[seznam
povídek
]

Battle Frontier

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  prolog[ Zobrazit ]
2  úvod do Battle Factory[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 8-mi čtenáři na známku 2,25. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 5 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

úvod do Battle Factory


Dva dny cesty lodí utekly jako voda. K večeru druhého dne Brendan z přední paluby spatřil přibližující se ostrov s několika vysokými stavbami. Na první pohled některé vypadaly jako obyčejné mrakodrapy, jiné zas třeba připomínaly pyramidu nebo vysoký válec. Ostrov byl na pár místech zalesněn a bylo na něm i pár vyšších kopců. Vypadal ale skoro celý zastavěný.


***


"A jsme tady," oznámil Brendanovi námořník, když loď zakotvila v přístavu na ostrově. Brendan si hodil na záda svůj batoh, usmál se na námořníka a po schůdcích vystoupil z lodi na jedno z mol.

Rozhlédl se kolem sebe. U některých dalších mol stály lodě, jiná mola byla prázdná. Před ním, na břehu, stálo v půlkruhu osm vysokých stožárů. Sedm v půlkruhu a uvnitř osmý, nejvyšší. Na každém z nich povlávala nějaká vlajka, podle Brendanova úsudku nejspíš každá z vlajek symbolizovala nějaký obor. Osmá na sobě měla logo Battle Frontieru.

Brendan se nadechl a vydal se po pobřeží k vlajkám, za nimiž byl nízký domek se závorou, který připomínal vrátnici. A vrátnice to také doopravdy byla. Brendan vstoupil dovnitř a tam už ho přivítala recepční s milým úsměvem. "Dobrý den. Přejete si?". "Um, jsem tu na pozvání od pana... od... Scotta," řekl nejistě Brendan a pokrčil rameny. "Ano, vím. Vy jste Brendan Birch z Littleroot, nemám pravdu?" zeptala se žena a mladík kývl na souhlas. "Takže, začneme nejspíš tím, že mi půjčíte svůj průkaz trenéra. Já vás zaregistruji," oznámila recepční a Brendan z kapsy vytáhl svůj průkaz trenéra, na kterém stály informace jako třeba jméno a počet získaných odznaků. Žena si z průkazky něco opsala do počítače a vrátila ji Brendanovi. "Ještě bych prosila váš PokéNav a Pokédex, děkuji," usmála se a Brendan jí oba přístroje podal. Žena s nimi odešla a když se po pár minutách vrátila, podala je zpět majiteli. "Takže," znovu se usmála. "Upgradovala jsem váš PokéDex s informacemi o všech Pokémonech, měl jste tam jen ty z Hoennu. A v PokéNavu máte mapu Battle Frontieru i s podrobnými popiskami jednotlivých budov. Ty najdete i tady všude na ostrově. Abych nezapomněla, tady máte svůj frontier průkaz, kam se vám budou zaznamenávat vítězství či prohry v jednotlivých oborech. A jako poslední vám dám speciální krabičku na získané symboly, doufám, že ji brzy zaplníte," zdvořile dodala. Brendan si všechno vzal, uložil do kapes, poděkoval a tázavě se na ni podíval. "A to je všechno," usmála se. "Teď bych vám radila ubytovat se v místním středisku a pak už se můžete volně pohybovat po celém Frontieru. Hodně štěstí!".


***


Ubytování ve středisku byla otázka deseti minut. Brendan si odložil batoh a na chvilku si sedl ke stolku. Vyndal PokéNav, frontier průkaz a krabičku na symboly. Nejdřív otevřel krabičku, která byla vyložena hebkou modrou látkou, ve které bylo sedm otvorů na příslušené symboly. Pak se podíval na frontier průkaz. Tam byla jeho fotka a další informace, něco na způsob trenérského průkazu. A nakonec zapnul PokéNav a prohlédl si mapu ostrova. Zaměřil se na jednotlivé části ostrova a přemýšlel, kterého oboru se zúčastní nejdřív. Podle rad, napsaných na mapě mu byla doporučena Továrna zápasů, tzv. Battle Factory. Proč ne, pokrčil Brendan rameny a vydal se tam.


***


Battle Factory stála na jednom z výběžků ostrova. Byla to velká, šedivo-červená budova s okny zabarvenými do žluta. Před ní stála informační cedule. Brendan si ji se zaujetím přečetl. "Trenéři Pokémonů, vítejte v Battle Factory. Zdejší pravidla jsou taková. Zde se zápasí s náhodně vybranými a půjčenými Pokémony. Každý trenér si vybere tři a utká se s jiným trenérem. Ten, který vyhraje, si může vyměnit jednoho ze svých půjčených Pokémonů za soupeřova. Vítěz celého turnaje se utká s vedoucím Battle Factory, Nolandem. Pokud zvítězí, získá zlatý symbol Vědění.".

"To to hezky začíná, vypůjčení Pokémoni," usmál se Brendan. Pak rozhodně vykročil směrem ke dveřím budovy.


***


Prosklené dveře vedly do velké haly, která byla plná trenérů i zaměstnanců. Brendan se rozhlédl a přešel k jednomu z volných pultíků, za kterým seděl nějaký muž v bílém plášti s logem Frontieru. "Dobrý den, jdu se zúčastnit turnaje," oznámil Brendan a podal muži svůj frontier průkaz. "Jistě. Odevzdejte mi prosím své Pokémony, nebojte se, postaráme se o ně. Po skončení turnaje si je zde vyzvednete," oznámil muž a Brendan mu podal opasek se svými Pokébally. Muž je uložil do jednoho ze šuplíků v pultu a označil ho Brendanovým jménem a číslem. Pak vstal a prohlásil: "Pojďte prosím za mnou.".

Vedl Brendana dlouhou chodbou, až stanuli v místnosti, ve které nebylo nic jiného než police nacpané k prasknutí Pokébally. Muž přešel k jedné z nich a chvíli zkoumal malé cedulky u několika podnosů s Pokébally a nakonec jeden vybral. "Zde je šest Pokémonů. Vy máte za úkol vybrat si tři z nich a pak se utkáte se svým prvním protivníkem. Těch celkem bude sedm. Pokud vyhrajete, budete si moct vyměnit jednoho ze svých Pokémonů za některého z těch jeho, pokud budete mít zájem. Nyní vybírejte," řekl a podal Brendanovi tác se šesti míčky.

Brendan kývl hlavou na znamení souhlasu a vzal první Pokéball a otevřel ho. V jasném světle se zmaterializoval vodní a travní Pokémon zároveň, Lombre. "K ověření toho, jaké útoky vámi vybraný Pokémon má, použijte váš Pokédex," řekl mu muž v plášti. "Dobře," řekl Brendan a vytáhl Pokédex a namířil ho na Lombreho. "Lombre ovládá útoky vodní dělo, listové ostří, přírodní sílu a zavrčení," pronesl mechanickým hlasem přístroj. "Fajn," kývl Brendan a vrátil Pokémona do Pokéballu. "Tak co tu máme dál?".


***


O deset minut později měl jasno. Jeho nabídka zahrnovala Pokémony Lombreho, Electrika, Torchica, Misdreavuse, Marilla a Nidorinu. Mladík si zvolil Torchica, Marilla a Lombreho. Zbylé Pokébally vrátil na tác a podal asistentovi. Ten prohlásil: "Výborně. Váš první zápas v Battle Factory může začít. Ještě vám ale poskytnu jednu informaci o vašem prvním protivníkovi, je na vás, jak s ní naložíte. Tedy... flexibilita vašeho prvního soupeře je veliká. To znamená, že jeho Pokémoni mají hlavně útoky, které ovlivňují počasí. A teď už hodně štěstí, pokračujte prosím tudy," ukázal asistent v bílém plášti na dveře, které se samy otevřely.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní