[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Těžký to zápas


Vyslal ven Poliwaga, který se už nemohl dočkat, až zase svým čichem zachytí Jamesův odér, ale bohužel nic nenačichal. Jasmine zavolala taktéž svého Pokémona zpět a vyslala ven svého posledního Pokémona Steelixe, vývojové stadium Onixe. Joshi nemohl uvěřit svým očím. Do nedávna byli vědci přesvědčeni, že Onix je nejdelší Pokémon na světě, dokud nenašli způsob, jak jej dál evolvovat. Steelix byl tak dvakrát dlouhý jako Onix, div se vešel do místnosti, kterou natotata zaplnil jen svým tělem. Poliwag se začal třást strachy, ale Joshi mu ihned zavelel: "Water gun!" Z Poliwagových úst vyjel proud vody, ale ten spíše Steelixe polechtal. Steelix už není kamenný jako Onix. Voda mu nic nedělá!" Ušklíbla se Jasmine. Než se to ale dostalo ozvěnou za Joshim, Steelix se rozpřáhl a jedním silným máchnutím koncem svého ocasu praštil Poliwaga a odmrštil ho na zeď. Poliwag neměl žádnou šanci. Byl ještě malý a slabý po výprasku od Rakeťáků. Zůstal ležet a už se nezvedl. Joshiho čelist spadla úžasem, ale rychle se vzpamatoval. Zavolal Poliwaga zpátky do Pokéballu. Když tak učinil, sklopeným zrakem si kouli v dlaních prohlížel. Uvědomil si, jak velkou chybu udělal. Poslal slabého Pokémona do tak šíleného souboje. Mysl mu naprosto zatemnila touha po výhře. Stačil však posměšný Jasminein hlas: "Tak hraješ nebo co?" A Joshi se probral ze svého vnitřního rozjímání. Pokéball s Poliwagem si připevnil za pas a nahmátl další Pokéball hned vedle. Silně se rozmáchl a z Pokéballu se objevila Mareep.

"Mareep! Thunder shock!" Zakřičel Joshi, ale začínal se pomalu bát. Mareep se napřímila, pohlédla před sebe, a když uviděla kolos v podobě Steelixe, jen ze sebe něco vyjíkla, vykulila oči, podívala se na Joshiho, jestli to myslí vážně a těžce polkla. "Notak, Mareep!" Zvolal Joshi a ukázal prstem na Steelixe. Mareep nadmula svůj statický kožíšek a vyslala z něj velký blesk, který zasáhl Steelixovo kovové tělo. Jasmine se zase začala smát, ale snažila se to zkrývat do dlaně. Mareep ze sebe vypustila druhou elektrickou salvu, která zasáhla opět to samé místo. Steelix ale jen slastně zavřel oči, jako by ho někdo pěkně drbal za uchem. Joshi nevěřil vlastním očím. Mareep se znovu zhluboka nadechla, ale další její útok už nebyl tak silný, jako ty dva předtím.

Blesky dozněly a Mareep otevřela očička. Pohlédla na Steelixe, ale ten se jen na ni ušklíbl a rozmáchl se ocasem. Byl by ji srazil stejně jako Poliwaga, ale Mareep nadskočila do výšky a uhla jeho útoku. "Mareep, použij Headbutt!" Vykřikl Joshi a začal si uvědomovat, že jeho Mareep nemá žádný silný normální útok, kdyby se dostala do křížku s Pokémonem, odolným proti elektřině. Mareep vyskočila do vzduchu , naklonila hlavu a vší silou jí uhodila Steelixe do jeho silného hadího těla. Více než jemu, to ale ublížilo jí, neboť po útoku se Steelix jen trochu pohnul z místa, kde předtím stál, takže to vyznělo, že ho Mareep chtěla jen posunout a ne mu uštědřit ránu, zato samotná Mareep sebou začala točit a pletla si v chůzi přední a zadní nožky. Doklopýtala se kousek od Steelixe a na chvíli se zastavila. Joshi už čekal, že sebou sekne a poslední Pokémon, kterého by mohl použít by byla již unavená Chikorita.

Mareep se na něj ale podívala velice zvláštním pohledem. Jako by mu chtěla něco důležitého a radostného říct. V tu samou chvíli ji pohltilo bílé světlo a Joshi společně s Jasmine mohli sledovat, jak se před nimi mění Mareepino vzezření. Světlo se trochu natáhlo do výšky, někde trochu zúžilo, jinde roztáhlo, a než se oba nadáli, stál před nimi úplně jiný Pokémon. Mareep se uprostřed zápasu proměnila ve Flaaffy. Flaaffy se odhodlaně podívala na Joshiho a zakývala na Chikoritu přátelsky hlavou. Poté se otočila tváří v tvář Steelixovi. Joshi jí ani nemusel říkat útok, a už z ní vyšlehl silný proud několika blesků, které naplno zasáhly Pokémona před ní. Nečekala ani minutu a hned co první salva ustála, hned ze sebe vyšlehla další. Steelix řval, až se to rozléhalo celým stadionem. Už mu elektrické útoky nepřišly jako něžné pošimrání, ale bolestivé křeče. Flaaffy ale byla natolik zaměstnaná svým útokem, že si nevšimla, jak se k ní opět blíží jeho mrštný ocas. Než stačil Joshi vykřiknout - "Flaaffy, pozor na Steelixův ocas!" Už letěla vzduchem a dopadla na tvrdý sloup. Chikorita nadskočila hrůzou a utíkala za Flaaffy. Začala ji povzbuzovat a stále něco pokřikovala Pokémonní řečí. Flaaffy se podařilo znovu stoupnout na nohy, ale klepaly se jí jako želé. Chikorita ji stále povzbuzovala, a jen její víra donutila Flaaffy, aby znovu vstoupila do ringu. "Vidím, že tvůj Pokémon leccos vydrží." Řekla Jasmine s trochou ironie. "Sice ji vyčerpal její vlastní elektrický útok, vyčerpala ji i evoluce, ale moji Pokémoni vždy bojují až do posledních sil!" Naparoval se Joshi. Steelix se jen pousmál a jeho mohutný ocas opět zasáhl Flaaffy do těla. Odletěla ještě dál než předtím, ale když za ní Chikorita doběhla, aby jí dodala kuráž, Flaaffy už skoro ani nevnímala. Joshi neměl na vybranou. Flaaffy zavolal zpátky do Pokéballu a do arény poslal jediného Pokémona, který mu zbyl - Chikoritu.

Chikorita si tváří v tvář Steelixovi prohlédla jeho dlouhé kovové tělo od hlavy až k patě, pokud se tedy dá říct, že had má nějakou patu. Jako by začala přemýšlet, kde by mohl mít své slabé místo, ale největší rozhodnutí spočívalo na Joshim. Ten nejspíše dumal stejně jako Chikorita. Jak by mohl travní Pokémon přemoci Pokémona s kovovým leskem. Když pro něj byly elektrické útoky jen polechtáním a vodní útok mu ze spár umyl zarytou špínu.

"To se mi líbí. Oba už máme svého posledního Pokémona. Do takové situace jsem se už dlouho nedostala. Jistě tě ale překvapí, když ti řeknu, kdo z nás má největší šanci na výhru." Zavolala Jasmine. Joshiho už její průpovídky štvaly, ale snažil se tvářit, že má ještě nějaké eso v rukávu. "Chikorito, Future sight!" Vykřikl Joshi. Chikorita se na něj ohlédla s úzkostí v očích. Útok se projeví až po několika minutách, do té doby už přece může být po všem. Svému trenérovi ale hluboce důvěřovala a udělala, jak jí nařídil. Zavřela oči a začala se soustředit na útok, pak je otevřela a mohla už jen čekat, až se útok projeví. Steelix se už ale rozmáchl svým ocasem a snažil se ji odrovnat jako všechny předtím. Chikorita vyskočila do výšky a uhla jeho mocnému ocasu jen o kousek.

"Chikorito! A teď Headbutt a miř mu do hlavy!" Zavolal Joshi. Chikorita se napřímila, rozběhla a vyskočila do výšky. Její zátylek strefil Steelixe přímo do oka. Obrovský Pokémon začal skuhrat jako malé dítě. Držel oko zavřené a slzel jako nemluvně. Chikorita pevně dopadla na nohy a pyšně se dívala na svou práci. Steelix sebou začal šít a jeho řev se nesl přes celé zápasiště. Chikorita už dál nečekala a strefila ho do dalšího oka. Steelix byl úplně dezorientovaný. Oči ho pálily a slzely a začal sebou plácat po celém ringu, div budovu nestrhl. Chikorita se radostně podívala na Joshiho. Začala se smát a skákat do kruhu radostí. Joshi už věděl, že mají zápas vyhraný, ale náhle sebou Steelix plácl a jeho několika tunové tělo dopadlo přímo na Chikoritu. Joshi ani nemohl mrknout, jak rychle se to stalo. "Chikorito!" Vykřikl z plných plic a skočil do zápasiště. "Co to děláš! Nechoď tam nebo zmrzačí i tebe!" Vykřikla Jasmine, ale Joshi už stál u Steelixova ocasu a snažil se ho oddělat z Chikority. Steelix se celý ošíval a řval na všechny strany. Bylo nemožné ho posunout alespoň o píď. Náhle se zničeho nic objevil Chikoritin útok Future sight. Od nikud se vlastně vyřítila podivná vlna a zasáhla Steelixe. Ten jen stačil zařvat a už zmoženě lehl s duněním na zem. Jasmine ho rychle zavolala do Pokéballu a Joshi mohl konečně pod jeho tělem najít Chikoritu. Z hlavičky jí tekla krev a byla celá špinavá a malátná.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní