[seznam
povídek
]

Dobrodružství Ashe Graye

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  První pokemon[ Zobrazit ]
2  Ukradený Totodile[ Zobrazit ]
3  Učení a zápasení[ Zobrazit ]
4  Ztracená Smoochum[ Zobrazit ]
5  První soutěž[ Zobrazit ]
6  Záhadné přívěšky[ Zobrazit ]
7  Modré jezero[ Zobrazit ]
8  Rival[ Zobrazit ]
9  Ukradený med[ Zobrazit ]
10  Bochánkový den[ Zobrazit ]
11  Zápas řek[ Zobrazit ]
12  První odznak[ Zobrazit ]
13  Vítězná Alex[ Zobrazit ]
14  Babička[ Zobrazit ]
15  Vesmírný odznak[ Zobrazit ]
16  Vánoce[ Zobrazit ]
17  Když svítil modrý měsíc[ Zobrazit ]
18  Legendy[ Zobrazit ]
19  Nehoda[ Zobrazit ]
20  Záchrana chovatelského střediska[ Zobrazit ]
21  Vyhrát nebo prohrát, první část[ Zobrazit ]
22  Vyhrát nebo prohrát, druhá část[ Zobrazit ]
23  Zpívání na lodi[ Zobrazit ]
24  Reálné sny, nebo snová realita?[ Zobrazit ]
25  Porucha, Ursaringové a rozhodnutí[ Zobrazit ]
26  V horách[ Zobrazit ]
27  V horách 2[ Zobrazit ]
28  V horách 3[ Zobrazit ]
29  Mise Sinnoh[ Zobrazit ]
30  Slunečné město[ Zobrazit ]
31  Za Whitney[ Zobrazit ]
32  Setkání a karaoke[ Zobrazit ]
33  Představení na poháru[ Zobrazit ]
34  Druhé kolo poháru[ Zobrazit ]
35  Vítěz poháru[ Zobrazit ]
36  Ash vs. Ryan, část první[ Zobrazit ]
37  Ash vs. Ryan, část druhá[ Zobrazit ]
38  Zpátky v Johtu[ Zobrazit ]
39  Novinky[ Zobrazit ]
40  Spiknutí[ Zobrazit ]
41  Safari[ Zobrazit ]
42  Trable na Sevijských ostrovech[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 18-ti čtenáři na známku 2,17. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 175 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Bochánkový den


Po dvou dnech cesty od dobrodružství s ukradeným medem, dorazili do Narcisového města.

Jak jím procházeli, nemohli si nevšimnout, že je všude vylepeno spousta plakátů, které vypadali naprosto stejně.

„Zajímalo by mě, proč je tu tolik plakátů." dumal Ash.

„Proč se nepodíváš?" zeptal se ho Matt. Ash po něm šlehl pohledem a Matt se jen pousmál.

„Jdem se podívat.Mě to taky zajímá." rozhodla Alex. Jeden z plakátů byl nalepený na zdi,kolem které právě procházeli. Zamířili tedy k němu.

ZŮČASTNĚTE SE JEDINEČNÉ SOUTĚŽE ZVANÉ BOCHÁNKOVÝ DEN! TATO SOUTĚŽ SE KONÁ JEN JEDNOU ZA DVA ROKY A NA TŘI VÝHERCE ČAKAJÍ OPRAVDU ÚŽASNÉ CENY.

KDE: NARCISOVÉ MĚSTO,HLAVNÍ NÁMĚSTÍ

KDY:23.11.2008

V KOLIK:OD 10:00 DO 16:00

SOUTĚŽ PRO KAŽDÉHO. NEVÁHEJTE A PŘIJĎTE!

„Páni. Bochánky!" zaradovala se Alex. Ash věděl že se bochánky používají v soutěžích, ale nevěděl k čemu. Snad se to dnes dozví.

„Chceš se zúčastnit?" zeptal se Matt Alex.

„Jasně že jo. Tohle se opakuje až za dva roky. A alespoň budu moct vyzkoušet Teddiursu v boji." po cestě potkali pár trenérů, Alex používala Totodila a Smoochuma.

„Kde chceš hledat to hlavní náměstí?" zajímalo Ashe. Alex protočila oči vsloup.

„Přece uprostřed města. Tam hlavní náměstí bývají ne?" Ash jen pokrčil rameny. „Tak jdem." vyrazili dál do města. Alex měla pravdu. Uprostřed města bylo obrovské náměstí.

Na něm bylo vytvořeno provizorní zápasiště, stánek k přihlášení a pořadatelův karavan a z jeřábu tam vysela velká obrazovka. Alex přešla k přihlašovacímu stánku.

„Dobrý den. Chtěla bych se přihlásit." za stolkem seděla postarší dáma, ktrerá vypadala na to, že ji sezení velice unavuje.

„Dobrý den. Vaše jeméno a příjmení?" požádlala ji stařena.

„Alex Dillanová."

„Vaším pokemoním partnerem bude?" položila další otázku.

„Teddiursa."

„Výborně. Vy a váš Teddiursa máte číslo 69. Hodně štěstí." popřála jí automaticky žena.

„Děkuji." odvětila suše Alex.

Přesně v deset hodin vešel na zápasiště postarší pán s mikrofonem. Kolem zápasiště se zhromáždilo spousta lidí.

„Přeji krásné dobré ráno dámy a pánové! Dovolte abych vás přivíltal na dvacátém šestém ročníku bochánkového dne." dav zajásal.

„Pravidla jsou stejná jako každý rok. Máme přihlášených sto soutěžících, a z nich za pomocí předvádění útoků, a našich milých porotců vybereme dvacet čtyři soutěžících. Ti budou bojovat mezi sebou až zbydou tři finalisté. Tito tři, se mezi sebou utkají o první , druhé a třetí místo. Cena pro výherce je roční zásoba bochánků. Cena pro toho, kdo obasadí druhé místo, je rychlokurz ve vaření bochánků. A pro zbýlého finalistu je připraven bochánek od každého druhu."

„Ono je víc druhů bochánků?" podivil se Ash.

„No smaozřejmě. Záléží z jakých bobulí to děláš a pro jakého pokemona. Celkem joch je tuším dvacet." vysvětlil mu Matt.

***

„A nyní je na řadě soutěžící číslo šedesát devět!" vykřikl pořadatel. Všichni, včetně tří porotců sedících na okraji zápasiště začali tleskat. Ostatně jako pokaždé když vyšel soutěžící.

Alex vyšla, držíc v ruce pokeball. „Volím si tebe Teddiurso!" objecil se její medvídkový pokemon.

„Tentokrát nám bude předveden Teddiursa!" ohlásil pořadatel.

„Teddiuro, rychlý útok!" Teddiursa poslechl a začal vypouštět svoje hvězdičky. Ty se před ním kupily a začaly tvořit jednu obrovskou hvězdu.

„Tohle je Teddiursův rychlý útok dámy a pánové."

Hvězda před Teddiursou nabyla obřích rozměrů. „Teď" vykřikla Alex. Své vystoupení určitě Teddiursovi předem dopodrobna vysvětlila. Teddiursa vyskočil na hvězdu, a pomocí tlapek ji ovládal, zatímco se vznášela. Vypadalo to, jako když Teddiursa surfuje.

„Dokonči to prudkým útokem!" Teddiursovi se na pravé tlapce rozzářily drápky a Teddiursa s nimi pak prudce sekl do hvězdy a ta se začala rozpadat do spousty titěrných hvězdiček, které se třpytily. Teddiursa ladně dopadl na zem a uklonil se. Alex ho napodobila.

„Wow, tohle bylo úžasné. Co na to říkají naši porotci?" otázal se a otočil se na porotce. Nebyli to ti porotci jako při Soutěžích. Tihle jen bodovali. První dal devět bodů. Druhý osm a půl a třetí také.

„ A to je dvacet šest bodů, pokud se nemýlím!" spočítal to pořadatel. „Jedno z nejvyšších skóre! Ale teď je čas na soutěžícího číslo sedmdesát!" Alex odešla z pódia na okraj zápasiště a odtamtud pozorovala jak si vedou ostatní soutěžící. Když odešel stý soutěžící, nadešel okamžik, kdy se mělo oznámit kterách čtyřiadvacet soutěžících postupuje.

„A je to tady dámy a pánové! Okažik na který čekají všichni soutěžící! Dozvíme se, kdo všechno postupuje do druhého kola!" obrazovka se rozsvítila, a postupně se na ní začalo objevovat dvacet čtyři obličejů. Alex brzy našla ten svůj. Byl desátý.

„Takže, na této obrazovce můžete vidět kteří ze soutěžích postupují." z davu se ozvalo spousta povzdychů zklamaných soutěžících, kteří se nedostali do dalšího kola. Dav poněkud rychle prořídl.

„ A nyní je tu zápas číslo jedna! Soutěžící číslo pět, proti soutěžícímu číslo dvacet čytři!" na konce zápaiště vešli dva chlapci.

Svedli úžasný zápas. Později také přišla řada na Alex, která svého protivníka porazila. Bylo už jen dvanác soutěžících. V třetím kole Alex také vyhrála, a dostala se tak do top šestky. Čtvrtým kolem prošla Alex jentaktak, ale prošla. Zbývalo se zúčastnit tří finálových zápasů. Během soutěží se dozvěděli, že finalisté budou zápasit každý na každého. A první zápas měl být Alexin s nějakou dívkou s rozpuštěnými blonďatými vlasy.

„A máme tu privní z trojice finálových zápasů!" dav začal nedšeně ječet. „Alex a její Teddiursa, proti Nell a jejímu Bunearymu! Jako vždy, naše soutěžící mají na zápas pět minut! Začněte!" obě dívky vyhodily své pokebally do vzduchu. Čas se rozeběhl.

„Bojuj Buneary!" objevil se malý roztomilý pokemon. Alex už ho během soutěže viděla hodněkrát, takže o něm dost věděla.

„ Volím si Teddiursu!"

„ Zahaj nárazovým útokem Buneary!" králík se rozhopkla na Teddiursu.

„Rychlý útok Teddiurso!" medvídek začal sřílet hvědy z čela. Ty Bunearyho smetly jako přílivová vlna. Na ukazateli klesly Bunearymu body o čtvrtku.

„ Teď nárazový útok Teddy!" Teddiursa se rozběhl na Bunearyho který se pomalu zvedl.

„ Matoucí ránu!" Bunearyho uši začaly fialově zaářit a jakmile byl Teddiursa na dosah, začal do něj bušit. Teddiursa upadl na zem a Buneary pokračoval v bušení. Teddiursovi ubylo o něco víc bodů než Bunearymu.

„Rychle pod zem!" Teddiursa začal prackama dělat díru do zěmě a za chvíli v ní zmizel. Ukazatele se vyrovnaly.

„ Prudký útok!" pod Bunearym se začal bořit zem a z ní za chvíli vylétl Teddiursa který odhodil Bunearyho. Tomu body klesly pod polovinu.

„Znovu matocí ránu!" Buneary hopkal k Teddiursovi.

„Prudký útok!" Teddiursovy se rozsvítily drápky. Čekal, až k němu Buneray přohopká. Když se Buneary chstal zaútočit, dal mu pořádnou ránu pod bradu.Buneary odlétl. Jeho ukazatel bodů klesl na nulu. Ukazatel česu ukazoval že zbývalo půl minuty.

„ A máme vítěze! Vítězkou prvního finálového kola je Alex!" Alex tomu nemohla uvěřit. Dav jí s nadšením tleskal. Zklamaná Nell odvolala Bunearyho. Zato nadšená Alex Teddiursu objala.

„ Druhý finálový zápas! Nell vs. Ling!" Alex se stáhla a sledovala Nellino počínání. Ta se obravdu snažila, ale proti Ling a jejímu Beautiflymu neměla šanci. Alex věděla, že taky moc velkou šanci nemá.

„Nell získává všechny druhy bochánků! Gratulujeme!" Alex začalal tleskat a s ní ostatní. „Nyní je tu ale finálový zápas mezi Ling a Alex. Teddiura vs. Beautifly! Která získá roční zásobu bochánků?" obě dívky nastoupily proti sobě. „Pět minut! Začněte!" Čas začal ubíhat.

„Do boje, Teddiurso!"

„Bojuj Beautifly!" Alex váhala a čekla jestli Ling začne. Čtvr minuty. Nezačala.

„Teddiurso, rychlý útok!" Teddiursa vyslal hvězdy na Beautiflyho. Ling se jen posmála.

„Stříbrný vítr!" Beautifly začal mocně máchat křídly a vytvořil tak stříbrný vichr, který odvál rychlý útok, který spolu se stříbrným větrem zasáhl Teddiursu. Jeho bodový ukazatel klesl na polovinu. Alex se kousla do rtu. Ať udělá co udělá, prohraje.

„Vláknový útok Beautifly!" z Beautiflyho sosáčku vylétlo dlouhé ulepené vlákno, které obmotalo Teddiursu kolem dokola, aješt mu ubrali třetinu zbývajících bodů.

„Néé." vykřikla zoufale Alex.

„Skonči to vzdušným esem!" Beautifly letěl střemhlav k zemi a pak let vyrovnal. Prudce narazil do Teddiursy a ten odlétl na konec zápasiště. Omdlel.

„Teddiursa není schopen zápasit dál! Vítězkou letošního bochánkového dne se stává Ling a její Beautifly! Získávají tím roční zasobu bochánků." ukázal na sloupec krabic stojících opodál. „A Alex získává poukázku na rychlokurz ve veřaní bochánků zdarma!" přešel k ní a podal jí poukázku. Celé náměstí nadšeně tleskalo.

***

V šest hodin už měla Alex rychlokurz za sebou. Zvládala uvařit tři různé druhy bochánků a rozhodla se, že to časem naučí i kluky. Pak ale pospíchali na další cestu, aby se před setměním někam dostali.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní