[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Souboj s Mankey


Joshi už šel nějakou tu chvília sledoval přírodu kolem sebe. Čekal, až se před ním objeví nějaký Pokémon, kterého by mohl chytit, místo toho však v dálce uviděl nějakou trenérku, která cvičila svého Mankeyho. Joshi přistoupil blíž a sledoval, jak Pokémon vráží hlavou do stromu a všude kolem sebe zuřivě kope. "Dala by sis zápas?" Optal se odvážně. Chikorita na jeho rameni se poněkud vyděšeně schoulila do klubíčka. Rozzuřenému Mankeymu na čele vyrazila žíla a s funěním pohlédl na Joshiho. Dívka se jen do dlaně usmála a pronesla: "Pokuď si troufáš. Můj Mankey je ale hodně rozzlobený, a v tomhle stádiu bývají Mankeyové téměř nezdolní."

"Já a má Chikorita tě vyzýváme, bez ohledu na rozpoložení tvého Pokémona." Joshi stál pevně a nedal se oblomit. Dívka tedy zakývala hlavou na souhlas a naznačila svému Pokémonovi, aby se postavil do soubojové pózy. Pokémon sebou šil a dával rány všude kolem sebe do vzduchu. Kopal nohama a rukama jako utržený z řetězu. "Jdi na to, Chikorito." Zavelel Joshi a pyšně se nadmul. Jeho Chikorita se ale stále silně držela jeho ramene. "Chikorito." Pokynul Joshi hlavou a stále se sebevědomě koukal na svého nepřítele. Jenomže jeho Pokémon měl svou hlavu a za žádnou cenu se nechtěl dostat do křížku s natolik rozzlobeným Pokémonem. "Notak, Chikorito. Snad se nebojíš? Jen mě zesměšňuješ!" Pošeptal Joshi Pokémonovi, který pevně svými tlapkami svíral jeho rukáv košile.

Dívka naproti Joshimu jen stála a koukala, co se jako bude dít. Její Pokémon se stále ošíval jako roztočená káča a čekal, až se bude moci uštědřit stejnou ránu, jakou dával vzduchu kolem sebe, něčemu živému.

Chikorita se snažila Joshimu skrýt za krk, ale nedařilo se jí to. "Vidím, že tvůj Pokémon moc kuráže nemá." Odhodlala se dívka k nemístné poznámce. "Jen je nervózní!" Bránil Joshi Chikoritu. Sundal si ji z ramene, ačkoliv se bránila čemukoliv, co by ji z toho místa, kam na ni Mankey nedosáhl, mohlo dostat pryč. Joshi pevně Chikoritu uchopil do náručí a pohlédl jí do velkých červených očí.

"Důvěřuj mi, stejně jako jsi mi důvěřovala tenkrát s Girafarigem. Podívej se na něj." Joshi naklonil Chikoritu, aby měla ten nejlepší výhled na mláticího se Pokémona před nimi. "Ne, že bych byl nějaký vysazený proti téhle rase Pokémonů, ale Mankeyové jsou jak je známo celkem hloupý. Nedokáží svou sílu a energii koncentrovat na jeden okamžik. Jen se na něj koukni. Mydlí se tu sám se sebou už pěknou minutu. To ho určitě hodně vyčerpalo..." Joshi už nemusel nic říkat. Chikorita nadšeně otevřela tlamičku a pohlédla mu hluboce do očí. Pochopila, proč se Joshi tak sebevědomě pustil do tohohle zápasu. Seskočila mu z náruče a stoupla si před Mankeyho. Ten, když ji zaregistroval, se vyřítil přímo proti ní. Joshi se zmateně podíval na dívku před sebou. "Ty mu nedáš žádné příkazy?" "Na co? Mankey se bije sám za sebe. Použije útok, který chce." Dívka se zatvářila krutě a dál sledovala zmatenou Chikoritu. Mankey se proti ní řítil, kopal do všech stran, skákal sem a tam a nikdo nemohl tušit jeho další krok. Chikorita se snažila uhnout doleva, ale když viděla, že právě tam opičák skočil, zkusila to do prava, ale v tu samou vteřinu na té straně stál i Mankey. Joshi nevěděl, co má dělat. Chikorita byla zcela zmatená.

"Chikorito, udělej co uznáš za vhodné!" Zavelel jí. Chikorita chvíli uhýbala kopancům a ranám, které jí svištěly kolem hlavy, dokuď ji něco nenapadlo. Vyskočila do vzduchu a přistála Mankeymu přímo na hlavě. Tlapkami mu zakryla oči. To ale Pokémona rozzuřilo ještě víc. Snažil se ji shodit z hlavy dolů, takže začal skákat a hopsat, jako by chodil po žhavých uhlících.

Trenérka se bezvadně bavila, ale Joshiho už přestával tenhle zápas bez pravidel bavit. Mankeymu se podařilo Chikoritu ze své hlavy setřást. Hned co mohl zase vidět, pohlédl na ni a z nozder mu vyšel prach. Spíše než souboj s Mankeym se to zdálo jako souboj s býkem. Vyřítil se proti Chikoritě, jako by před ním v tlamičce vlála červeným pláštěm. Chikorita udělala jeden rychlý úskok, aby se jí podařilo vyhnout. Mankey se ale obrátil a nasměroval svůj ožehavý pohled opět na ni. Když už byl skoro u ní, Chikorita znovu uhnula. Mankey naštvaně setrvával v běhu, ale byl natolik hloupý, že utíkal dál a dál, přičemž koukal na Chikoritu, že vrazil hlavou přímo do stromu až omdlel a už se nezvedl.

Dívka se zhrozila a utíkala za svým Pokémonem. "Co´s to provedl!" Vzala omráčeného Mankeyho do náručí. "Já? To tvůj Pokémon rád hraje mimo pravidla. Může si za to sám. Nemáš ho správně vytrénovaného a bereš to pouze jako zábavu. Měla by ses stydět, protože lidi jako ty, by neměli být trenéry." Přistoupil Joshi k dívce blíž. Ta na něj hodila zlý pohled. "Starej se o sebe." Popadla Mankeyho do náruče a utíkala po pěšině pryč, co nejrychleji do nejbližšího města. Joshi ji jen sledoval a kroutil hlavou.

"Takové lidi nejvíce nesnáším, ale samozřejmě na prvním místě před těmito lidmi, kteří jen Pokémony zneužívají, jsou Rakeťáci." Řekl Joshi Chikoritě, která mu zakývala na souhlas.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní