Fórum

EMERALD - shiny pokemon

Minimarkt92
[1] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 21.08.2017 v 16:02:37, Odpovědět
 IP hash: 325019faef0d7cb

Ahoj pokémoni,

rozehrál jsem Pokémon Emerald na emulátor na Androidu.

Rád bych získal shiny startéra.

Vím, že v Pokémonu Emerald je chyba v RNG, neresetuje se tam seed, takže shiny frame zůstává pořád stejný.

Radši než využívat bugu "Shiny abuse" pomocí secret ID jsem se rozhodl, že tu ROM patchnu patchem, který RNG opravuje.

https://www.pokecommunity.com/archive/index.php/t-217115.html

Patch jsem aplikoval, dostal se před výběr startera a uložil si hru (ne pomocí state, ale pomocí herního uložení).

Pak začaly soft resety. Aktuálně jsem na 15 000 SR a shiny pořád nikde.

Rád bych se zeptal, jestli nevíte, zda mám prostě smůlu, nebo ten RNG fix funguje jinak, než si myslím.

Díky

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling is a art | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[2] Vložil John Beak dne 21.08.2017 v 21:03:46, Odpovědět
 IP hash: 6a9b985f168657f5

[1] : Pokud chápu dobře popis na té stránce, ten patch dělá akorát to, že budeš mít na začátku hry vždy jiný seed. Tím pádem máš standardní šanci na shiníka 1:8192.

Při 15k pokusech je pořád ((8192-1)/8192)^15000 = ~16% šance, že nepotkáš ani jednoho.

Připomínám, jak funguje statistika. Každý další pokus má opět šanci pouze 1:8192.

Minimarkt92
[3] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 21.08.2017 v 21:18:45, Odpovědět
 IP hash: 325019faef0d7cb

[2] John Beak: Ano, chápeš to správně.

Takže jsem vlastně pořád na začátku. Statisticky. Darn it!

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.

• Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní