Fórum

BW Pokéhry a dosud zjištěná fakta o regionech a HW požadavcích...

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 03.01.2011 v 13:36:57, Odpovědět
 IP hash: 24ede23519b4d7a1

Následující informace jsem osobně ověřil na JP verzích, je pravděpodobné, že jiné jazykové verze se budou chovat stejně.

- Pokémon Black a White DS Pokéhry mají regionální či jazykový zámek (tudíž např. na DSi z USA si nezahrajete JP verzi hry)

- zámek je aktiví pouze na konzolích DSi a DSi LL/XL (na DS a DS Lite lze hrát bez omezení libovolnou BW)

- migrace Pokémonů z dřívejších DS Pokéher je možná pouze prostřednictvím Nintenda DSi nebo DSi LL/XL, tyto konzole musí být na obou stranách (tedy jak na straně se starší DS hrou, ze které migrujeme, tak na straně s Black nebo White, do které migrujeme). [Omyl, lze migrovat i na starších DS. Za dezinformaci se omlouvám.]

- migrace kontroluje jazykovou verzi obou her, která musí být shodná

- parametr určující jazykovou verzi hry je obsažen i někde v pozici hry, neboť prosté nahrání pozice z US verze do JP verze nepomohlo (pozice je jinak kompatibilní a funguje i s jinou jazykovou verzí hry).

Z výše uvedených poznatků tedy plyne, že Nintendo porušilo dosavadní zavedený standard pro své handheldové hry, kdy kdekoliv zakoupená hra fungovala na kdekoliv zakoupené konzoli.

Dále pak hry omezují migraci Pokémonů. Je otázkou, zda omezení je jen na jazykové verze (což bylo i v případě migrace z GBA pokéher do starších DS pokéher), či se omezení týká regionů. To ale poznáme až po vydání anglických a dalších jazykových verzí BW her. Je to pomerně důležité, neboť regiony by mohly působit překážku v používání anglických US verzí her, které hodně lidí preferuje před anglickýmu EU verzeni, hlavně kvůli možnosti pořídit si to samé za nižší cenu. Pro ty, kteří uvažují o koupi DSi konzole jsou regiony BW Pokéher rozhodně důvodem k zamyšlení, neboť levnější US verze her se obecně vyplatí, ale nyní bude potřeba pořídit si i konzoli z USA.

Nová obchodní politika Nintenda a GameFreaku je mi silně proti srsti. O peníze šlo vždy, ale tohle už je moc a zavání to nechutnou "buzerací", která omezuje trh a nutí lidi kupovat předražené zboží od prodejců určitých regionů. Mám sto chutí vyjádřt svůj nesouhlas bojkotem nových her a pravděpodobně i 3DS, pokud i tam budou nastaveny regiony, nesmyslně omezující majitele legálních her zakoupených v zahraničí.

Aktuálně řeším problém uložených pozic starších DS her s cílem odhalit inkriminovaný příznak a umožnit migraci z jiných jazykových verzí alespoň pomocí přehrání uložené pozice do stejné jazykové verze jako je Pokémon BW hra...

Zpráva byla změněna dne 04.01.2011 v 23:41:09

Příspěvky 10 – 29 z celkem 29. Zobrazit vše.

lisakVUK
[11] Vložil lisakVUK dne 03.01.2011 v 22:52:00, Odpovědět
 IP hash: b8d5a25b38a0a7f7

[7] : Já ne. A ne proto že bych byl taková "socka" a neměl pár stovek navíc, ale z principu.

Pokud do toho vůbec pujdu, koupím hru opět v USA. Soupeření (multiplayery) pujdou bez omezení (tady žádné omezení nehrozí, se utkat musí mít lidé s libovolnou verzí), pokud bych kdy kupoval DSi, pak také z USA už kvůli "DSi ware". V USA toho nabízejí přece jen výrazně více.

Blue Charizard
[12] Vložil Blue Charizard dne 03.01.2011 v 23:24:51, Odpovědět
 IP hash: e39b23ed97b8924a

[1] lisakVUK: S tou migrací nesouhlasím - sám jsem si namigroval už spoustu pokémonů s japonskou Black, japonskou Platinum, americkým NDS a japonským DSL. Žádné DSi... Migraci z jiných jazykových her jsem nezkoušel, zkusím.

[13] Vložil Lugia010719d1 dne 03.01.2011 v 23:30:26, Odpovědět
 IP hash: 2be38f02cc475c9b

ještě že mám DS Lite :/ (americký btw)

a omezování na regiony je svinstvo.. Bojkotování je jedna možnost, ale doufám, že někdo vymyslí, jak to přechcat (jako všechny pokusy o omezování). Pokud by byly nějaký modifikace firmware toho DSka něbo něco podobnýho, tak by to možná až tak nevadilo :D

Vuku, je možný nějak měnit firmware DSka?

lisakVUK
[14] Vložil lisakVUK dne 03.01.2011 v 23:38:37, Odpovědět

[12] Blue Charizard: Tak to je hodně zajímavé a pokud se v tomto mýlím, budu jen rád.

Zkoušeli jsme to osobně s Tyracrocem, který vlastní originál JP Black a JP DSi LL a pokoušeli jsme se migrovat z US HG (nebo SS). Na obyčejných DS to rovnou napsalo nějakou chybu, na DSi se to chovalo lépe, ale při pokusu o migraci Pokémonů z US HG/SS v Morxově DSi XL (EUR) do JP Black v Tyracrocově DSi LL (JP) to napsalo zase nějaký "error". Z mé JP Pearl (v Morxově DSi XL) do Tyracrocovy JP Black (v jeho DSi LL) se zmigrovat podařilo. Pak jsem zkusil přehrát pozici z jeho US HG/SS do mé JP HG/SS a nešlo to také..

Nicméně díky neznalosti japonštiny jsme mohli špatně pochopit japonské hlášky a třeba to jde nějak vyřešit.. Byl bys tak hodný a popsal nějak podrobněji, jak si na obyčejných DS tu migraci prováděl a co k tomu bylo potřeba?

Zpráva byla změněna dne 03.01.2011 v 23:42:08

lisakVUK
[15] Vložil lisakVUK dne 03.01.2011 v 23:44:41, Odpovědět

[13] Lugia010719d1: Vlastnil jsem JP DSi LL (který jsem později bohužel ztratil) a tak jsem se o to docela dost zajímal. Bohužel do té doby co jsem to řešil (asi srpen 2010) jsem nikde nenalezl způsob jak preflashovat firmware v konzoli za jiný ..

[16] Vložil Lugia010719d1 dne 04.01.2011 v 00:02:36, Odpovědět
 IP hash: 2be38f02cc475c9b

[15] lisakVUK: No škoda... ale doufám, že pokud se k mý US Platinum a US DS lite přidá US verze B/W, tak to bude fungovat ^^

Blue Charizard
[17] Vložil Blue Charizard dne 04.01.2011 v 00:24:38, Odpovědět

Právě jsem provedl jednu zkušební migraci mezi US DS@JP Black a JP DSL@JP Platinum, potřeba k tomu bylo pouze zajít do Shift Factory v Black, promluvit se šíleným profesorem, na druhém spustit Download Play a provést migraci. Stejně se pak podařilo migrovat i mezi US DS@JP HeartGold a JP DSL@JP Black. Když jsem zkoušel US Diamond, napsalo mi to, že "není zastrčen správný software" (po spuštění Download Play, čili na DSku s tím US Diamond). Stejně se to pro zajímavost chovalo i při zastrčení úplně jiné DS hry.

Každopádně jak tu tvoji zprávu čtu, tak jste zkoušeli napřed migrovat mezi různými jazykovými verzemi na starších DS a potom mezi dvěma japonskými hrami na dvou DSi. Zkoušeli jste i JP White a JP D/P/Pt/HG/SS na starších DS? (Tady jsi to totiž nezmínil.) Že se nedá migrovat s jinými jazykovými verzemi, to přece platí i pro 3.->4. generaci.

Každopádně kdybys mi třeba vyfotil ty chybové hlášky, můžu se podívat, jaký v tom může být problém.

Zpráva byla změněna dne 04.01.2011 v 00:27:30

lisakVUK
[18] Vložil lisakVUK dne 04.01.2011 v 00:34:28, Odpovědět

[17] Blue Charizard: Ano. Tedy takto. Nezkoušeli jsme IMHO situaci, kdy na obou stranách byla obyčejná DS/DS Lite. Na jedné straně bylo vždy Tyracrocovo japonské DSi LL s JP verzí Black. Nejprve jsme zkoušeli migrovat s USA verzí jeho SS (nebo HG, teď přesně nevím co má) strčené v mém DS Lite a nešlo to vůbec. Nicméně nevím co přesně Tyracroc v té své Black dělal. Poté jsme zkusili totéž tak, že na straně SS (HG) bylo Morxovo DSi XL (EUR) a chovalo se to jinak. Taky to ovšem nešlo. Až když jsem do toho DSi XL strčil JP verzi, migrace prošla. Takže jsme z toho usoudili, že je třeba mít na obou stranách jednak DSi a pak stejnou jazykovou verzi (ano, to bylo i v případě migrace mezi GBA a DS pokéhranmi). Nicméně tam to šlo vyřešit tak, že jsem přehrál pozici z GBA hry do odpovídající jazykové verze kazetky, tady ani to nepomohlo...

Řeknu zítra Tyracrocovi, ať ti to vyfotí, pokud si to tady dřív nepřečte sám ;). Bude jen rád jestli se to vyřeší a konečně zmigruje...

Zpráva byla změněna dne 04.01.2011 v 00:37:40

Blue Charizard
[19] Vložil Blue Charizard dne 04.01.2011 v 09:37:45, Odpovědět

[18] lisakVUK: Znovu jsi napsal, že v jediném případě, kdy jste zkusili dvě stejné jazykové verze, to bylo mezi dvěma DSi. Pak samozřejmě dává smysl, že se povedla migrace jen v tomto případě, ale ne kvůli verzi DS, ale kvůlu jazykovým verzím hry.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling is a art | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[20] Vložil John Beak dne 04.01.2011 v 10:03:47, Odpovědět
 IP hash: 5e9547743a81956b

Bonusové body pro Bluea za dedukci. Nyní uzavíráme sázky na to, jestli to na třetí pokus Vuk pochopí.

Lou
[21] Vložilo Lou dne 04.01.2011 v 10:55:19, Odpovědět
 IP hash: f009881993f34ccf

[7] : Řekněme, že kdyby to byla jediná věc, tak bych snad přimhouřil oko, ale popravdě řečeno mě přístup Game Freaku rozčiluje už delší dobou a toto je další v řadě. Vlastně už od 3. generace přemýšlím, zda mi vůbec nové díly něco dávají a stojí za to. (OT: problém - pro mě - je v tom, že tam není skoro nic moc nového a nic, co by mě pořádně zaujalo; chybí mi zde např. nějaký hlubší příběh - kdyby každý díl měl svůj příběh a stál by za to, asi by mi to stačilo :3)

[11] lisakVUK: přesně

Nemo
[22] Vložil NemoNemo dne 04.01.2011 v 18:30:34, Odpovědět
 IP hash: 243e25af30ed34f2

[21] Laethnes: Tady je to příběhově krapet lepší. Poprvé tu není úplně klasická liga, ale finále kde bojuješ proti legendě a galakťákům

[23] Vložil *Tyracroc* dne 04.01.2011 v 18:37:11, Odpovědět
 IP hash: 3cd8e533c545005f

Jako Region DS je jedno pokud to neni BW a DSi.

Při migraci to hlásilo problém podle me hlavne kvuli té špatne pozici.

Takže mezi DSicky proběhla a pak se to pokazilo a neslo to mezi DS stejně jako predtim.

DSi a DSi LL to pise jako požadavek. Ale díky US pozici v JP hře to neslo vůbec. A to se pak i jen zkopírování poke z US her a nakopla se pozice. Ve jméně ???.

Namigrovano je tedy par pokemonu. Ostatní nemůžu zkusit protože nemám originál jinou japonskou DS hru s normálním Savem.

Je mozné ze to s normálními JP hrami půjde na všech DS ale to by museli byt opravdu normální.

Bohužel je to vsetko tak jednoduché az je to slozite a preukladanim pozice si nepomůžete a pak nezjistite vůbec nic.

Zpráva byla změněna dne 04.01.2011 v 18:45:17

Lou
[24] Vložilo Lou dne 04.01.2011 v 18:37:13, Odpovědět

[22] Lenny: Aha, no, ale i tak... jaksi jsem se stal náročnějším po hrách, jako je Golden Sun, Final Fantasy nebo Time Hollow :3

Morx
モルックス

[25] Vložil Morx dne 04.01.2011 v 19:05:46, Odpovědět
 IP hash: 9c626afe33189240

Jako já jsem to říkal už dávno, pro mě pokéhry skončili se soul silver. Na to co předvedli teď jim už nedám ani korunu.

Nemo
[26] Vložil NemoNemo dne 04.01.2011 v 19:14:17, Odpovědět
 IP hash: 243e25af30ed34f2

[24] Laethnes: Tak to srovnávat nemůžeš no ^^. Jako poké jsou primárně o multiplayeru

[27] Vložil madvorak dne 04.01.2011 v 21:40:33, Odpovědět
 IP hash: 36018ff91c688293

Má někdo možnost otestovat, jestli funguje transfer mezi dvojicí stejných jazykových verzí her 4gen a 5gen na jiné verzi NDS než DSi?

lisakVUK
[28] Vložil lisakVUK dne 04.01.2011 v 23:18:07, Odpovědět

[26] Lenny: No.. vzhledem k tomu, že mechanismus hry je čím dál profláklejší a GameFreak s tím nic moc nedělá jim ani tu multiplayerovou část nemohu nijak extra chválit. Rozšíření útoků a Pokémonů je sice fajn, trojité bitvy do toho vnášejí nový prvek, ale jinak to funguje stále stejně. A interní informace z programu hry jako maximální možné staty atd.. jsou už opět zveřejněny hackery ihned po vydání hry.

all: s tím migrováním Pokémonů ze starších DS her na DS a DS Lite to tedy asi jde, Blue píše že to dělal, což považuji za dostatečný důkaz (s Tyracrocem ještě v budoucnu vyzkoušíme). V tomto se tedy omlouvám za dezinoformaci. Ostatní body bohužel platí...

Blue Charizard
[29] Vložil Blue Charizard dne 05.01.2011 v 11:04:26, Odpovědět

[27] madvorak: Má. [17].

Teď je tedy důležitá otázka, jestli jde o jazykový zámek, nebo o regionální zámek. Pokud jde o jazykový, pak je problém pouze v tom, že nelze migrovat mezi japonskými a anglickými hrami, což bylo aktivní už v předchozí generaci a žádný humbuk kolem toho nebyl, a pak že se nedají hrát japonské hry na anglických DSi a naopak, což se ale stejně dotkne jen malé části lidí. Troufnu si tvrdit, že většina těch, kdo hrají japonské hry, mají i japonské DS, a kupování v USA místo v Evropě by stále bylo bez problémů. Pokud jde o regionální zámek a nedá se migrovat mezi US/EU verzemi, pak teprve máme nějaké nové bariéry, ale upozornil bych, že to zatím není ověřené. Samozřejmě pokud něco opomíjím, prosím o upozornění.

Každopádně by mě zajímalo, jak je to s jazykovým zámkem u 3DS. Jak ho v Japonsku vydají, vyzkouším a dám vědět. Bohužel se dá předpokládat, že jazykový zámek zůstane i tu (ačkoli samozřejmě i tu je na místě upozornění, že to není nijak ověřená informace).

Lou
[30] Vložilo Lou dne 11.01.2011 v 14:20:13, Odpovědět

[26] Lenny: No, jednak [28] a druhak; pro mě osobně je příběh ve hrách velmi důležitý (výjimky tvoří opravdu čistě multiplayerové záležitosti jako jsou bojovky, závody apod.), jinak by mě hra prostě nudila. Pokémon má sice co nabídnout (sbírání a objevování Pokémonů, řešení čím dál jednodušších hádanek) ale nedá se říct, že by to bylo něco, co by mi stačilo když od prvních verzí je to takřka totéž... (A kdybych chtěl hrát RPG bez příběhu a čistě o multiplayeru, tak hraji nějaké MMORPG.) Tím nechci říct, že pokémoni jsou špatní nebo tak, vždyť je sám hraji, ale prostě mi přestává stačit po tolika dílech.

Příkladem toho, o čem mluvím je Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes of Time - RPG, které lze hrát stejně v multiplayeru jako v singleplayeru a zároveň z pěkným, středně rozsáhlým příběhem.

Zpráva byla změněna dne 11.01.2011 v 14:21:06

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.

• Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní