[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Zápas proti Girafarigovi


"Volím si tebe, Girafarig!" Zvolal trenér s rozcuchanými modrými vlasy. Hodil před sebe Pokéball, z kterého se na světlo objevil Pokémon podobný žirafě. Trenér se sebevědomě postavil, ruce v bok. Myslel si, že už má vyhráno jen díky volbě Pokémona, ale to se moc spletl. Před ním totiž nestál jen tak ledajaký trenér, ale Joshi, kterému na rameni seděla jeho věrná Chikorita.

"Ještě si troufáš? Já a můj Girafarig už za sebou máme plno trenérů, ty bys pro nás neměl být ani moc velká námaha." Mávl chlapec rukou. Joshi se jen pousmál a pohlédl na svou Chikoritu, která na něj vykouzlila svůj roztomilý úsměv.

"Raději se nenaparuj." Odpověděl mu Joshi a kývl hlavou, aby mu Chikorita seskočila z ramene. Ta si hned stoupla rázně naproti Girafarig a oba Pokémoni na sebe hleděli odhodlanými výrazy.

"Nebudu moc krutý, proto ti dám možnost první volby." Mávl chlapec rukou a tvářil se, jako by snad už zápas vyhrál.

"Chikorito, ukaž mu co umíš. Headbutt!" Zavelel Joshi a Chikorita se rozeběhla vstříc Girafarig. Sklonila hlavu a vší silou se trefila zátylkem do hrudi Girafariga. Ten zavrávoral a upadl na zem. Než si to ale uvědomil, už se rychle vyšvihl na nohy, aby nezklamal svého trenéra. Chikorita uskočila opodál a čekala útok od protivníka.

"Confusion!" Zvolal trenér a Pokémon neváhal. Zadíval se Chikoritě hluboce do očí. Chikorita jeho pohledu nemohla odolat.

"Chikorito! Nedívej se mu do očí!" Vykřikl Joshi. Chikorita se snažila uhnout pohledem, ale stále ji něco drželo. Začala se jí stále víc točit hlava.

"Chikorito!" Joshi nevěděl, co má udělat. Na poslední chvíli zvolal: "Chikorito! Věřím ti! Dokážeš to!" Jako zázračným proutkem v sobě Chikorita našla skrytou sílu, sílu přátelství a důvěry. Silně zavřela víčka a odvrátila hlavu stranou.

"Výborně! A teď další headbutt!" Smál se Joshi. Chikorita se rozeběhla se zavřenýma očima k nepříteli. Jenomže Girafarig jen posměšně uhnul a Chikorita běžela do prázdna. Chlapec se začal smát. "Myslel jsem, že je to zápas Pokémonů a ne klauní představení. Jak tvůj Pokémon může bojovat se zavřenýma očima?"

"Chikorito, poslouchej mě, když nemůžeš otevřít oči, pak já budu tvým zrakem." Zavolal Joshi na svého Pokémona. Chikorita rázně zakývala hlavou a nastražila uši, "Do prava! Girafarig je od tebe jen pár kroků napravo!" Zavelel Joshi a Chikorita podle jeho instrukcí zaútočila v pravo. Girafarig nečekal Chikoritinu rychlost a jen o fous uhnul jejímu nárazu. "Teď do leva!" Neváhal Joshi a Chikorita ho uposlechla. Girafarig dostal velkou ránu do břicha a opět skončil na zemi. Tentokrát už ale nebyl tak mrštně zpátky na všech čtyřech. "Girafarigu, vzpamatuj se! Použij Stomp!" Jeho trenér už začínal být pomalu nervózní.

Pokémon vyrazil směrem k Chikoritě. Joshi začal zbrkle velet: "Do leva! Do prava! Pozor! Za tebou!" Chikorita uskakovala před silnými kopyty přerostlého koně. Po chvilce se Girafarig unavil. Začal být pomalejší a pomalejší, ale nepřestával stále na Chikoritu dorážet. Ta stále pevně svírala zavřená víčka, aby ji zase nezmátl svým pohledem. Náhle se ale ozvalo pusté ticho. Chikorita už neslyšela žádné rozkazy od Joshiho. Pomalu otevřela oči, aby pohlédla co se děje, a když je měla již dokořán, spatřila přímo před sebou na zemi ležícího Pokémona, naprosto udolaného svým vlastním útokem. Girafarig byl natolik vyčerpaný, že ležel skoro jako mrtvý a pouze jeho hruď stoupala nahoru a dolů, v rytmu dechu. Jeho trenér tomu nemohl uvěřit. Jednu chvíli jeho Pokémon ještě statečně bojoval a druhou chvíli padl k zemi jako podťatý. Ani Joshi v tu chvíli nevěřil svým očím. Trenér už ale neváhal a zavolal svého Pokémona zpátky do Pokéballu. Poté Pokéball pevně svíral v ruce a zíral na něj jako na zázrak. Joshi nevěděl, co má říct. Chlapec měl ve tváři naprosté zděšení. Joshi to už asi pochopil. Bylo to poprvé, co jeho Pokémon prohrál. Trenér se s tím vnitřně smiřoval. Joshi nevěděl, co mu má povědět, aby ho náhodou neurazil nebo nerozplakal. Moc si ale lámat hlavu nemusel. Chlapec totiž po chvilce svého duševního rozjímání zvedl hlavu a pohlédl na Joshiho. Usmál se na něj a přistoupil blíž. Pohlédl na Chikoritu, která nevěříčně koukala na místo, kde ještě před chvílí ležel Pokémon.

"To byl krásný zápas, Joshi." Vymrštil před něj svou dlaň. Joshi mu do ní vložil svou ruku a silně si potřásli.

"Ty a tvá Chikorita jste skutečně úžasná dvojka. To se hned tak nevidí. Nebude vám vadit, když vás oba pozvu na něco k pití do Pokémonního střediska?"

"Samozřejmě. Stejně si už Chikorita potřebuje odpočinout. Cestujeme už skoro dva dny v kuse." Usmál se Joshi a oba vyrazili po hliněné cestičce, za zády malou Chikoritu. To ale netušili, že se z křoví o malou chvilku později, co zmizeli z dohledu, vynořily tři hlavy. Jedna modrá, druhá červená a ta třetí žlutá. Viděli jste tu Chikoritu? Šéf by nám za ni dal dvojnásobek, než za obyčejného Pokémona." Mnul si ruce James. "Samozřejmě, ale předám mu ji já, aby věděl, že to byl můj nápad!" Odsekla Jessie a ostře se podívala na Jamese.

"Jdou do Pokémonního střediska. Počkáme tam na ně a Chikoritu vezmeme, až ji dá sestře Joy." Pronesla Candy a všichni tři zase zmizeli v hustém porostu křoviska.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní