[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Plavba na ostrovy


Když slunce vyskočilo nad oblaka, Joshi se svou Chikoritou už stál před molem, kde se půjčovaly loďky. "Dobrý den, rád bych jednu loďku, která by unesla mě a mé Pokémony." Přistoupil k pultu, o který se opíral tlustý, vousatý, potetovaný muž s kapitánskou čapkou.

"Tak to bude Stovka. A kam máte namířeno, mohu-li se zeptat?" "Na Whirl Islands, za Lugiou." Řekl Joshi a vypnul hruď. Doufal, že alespoň takový starý mořský vlk ho podpoří a začne mu vyprávět historky z cest po moři, jak jednou Lugiu zahlédl. Ovšem nečekalo ho nic víc, než jen výsměch i od námořníka. "Dobrý vtip, tak si vem tu loď a pobavíš mě zase až mi ji vrátíš, jo?" Utřel si muž slzu smíchu a popohnal Joshiho k molu za loděmi.

Chikorita se na muže zle podívala. Neměla ráda, když se Joshimu někdo směje, už ji to přestávalo bavit. Kdyby mohla, uštědřila by mu některý ze svých bolestných útoků, ale stejně jako každý vzorný Pokémon věděla, že nesmí proti člověku zaútočit. Joshi si u mola vybral loď, zaplatil a už spolu s Chikoritou seděli uvnitř. Pro jistotu si nasadil plovací vestu a mohli vyrazit.

Moře bylo pusté a prázdné. Tu a tam sebou nad hladinou mrskl Magikarp, nebo Joshi zahlédl chmatavé chapadla Tentacruela. Nepluli ale moc dlouho, protože už po půl hodině se před nimi tyčily v dáli špičky jeskyní Whirl Island. Joshi musel vypnout motor, jinak by je loďka zavezla přímo do ničivých vodních vírů, které ostrov obklopovaly.

"Jak se tam přes ty víry dostaneme?" Uvažoval Joshi. I Chikorita se zadumala, ale nic ji nenapadalo. Joshi dostal nápad. Vytáhl z kapsy Pokéball s Poliwagem. Ten nemohl uvěřit vlastním očím. Všude dokola se rozprostíralo moře. Neváhal a skočil do studeňoučké vody.

"Počkej, Poliwagu. Chci se tě na něco zeptat. Neumíš náhodou útok Whirlpool?" Poliwag Joshimu naslouchal a pak zakýval hlavou na souhlas.

"Výborně!" Zamnul si Joshi ruce. "Pak tedy umíš ovládat vodní víry!" Poliwag opět zakýval na souhlas. "Dokázal bys nám támhle prorazit cestu k těm ostrovům?" Ukázal Joshi do dálky. Poliwag zaostřil. Pak se jen usmál a opět zakýval. Pak už jen plaval vstříc mohutným vírům a Joshi ho na loďce následoval. Chikorita se loďky držela zuby nehty, protože vodu zrovna moc v lásce neměla.

Poliwag doplaval až k nejbližšímu víru a začal používat svůj útok. Joshi jen s úžasem sledoval, jak se mohutný vír pomalu vytrácí před jeho očima, aby tam mohl přesně projet loďkou. Ani se nenadál a vír zmizel dočista. Znovu spustil motor loďky a pluli přímo k ostrovům. Až když loď narazila o břeh, věděl, že je bezpečné vylézt ven. Joshi opatrně vyskočil na kamenné pobřeží. Následovala ho Chikorita, která koukala všude kolem sebe. I Poliwag vylezl z vody a pomalu cupital za Joshim, který šel přímo k velké díře ve skále, kterou se dalo nejspíše dostat dovnitř.

Joshi si až teprve teď uvědomil, do jakého nebezpečí se může dostat, když před sebou sledoval obrovský masiv vratké jeskyně. Odhodlaně se otočil na své dva Pokémony a zavelel: "Jste připraveni?" Chikorita mu místo odpovědi skočila na rameno a odhodlaně se dívala do útrob jeskyně. "A co ty, Poliwagu?" Pohlédl Joshi na malého modrého Pokémona, který se trochu třásl strachy. Hned po zeptání se ale podíval na Joshiho a skočil mu hned vedle Chikority na druhé rameno. Joshi se napřímil a vyrazil do zrádné tmy. Musel si z batohu vytáhnout baterku, aby vůbec viděl, kam šlape.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní