[seznam
povídek
]

Tony Diamond

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Předmluva[ Zobrazit ]
2  Před cestou[ Zobrazit ]
3  1. den[ Zobrazit ]
4  2, den[ Zobrazit ]
5  3. den - část první[ Zobrazit ]
6  3. den – část druhá[ Zobrazit ]
7  4. den[ Zobrazit ]
8  5. den – část první[ Zobrazit ]
9  5. den – část druhá[ Zobrazit ]
10  6. den[ Zobrazit ]
11  7. den[ Zobrazit ]
12  8. den[ Zobrazit ]
13  9. den[ Zobrazit ]
14  10. den[ Zobrazit ]
15  11. den[ Zobrazit ]
16  12. den[ Zobrazit ]
17  13. den[ Zobrazit ]
18  14. den – část první[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 9-ti čtenáři na známku 1,67. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 45 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

12. den


Ráno jsme se opět probudili do deštivého dne. Naštěstí ale bez bouřky. Po snídani jsme se se Sun oblékli do pláštěnek a vyrazili trénovat do deště. Pro Gyaradose to bylo vynikající počasí, ale Bronzor už tolik nadšený nebyl. Ale nakonec se vytáhl stejně jako včera. Dnes nám v tréninku asistovali Paul a Elekid a Jane se Squirtlem. Po několika hodinách ranního tréninku jsme vyrazili na Gym.

--------------------------------------------

Na Gymu byl slušný šrumec. Dorazili totiž novináři, kteří si nechtěli nechat ujít příležitost natočit zápas bývalého Gym Leadera a současného kandidáta na primátora. Ore a blonďatá rozhodčí, která byla Orovou asistentkou jménem Mary, se je snažili z Gymu dostat. Vše nakonec rozsekli Maddie a Mitch, kteří novinářům řekli, že si žádnou reportáž ze svého zápasu nepřejí. A protože Wythern s Orem také nesouhlasili, neměli novináři jinou možnost, než se z Gymu odklidit. Když byl konečně klid, zápas mohl začít.

Pravidla byla stejná, jako u našeho včerejšího zápasu, ale Ore tentokrát pro první kolo zvolil Mawile. Wythern zůstal u Magnezona. Maddie si vybrala Dugtria a Mitch Gligara. Mitch zahájil tvrdě a pro Ora překvapivě, Brick Break jako bojový útok se Mawile vůbec nelíbil. Ale ani Maddie neváhala a volila Magnitude. Magnezone i Mawile se hodně otřásli, ale nevzdali se. Wythern Magnezonovi přikázal útok Magnet Rise. Nic se nestalo, ale Will nám vysvětlil, že teď na Magnezona nebudou působit zemní útoky. Proč to Wythern nepoužil včera proti nám? Ore se rozhodl alespoň bránit a zvolil Iron Defense. Mitch pokračoval ve své strategii útokem Brick Break, ale tentokrát na Magnezona, zatímco Maddie znovu volila Magnitude. V této strategii pokračovali dál a dál a Ore s Wythernem se na mnoho nezmohli. Wythern zkusil Zap Cannon na Gligara, ale zapomněl, že Gligar je zemní Pokémon, jak mu Ore rychle připomněl. Oreův útok Faint Attack na Dugtria byl úspěšnější, ale Dugtrio se nedal. Další kombinace Magnitude a Brick Break následovala. Wythern tentokrát zkusil Gyro Ball na Dugtria, zatímco Mawile se pokusila o útok Ice Fang. Gyro Ball Dugtria minul, ale Mawile měla více štěstí a Gligar, který – jak poznamenal Will – má jako zemní a létající dvojí typovou nevýhodu proti ledovým útokům, se dostal do velkých problémů. Ale nevzdal se, stejně jako jeho trenér. Spolu s Maddie pokračovali ve své taktice a tentokrát se jim povedlo porazit. Magnezona, ale Mawile zůstávala a použila další Ice Fang, tentokrát na Dugtria. Dugtrio se ale nevzdal a zkusil na Magnezona Tri Attack, zatímco Gligar pokračoval v útoku Brick Break. A tentokrát to už stačilo na to, aby byl i s Magnezonem konec. Do druhého kola Ore zvolil Forretress a Wythern Skarmoryho. Maddie odvolala Dugtria a poslala do boje Chinchou, zatímco Mitch zvolil Magbyho.

„Mám sto chutí je varovat,“ poznamenal jsem.

„Ale pak by ten zápas nebyl tak zajímavý,“ usmála se Jane.

Wythern se ihned pokusil o útok Air Slash, ale Mgby, kterému byl útok určen, se mu vyhnul a přidal se k Chinchou, která svým útokem Thunder Wave omráčila Forretress. Mitch pokračoval útokem Fire Spin, který Forretress uvěznil v ohnivém víru. Chinchou se mezi tím vrhla na Skarmoryho útokem Shock Wave. A v téhle strategii pokračovali. Paralyzovaná Forretress se vůbec nezmohla na útok a Skarmory také neměl moc šancí. S vypětím všech sil se Skarmory pokusil zachránit útokem Brave Bird a to se mu svým způsobem povedlo, Chinchou přestala útočit. Ale Magby dokázal Forretress porazit. A tak proti Chinchou a Magbymu zůstal Skarmory sám. Díky silné zpětné vazbě útoku Brave Bird ale neměli Magby a Chinchou moc těžkou práci a kombinace útoků Shock Wave a Fire Spin už byla na zesláblého Skarmoryho moc.

„Proti takovéhle agresivní strategii jsme neměli šanci,“ přiznal Ore.

„Přece nenecháme tvou Forretress aby použila svou tajnou zbraň,“ usmál se Mitch.

„Vy o tom víte?“ zeptal se překvapeně Ore.

„O tom ví v tomhle městě každý,“ zasmála se Maddie.

„Kéž bychom o tom věděli my,“ poznamenala hořce Jane.

„Ale i přes tento jste dokázali vyhrát,“ pochválil nás Wythern.

„Pochopili jsme, že pokud se rychle nepostaráme o Forretress, postará se ona o nás,“ poznamenal jsem. Naštěstí to nebyl takový problém, díky dvojí slabosti Forretress na ohnivé útoky. Ale jedna věc mi teď vrtá hlavou. Proč jste proti nám včera nepoužil Magnet Rise, tak jako jste to udělal teď proti Dugtriovi?“

„Protože by to nemělo smysl. Prostě jsme včera udělali hloupost, když jsme proti vám poslali Magnetona a Magnezona a ve chvíli kdy jsme zjistili, že Rhyperior má Lightningrod, prostě jsme se rozhodli, že to první kolo vzdáme a dáme všechno do druhého.“

„No, já nevím, kdybyste pokračoval tím útokem Gyro Ball…“ ozval se Will.

„Tak by mi to Chimecho stejně spočítala,“ usmál se Wythern. „To opravdu nemělo smysl.“

Ore dal Maddie a Mitchovi zasloužené Hutní odznaky. Potom jsme se společně vydali na oběd. Venku pořád pršelo a tak jsme raději nešli moc daleko. Po obědě jsme se vydali trénovat. Rozhodli jsme se vrátit na to místečko v lese, kde jsme předtím trénovali s Jane. Tentokrát nás K-Trans čekal se starším Topazem 112 evidenční číslo 160-088. Stejně jako jeho následovník i tento typ byl pohodlný. Příjemnou atmosféru navíc dotvářela milá řidička, která nahrazovala nefunkční hlásič zastávek, za který se nám navíc hned po nástupu omluvila. Tomu říkám služby. Na Mýtince jsme se pustili do tréninku. Díky vysokým stromům s košatými korunami se déšť na zem dostával mnohem obtížněji a tak jsme si mohli sundat ty otravné pláštěnky. Trénink šel dobře, ale zapomněli jsme na čas a tak když jsme se po Willově večeři vzpamatovali, zjistili jsme, že poslední autobus do Andělského přístavu už bychom nestihli.

„A co teď?“ zeptala se Sun. „Půjdeme pěšky?“

„To se mi tedy nechce,“ odpověděl Tim.

„Můžeme do toho Pokécentra, kde jsme tenkrát potkali Mikey,“ navrhla Jane.

A tak jsme se vydali tam. Sestra Joy naštěstí ještě měla volné pokoje a tak nebyl problém nás ubytovat.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní