[87] Riza-do: Soutěžní hraní je jen jedna specifická stránka pokéher a ani není nejvíc rozšířená (z principu ani nemůže být, protože většinu lidí baví na hraní něco jiného než se šponovat na výkonnost). Teď je tu toho tolik proto, že mě a pár lidí to zajímá, tak se tu snažíme podpořit scénu.
Prostor by měl být pro to, co lidi zajímá. U core series her to je měnění, sbírání, breeding, shiny hunting, competitive apod. Možnost si s ostatními o tom popovídat. Najít informace typu co kde ve hře najdu, co se jaký pokémon učí atd. Postupy, jak co ve hře dělat. Jiné oblasti Pokémonů mají podobné dělení, akorát do toho tolik nevidím, protože se zajímám primárně o hry. Prostor chci pro všechno, ale osobně budu tvořit obsah jen v oblastech, kde mám přílušné znalosti, know-how a motivaci. Budu rád, když budou ostatní tvořit obsah i v jiných oblastech.
Nicméně nesouhlasím s tím, že komunita, která se zajímá primárně o jeden aspekt her, by byla monotónní. Z hlediska přístupu ke hrám ano, ale lidé jsou různí a každý má nějaké zájmy. Jen se podívej na těch pár, co je tu teď. Někoho zajímají retro konzole, někoho japonská kultura, někoho metal, někoho formule, někoho kreslení, někoho vývoj software...
Ohledně Pokémon Go, určitě bych tu dal prostor ho diskutovat a udělal bych tomu (kdyby to vyrobil někdo, kdo se v tom vyzná) sekci s základními informacemi o hře a postupech. Ale nezval bych sem celou Pokémon Go komunitu ze dvou důvodů:
1) Pokémon Go má takovou mainstreamovou popularitu, že komunita okolo té hry je schopná zcela přečíslit a pohltit jakoukoli menší pokékomunitu a na základě demografie pak nastolit jiný řád.
2) Jeden z aspektů pokékomunity, kterého jsem si vždycky hodně vážil, byla vysoká koncentrace "intelektuálů" a velmi tolerantních a otevřených lidí. Díky tomu se v pokékomunitě dobře existovalo spoustě složitých tvorů a bylo vždycky možné řešit otevřeně i věci, o kterých se jinde nedá mluvit, nebo třeba dělat intelektuální humor. Jelikož Pokémon Go cíluje na běžnou populaci, mezi jeho fanoušky mnohem víc "obyčejných" lidí, kteří z principu nebudou tak tolerantní a výsady pokékomunity tak zašlapou do země. Tím samozřejmě nechci říct, že jsou takoví všichni - Pokémon Go hrajou lidé napříč celou populací. Ale v kombinaci s tím počtem se toho bojím.
[88] : Zajímavá otázka. Pokémon funguje na tak různorodé publikum díky tomu, že zasahuje do mnoha žánrů a cílí na více cílových skupin. Něco s podobnými vlastnostmi by tedy mohlo dosáhnout podobného dopadu.
Dobrá analogie v menším měřítku jsou crossover hudební žánry. Třeba na koncertech Tarji Turunen, bývalé zpěvačky symphonic metalových Nightwish, jsem potkával polovinu metalistů a polovinu důchodců, co mají rádi vážnou hudbu. A nejlepší případ asi bude kapela Queen, která zasáhla do tolika žánrů a díky tomu byla tak populární.
[87] Riza-do, [88] : Poslouchám váš názor, co by se mělo zachovat. HTML nicky jsou pro mě velmi nostalgické a chyběly by mi. Napadá vás rozumný způsob, jak je zabezpečit?
[90] Behold3r: Souhlasím, že to spíš chce něco vlastního. Nejrozumnější postup bude asi zachovat současný stav a bokem připravovat "novou verzi" a migrovat vždy až když je to hotové. Nejhorší co jde udělat je pustit se do nové verze webu a nikdy ji nedodělat. Výsledky můžete vidět na obou mých hlavních webech (prázdné sekce které jsem buď nikdy nedopsal nebo dříve nebyly prázdné, ale nikdy jsem je nepřemigroval).