[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Problémy s chlapcem


Problémy s chlapcem

Sotva se ale rozednilo, vyrazil Joshi ven, přímo na místo, kde poprvé potkal onoho podvodníka. Louka byla čistá, ani vítr nepohnul se stéblem. Jen z dáli slyšel Pokémonní výkřiky. Běžel za hlasy a odhrnul křoví. Chikorita se mu usadila na rameni a oba sledovali zápas mezi nějakou dívkou a oním chlapcem! „Musím uznat, že tvá Raticate je silný Pokémon.“ Pochvalovala si dívka. „Díky. Vyvynula se mi teprve nedávno.“ Ušklíbl se kluk. Joshi je dlouho sledoval a nemohl si nepovšimnout, že chlapec dělá cokoliv, aby vyhrála dívka. Stále Raticate dával hloupé příkazy a vůbec s ní nespolupracoval, jako trenér se svým Pokémonem. Nebylo tedy divu, že dívka vyhrála. Její Cubone jí radostí skočil do náručí.

„Hahá! Naval peníze, ty ubožáčku!“ Smála se. Joshi pohlédl na starou známou taktiku chlapce. Strčil ruce do kapes, ve kterých nic nenahmatal. „Moch by ti místo peněz dát Pokémona?“ Dívka se vylekala: „Ale já žádného na výměnu nemám!“ Silně popadla svého Cubonea, jako by se snažila schovat, jakože tu vůbec není.

„Ne, neboj. Já za něj nic nechci. Je to prostě má odměna za vítězství. Nemám peníze, tak ti to snad nahradí Houndoom.“ Vytáhl Pokéball a natáhl ruku k dívce. Té se rozsvítily oči. „To nemohu přijmout! Takového Pokémona!“ Začala se cítit poněkuď nesvá. „Ale notak, ber.“ Vložil jí Pokémona do rukou. Náhle z křoví opodál vycupitali tři Pokémoni. Cleffa, Togepi a Igglybuff. „Jé! Ty musím mít!“ Vykřikl chlapec a utíkal za třemi Pokémony, kteří zalezli do křoví. Dívka jen držela v ruce Pokéball a nevěřícně ho převracela z jedné strany na druhou. Joshimu samozřejmě došlo, že ti tři Baby Pokémoni jsou spojenci toho nechutného podvodníka a mají za úkol odvést pozornost. S Chikoritou na rameni šel do míst, kam chlapec s Pokémony zalezl.

„To byla zábava! Viděli jste jí, jak prej: To nemohu přijmout!“ Slyšel Joshi ze křoví smích. Přistoupil tedy nenápadně blíž.

„Zachvíli bude moje fotka vyset na každém rohu a nikdo si ze mě už nebude utahovat.“ Říkal chlapec a kolem něj seděli Togepi, Cleffa, Igglybuff a Raticate.

„Pche, že mám slabý blbý Pokémony. Oni jsou blbý, když věří, že by jim někdo jen tak dal třeba Mew!“ Joshiho něco napadlo. Vyskočil ze své skrýše na cestičku a šel s Chikoritou na rameni a pískal si, aby byl co nejvíce slyšet.

Chlapec ho zaslechl a vyklouzl ze křoví. Hned co uviděl v něm další oběť svých nejapných žertů. Vůbec si ho ze včerejška nepamatoval. Kdyby si měl pamatovat všechny, koho kdy podvedl, měl by bolavou hlavu jako Psyduck.

„Nazdárek trenére, kampak, kampak. Nedáš si před svým cílem malý zápas?“ Vyrukoval na Joshiho. „Velice rád!“ Pozastavil se Joshi. Chlapec poslal ven z křoví svou Raticate. Joshi vypustil Mareep. Tentokráte se snažil Joshi, aby Mareep prohrála, ale zápas vypadal dosti nelibně, když se oba trenéři snažili o jedno. Nakonec ani Joshi nevěděl jak, možná to Mareep udělala schválně, protože poznala Joshiho plán, ale lehla na zem jako poďtatá, tudíž chlapec vyhrál. Celý zrudnul. „Páni! To byl ale zápas!“

Vykřikl nadšeně Joshi a sáhnul si do kapsy. „Jejda, nemám žádné peníze.“ Začal luskat hlavou. „Už vím, dám ti Pokémona!“ Chlapec nevěřil vlastním uším.

„Ne, to přece nemusíš, já ani žádné peníze nechci. Byla to spíš taková rozcvička.“ „Tak víš co? Aby to bylo fér, tak si prostě Pokémony vyměníme.“ Joshi vytáhl z batohu Pokéball. „Tohle je můj Vulpix, koho mi můžeš nabídnout ty?“ Chlapec se začal nervózně přehrabovat ve svém batohu. „Ehm, já tu mám Pikachu...“ Začal lovit jména Pokémonů v hlavě. „Je mi líto, Pikachu už mám.“ Zakroutil Joshi hlavou. „No tak co Larvitar, chci říct už je vyvynutý v Tyranitara!“ Vytasil chlapec vítězně Pokéball a na rtech se mu vykouzlil úsměv.

Joshi jen zakroutil hlavou. „Tyranitara už taky nějakej ten pátek vlastním. Dobrá, měním svou nabídku, co bys řekl na Suicuena?“ Vytáhl Joshi z kabele další Pokéball. Chlapci zasvítili oči. Ale na okamžik se zarazil. Nevěděl, jestli je to vážně tak natěšený vyměňovač Pokémonů, nebo sprostý lhář jako on.“Pak v tom případě tu mám Enteie.“ Vytáhl chlapec z tašky další Pokéball a natáhl ruku k Joshimu. Joshi tu svou, s Pokéballem v ruce, zase naopak k němu. Oba na sebe koukali. Joshi pochopil, že chlapec tuší jeho lest. „Podívej, ty musím mít!“ Ukázal chlapec rychle na tři procházející Baby Pokémony. Chikorita seskočila Joshimu z ramene a stoupla si chlapci do cesty, zatvářila se tak zle, že to ani Joshi netušil, že se tak jeho Chikorita může tvářit. „Dlužíš mi Pokémona!“ Zastavil ho ještě svým hlasem Joshi. V dáli zahlédli projíždět strážnici Jenny na svém motocyklu. Chlapec celý ztuhl. Znovu se otočil k Joshimu: „A co bys řekl na Raticate?“ Ukázal na zem, kde po dlouhém zápase oddychoval jeho Pokémon. Slíbil jsi mi Enteie.“ Změřil si ho Joshi pohledem. „No ale až teď jsem si uvědomil, že se ho nemůžu vzdát, strašně ho miluju a hele!“ Ukázal zase na tři procházející Pokémony a rozutekl se.

Chikorita vyšlehla své popínavé úponky, ale nepodařilo se jí ho chytit. Při běhu popadl tři malé Pokémony do náručí, Raticate zavolal do Pokéballu a zmizel v hustém lese. Joshi měl dobrý pocit, že mu dali co proto, ale i přesto mu to nestačilo. Když ale vystoupil na nedaleký kopec, vrazila do něj naštvaná dívka. „Neviděl jsi tady nějakého kluka s blond vlasy a Raticate? Dal mi místo Pokémona prázdný Pokéball!“ Joshimu bylo líto, že toho podvodníčka nechal tak lechce utéct, ale co mohl dál dělat.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní