[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Hrdinská záchrana Pokémona


Přihlížející trenéři jen svěsili hlavy, jak byli smutní, že nedokázali pomoci. Na místě už ale byla strážnice Jenny, aby pomohla toho lumpa najít. Jeden přes druhého jí trenéři popisovali onoho zloděje.

Toky to tak ale nenechala. Vylezla ven ze střediska, Joshi jí následoval. Jejich Pokémoni už byli vyléčení a starostlivě koukali do tmy města jako Toky. „Teď večer ho nenajdeš.“ Položil Joshi Toky svou ruku na rameno. „Ale najdu, Harry! Čuchej! Kde je Michelle! Najdi ji!“ Otočila se Toky na svého zbylého Pokémona. Joshi si uvědomil, že Cyndaquilové často místo očí používají svůj silně vyvynutý čuch. Harry začal větřit. Chodil stále dokola před střediskem, až chytl stopu. Chikorita se snažila pomoct a začala svým čumáčkem rýt do země a hledala Michellin pach. Harry Joshe a Toky zavedl až do malého parku s jezírkem, kde na lavičce ležela postava a hned vedle sebe měla položenou klec. Když ale přišli blíž, z houští před ně vyskočil Vaporeon.

„To je další z jeho Pokémonů!“ Řekl Joshi. „Musíš ho zneškodnit se svojí Chikoritou, Joshi. Nemůžu poslat svého Harryho. Věřím mu, jako ty své Chikoritě, ale jak jsem ti dnes ráno řekla... Pomoz mi, prosím!“ Zakřičela.

Chikorita stanula před velkým Pokémonem. Musel to být Rakeťákův nejsilnější. Byl tak dvakrát větší, než bývá obvyklý Vaporeon. Tohohle musel mít moc rád. Chikorita neváhala a na Joshiho rozkaz použila Ancient Power. Vaporeon zavrávoral, ale oplatil jí to vodním útokem Water gun. Chikorita už ho ale znala od ranního setkání s Azumarillem a dobře věděla, jak nejlépe uskočit, aby ji proud nezasáhl. Ruch probudil Rakeťáka, který když uviděl Joshiho a Toky se svými Pokémony, moc se rozzlobil. „Vy mi nedáte pokoj?“ Veděl jsem, že mám svého Vaporeona dát na noční stráž!“

„Vraťte mi mého Pokémona a necháme vás jít!“ Udělala Toky krok dopředu. Rakeťák zavolal zpátky svého Pokémona, ale do ruky vzal další Pokéball. „Teď teprve uvidíte, že i my, Rakeťáci máme dost silné Pokémony. Jessie a James nám dělají jen ostudu!“ Vyhodil Pokéball do vzduchu a před Toky a Joshim se objevil Eevee.

„Máte pravdu, tohle není ostuda, tohle je dost dobrý humor.“ Pohlédla Toky na malého Eeveeho s nevinným výrazem a velkými roztomilými oči. Než se ale stačili nadít, Eevee udělal tak rychlý Quick attack, že ním uhodil jak Harryho, tak Chikoritu a sám se ani nezadýchal.

„Harry! Flame Wheel!“ Zavelela Toky. Harry svůj útok použil, ale Eevee se mu umělecky vyhnul. „Chikorito! Heatbutt!“ Snažil se pomoci i Joshi. Chikorita se rozeběhla se skloněnou hlavou, ale Eevee jí v poslední chvílí uhnul. Chikorita klopýtla a spadla pod nohy Rakeťákovi. „Hm, zajímavá Chikorita. Tahle se bude šéfovi hodit,“ chtěl se Rakeťák zohnout, ale Chikorita mu proklouzla mezi prsty a utíkala až k Joshimu.

„Vraťte nám Cyndaquila a já vám dám Chikoritu!“ Řekl náhle Joshi. „Joshi!“ Pohlédla na něj Toky se slzami v očích.

„Mám lepší nápad. Odejdu se Cyndaquilem i Chikoritou!“ Uchechtl se a ukázal Eeveemu na Chikoritu. Eevee přiskočil k Chikoritě. Byl o hlavu menší než ona. Otočil se k ní zády a začal jí házet písek do očí. Chikorita začala mžourat a zmateně se snažila uhnout. Joshi využil Rakeťákovi nepozornosti a rychle se slouzl po mokré trávě ke kleci s Michelle, popadl ji do sevření a když věděl, že ji drží dost pevně, zavelel Chikoritě : „Ancient power.“ Chikorita svou bezmocnost s pískem jen hrála a hned se vzpřímila a použila svůj útok. Eevee padl k zemi. Rakeťák se jen bezmocně rozhlížel. Zavolal svého Eeveeho zpátky a rozběhl se pryč. Joshi silným škubnutím pomohl Michelle ven z klece. Michelle skočila Toky do náručí a ta jí pomohla dostat z tlamky provázek.

„Hej pane, něco jste zapoměl!“ Zavolala Toky na utíkajícího Rakeťáka, ten se důvěřivě otočil. Michelle proti němu vyslala svůj ohnivý útok. Rakeťák začal utíkat, ale ohnivý vír si ho našel a už byla jen v dáli vidět prchající planoucí tečka na obzoru.

„Moc ti děkuju, Joshi. Udělal jsi tu nejstatečnější věc na světě!“ Pohlédla Toky na Joshiho. „To by přece udělal každý.“ Mávl Joshi rukou.

„Ty a tvá Chikorita jste opravdu stateční a oba si důvěřujete. Věřím, že jednoho dne se zase setkáme a nebudeš se muset obávat mě vyzvat na zápas ; travní Pokémon proti ohnivému.“ Podala Joshimu Toky ruku a potřásla mu jí. Oba pak šli do Pokémonského střediska, kde byl každý rád, když uviděl, že růžového Cyndaquila v náruči drží jeho právoplatný majitel. Toky všem pověděla, jak se Joshi zachoval statečně a hrdinsky zachránil její Michelle.

Druhý den ráno se už ale všichni rozešli svou cestou. Chikorita se s Harrym loučila nerada, protože to byl její první kamarád mezi Pokémony. Moc dobře ale věděla, že nejlíp mu bude s jeho trenérkou a sestřičkou.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní