[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Chycen do pasti


"Počkejte! Můj Poliwag!" Vykřikl Joshi a rozutekl se vpřed. Zničeho nic ale pocítil, že se mu něco zapásalo kolem kotníku. Než si stačil něco uvědomit, vysel hlavou dolů. Někdo tu nastražil past, která nejspíš měla jeho Chikoritu polapit za tlapku při souboji s onou osobou. Joshi vysel několik metrů nad zemí a krev mu tekla do hlavy. Chikorita nevěděla, co má dělat. Joshimu z kapsy vypadaly všechny Pokébally a Chikorita měla co dělat, aby každému uhnula, jeden ji ale strefil do hlavičky. Jen se oklepala, zavrávorala, a dál hledala způsob, jak pomoci Joshimu dolů. V dáli zahlédla Poliwaga, který se radostně nesl zpátky k nim. Nejspíš byl spokojen, že zase někomu natropil trable.

Chikorita k němu přiběhla a začala mu něco říkat Pokémonní řečí. Poliwag zvedl hlavičku do výše a sledoval Joshiho, jak sebou ošíval až skoro v korunách stromů a snažil se nějak provaz z kotníku uvolnit. Poliwag jen zakroutil hlavou a také něco řekl.

"Chikorito! Přiveďte nějakou pomoc, a rychle!" Vykřikl Joshi z posledních sil. Chikorita už nemeškala ani minutu a rozutekla se po pěšině dál, až Joshimu zmizela v dohledu. Poliwag zatím přistoupil ke stromu a narazil do něj hlavou. Radostně se podíval nahoru a čekal, že Joshi spadne jako hruška, ale jeho náraz ani nezahýbal s nejspodnějšími větvemi. Poté Poliwag zkusil na strom vylézt, ale bez předních tlapek to bylo dopředu ztraceno. Pohlédl na rozsypané Pokébally kolem dokola. Přistoupil k nim a každý stiskl, ale jen z jednoho vyskočila ovečce podobná Mareep. Poliwag jí něco řekl. Mareep pohlédla do korun stromu na zápasícího Joshiho. Mečivě se zasmála, ale Poliwag jí něco přísným hlasem odsekl. Mareep přistoupila ke stromu a pokusila se po kůře vyšplhat nahoru. S kopýtky to bylo ale velice těžké. Vzdala to dřív, než něco pořádně udělala. Pak se zdálo, že jí v hlavě bleskl nápad. Joshi už vzdal jakoukoli snahu se dolů dostat sám. Přestal sebou šít a hlavou dolů sledoval dva Pokémony. Mareep předvedla svůj geniální nápad. Její kožíšek se nafoukl statickou elektřinou a zvětšil dvakrát svůj objem, vyslala na provaz malý elektrický proud, který zasáhl Joshiho. "Mareep! Co to vyvádíš!" Vykřikl Joshi, když ním projel malý záškub elektřiny. "Chceš mě tu upéct?" Mareep se začala tvářit uraženě, jako by někdo kazil její mistrovský nápad. Joshi si jen oddychl a pohlédl v dál, kde mu za kopcem zmizela Chikorita. Nevěděl, jestli ho šálí zrak, možná už pomalu omdléval kvůli krvi v mozku, ale skutečně po tom samém kopci právě přebíhala Chikorita a v jejích patách běžela nějaká postava, pronásledovaná dalšími dvěma Pokémony. Než se nadál, pod ním stála místo jeho Pokémonů také nějaká postava dívky. Už ale ani pořádně nevnímal, jak se mu začala točit hlava. "Harry, Michelle! Sundejte ho!" Zaslechl hlas, který už někdy slyšel. Bylo mu ale úplně jedno, co se děje kolem. Dva Cyndaquilové se zhluboka nadechli a vyslali na lano, které jej svíralo za kotník a přivazovalo ho ke stromu. Joshi už jen pocítil, jak ho chytají popínavé výhonky jeho Chikority a s křečovitou námahou ho nesou pomalu dolů.

Trvalo asi minutu, než začal Joshi vnímat. První věc, kterou ale uviděl byla jeho Chikorita. Koukala na něj smutnýma očičkama a pod nosem mu mávala se svým listem, kterým vylučovala smradlavý odér, aby Joshiho probrala. Další věc, kterou Joshi zaregistroval, byl Poliwag s Mareep, která stále byla ještě trochu uražená, že ji okřikl kvůli jejímu pokusu ho sundat elektřinou. Dále se nad ním skláněli dva Cyndaquilové. Nevěděl ale, jestli sní nebo bdí, neboť jeden z nich měl růžovou srst. Pomalu tápal v paměti. Věděl, že někdy už něco takového viděl. Pořádně otevřel oči a spatřil, že se nad ním sklání i usmívající se dívka s dlouhými žlutými vlasy.

"Toky? Jsi to ty?" Užasl Joshi. Posadil se, ale svět se mu ještě stále točil před očima. "Ahoj Joshi. Zase tě ráda vidím. Kam ses to zase dostal?" Uchichtla se. Joshimu moc do smíchu nebylo. Ale když si uvědomil, jak jsme Chikoritu následovali. Čekala jsem cokoliv, ale že tě najdu viset na stromě, to je pro mě teda terno." Smála se dále Toky.

"Ani přesně nevím, co se stalo. V jednu chvíli jsem stál pevně na nohou a v tu druhou... myslím, že ta past ale byla na mou Chikoritu... ta postava v kápy!" Joshi se začával zpamatovávat. Vstal na nohy a rozhlédl se kolem.

"Nikoho jsem cestou sem nepotkala." Zakroutila Toky hlavou. "Pusť to z hlavy." Hned co to ale dořekla, musela si kvůli smíchu zadělat ústa.

"Jsem moc rád, že ty a tvý Pokémoni jste byli poblíž, jinak bych tam mohl vyset i o něco déle, a bojím se, že nějaký Pokémon by mi nepomohl." Pohlédl na stále uraženou Mareep. Začal po zemi sbírat rozházené Pokébally, a když už jeden držel v ruce, zavolal do něj Mareep zpátky. Do druhého zase Poliwaga, který byl po podivné příhodě, kdy napadl kohosi v houští zase potlučený.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní