[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Chudák Chikorita


Joshimu se chtělo plakat. Jasmine seskočila ze svého stupínku a utíkala za Joshim. "Prokrista, chudák Chikorita! Pojď, pomůžu ti ji odnést do Pokémonního střediska, rychle!" Jasmine jemně popadla Chikoritu za hlavičku a než se Joshi nadál, jako rychlostí blesku už stáli před sestrou Joy a než se vůbec stačil nadechnout, už vezli Chikoritu na sál. Joshi si zmoženě sedl v čekárničce a dal obličej do dlaní. "Moc mě to mrzí. Steelix byl zmatený a dezorientovaný a..." Začala se Jasmine omlouvat. "To nic. Já to chápu. Byl to skvostný zápas. Vyhrála jsi." Zastavil ji Joshi v omlouvání. "Ale ne. Nikdo z nás nevyhrál! Tvůj poslední Pokémon padl, když ho můj zalehl, a mého Steelixe dorazil Future sight, takže nikdo nezůstal po zápase stát, což podle pravidel znamená remíza." "Takže se ještě někdy utkáme?" Pohlédl Joshi zmoženě na Jasmine. "Až budou tvý Pokémoni připraveni." Položila mu svou dlaň na jeho rameno a usmála se. Joshimu ale za nic do smíchu nebylo.

"Jsem celá mokrá a všechno je to jen vaše vina!" Ozývalo se z pobřeží, kam právě doplavala tři podivná individua. "Nevím, čí byl nápad skočit z lodě pobřežní policie do vody a doplavat až sem!" Ospravedlňoval se James. "Co se vám na tom nelíbí? Unikli jsme vězení? Unikli! Tak neremcejte. Hlavně že už nikdy nepotkáme toho kluka a budu šťastná až do konce života!" Uzemnila je oba Candy a s námahou lezla celá zmrzlá ven z vody. "A kde to vůbec jsme?" Rozhlédla se Jessie kolem. Všude se rozprostírala velká pláž. "Hele na ten maják! To musíme být v Olivine city!" Ukázal James na vysokou věž opodál, která svým světlem nabádala lodě na správný směr.

"Jen si představte, kdyby jsme se toho majáku zmocnili. Lidé tohohle města by nám leželi u nohou!" Pohlédla Candy na maják a její oči se rozšířily nadšením. "Jak to myslíš?" Nechápala Jessie. "Tohle město je hodně závislé na rybařství, a rybařství je hodně závislé na lodích, no a logicky lodě na majáku. Vnikneme tam, vypneme světlo, zatarasíme vchod a budeme požadovat, aby nám všichni obyvatelé dali své Pokémony, nebo už nikdy neuvidí ty, kteří jsou stále na moři a bez majáku se domů nevrátí." Nadmula Candy hruď pýchou nad svým noblesním nápadem. "P áni! Tak to je mozek týmu. Kam se hrabe Meowth!" Užasl James. "Tak počkat! To samé jsem chtěla říct i já!" Vykřikla náhle Jessie. "Takže to budeme brát jako můj..." "...tvůj nápad, já vím!" Vykřikla Candy a raději šla dál, vstříc majáku.

Joshi prospal celou noc v čekárně, ale v jeho snech se mu stále honila Chikorita. Vzpomínal na to, jak ji viděl úplně poprvé v životě u profesora Elma. Dokonce si i vybavil, jak poprvé jako malé dítě uviděl ve Skládacím leporelu obrázek Chikority a už tenkrát řekl, že jednou bude trenérem a tenhle Pokémon bude po jeho boku. To ho už ale probrala Chansey, která s ním na lavičce cloumala, dokud neotevřel oči. Joshi se vymrštil a pohlédl na růžového Pokémona před sebou. "Je v pořádku!" Vykřikl, až se na něj podívali všichni ostatní, co tam seděli s malým pokáráním v pohledu. Chansey kousek poustoupila a Joshi měl možnost za ní vidět malého zeleného Pokémona, s lístečkem na hlavě, s úžasným radostným úsměvem a veselými kulatými kukadly, které se na něj jen smály. Jen jediná vada na kráse, a to omotaná hlavička několika metry obvazu na místě, kde z ní včera tekla krev. "Chikorito!" Joshi byl v sedmém nebi. Chikorita mu skočila do náruče a začala mu olizovat tvář. Joshi se smál a nemohl ji ze sebe sundat. "Tolik jsem se o tebe bál!" Chikorita se na něj vážně podívala, jako by mu říkala: Já taky.

Měli jste opravdu velké štěstí, nebylo to nic vážného, ale nejlepší bude, když půjdete na Moo moo farmu opodál Olivine City, kde vám farmář dá trochu mléka, aby se Chikorita lépe léčila. Již jsem mu zavolala, takže vás bude s otevřenou náručí čekat a zadarmo vám dá skleničku." Ozval se odkudsy hlas sestry Joy. Joshi ho ale skoro vůbec nevnímal. Silně držel svou Chikoritu a objímal ji, div ji nerozmáčkl. O to větší radost měl, když mohli Pokémonní středisko opustit. Začínal tam mít neblahý pocit ze všech těch nemocných Pokémonů a zranění. Ihned se rozhodli jít na Moo moo farmu. Chikorita vesele hopkala vedle něj, takže na ní nebylo znát, že by jí něco bylo, ale obvaz na její hlavičce spíše působil jako módní doplněk.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní