[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Joshiho první setkání s Chikoritou


Byl krásný slunečný den,jako stvořený pro nějaký nový začátek.Trenér Joshi se právě chystal

k profesorovi Elmovi, aby mu dal jeho úplně prvního Pokémona, s kterým může vyrazit do světa za dobrodružstvím. Joshi vlastně ani nemohl dospat rána. Celou noc se budil, aby nezaspal, a ráno se mu to vyplatilo. Oblékl si to, co měl zrovna po ruce a vyběhl ven. Naštěstí

dům hned vedle patřil profesoru, takže si byl jist, že je tu jako první. Vběhl do otevřených dveří, div neporazil Elmova pracovníka a zastavil se před samotným Elmem.

„Tak jsem tady!“ Vykřikl, až Elm naskočil. „Výborně, jsi tu jako první, budeš mít dobrý výběr.“ Ukázal Elm na stůl opodál, kde ležely tři Pokébally. „V jednom je ohnivý Cyndaquil, v dalším travní Chikorita a ten poslední je vodní Totodile. Je jen na tobě, kterého si vybereš.“ Řekl Elm a Joshi přistoupil k Pokéballům blíž, jako by dokázal dovnitř nich vidět. Už od narození přemýšlel, jakého Pokémona by si vybral, ale nikdy pořádně nevěděl odpověď na tuto složitou otázku. Cyndaquil by se mu v začátcích hodně hodil. Totodile zase až na konci jeho cesty a Chikorita byla tak neskutečně roztomilá a přítulná, že se nemohl ovládnout a natáhl ruku k Pokéballu, kde byla Chikorita. Elm ihned ožil:

„Tak ty bys rád Chikoritu? To je podle mě skvělá volba a protože jsi můj soused Joshi, dám ti speciální vyšlechtěnou Chikoritu. Nedávno mi ji sem přivezl Profesor Oak. Je křížená skoro se všemi travními Pokémony, ale její rodiče jsou čistokrevné Chikority.“ Říkal Elm a šel k velké skříni opodál. Otevřel ji a Joshi spatřil plno Pokéballů, pěkně zasazených do skleněných držáků. Elm dlouho brouzdal po Pokéballech pohledem, až mu utkvěl na jednom úplně vpravo. Vzal ho do ruky, potěžkal, usmál se a otočil se čelem k Joshimu. „Tak tady je. Předevčírem se narodila, tak na ni dávej velký pozor...“ ale než stačil ještě něco říct, objevil se tam Elmův spolupracovník se slovy:

„Pane profesore, máte tu už zástup dychtivých trenérů.“ Elm se tedy s Joshim rozloučil. Když odcházel z laboratoře, viděl dlouhou řadu chlapců i dívek. Štěbetali mezi sebou a povídali si, kdo si vezme jakého Pokémona. Joshi v ruce svíral darovaný Pokéball, svého nového Pokémona. Nešel ani moc dlouho, dokuď se neztratil od všeho toho hluku a šebetání nových trenérů, až došel na mýtinku, kde si jako malý hrál a honil Rattaty, které tu pobíhaly. Tentokrát si je už mohl chytit! Podíval se do svého batohu, který na poslední chvíli popadl ve dveřích svého domu a otevřel ho. Vedle čistého oblečení a jídla mu batoh naskýtal obrovskou škálu Pokéballů. Od Lureballu, až po Ultraball. Byl připravený na všechno, ale teď se mu ruka třepala. Měl poprvé ve svém životě vypustit svou Chikoritu. Udělal to. Před ním se objevila malá zelená Chikorita s velkým listem, který jí rostl z hlavy. Zamžourala a rozhlédla se kolem sebe. Její zrak padl na Joshiho. Ten na ni nesměle zamával. Chikorita se rozhlédla kolem sebe, na stromy, na trávu, na oblohu a pak zase na Joshiho. Usmála se. Nejspíš pochopila, co z těch všech věcí kolem je její trenér. „Ahoj, já jsem Joshi.“ Čapnul si k ní a zatřepal jí její malou tlapkou. Chikorita mu uštědřila další svůj sladký úsměv.

„Jsem tvůj trenér. Budeme spolu chodit širým krajem a bojovat s jinými Pokémony, až se z nás jednou stanou mistři Pokémonů. A taky samozřejmě budeš mít plno kamarádů, které mi pomůžeš chytit.“ Vysvětloval Chikoritě. Ta se ale tvářila překvapeně. Nad hlavou jí proletěl Butterfree a ona vyskočila do vzduchu jako pes, snažíce se ho polapit.

„Správně, takhle se to dělá, ale nejdřív budeš potřebovat snažšího Pokémona.“ Rozhlédl se Joshi. Opodál nich z malého jezírka právě pila Rattata.

„Pššt!“ Skrčil se Joshi k zemi, až k Chikoritě. „Vidíš tu Rattatu?“ Chikorita souhlasně zakývala hlavou. „Běž, ukaž jí co umíš.“ Poplácal ji Joshi po trčivém ocásku. Chikorita se rozeběhla směrem k Rattatě. „Čiko!“ Zakřičela na ni. Rattata se nezáživně otočila. Pohlédla na ni, ale jen zamávala hlavou a pila dál. „Čiko!“ Naléhala na ni Chikorita. Rattata ji ignorovala. „Chikorito! Nepárej se s ní, předveď jí Tackle!“ Zavolal Joshi a ze skrčení se zvedl na nohy. Chikorita se rozeběhla a nárazem shodila Rattatu do jezírka. Radostně se otočila a smála se na Joshiho, že dokázala přemoci Rattatu, ale radovala se

předčasně. Za ní se zatím z jezírka zvedla rozzuřená Rattata. Mračila se, brousila zuby o sebe a zlostně se dívala na záda Chikority. Rychlostí blesku vyskočila z jezírka. Ještě z ní tekla voda a její fialový kožíšek byl nasáklý vodou, když na Chikoritu zaútočila.Bylo to tak rychlé, že to ani Joshi neviděl.

„Ale ne, to byl Quick attack. Je na Chikoritu moc silná!“ Zhrozil se Joshi. Povalená Chikorita se už ale zvedla na nohy, čelem k Rattatě, která si stále brousila zuby o sebe.

„Chikorito, uteč, to nemá cenu, je moc silná!“ Volal Joshi na svého Pokémona, ale Chikorita jen upřeně hleděla na rozzuřenou Rattatu.

„Chikorito!“ Zavolal Joshi. „Ty chceš bojovat? Ale to je naprosto nemožný zápas!“ Volal dál. Chikorita se na něj ohlédla a zatvářila se velice vážným pohledem. „Tak dobrá! Tackle!“ Zavelel Joshi a Chikorita se zase rozeběhla. Ale dřív než se vůbec k Rattatě dostala blíž, ta jí s ledovým klidem uhla a zasadila jí další svůj Quick attack.

„Chikorito!“ Zavolal Joshi vyděšeně a běžel blíž k místu zápasu. Chikorita se náhle na chvíli zastavila. Vypadalo to,že se silně soustředila. Rattatu něco silně uhodilo. „U všech Psyducků! Vždyť ty ovládáš Ancient power, Chikorito!“ Popadl se Joshi za svou kšiltovku a nevěřil svým vlastním očím. Rattatu útok porazil na zem a toho Joshi využil. Zavelel: „Tackle!“ a Chikorita se přesně trefila do slabé Rattaty. Po tomto útoku už jen ležela na místě a ztěžka oddychovala. „Zvládli jsme to!“ Vykřikl zničeho nic Joshi a Chikorita mu skočila do náručí.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní