[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Boj s Michelle


„Což takhle zápas? Má Chikorita proti jednomu z tvých Cyndaquilů.“ Procitl Joshi. „Zbláznil ses? Jak mě můžeš tak sebevědomě vyzvat, když víš, že mám tak obrovskou převahu?“ Pousmála se Toky. „Travní Pokémon proti ohnivému? Už když si to člověk řekne, tak ví, že je ten zápas prohraný!“ Začala to Joshimu vymlouvat. Ten si ale stál za svým. „Věřím své Chikoritě.“ Pronesl silně. „Tak dobrá...“ vydechla trochu zasmušile Toky. „Michelle.“ Zavolala, a bláznivá honička mezi třemi Pokémony kolem stromu ustala. Michelle přistoupila ke své trenérce a Toky ji pohladila po růžovoučké srsti. Chikorita šla za Joshim, který si ji vzal do náručí. „Michelle, budeš bojovat tady proti Chikoritě. Nebuď na ni moc zlá, ano?“ Říkala Toky svému Pokémonu z očí do očí. „Jen ať se ukáže, my se nebojíme ohnivých Pokémonů, viď že ne.“ řekl Joshi a spolu s Chikoritou zakroutili hlavou. Michelle se tedy připravila k boji. Na zádech jí vyšvihl mocný plamen, který její azbestovou srst zbarvil do sytě červené. Chikorita seskočila Joshimu z náručí a napřímila se před Cyndaquilem. „Můžeš začít, Joshi.“ Pokynula Toky, ale nebyla moc ráda, že se musí na něco takového dívat. „Začneme z lehka, tak Tackle.“ Mávl Joshi sebevědomě rukou. Chikorita se rozutekla a vrazila do Michelle. Ta upadla na zem, ale hned se zvedla. „Michelle, Quick attack.“ Zavelela trochu smutným hlasem Toky. Její Pokémon byl rychlý jako střela. Joshi si toho ani nevšiml, ale než bys řekl Hoothoot, Chikorita ležela na zemi po velmi silném útoku a Michelle stála opodál, jako by se ani nepohla z místa. „Chikorito, Ancient Power.“ Nelenil Joshi, když viděl, že jde do tuhého. Toky ale zpozorněla. Byla to otázka rychlejšího Pokémona. Zavelela: „Ember!“

Joshi už viděl své vítězství, kdy Michelle leží doražená na zemi, Chikorita jednou tlapkou na ní, list na hlavičce se jí vlní a do toho všeho fanfáry, ale skutečnost byla taková, že Chikorita pobíhala sem a tam a list na její hlavě ji hořel díky ohnivému útoku.

„Chikorito!“ Vyděsil se Joshi. Utíkal k tůňce za keřem, do dlaní vzal co nejvíce vody a běžel zpátky svého Pokémona uhasit. Chikorita ležela na zemi a kouřilo se z ní. Michelle vyhrála. Toky ale její výhra netěšila. „Není jí nic?“ Poklekla k Chikoritě. „Říkala jsem ti, že proti ohnivému nemůžeš poslat travního!“ Zamračila se na Joshiho. „Já... já jen věřil svému Pokémonovi, copak je to špatné?“ Chytnul Chikoritu do náručí a zvedl ji. „To samozřejmě není, ale musíš chápat, že Pokémoni nejsou stroje a taky mají své slabiny. Vím, že máš svou Chikoritu rád, to se pozná, ale jenom proto, že věřím svému Pokémonovi přece neznamená, že bych třeba své Cyndaquili pustila do boje s Blastoisem, že miláčkové.“ Otočila se Toky na své dva Pokémony, ale čekal ji šok. Souhlasně jí přikyvoval jen jeden Pokémon, Harry. „Kde je Michelle?“ Ztuhla hrůzou. Harry se začal nemotorně otáčet a hledat svou sestru. „Teď tu přece stála,“ ukázal Joshi na vysezené místečko v trávě, kde celý zápas Michelle sebevědomě seděla. „Hele! Smeargle!“ Ukázala Toky na Pokémona, který zrovna procházel kolem. Držel si svůj dlouhý ocas se zelenou špičkou a hleděl do země. Toky přiběhla až za ním a zhurta na něj vykřikla: „Neviděl jsi tu někde Cyndaquila? Vypadá jako tenhle, ale je růžový. Slyší na jméno Michelle.“ Popadla Toky do rukou Harryho a třásla s ním před obličejem Smearglea. Pokémon jen koukal na ni, na Joshiho, na Chikoritu, na Harryho, na ni, na Joshiho, na Chikoritu... Toky popadla Smearglea a začala s ním třepat ve vzduchu. Joshi se úplně vyděsil, co se to stalo s tou rozvážnou trenérkou, s kterou před chvílí bojoval. Smeargle jen ukázal svou tlapkou opodál, kde kráčel nějaký muž. Vypadal jako nějaký Rakeťák. Toky odhodila ledabyle Pokémona opodál a rozeběhla se za mužem, který si pískal a očividně byl rád, že se mu něco podařilo.

„Promiňte pane, neviděl jste tady někde růžového Cyndaquila?“ Předběhla muže v chůzi. „Neotravuj děvenko.“ Odbyl ji muž. „Byl růžový, takového hned tak nikdo nepřehlédne... a Rakeťák už vůbec ne!“ Řekla a muž se zastavil. Joshi přiběhl až k Toky a spolu s Chikoritou a Harrym se zamračili na muže, který se začínal dostávat do rozpaků. „Dejte mi pokoj!“ Mávl rukou a chtěl jít dál, ale Chikorita a Harry se mu každý zakousl do jedné nohy a trhali mu nohavice jako rozzuřený pes. Muž neváhal a sáhl si pro Pokéball. „Umbreone! Faint attack!“ Zavelel temnému vývojovému stádiu Eevee. Pokémon svým útokem Chikoritu a Harryho srazil z nohavic Rakeťáka.

„Harry, Flame Wheel!“ Zavelela Toky. Před Umbreonem se utvořil ohnivý vír, který ho celého ožahl. „Chikorito, headbutt!“ Nenechal se Joshi zastrašit temným Pokémonem. Umbreon po Chikoritině útoku zůstal ležet vyčerpáním. „Vraťte mi mého Pokémona, nebo zavolám strážnici Jenny!“ Pohrozila Toky. „Už se bojím!“ Vysmál se jim Rakeťák do obličeje a rozeběhl se pryč. Ještě stačil zavolat zpátky svého Pokémona do Pokéballu a už zmizel v hustém porostu křoví. „Stůjte!“ Zakřičela Toky a rozutekla se za ním. Po kamenném terénu cestičky jí ale uklouzla noha a nabila si pořádně obličej. Toky začala plakat: „Už nikdy ji neuvidím!“ Harry přistoupil za svou trenérkou se sklopenou hlavou. Joshi si čapnul k Toky a začal ji uklidňovat.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní