematametik s dobrou strategií IMHO šanci má. Navíc, jak si sám psal, není to jen o tom vyhrát.

Zpráva byla změněna dne 19.04.2010 v 16:26:25

[73] Vložil *Tyracroc* dne 19.04.2010 v 17:41:52, Odpovědět
 IP hash: 6a8242b5931fa7d9

[66] lisakVUK: 100kc je OK to je 1 Booster to nikoho nezabije. Prijde mi to suoer :) Snox uz tam napsal jak to bude a ja myslim ze je to fajn.Uz se tesim :)

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling is a art | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[74] Vložil John Beak dne 19.04.2010 v 20:11:48, Odpovědět
 IP hash: 5e9547743a81956b

[66] lisakVUK: Hezky, hezky. Proč to sakra je oboje v době zkouškového :(

[75] Vložil madvorak dne 19.04.2010 v 21:40:25, Odpovědět
 IP hash: d91852ba5ce163da

[72] lisakVUK: Pokud by bylo finále o dotaci na cestu, tak by to bylo spravedlivější a odráželo by to šanci obou hráčů na úspěch na VGC. Ale i takhle je to dobré.

[76] Vložil *Tyracroc* dne 19.04.2010 v 22:38:06, Odpovědět
 IP hash: 6a8242b5931fa7d9

[71] Blue Charizard: Samozrejme ze by to fer nebylo z rovnocenych skupin tam poslat jednoho. Navic nejde jen o trening. Navic kdyz tam takto pojedou oba nikdo nerika ze pro vetsi sanci by mohl vitez vytrenovat nove poke i matematickou formou. Pak by mohl byt lepsi nez vitez z matematicke skupiny. Protoze trening je jen jedna z X veci ktere v bitvach hraji roli.

[77] Vložil madvorak dne 20.04.2010 v 16:58:56, Odpovědět
 IP hash: d91852ba5ce163da

[76] *Tyracroc*: To docela dává smysl. Ale myslím si, že nová úprava rozdělení cen (podle celkového počtu hráčů) bude pro obě skupiny lepší.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.

• Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní