[seznam
povídek
]

Legenda Thundercool

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  1. kapitola - Ortflamův příběh[ Zobrazit ]
2  2. kapitola - Sny mocných[ Zobrazit ]
3  3. kapitola - Plán nebo iluze?[ Zobrazit ]
4  4. kapitola - Vyšetřování[ Zobrazit ]
5  5. kapitola - Vinen nebo nevinen?[ Zobrazit ]
6  6. kapitola - Inkognito na stadion[ Zobrazit ]
7  7. kapitola - Přípravy na odjezd[ Zobrazit ]
8  8. kapitola - Podivné narozeniny[ Zobrazit ]
9  Kapitola 9 - Útěk[ Zobrazit ]
10  Kapitola 10 - Docela obyčejné odpoledne jednoho muže ve středních letech[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 4 čtenáři na známku 2. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 8 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

7. kapitola - Přípravy na odjezd


Když se lord vrátil zpět do svého sídla, všichni jeho muži již mířili do Šafránového města. Proto nikým nerušen mohl nyní dělat věci, o kterých by neměl nikdo kromě jeho vědět. Lord McFlint vyndal ze skrýše pod obrazem v ložnici čtyřstěn a jeho úlomek. Když tyto části k sobě přiložil, dokonale do sebe zapadaly. S tímto složeným předmětem se vydal do své pracovny. Jeho pracovna zaujímala prostor zhruba 12 metrů čtverečních. Podlahu pokrýval dražší koberec a na stěnách visely obrazy, které znázorňovaly legendární pokémony. Například na obrazu naproti dveřím se vznášel samotný král ohně, legendární ptáčí pokémon Moltres. Nalevo od tohoto obrazu stála skříň s knihovničkou. Lord z této knihovny vytáhl jednu středně tlustou knihu s postříbřeným obalem. BUM! Zbytek knížek s poličky se uvolnil a spadl na zem. ,,Krucinál!,, zvolal lord a zvedl zbytek knížek. Pak si sedl ke stolu a začetl do knížky, pro kterou sem šel. Na jejím hřbetě se třpytil zlatým písmem titul: Legenda o legendách. Po krátkém hledání v obsahu našel kapitolu: Řád ochránců přírody. Poté nalistoval stranu, na které se kapitola nacházela a začal konečně číst:

---

Začátek této legendy je obestřen záhadou a tajemstvím. Naše dochovalé prameny historie hovoří o osobě, jménem Fanthus. Tato osoba významně vstoupila do historie zejména založením tajemného řádu Ochránců přírody a pokémonů. Ve starém jazyce se tento kult nazýval Thundercool. Kult se skládal z lidí, jejichž životním posláním bylo chránit svět lidí a pokémonů před silou, která nikdy neměla být odhaleno. Dnes již nikdo nepotvrdí, odkud se onen čtyřstěn vzal. Jisté je jedno - Fanthus byl prvním člověkem, který si uvědomoval nebezpečí tohoto předmětu.

---

Lord McFlint zalapal po dechu. Právě získal informaci, která mu po celou dobu chyběla. Nyní již věděl, co bylo cílem jejich supertajné krádeže v muzeu. Aristokrat získal artefakt, který mu otevíral cestu k neuvěřitelné moci. Zadíval se zkoumavě na fialový předmět. Nic, kromě právě přečteného odstavce nenasvědčovalo tomu, že by tento předmět ukrýval tak mocnou a ničivou sílu. Po několika málo vteřinách úvah se opět horlivě začetl do legend....

---

Čtyřstěn symbolizoval něco, co lidé nazývají rovnováhou v přírodě. Fanthus proto založil řád Thundercool, který mu měl pomoci chránit tento starobylý artefakt od chamtivých rukou lidí, kteří by svojí nerozvážností asi brzy zničili svět. Fanthusova osoba podle pamětí neznámého člena řádu Thundercool obklopovala aura tajemství. Nikdy se s nikým o své tajemství nedělil. Řád sloužil k ochraně čtyřstěnu, ale ve Fanthusově mysli začal vznikat plán, jehož cíl se dotýkal samotné rovnováhy nebes - Fanthus chtěl hledat další neznámé artefakty a získat tak informace o jednom legendárním pokémonovi, jehož jméno v lidském nápise nikdy známo nebylo, není a dozajisté nikdy ani nebude. Fanthusův plán spočíval v ovládnutí přírody, nicméně pouze pro dobré záměry. Přes to všechno to nikdy neměl dělat. V hlubinách světa našel, co potřeboval. Tajemný artefakt, o němž se dozvěděl pouze jeden z jeho ,,učedníků,, - Weorn. Tehdy mladý a ambiciózní mladík si sotva mohl uvědomovat sílu tajemství, které mu bylo sdělováno. Avšak jako jeden z členů řádu ctil pravidla přírody a odmítl plnit Fanthusův záměr a hledat artefakty. Weorn si tímto podepsal svůj ortel - byl nemilosrdně vyhnán z řádu - pochopitelně pod rouškou lží a intrik. Zoufalý Weorn se rozhodl najít tyto artefakty najít, aby je mohl sám střežit před Thundercooly (Thundercool=člen řádu). Jak pošetilý a ušlechtilý zároveň Weorn musel být.

---

Zde stránka končila. Lord McFlint začal ihned číst stranu další, ale brzy si všiml, že text vůbec nenavazuje. Velmi se tomuto úkazu divil a pozorně se zadíval: Předchozí strana na sobě nasla číslo 168, zatímco ta následující již 171. ,,Někdo musel list vytrhnout. Nikdo z mých lidí to neudělal, na to můžu vzít jed. Spíš začnu pátrat po původu té knihy. Zkusím najít jméno autora knihy,, napadlo lorda. Na hřbetě knihy stálo jméno: Ortflam Gralt.

Lord chtěl v práci pokračovat, ale už se mu klížily jeho černé oči a proto si raději šel lehnout.

Druhý den ráno se lord probudil již brzo ráno. Když se oblékal do svého cestovního obleku, který se skládal z modrých jeanů, přes černé tričko přetaženého saka a na zádech pláště, ulekl se. Nechal magický čtyřstěn nahoře a zapomněl ho vrátit do skrýše. Rychle vystrašeně vyběhl nahoru, dokonce spěchal natolik, že cestou na schodech zakopl. Když lord vpadl do své pracovny, jeho zrak padl na jeho stůl. Na něm ležela zavřená kniha, kterou ještě včera četl, dále nějaké záznamy, ale hlavně fialový čtyřstěn, o který měl lord strach. Trochu se lordovi ulevilo, ale přesto rychle zamknul dveře. V tu chvíli zazvonil telefon. Lord zvedl sluchátko a na druhé straně se ozval Thomasův hlas:

,,Dobrý den, lorde. Heslo je Umbreon 83.,, - ,,Nazdar Thomasi, takže jaké jsou novinky z Šafránového města?,, - ,,Zjistili jsme ze statistik, že nejklidnějším dnem pro cestu bude až zítra. Dnes má do města přijet hudební skupina Wheel, takže nádraží bude určitě přeplněné.,, - ,,Ne,Thomasi, zjistil jsem, zatímco jste byli pryč, že můj odjezd už nemůžu dál odkládat. Musím jet už dneska. V kolik hodin má ta skupina přijet?,, - ,,Dnes odpoledne, přesněji 16:45. To znamená, že tak od 3 hodin tam už bude nával.,, - ,,Ručičky na hodinách teď u mě ukazují 8 hodin. Máme tedy asi 7 hodin času. Cesta helikoptérou mi zabere asi 2 a 1/2 hodiny. Poletím tedy co nejdřív. Očekávejte mě ve 12 hodin v lese za městem. Teď už budu končit, kdyby nás někdo odposlouchával,, obával se lord. ,,Tak tedy naviděnou,, ukončil rozhovor Thomas, McFlintův člověk. Lord znovu odhalil tajnou chodbu a vytáhl ze skříně 6 pokéballů, které včera použil v souboji s Janine a její pomocnicí. Místnost neměla okna, si proto konve v rohu místnosti nepozorné oko nevšimlo. Lord s touto konví zalil orchidej v druhém rohu místnosti. Poté ještě lord navštívil další pokoje svého sídla, aby např. dal Remoraidům v akváriu krmení, stejně tak nakrmil Houndoura, svého domácího mazlíčka, na kterého ovšem poslední dobou neměl moc času. V kuchyni si připravil chleba s kaviárovou pomazánkou a prvotřídnímy rajčaty. Poté napsal vzkaz pro své lidi: ,,Umýjte nádobí a udržujte v domě pořádek. Nikoho dovnitř nepouštějte a jinak se řiďte bezvýhradně Jerryho rozkazy. McFlint. Poté už se lord vrátil do pracovny pro čtyřstěn a knihu. V duchu si vynadal za to, že opět čtyřstěn nechal nehlídán. Poté zamkl pracovnu a vydal se nahoru na střechu sídla. Střechu tvořil poloválcovitý kovový kryt a pod ním na rovné ploše stála černá helikoptéra. Lord nejprve zavřel dveře od vchodu na střechu a potom vymačkal na speciálním přístroji 20-místný říselný kód. Tím se v jeho sídle aktivovala všechna bezpečnostní zařízení. Pouze on a Jerry znali tento kód, takže bez jednoho z nich nebylo možné dostat se dovnitř (bez tajných vchodů). Lord nastartoval helikoptéru, ovladačem se střecha sklopila tak, že otvorem mohla helikoptéra proletět. Vrtule se rychlostí blesku roztočila a vzlétla do vzduchu, načež lord opět otvor ovladačem zavřel.

A tak, lord McFlint opouštěl tajně své sídlo a neexistoval nikdo, kdo by mu jeho záměr mohl překazit. Nikdo, kdo by věděl o tom, že hledá dávného pokémona z legend. Nikdo, kdo by tušil, že to on ukradl tajemný čtyřstěn. Nidko, kdo by mu zabránil v jeho nadcházející cestě do Johta....


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní