[seznam
povídek
]

Joshiho první dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Na úvod[ Zobrazit ]
2  Joshiho první setkání s Chikoritou[ Zobrazit ]
3  Trenér, nebo podvodník?[ Zobrazit ]
4  Problémy s chlapcem[ Zobrazit ]
5  Radost z výhry[ Zobrazit ]
6  Seznámení s Toky[ Zobrazit ]
7  Boj s Michelle[ Zobrazit ]
8  Pátrání po Raketákovi[ Zobrazit ]
9  Hrdinská záchrana Pokémona[ Zobrazit ]
10  Zápas proti Girafarigovi[ Zobrazit ]
11  Rozhovor o Lugii[ Zobrazit ]
12  Setkání s Candy[ Zobrazit ]
13  Joshiho lítostný pohled na Poliwaga[ Zobrazit ]
14  Souboj s Mankey[ Zobrazit ]
15  Nenápadní Rakeťáci[ Zobrazit ]
16  Chycen do pasti[ Zobrazit ]
17  Legenda o Lugii[ Zobrazit ]
18  Plavba na ostrovy[ Zobrazit ]
19  Rakeťáci aneb slizká obluda[ Zobrazit ]
20  Lugia a Joshiho šťastný konec[ Zobrazit ]
21  Návštěva místního Pokémonního střediska[ Zobrazit ]
22  První stadión[ Zobrazit ]
23  Joshiho boj s Jasmine[ Zobrazit ]
24  Těžký to zápas[ Zobrazit ]
25  Chudák Chikorita[ Zobrazit ]
26  Enteiovo objevení[ Zobrazit ]
27  Moo Moo farma[ Zobrazit ]
28  Ohrožení majáku[ Zobrazit ]
29  Boj s Rakeťáky[ Zobrazit ]
30  Druhý zápas s Chikoritou[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 39-ti čtenáři na známku 1,59. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 22 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Ohrožení majáku


Joshi obdivoval jeho maloměšťanskou naivnost. Posadil se na rohovou lavici k oknu a sledoval, jak se mezi Miltanky v ohradě prohání asi Kovbojova vnučka. Všiml si rádia položeného na okně, a protože Chikoritě zbývalo ještě plno loků, z dlouhé chvíle ho pustil. Z reproduktorů se ale ozval podivný vystrašený hlas moderátora: "Právě jsme dostali zprávy o kritické situaci v majáku. Podle policie je v ní několik členů hnutí - Rakeťáci, kteří požadují všechny Pokémony, které kdo v Olivine city vlastní, jinak nechají všechny rybáře zhynout na lodích. Tato zpráva je zcela příšerná. Mnoho lidí se shromažďuje před majákem, ale policie nikomu nedovolí se dostat do jeho okolí. Tak se pod majákem již shromáždilo několik skupin lidí, kteří alespoň na dálku vyhrožují, že až Rakeťáci sejdou dolů, tak jim... ehm, omluvte, ale musíme jejich slova cenzurovat..."

Joshi to už dál nemohl poslouchat. Vystartoval z chaloupky a hned za ním cupitala Chikorita. Joshi vypustil z Pokéballu Lugiu a naskočil na něj. Pomohl Chikoritě nahoru na jeho hřbet, posadil si ji do klína a rozvážně Lugiovi zavelel: "Leť k majáku!" Lugia roztáhl svá křídla a prudce nimi začal mávat, až se rozvýřil prach. Kovboj a jeho vnučka zrovna vyšli ven ze stodoly a spatřili, jak Joshi odlétá na legendárním Pokémonu pryč. Kovboj si jen poposunul klobouk z čela a řekl malé holčičce, kterou držel za ruku: "Z toho chlapce jednou bude moc dobrý trenér. Hlavním rysem takového člověka je víra v Pokémony a jejich sílu." Holčička jen s otevřenou pusou sledovala, jak se na obloze vznáší malá tečka se stříbrnou srstí.

"Už to začíná fungovat!" Volal James při pohledu z majákového okna. "Podívejte, kolik se tam dole sešlo lidí, aby nám dobrovolně odevzdali své Pokémony!" Ukázal dolů na davy lidí, které policie držela zpátky od majáku. "Dokonce na nás něco pokřikují." Natahovala Jessie uši, ale ze žádného slova nic nezachytila. "Určitě to budou naši fanoušci a věřitelé."

"Tím bych si tak jistá nebyla. Něco mi tu nehraje." Šklebila se Candy na lidi dole. "Hele! Co se to tam děje!" Pohlédl James na dav lidí, který začal ječet. Všichni se koukali na sebe a až nahoru se na Rakeťáky dostal výkřik: "To je přece Lugia!" Rakeťáci se zvědavě vyklonili z okna a opravdu. Přímo nad nimi se právě vznášel Lugia a na zádech se mu držel Joshi s Chikoritou. Lugia se snesl níž, až na úroveň okna a Rakeťáci se zhrozili: "Zase ten kluk?" "Zase vy? Měl jsem za to, že vás má pobřežní policie!" Zamračil se Joshi na Candy, která ho nespustila ze svého naštvaného pohledu. "Nás nikdo nechytí! Mizíme ze scény jen tehdy, kdy to uznáme za vhodné!" Stoupla si, ruce v bok. "Pak byste měli zmizet co nejrychleji, nebo vám to zase nandám!" "Ty a tvá ovázaná Chikorita?" Rozchechtala se Jessie. "Vypadá jako mumie!" Vyprskla smíchy a sebou strhla i Jamese. Chikorita zkrabatila čumáček a zatvářila se naštvaně. Nikdo se jí nebude jen tak smát! "Nezavaz nám tady a jdi raději pod máminu sukni, chlapečku." Zamávala Candy na Joshiho, aby jim uhnul z výhledu z okna. Joshi pokynul Lugiovi a ten vletěl do majákového okna. Přistál na podlaze, až museli Rakeťáci uskočit. Než ale stačil Lugia sklopit křídla, Candy už držela v ruce Pokéball a nebezpečně si ho pohazovala z jedné ruky do druhé. Joshi seskočil z Lugiových zad a Chikorita mu skočila na rameno. "Ty asi rád působíš problémy. Měl by ses připojit k Rakeťákům." Uchichtla se Candy a vypustila z Pokéballu Growlithea. Chikorita odhodlaně vyskočila vpřed a chtěla za Joshiho statečně bojovat.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní