[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Seznámení s Toky


Když se Joshi zbavil velkého problému s podvodníkem, rozhodl se jít dál, vstříc své Pokémonní cestě. Chikorita mu trůnila na rameni a vdechovala čerstvý vánek, který si pohrával s jejím listem na malé hlavičce. Oba měli namířeno do Violet city, aby bojovali proti svému prvnímu oficiálnímu trenérovi.

Bylo velké horko a tak si Joshi sedl pod strom, který tvořil velký stín. Chikorita zatím pobíhala kolem něho a smála se. Její zrak padl na malou tůňku opodál. S bázlivostí se přišourala až k ní a s malou nedůvěrou se napila. Na hladinu vyplaval podivný Pokémon, připomínající králíka. Byl to Azumarill a bylo poznat, že nemá radost, že mu nějaká Chikorita upíjí z jeho domova. Zlým hláskem na ni začal pokřikovat. Chikorita se jen na něj zamračila a Pokémonním jazykem mu řekla, že voda na pití je pro všechny. Nestačila to ale ani doříct a Azumarill jí vší silou stříkl vodu do očí. Chikorita uskočila a začala si tlapkami mžourat oči. Poté se znovu podívala na Pokémona před sebou. Dál už nečekala a uštědřila mu svůj útok Tackle, aniž by se namočila. Azumarill však nelenil a oplatil jí to další salvou vody do obličeje. Joshi zatím seděl pod stromem, ale nemohl si nevšimnout, že jeho Pokémon už kolem dokola neposkakuje. Zvedl se a začal se po Chikoritě rozhlížet. Zahlédl její zelený list, jak se pohupuje za keřem a slyšel její hlásek. Šel se podívat, co se tam děje a uviděl nádherného a opravdu vzácného Pokémona Azumarilla. „Toho musím mít!“ Vykřikl a Chikorita se za ním otočila s našklebeným výrazem. Razantně zakroutila hlavou a jako by ze sebe vyštěkla: „Ne!“ Znovu se napřímila proti Azumarillovi, který na ni znovu použil svůj vodní útok, ale uhnula mu. „Co se děje Chikorito? Proč nechceš, abych si ho chytil?“ Nechápal Joshi. Chikorita jen vystartovala proti Pokémonovi, a než se stačil ponořit pod hladinu, uštědřila mu ránu do hlavy. Mrštně se vrátila na suchou zem. Zmožený Pokémon se potopil pod hladinu a jen po něm zbyly bubliny na hladině. Chikorita za svým nepřítelem jen zahrabala zadníma nohama, jako by na něj házela hlínu a s hlavou nahoru a vážným výrazem odcházela pryč.

„Už chápu, nechtěla bys v naší partě někoho, kdo tě urazil, co?“ Usmál se Joshi, když viděl, jak se jeho Pokémon snaží tvářit vážně. Hned za keřem se ale Chikorita zase rozeběhla, jako by se nic nestalo a Joshi utíkal za ní. Oba si chtěli odpočinout pod stromem, ale ouha, zatímco si Chikorita vyřizovala účty, někdo obsadil jejich místečko. Pod stromem seděla dívka s dlouhými vlasy, skoro až na zem a kolem ní běhali dva Cyndaquilové. To by bylo vpořádku, ale jeden z těch Cyndaquilů měl barvu kožíšku, o které se hned tak v učebnicích na Pokémonní akademii nepíše. Totiž byl růžový. Joshi přistoupil až k dívce, která vypadala, jako by spala.

„Ahoj, to jsou tvý Cyndaquilové?“ Promluvil na ni. Dívka vykulila oči, jako by ji někdo polil ledovou vodou. Rozhlédla se, až její pohled stanul na Joshiho. „Samozřejmě.“ Podívala se na své dva Pokémony, ke kterým přistoupila Chikorita a začali se spolu všichni tři honit kolem stromu. „Koukám, že máš Chikoritu a jsi na cestě do Violet city. To musíš být teprve začínající trenér.“ Usoudila dívka. „Jmenuji se Toky.“ neváhala dál a vymrštila proti Joshimu ruku. Oba si potřásli a i Joshi se představil.

„Nemohl jsem si nevšimnout, že tvůj Pokémon... je trochu jinak zbarvený...“ Joshi se bál, aby Toky nijak neurazil. „To ano, jsem na ni tak pyšná. Je to shiny Pokémon, takový jsou velká vzácnost. Když si představím, jak se o takové Pokémony nejvíc usilují Rakeťáci, ale i obyčejní zloďeji Pokémonů, je mi nanic. Ale určitě by tě ani nenapadlo, že jsou mí Pokémoni Harry...“ ukázala na normálního Cyndaquila, který jim zrovna proběhl pod nohama, „a Michelle...“ ukázala na růžového Pokémona, když si oběhli další kolečko, dvojčata! Když jsem přišla k profesoru Elmovi pro svého prvního Pokémona, všichni Cyndaquilové mu už došli, tak mi dal ještě nevylíhnuté vajíčko, z kterého se měl můj první Cyndaquil vylíhnout. No a podívej, ve vajíčku se schovávali dva Cyndaquilové, jeden krásnější než druhý. Každý koho potkám mi vždycky lichotí, jak je Michelle krásná a že mám obrovské štěstí, že mám tak vzácného Pokémona, ale já mezi Harrym a Michelle rozdíli nedělám. Nemám Michelle raději jen proto, že je vzácná. Mám je oba ráda stejnou měrou.“

Joshi jen naslouchal a sám si v hlavě uvědomoval plno lidských předsudků o nadržování a kráse.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní