[seznam
povídek
]

Putování tří trenérů

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Slavnost Předávání Pokémonů[ Zobrazit ]
2  Začátek cesty[ Zobrazit ]
3  První střet[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 17-ti čtenáři na známku 2,24. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 75 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Začátek cesty


Omlouvám se, že pokračování přichází po takové době a že je tak krátké. Taky jsem musel změnit název, proč, to se dozvíte v téhle kapitole. Mistian


V minulém díle jsme zanechali kamarády Aka a Joshe uprostřed města Littleroot, s jejich prvními Pokémony, naprosto bezradné. "No jo, do Petalburg City, ale jak se tam dostaneme? A to se už za chvíli začne stmívat!" řekl Ak. "Tak se jdeme někoho zeptat, třeba támhleté holky, to je přece jedna z trenérek, co si taky braly svého prvního Pokémona od profesora Birche," řekl Josh a Ak kývl. Vydali se k dívce, která stála u nějaké cedule a četla si ji.

"Ahoj," řekl Ak. "Ahoj," odpověděla dívka, "vy jste ti dva z Johto, že ano?". "Ano, jsme," řekl Josh. "A chtěli jsme se tě zeptat, jak se dostaneme do Petalburg City na první stadion.". "No, to musíte nejdřív do Oldale Town, to je kousek tady odsud, pak až do Petalburgu," řekla dívka. "Vlastně můžeme jít spolu, mám tam namířeno taky.". "No to by bylo super," řekl Ak a kývnul. "Tak jdeme," řekla dívka. "A mimochodem, jmenuji se Amy.".

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Konečně byla skupinka za městem. Jelikož město Littleroot leželo u moře, všude kolem rostly palmy, jehličnaté stromy jen zřídka. "Tak, tady začíná stezka 1, po té se dostaneme do Oldale," řekla Amy. "A když se budeme pozorně dívat, možná najdeme nějaké divoké Pokémony, které si budeme moct chytit. Jo, asi nevíte, že já jsem si vybrala Torchica," dodala Amy a chlapci kývli. "To já jsem si vzal Treecka," řekl Ak. "A já si vybral Mudkipa," poznamenal Josh. "Takže máme v týmu všechny tři startery," řekla potěšeně Amy. "Startery?" zeptali se oba chlapci najednou. "Ano, starter je označení pro Pokémona, kterého dostanete na začátku," řekla Amy. "Aha...".

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Kamarádi kráčeli po stezce, kolem které rostla tráva. "Za chvíli se začne stmívat, a tak bychom se měli utábořit," poznamenal Ak. "Nejspíš máš pravdu," souhlasila Amy a zastavila. "Támhle to vypadá jako dobré místo," řekl Josh a ukázal na malou mýtinu mezi stromky. "Ano," souhlasili Amy i Ak.

Když si rozložili spacáky a připravili ohniště na to, aby si později, až bude tma, mohli zapálit oheň, řekl Josh: "A teď bychom si mohli dát zápas, ne? Na to se těším celou dobu!". "No tak dobře," souhlasila Amy. "Pojď si dát svůj první zápas se mnou.".

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

"Tak tedy, Mudkipe, bojuj!" řekl Josh. "Já si samozřejmě volím Torchica," řekla Amy. Oba Pokémoni zaujali bojovou pozici. Amy i Josh se tvářili nervózně a nadšeně zároveň. Oba vyčkávali a když se dlouhou dobu nic nedělo, oba najednou zaveleli: "Tackle!". Oba dva Pokémoni vyskočili do vzduchu a srazili se hlavami. Odrazili se zpátky na místa, kde stáli předtím. Amy se zamyslela a řekla: „Torchicu, použij Peck!“. Ohnivé kuřátko se rozběhlo na Mudkipa a klovlo ho do ploutve, kterou měl na hlavě. Mudkip se zatvářil, jako že ho to hodně bolí. „Mudkipe!“ vykřikl Josh a vrhnul se k Pokémonovi, a vzal ho do náručí. „Ale to nemůžeš!“ zakřičela Amy. „Nemůžeš vstoupit do hřiště během zápasu a Pokémon nesmí mimo hřiště,“ řekla. „Jinak jsi prohrál.“. „Aha, tak promiň, to jsem nevěděl,“ řekl Josh. „Ale ono to vypadalo, že to Mudkipa bolí.“. „Neboj, Pokémoni při zápasech necítí velkou bolest, říkal to profesor Birch,“ ozval se Ak, který zrovna složil na ohniště poslední hromadu klacků. „A teď bych si mohl dát zápas já s tebou,“ otočil se na Joshe. „No jasně,“ řekl Josh. „Treecko, pojď ven!“. Ze zeleného míčku vyskočila ven travní ještěrka a Ak se spokojeně usmál. Treecko se mu tak líbil!

„Tak, Treecko, použij Absorb!“ řekl Ak. Treecko natáhl ruce a jeho malé paže začaly zeleně zářit. Joshův Mudkip začal také zeleně zářit. Z vodního Pokémona se oddělil kus zelené záře a ten doplul k Treeckovi a spojil se s tou jeho. Travní Pokémon se spokojeně usmál. Mudkip vypadal hrozně oslabeně. „Mudkipe, použij Tail Whip,“ řekl rozrušeně Josh. Mudkip vyskočil do vzduchu a když padal, přetáhl Treecka přes hlavu svou ocasní ploutví. Treecko zavrávoral a povalil se na zem. „Treecko, ty použij Tackle,“ zvolal Ak, ale Treecko nereagoval. Ležel na zemi a měl zavřené oči. „Hm, tak jsem asi vyhrál,“ řekl spokojeně Josh. „Ale co můj Treecko?“ zeptal se zděšeně Ak. „Počkej, mám tu pár Potionů,“ řekla Amy a začala se přehrabovat v batohu. Konečně se narovnala a vytáhla malý, fialový sprej. Přešla k ležícímu Treeckovi a sprejem ho postříkala. Treecko vstal a protáhl se, jako by nikdy nebyl zraněný. „Díky,“ řekl obdivně Ak.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Na krajinu padala tma a tak si kamarádi zapálili oheň a zalezli do spacáků. „Já už se tak moc těším do Petalburg City, na stadion, pro první odznak,“ zasnil se Ak. „Myslíš si, že já ne?“ zeptal se Josh a usmál se. „A co ty, Amy?“ zeptal se Ak dívky, která byla zticha. „No, já bych ráda soutěžila v Pokémon Contests, pokémonních soutěžích, kde každý může předvést schopnosti svého Pokémona,“ řekla Amy. „Ale rozhodnutá ještě nejsem…“. „To nevadí, času je dost, ne?“ zeptal se Ak. „Ale ano,“ řekla Amy. „A teď už dobrou noc, ať jsme svěží na ráno.“. „Ano, ráno se podíváme po nových Pokémonech,“ řekl Josh. „Tak dobrou,“ ukončil konzervaci Ak.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Na nebi jasně zářily hvězdy a oheň pomalu dohoříval. Josh a Amy spali, jen Ak byl vzhůru a přemýšlel. Jakto, že jeho Treecko prohrál svůj první zápas? A to ještě k tomu proti Pokémonovi, který na Treecka má slabost? Jako by ho Treecko slyšel, otevřel se Pokéball a Treecko vyskočil ven. Ani se nepodíval na Aka, jen přešel k blízkému keři a ulomil si větvičku a dal si ji do tlamy. Pak přešel ke chlapci a vylezl mu na rameno. „Byl jsi dnes statečný, Treecko,“ řekl Ak. Treecko přikývl a ve velkých žlutých očích se mu odrážely jasné hvězdy. „Zítra ti určitě chytím nějakého kamaráda,“ řekl Ak. „Určitě.“.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Ráno Ak a Josh zahladili ohniště, zatímco Amy sbalila všechny věci. „Tak a můžeme vyrazit,“ řekla.

Po cestě 101 se jim šlo dobře – sluníčko ještě nebylo tak vysoko a nepálilo, svěží větřík pofukoval a cesta byla rovná. Právě procházeli jakýmsi lesíkem. „Tak, koho bychom tady mohli potkat?“ řekl Josh a vytáhl svůj Pokédex. Zmáčkl pár tlačítek a Pokédex začal mluvit: „Na cestě 101 se vyskytují Pokémoni: Zigzagoon, Wurmple a Poochyena. Všichni tři docela běžně.“. „Poochyena, to byl vždycky můj sen,“ zasnila se Amy. „No, můžeme se pokusit ji najít, nebo ne?“ řekl Ak. „Jdem na to!“ vykřikl Josh a všichni tři se rozeběhli mezi stromy.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Amy se plížila mezi nízkými stromky a koukala po divokém Poochyenovi. Najednou se za ní ozvalo křupnutí. Amy se polekaně otočila a uviděla růžovoučkou housenku s béžovým bříškem. „No jo, Wurmple,“ řekla si sama pro sebe. „Ale tebe já nechci…“. „Ale já ano!“ ozvalo se za ní a Amy se lekla podruhé. Byl to Ak. „Treecko, volím si tebe!“. Travní Pokémon vyskočil ven, připravený bojovat a postavil se proti Wurmplovi. Větvičku, kterou si utrhl včera, měl pořád v tlamě a žvýkal ji. „Treecko, Pound!“ zavelel Ak. Travní Pokémon se odrazil od země pomocí svých silných nohou a vyskočil do vzduchu. Když padal zpět, tak plácl Wurmpla ocasem. Wurmplovi se zamotala hlava a padl na zem. Za pár vteřin se ale vzchopil a vystřelil z tlamičky na Treecka tenké, stříbrné vlákno a celého ho jím omotal. „Treecko!“ lekl se Ak. „Neboj,“ klidnila ho Amy. „Vždyť mu nic není, hele,“ a ukázala na travního Pokémona., který ze sebe pavučinu už setřepal. „To je dobře,“ zaradoval se Ak. „Treecko, teď Tail Whip!“. Treecko popoběhl k housence a plácl ji ocasem. Wurmple zeleně zazářil. „Snížil jsi jeho obranu,“ poznamenala Amy. „Tak, a teď ho zkusíme chytit,“ řekl si pro sebe Ak. „Pokéballe, leť!“. Míček, který po Wurmplovi hodil, rotoval vzduchem. Poté se dotkl Pokémona a vtáhl ho do sebe. Spadl do trávy a začal se kývat. Pak se uklidnil.

„No, tak ti gratuluji,“ řekla Amy užaslému Akovi. „Máš dalšího Pokémona.“. „Super!“ řekl Ak a sebral Pokéball s Wurmplem. „Ale kde je Josh?“. Jako v odpověď se ozval hlasitý výkřik: „Pomoc!“.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní