[seznam
povídek
]

Ryanovo dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Začátek cesty[ Zobrazit ]
2  První Hoennský stadion[ Zobrazit ]
3  Lesní dobrodružství[ Zobrazit ]
4  První prohra[ Zobrazit ]
5  Travní trénink[ Zobrazit ]
6  Trenérská škola[ Zobrazit ]
7  Zápas v Rustboru[ Zobrazit ]
8  Verdanturfská soutěž[ Zobrazit ]
9  Problém s pytlákem[ Zobrazit ]
10  Nový rival[ Zobrazit ]
11  Damionův boj o odznak[ Zobrazit ]
12  Zápas se surfařem[ Zobrazit ]
13  Candice se vydává na cestu[ Zobrazit ]
14  Elektrická rezervace[ Zobrazit ]
15  Slateportské setkání[ Zobrazit ]
16  Vývoj k vítězství[ Zobrazit ]
17  Samá překvapení[ Zobrazit ]
18  Šokující zápas[ Zobrazit ]
19  Nejhorší zážitek pro Ryana[ Zobrazit ]
20  Setkání se Samanthou[ Zobrazit ]
21  Ryan není sám[ Zobrazit ]
22  Vánoce ve Fallarboru[ Zobrazit ]
23  Zápas s francouzskou příchutí[ Zobrazit ]
24  Nový rok v Lávovém městě[ Zobrazit ]
25  Ryanova a Damionova zkouška ohněm[ Zobrazit ]
26  Šokující události[ Zobrazit ]
27  Překvapivé rozhodnutí Barbary[ Zobrazit ]
28  Spousta zápasů v Mauvillu[ Zobrazit ]
29  Souboj s kaštanovými zloději[ Zobrazit ]
30  Hořké i sladké vzpomínky[ Zobrazit ]
31  Události v Palmovém městě[ Zobrazit ]
32  Proměna hrdinů[ Zobrazit ]
33  Ryanova cesta pokračuje[ Zobrazit ]
34  Plamenné vítězství[ Zobrazit ]
35  Lásce neporučíš[ Zobrazit ]
36  Setkání a karaoke párty[ Zobrazit ]
37  Pohár začíná[ Zobrazit ]
38  Namyšlená blondýnka prochází[ Zobrazit ]
39  Pohár končí[ Zobrazit ]
40  Bitva u jezera[ Zobrazit ]
41  Evoluční zakončení[ Zobrazit ]
42  Problémy v lese[ Zobrazit ]
43  Candie v nebezpečí[ Zobrazit ]
44  Všechno hezké jednou končí[ Zobrazit ]
45  Scytherův velký den[ Zobrazit ]
46  Další tvrdí protivníci[ Zobrazit ]
47  Gregův příběh[ Zobrazit ]
48  Stateční ptáčci[ Zobrazit ]
49  Kaarmeho změna plánu[ Zobrazit ]
50  Kaarmeho vítězství na Hraniční hoře[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 21-ti čtenáři na známku 2,43. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 183 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Verdanturfská soutěž


Kris a Tiffany byly na cestě do Verdanturfu, kde se obě chtěly zúčastnit Pokémoní soutěže. Teď ale musely projít Rusturfským tunelem, který byl plný Whismurů. Když vtom Kris uviděla něco malého a růžového. „To je Whismur!“ upozornila Tiffany.

„Ahoj! Ty jsi tak krásně malý a růžový!“ řekla holčičím tónem Kris a vzala si Whismura do náruče.

„Pssst! Nebo začne....,“ řekla Tiffany.

„Co začne?“ zeptala se Kris s Whismurem v náručí.

„Ječet. Podívej se sama!“ odpověděla Tiffany a ukázala na Whismura. Ten začal křičet tak hlasitě, až to rvalo uši. A nejhorší bylo že přiběhlo spousta dalších. A začali dělat to samé, co Whismur kterého držela Kris.

„Honem odsud!“ řekla rázně Tiffany. Kris jí přes příšerný řev Whismurů neslyšela, ale když viděla že utíká, tak utekla za ní.

***

„Snad jsme jim unikly,“ oddychovala si Tiffany.

„To ano! A něco lepšího! Už jsme tady! Podívej!“ řekla Kris. A skutečně-byly teď v malém městě. Všude to vonělo po květinkách a takový čerstvý vzduch snad nebyl nikde jinde. Bylo to město Verdanturf.

„Hurá! Už jsme tady! Teď do Soutěžní haly!“ zvolala Tiffany, když vtom si všimla že je chladněji a že se stmívá.

„Půjdeme tam zítra. Neboj!“ utišila Kris Tiffany a spolu se vydaly do Střediska. Uvnitř byla stejně jako v každém Pokémonském středisku sestra Joy. Kris přistoupila k pultu.

„Prosila bych pokoj a potom ještě prohlédněte mého Mudkipa!“ poprosila Kris sestru Joy a předala jí ball s Mudkipem. Ta jí předala klíček od pokoje. „Tak co Tiffany? Už se těšíš na zítra?“ zeptala se Kris.

„Samozřejmě! A mohla bys mi říct ještě něco o Soutěžích, jestli něco víš?“ řekla Tiffany.

„Samozřejmě! Nejdřív předvedeš útok a čím víc se to líbí ostatním, tím víc dostaneš bodů. Druhá část je o bojování s časovým omezením,“ vysvětlovala Kris.

„A nezapomeň na Pokéblocky!“ doplnila Kris Tiffany. Ta si vzpomněla na Tiffaninu sestru Heather. „Ale už jsme prošvihly jednu Soutěž!“

„Jak to?“ divila se Kris

„V Rustboru jedna Soutěžní hala je! A tam vyhrála soutěž Heather!“

„Cože? Tvoje sestra je koordinátorkou?“

„Ano! A možná je tady, nebo tu bude! Víš co, Kris? Pojďme si dát večeři!“ navrhla Tiffany. Kris souhlasila. Tak se vydaly do města se porozhlédnout.

„Kris? Ty máš jenom Mudkipa, že?“ ptala se zvědavě Tiffany a při tom žvýkala svůj kus pizzy. „Tiffany? Víš co mi vždycky máma říkala? S plnou pusou se nemluví!“ řekla Kris a zakousla se do svého kousku. Tiffany se trochu zasmála. Pak ještě dala sestře Joy na noc Bayleef a šla spát.

***

„Kris! Kris! Vstávej! Nebo prošvihneme Soutěž!“ řekla Tiffany a cloumala s Kris. „Co se děje?“ zeptala se rozespale Kris.

„Tak už vstávej! Musíš si naplánovat, co porotě předvedeš!“

Kris neváhala, rychle se oblékla a najedla se. „Á! Ahoj! Tebe už jsem někde potkala! Už vím! Ty jsi Kris, že ano?“ ozvalo se. Byla to sestra Tiffany, Heather.

„Ahoj, Heather. Slyšela jsem, že si vyhrála Soutěž v Rustboru!“ řekla zklamaně Kris.

„To ano. Podívej se na tuhle Stužku!“ řekla Heather a ukázala Kris malou oranžovou stužku. „Když jich získáš pět, dostaneš se na Velký festival! A když Festival vyhraješ, můžeš získat Stužkový pohár!“ vysvětlovala.

„Ale já ani nevím, co s Mudkipem předvedu,“ řekla zklamaně Kris.

„Tak si vezmi tohle!“ Heather podala Kris nějaký sáček. „Tak a teď už budeme muset jít. Pojďte!“

Kris, Tiffany a Heather vyšly ze Střediska a zamířily do velké budovy označené POKÉMONÍ SOUTĚŽE

Uvnitř šly k hlavnímu pultu. „Prosím, já bych se chtěla přihlásit na zdejší Soutěž!“ řekla Heather. Slečna za pultem se otočila k ní. „Ukažte mi svou kartičku, prosím!“ Heather vytáhla z kapsy malou kartičku. Pak řekla Kris a Tiffany ať si nechají udělat svoje. Soutěž měla začít za dvacet minut.

***

Za chvíli už byly Kris, Tiffany a Heather v šatně a připravovaly svoje Pokémony. Heather pročesávala Tropiusovy listy, Tiffany dával své Bayleef Pokéblocky, malé barevné bonbónky jenom Kris seděla a přemýšlela, jak předvést něco s Mudkipem. V šatně se objevil v televizi obraz přímo z haly. Na jeviště vystoupila mladá štíhlá žena. Měla dlouhé hnědé vlasy a na sobě červené šaty. V ruce držela mikrofon.

„A je to tady dámy a pánové! Pokémoní soutěž začíná! Já se jmenuji Vivian Meridianová a moderuji Soutěže v Hoennu! Nejdřív si představíme porotu! Jako první-předseda Soutěžního svazu pan Raoul Contesta!“ řekla a vstoupil starší muž v červeném saku. „Jsem rád, že mohu být zde a doufám, že se bude soutěžit čestně a podle pravidel,“ prohlásil a posadil se za stolek.

„Jako druhý, předseda Pokémoního Fanklubu, pan Sukizo!“ Na pódium přišel muž v šedém saku a s červenou kravatou.

„Už se těším na výkony Koordinátorů,“ řekl a posadil se za druhý stolek. „A jako poslední! Sestra Joy z Verdanturfského Pokémoního střediska!“ řekla Vivan do mikrofonu a vstoupila sestra Joy. Diváci v hledišti začali tleskat. Joy se posadila za svůj stolek a Soutěž mohla začít.

***

Už soutěžilo spoustu účastníků, když vtom se z rozhlasu ozvalo: „Soutěžící 25 až 30 ať se dostaví na pódium!“ „To jsme my!“ řekla Tiffany. Měla pravdu. Heather měla číslo 25, Tiffany měla 26 a Kris měla 27. Tak vyšly ze šatny a vydaly se úzkou chodbou k pódiu.

„Tak! Máme tu soutěžícího číslo 25! Heather z Rustbora!“ zvolala Vivian a na pódium vstoupila Heather. „Tak leť, Tropiusi!“ Z jejího ballu vyskočil velký Pokémon s banány na krku. „Použij Kouzelné listy!“

Tropius začal vysílat různě barevné krásné lístky. „A teď to zvýrazníme! Sladkou vůni!“ Všude byly nádherné lístečky a okolo to příjemně vonělo. „To bylo skutečně skvělé! Ale co tomu řekne porota?“ komentovala Vivian.

„Krásný začátek. A Tropiusova vůně je skutečně výrazná,“ hodnotil Contesta a na jeho stolku se rozsvítilo 9 bodů.

„Máte skutečně pravdu. Ten Tropius je vážně úžasný!“ souhlasil Sukizo a dal Heather 8,5 bodu. „A co na to sestra Joy?“ ptala se Vivian. Ta ohodnotila Tropiuse 9 body. Heather měla tedy celkem 26,5 bodů.

„Dále přivítejme soutěžícího číslo 26! Tiffany z Rustbora!“ řekla Vivian.

Mezitím Heather šla směrem do šatny. „Není to nic těžkého. Neboj!“ uklidňovala Kris. „Tiffany má celkem 20,5 bodů!“ oznámila Vivian, „A teď tu máme soutěžícího číslo 27! Kris z Liliového města!“ Kris vstoupila na pódium. „Do toho, Mudkipe!“ Z hozeného Pokéballu vyskočil Mudkip. Kris otevřela sáček od Heather. A byly v něm malé míčky. „Mudkipe, použij Vodní dělo!“ řekla a hodila míčky Mudkipovi. Ten začal chrlit vodu a udržoval míčky ve vzduchu.

„Hmm....zajímavé. Sice mám pocit, že tohle patří někam jinam, ale dávám osm bodů,“ prohlásil Contesta, když Mudkip skončil.

„Pěkný postřeh Mudkipa!“ řekl Sukizo a na jeho stolku se rozsvítilo číslo 7.

„Pěkné. Myslím, že tahle Koordinátorka ještě něco předvede,“ hodnotila Joy a dala Mudkipovi 8 bodů. Na obrazovce se objevilo Krisino skóre: 23 bodů. Nebylo to špatné. „Tak! Ukázky útoků máme za sebou! Čtyři nejlepší se utkají proti sobě o tuto Stužku!“ oznámila Vivian.

Zajímavé bylo, že i když Kris měla jenom 23 bodů, dostala se do vyřazovacích bojů. Na obrazovce v hale se objevil rozpis zápasů. Kris měla z účastníků bojů nejméně bodů takže se měla utkat s tím, kdo měl nejvíc bodů. A to byla Heather.

„Tak! Máme před sebou vyřazovací boje! Přivítejte dnešní soupeřky! Heather a Kris!“ prohlásila Vivian. Heather a Kris přišly na zápasiště. Každá si stoupla do jiného pole a mohlo se začít.

„Na něj, Tropiusi!“

„Do toho, Mudkipe!“

„Takže zápas bude Tropius proti Mudkipovi. Nezapomeňte, že zápas je s časovým omezením pět minut a bodovým ohodnocením. Když něajký Pokémon bude poražen, prohrává. Pokud dojde čas, vyhrává ten, kdo má víc bodů! Tak začněte!“ oznámila Vivian.

„Tropiusi, začni Listovou břitvou!“

„Mudkipe, Vodní dělo!“

„Kris se rozhodla, pro vodní dělo, které nemá proti rostlinému Pokémonovi šanci!“ komentovala Vivian. Tropius vyslal ostré listy na Mudkipa, jenže ten vodním dělem sestřeloval listy. Listy nevydržely tlak vody a upadly na zem.

„Tak to je překvapivé! Kris dokázala použít vodního děla jako obrany proti listům!“ komentovala Vivian.

„Nemá smysl to protahovat. Sražení!“

„Mudkipe, rychle něco udělej!“ pokoušela se Kris, ale nemohla na nic přijít. Malý Mudkip neměl proti velkému Tropiusovi šanci. Omdlel.

„Tady se ukazuje, že větší Pokémoni většinou mívají i vyšší fyzickou sílu! Ale tahle síla odnáší Kris do pole poražených!“ oznámila Vivian. Kris odvolala Mudkipa a odešla pryč.

***

Zanedlouho Soutěž skončila a Heather se vydala i s Tiffany do Pokémoního střediska.

„Ten tvůj Tropius byl vážně úžasný!“ řekla Tiffany své sestře.

„Máš pravdu! Nebýt něj, tak jsem nevyhrála tuhle stužku!“

Když ale vstoupily do Střediska, tak tam uviděli Kris, jak tam sedí smutně v rohu. „Kris? Co se děje?“ zeptala se Tiffany když přišla k rohu.

„Prohrála jsem. Úplně jsem to projela,“ řekla Kris.

„Ale no tak. Poprvé stejně většinou nikdo nevyhraje. Uvidíš! Jednou přece vyhraješ,“ utěšovala Tiffany Kris.

„A kde je další Soutěž?“ zeptala se Kris.

„Zkus jít do Slateportu. Tam se koná další soutěž!“

„Tak jo! Já to teda zkusím!“ řekla Kris.

Když vyšly ze Střediska, tak se Tiffany a Heather rozloučily s Kris.

„Budeme putovat svojí cestou! Třeba se potkáme v dalších soutěžích!“ rozloučila se Tiffany.

„Mějte se! Ahoj!“ rozloučila se Kris. A sama měla cestu do města Slateport, kde se měla konat další Soutěž.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní