[seznam
povídek
]

Ryanovo dobrodružství

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Začátek cesty[ Zobrazit ]
2  První Hoennský stadion[ Zobrazit ]
3  Lesní dobrodružství[ Zobrazit ]
4  První prohra[ Zobrazit ]
5  Travní trénink[ Zobrazit ]
6  Trenérská škola[ Zobrazit ]
7  Zápas v Rustboru[ Zobrazit ]
8  Verdanturfská soutěž[ Zobrazit ]
9  Problém s pytlákem[ Zobrazit ]
10  Nový rival[ Zobrazit ]
11  Damionův boj o odznak[ Zobrazit ]
12  Zápas se surfařem[ Zobrazit ]
13  Candice se vydává na cestu[ Zobrazit ]
14  Elektrická rezervace[ Zobrazit ]
15  Slateportské setkání[ Zobrazit ]
16  Vývoj k vítězství[ Zobrazit ]
17  Samá překvapení[ Zobrazit ]
18  Šokující zápas[ Zobrazit ]
19  Nejhorší zážitek pro Ryana[ Zobrazit ]
20  Setkání se Samanthou[ Zobrazit ]
21  Ryan není sám[ Zobrazit ]
22  Vánoce ve Fallarboru[ Zobrazit ]
23  Zápas s francouzskou příchutí[ Zobrazit ]
24  Nový rok v Lávovém městě[ Zobrazit ]
25  Ryanova a Damionova zkouška ohněm[ Zobrazit ]
26  Šokující události[ Zobrazit ]
27  Překvapivé rozhodnutí Barbary[ Zobrazit ]
28  Spousta zápasů v Mauvillu[ Zobrazit ]
29  Souboj s kaštanovými zloději[ Zobrazit ]
30  Hořké i sladké vzpomínky[ Zobrazit ]
31  Události v Palmovém městě[ Zobrazit ]
32  Proměna hrdinů[ Zobrazit ]
33  Ryanova cesta pokračuje[ Zobrazit ]
34  Plamenné vítězství[ Zobrazit ]
35  Lásce neporučíš[ Zobrazit ]
36  Setkání a karaoke párty[ Zobrazit ]
37  Pohár začíná[ Zobrazit ]
38  Namyšlená blondýnka prochází[ Zobrazit ]
39  Pohár končí[ Zobrazit ]
40  Bitva u jezera[ Zobrazit ]
41  Evoluční zakončení[ Zobrazit ]
42  Problémy v lese[ Zobrazit ]
43  Candie v nebezpečí[ Zobrazit ]
44  Všechno hezké jednou končí[ Zobrazit ]
45  Scytherův velký den[ Zobrazit ]
46  Další tvrdí protivníci[ Zobrazit ]
47  Gregův příběh[ Zobrazit ]
48  Stateční ptáčci[ Zobrazit ]
49  Kaarmeho změna plánu[ Zobrazit ]
50  Kaarmeho vítězství na Hraniční hoře[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 21-ti čtenáři na známku 2,43. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 183 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Vývoj k vítězství


„Mudkipe, vodní dělo!“ ozval se dívčí hlas. Její Mudkip vyslal proud vody k nebi, kde se teprve rozednívalo.

„Ledový paprsek!“

Mudkip tedy zkusil ledový paprsek. Jenže ten se mu nějak vymknul z kontroly a nezasáhl vodu, ale svou vlastní trenérku, která by byla dobrou ledovou sochou. Mudkip začal okolo své zmražené trenérky zmateně pobíhat. Naštěstí se objevil Shinx. Mudkip mu něco řekl a Shinx použil elektrošok. A trenérka Mudkipa, Kris byla rozmražena. „Díky Shinxi,“ poděkovala svému Pokémonovi. Pak se otočila k Mudkipovi. „Neboj se, Mudkipe. Soutěž začíná až v devět hodin, takže máme ještě pár hodin času na procvičování tvého ledového paprsku,“ usmála se Kris na Mudkipa. „Mudkip!“ souhlasil Mudkip.

***

Bylo osm hodin ráno a Ryanův PokéNav začal zvonit jako budík. Pomalu vstal z postele a oblékl se. Pak vyšel z pokoje a u jednoho za stolů uviděl Kris a Candice jak spolu něco probírají. Ryan se posadil k nim.

„Tak co, vyspal ses dobře?“ zeptala se Kris.

„Na to samé jsem se chtěl zeptat já tebe. Soutěž začíná…(Ryan vytáhl PokéNav a podíval se na hodiny) za pětačtyřicet minut. Neměli bychom už jít?“

„Uklidni se, Ryane. Nejdřív se snad nasnídáš, ne?“ řekla Candice a zakousla se do chleba s marmeládou. Ryan kývnul a vzal si taky.

***

„Kris? Neměli bychom už jít? Je 8:30!“ oznámila Candice.

„Tak jo! Už jsme najedení, tak pojďme!“ řekla Kris. Pak si ještě s Ryanem a Candice vyzvedla své vyléčené Pokémony a vyšli ze Střediska.

Venku před halou potkali spoustu lidí s Pokémony, kteří pravděpodobně trénovali na zdejší soutěž. Taky mezi nimi byla Marina se svým Feraligatrem Wani-Wanim, Misdreavusem a kulatým růžovým Pokémonem se zelenýma očima. Ryan vytáhl Pokédex. „-JIGGLYPUFF, BALÓNOVÝ POKÉMON. KDYŽ MIHOTÁ SVÝMA VELKÝMA KULATÝMA OČIMA, ZAČNE ZPÍVAT SVOU UKOLÉBAVKU PO KTERÉ JE KAŽDÝ OSPALÝ-“ Ryan zase civěl na Pokédex. Normální Jigglypuff měl modré oči, kdežto Marinin měl zelené.

„Ahoj! Tak už se těšíš?“ zeptala se Marina Kris.

„To si piš! A chci vyhrát!“

„To by chtěl každý,“ ucedila Marina. Pak někdo Kris zaťukal na rameno. Ta se otočila. „Neměli bychom už jít dovnitř?“ zeptala se Candice.

„No jo,“ přikývla Kris. Když vstoupili do soutěžní haly, tak se z rozhlasu ozvalo: „SOUTĚŽ ZAČÍNÁ ZA PATNÁCT MINUT. PROSÍME KOORDINÁTORY ABY SI POSPÍŠILI, JINAK SE NEBUDOU MOCI ÚČASTNIT!“

„Ale ne! Musím rychle! Počkejte tady!“ řekla Kris a hned se hnala k recepčnímu pultu.

„Dobrýdenpotřebovalabychserychlepřihlásitnasoutěž!“ vychrlila ze sebe Kris. Recepční na ní jenom zírala. „Můžeš pomaleji, prosím?“

„Potřebovala bych se přihlásit na soutěž!“

„To už je lepší. Potřebuji tvojí kartičku,“ řekla recepční. Kris vytáhla z kapsy svou identifikační kartu na soutěže a přejela jí skenerem. „Dobře. Jsi přihlášená. Soutěž začíná za deset minut. Hodně štěstí,“ popřála Kris slečna za pultem. Ta se (spolu s Ryanem a Candice) vydala do šatny. Bylo tam asi stovka koordinátorů, kteří si promýšleli své taktiky. „Tak zlom vaz,“ řekl Kris Ryan.

„Díky. A dívej se, až vyhraju!“

„To víš, že jo,“ usmál se Ryan. „Oba ti budeme fandit, neboj,“ řekla Candice a vydala se spolu s Ryanem směrem k divácké části haly. Tam se posadili do druhé řady (překvapivě našli dvě volná místa) a čekali na začátek soutěže. Na jeviště vstoupila žena s dlouhými hnědými vlasy a modrýma očima. Na sobě měla růžovo-červenou halenku, růžovou sukni a tmavě červené boty na podpatcích. Na rukou měla bílé rukavice a v nich držela mikrofon. Na velké obrazovce nad ní se objevil její obraz.

„Tak a další soutěž začíná dámy a pánové! Já se jmenuji Vivian a budu moderovat dnešní soutěž! Nejdřív si představme porotu! Jako první,“ přistoupila ke stolku za kterým seděl postarší muž v červeném saku, „Contesta, předseda Soutěžního svazu!“ ozval se potlesk.

„Dále předseda Pokémoního fanklubu, Sukizo!“ Zase potlesk.

„A jako poslední, sestra Joy ze Slateportského Pokémoního střediska!“ oznámila Vivian. Ozval se znovu potlesk a mohlo se začít.

„Abych nezapomněla! Vítěz získá tuto Slateportskou stužku!“ řekla a ukázala na obrazovku nad ní. Na obrazovce se místo Vivian objevila tmavozelená stužka se světlezelenými lemy.

„Tak! Přichází soutěžící číslo 1! Jedna z nejlepších koordinátorek současnosti! Marina z města New Bark!“ oznámila Vivian a za bouřlivého potlesku vstoupila na pódium Marina.

„Slečinko! Ukaž se!“ zvolala Marina a hodila svůj ball. Ve třpytu hvězd se objevil její Misdreavus, který byl obvykle vždy venku, ale pro vystoupení na soutěži se vrátil do svého ballu.

„Psychický paprsek, plný výkon!“ Celý Misdreavusův "náhrdelník" začal bíle zářit. Potom ze všech "kuliček" vyšlehl velký duhový paprsek a udělal oblouk, aby vypadal jako skutečná duha. „Tak to bylo skutečně jedno z nejlepších představení co znám! Co na to porota?“ komentovala Vivian a otočila se k porotě.

„Nádherné,“ usoudil Contesta a na jeho stolku se objevilo číslo 10.

„Skutečně pozoruhodné!“ řekl Sukizo a dal Marině 9,6 bodu.

„Tohle skutečně nelze hodnotit,“ řekla sestra Joy a dala Marině 9,8 bodu. A na velké obrazovce se objevil výsledek – 29,4 bodů. Marina měla vskutku jasnou účast ve vyřazovacích bojích. Pak se spolu se Slečinkou (za ohromného potlesku diváků) odebrala do zákulisí. „A teď, přivítejte soutěžícího číslo dvě! Wayne z Fallarboru!“ oznámila Vivian. Na pódium vyšel černovlasý kluk.

„Tak do toho, Numeli!“ zvolal a z jeho Pokéballu vyskočil Numel. Ryan se otočil od hlediště směrem ke Candice, která seděla vedle něj. „Candice? Nevíš jaké číslo má Kris?“ zeptal se.

„Myslím, že 97 nebo tak nějak. Prostě je mezi posledními,“ odpověděla mu Candice.

„Dobře. Tak mě na chvíli omluv ano?“

„Ale kam jdeš?“ divila se Candice.

„Musím ještě mluvit s Kris. Neboj, hned jsem zpátky,“ řekl Ryan a odešel. Candice se opět otočila k pódiu a zjistila, že Wayne a jeho Numel dostali jenom 18 bodů.

***

V šatně kde byla Kris, pořád přicházeli a odcházeli koordinátoři. Ta seděla na lavičce a třásla se, jakoby byla nemocná. A v rukou pevně držela Pokéball s Mudkipem. Pak do šatny přišel ještě někdo.

„Kris, co se děje?“ zeptal se Ryan.

„Ale nic. Nic s čím by si mi mohl pomoct.“

„Vážně? Nejsi nemocná nebo něco? Nějak se třeseš.“

„Ne, nejsem nemocná. Jen děsně nervózní,“ vysvětlovala Ryanovi roztřesená Kris.

„Ale proč jsi nervózní?“

„T-to kvůli Mudkipovi. Ještě nedokáže plně ovládat svůj ledový paprsek. A bojím se, že se mu nepovede!“

„Musíš si věřit. A musíš věřit tomu, že to Mudkip zvládne! Sice nebudeš lepší než Marina, ale pořád je nějaká naděje, že jí porazíš.

„V-vážně?“

„Přesně. Musíš to zkusit. Hodně štěstí, Kris. Já i Candice ti věříme,“ řekl Ryan a dal Kris pusu na tvář, i když to vlastně nechtěl. Ta se začervenala, ale už nebyla nervózní. Ryan okamžitě odešel zpět do hlediště.

***

„Tak a jsme skoro na konci! Většina soutěžících nám už ukázala své Pokémony a jejich schopnosti! Ale pořád zbývají tři soutěžící!“ řekla Vivian, když Ryan přišel a posadil se. „Přišel jsem o něco?“ zeptal se Candice.

„Ani ne. Bylo tam několik koordinátorů, kteří dosáhli jenom dvaceti bodů, ale pětadvaceti dosáhli snad jen dva.“

„Přivítejte soutěžící číslo 97! Kris z Liliového města!“ oznámila Vivian a na pódium přišla Kris. „Předveď se, Mudkipe!“ řekla a elegantně hodila svůj ball. „Mudkipe,vyskoč a použij vodní dělo!“ Mudkip vyskočil a z jeho tlamy začala tryskat voda. „L-ledový paprsek!“ zakoktala a zakryla si oči. Mudkip vyslal světlemodré paprsky na vodu. Kris si dala ruce z očí. „Nárazový útok!“ Mudkip rychle skočil proti padajícímu kusu ledu, který roztříštil na tisíce třpytivých kousků. „Tak to bylo vážně skvělé! Co řekne, porota na druhé vystoupení Kris?“ zeptala se Vivian a otočila se k porotě.

„Pěkná kombinace vodního děla a ledového paprsku. Dávám 8,7 bodu,“ řekl Contesta.

„Skvělé!“ prohlásil Sukizo a dal Kris 8,6 bodu. „A co sestra Joy?“ ptala se Vivian.

„Já dávám 8 bodů,“ odpověděla Joy.

„Takže Kris odchází s 25,3 body!“ oznámila Vivian. Pak Kris odešla a přišli ještě dva soutěžící. Toho posledního diváci doslova vypískali, protože dostal jenom 7 bodů celkem.

„Tak a máme to za sebou! Teď se podíváme na čtyři nejlepší, kteří budou bojovat o Stužku!“ řekla Vivian. „Jako první – Marina!“ Na obrazovce se automaticky objevila Marinina fotka. „To bylo přece jasné, že postoupila, když měla nejvíc bodů,“ pomyslela si Kris.

„Dalším postupujícím je Hector!“ řekla Vivian a objevila se fotka nějakého modrovlasého kluka.

„Třetím postupujícím je Amy!“ Na tabuli se objevila fotka holky s krátkými tyrkysovými vlasy, o které by mohl někdo říct že je to kluk. Kris si začala křečovitě držet palce, protože pokud nepostoupí, nezíská stužku a bude to muset zkoušet jinde.

„A posledním postupujícím je Kris!“ oznámila Vivian a Kris začala radostně poskakovat. Ale pořád ještě neměla vyhráno. Na obrazovce se teď objevil jakýsi "strom" a fotky účastníků se otočily a zamíchaly. Pak se rozložily a otočily. Marina bude zápasit s Hectorem jako druhá a Kris s Amy jako první.

„Tak! Přivítejte dnešní soupeřky! Kris z Liliového města a Amy z Pastorie! Zápas je s časovým omezením pět minut a bodovým ohodnocením! Tak, můžete začít!“

„Bojuj, Mudkipe!“

„Monferno, volím si tebe!“ Z Amyina ballu vyskočil opičí Pokémon s hořícím ocasem. Ryan vytáhl Pokédex a namířil ho na Monferna. „-MONFERNO, HRAVÝ POKÉMON. NEPŘÁTELE ZASTRAŠUJE POMOCÍ PLAMENE NA OCÁSKU. OHEŇ SE ZVĚTŠÍ A DÍKY TOMU VYPADÁ VĚTŠÍ A DĚSIVĚJŠÍ-“ „Tak to by Kris mohla vyhrát,“ řekl Ryan.

„Možná,“ usoudila Candice.

A skutečně – zápas netrval dlouho. Vodní Mudkip ukázal převahu nad ohnivým Monfernem a zvítězil. Stejně tak Marina se Slečinkou proti žabímu Pokémonovi Croagunkovi. „-CROAGUNK, JEDOVATÝ ŽABÍ POKÉMON. NAHUŠŤOVÁNÍM SVÝCH JEDOVÝCH VÁČKŮ VYTVÁŘÍ DĚSIVÝ ZVUK PODOBNÝ BREKOTÁNÍ, ABY ZASTRAŠIL SVÉ NEPŘÁTELE-“ ozvalo se z Ryanova Pokédexu.

Takže už bylo rozhodnuto. Pokud by chtěla Kris získat Stužku, musela by porazit Marinu. A to je (prý podle Kris) prakticky nemožné.

„Tak! Máme tu zápas o stužku! Marina proti Kris! Tak začněte!“ řekla Vivian a časomíra byla spuštěna.

„Do toho, Mudkipe!“

„Slečinko, je to na tobě!“ řekla Marina. Proti sobě stál Mudkip a Slečinka – Marinin Misdreavus. Zbývalo 4:45 do konce.

„Slečinko, Stínovou kouli!“

„Mudkipe, Vodní dělo!“

„Stínová koule proti vodnímu dělu! Takovou taktiku už jednou Kris použila! Pomůže jí i teď?“ komentovala zápas Vivian

Misdreavusův "náhrdelník" se tentokrát rozzářil černě a pak se z něj vytvořila černá koule, kterou Slečinka vyslala na Mudkipa. Mudkip použil tu samou taktiku jako předtím ve Verdanturfu proti Tropiusovi a tak ubral Marině trochu bodů. Jenže koule prorážela vodu čím dál víc a nakonec byl Mudkip zasažen. Kris ztratila asi pětinu svých bodů. Mudkip teď ležel na zemi a nemohl se pohnout. Zbývalo 4:12 do konce.

„Tak! Zdá se, že Mudkip je možná ze hry! Ale ještě si počkáme!“ pokračovala Vivian ve svém komentáři.

„Mudkipe, ne! Teď to nesmíš vzdát! Prosím! Tak dlouho se už snažíme o stužku! Když jsem nezískala stužku ve Verdanturfu, můžu jí získat tady! Tak pomůžeš mi?“ mluvila Kris k Mudkipovi. Jeho oči se rozzářily. „Mudkip!“ kývnul Mudkip a začal bíle zářit. Všichni diváci, porota i Vivan na to zírali, dokonce to vypadalo, že se časomíra zastavila na hodnotě 3:42. Mudkip se vyvíjel. Za několik vteřin se zvětšil, stál na dvou a měl ocas se dvěma ploutvemi. Jeho oranžové tvářičky se proměnily na větší a špičatější. A už nebyl modrý, ale tyrkysový.

„To je neuvěřitelné! Krisin Mudkip se proměnil na Marshtompa! Pomůže jí k vítězství?“ ptala se Vivian.

„Kdo je to Marshtomp?“ ptala se Candice, protože tohohle Pokémona v Sinnohu vidět nemohla, možná vzácně.

„To bude další vývojová fáze Mudkipa. Na, podívej se do mého Pokédexu,“ odpověděl jí Ryan a podal jí svůj Pokédex. „-MARSHTOMP, BAHENNÍ POKÉMON. MARSHTOMP JE DALŠÍM VÝVOJOVOU FÁZÍ MUDKIPA. JEHO ROBUSNÍ NOHY MU POSKYTUJÍ VELKOU OPORU, I V BAHNĚ. KE SPÁNKU SE ZAHRABÁVÁ DO HLÍNY-“ ozvalo se z Pokédexu.

„M-mudkipe? Ty ses vyvinul jenom kvůli tomu, abys my pomohl?“ Kris se začaly drát do očí slzy. „Tak dobře, jdeme na to! Ledový paprsek!“ řekla Kris a otřela si oči.

„Slečinko, psychický paprsek!“ přikázala Marina. Oba Pokémoni vyslali na toho druhého paprsky. Misdreavus duhové a Marshtomp bleděmodré. Všichni diváci si zakryli oči, protože očekávali výbuch. Ale nic takového se nestalo, protože jeden paprsek ten druhý doslova přetlačil. A byl to Marshtompův ledový paprsek. Ze Slečinky se rázem stala ledová kostka a Marina ztratila asi čtvrtinu bodů. Zbývalo dvě a půl minuty.

„Tak to je neuvěřitelné! Kris začala se svým nově vyvinutým Marshtompem Marině vzdorovat!“ komentovala s nadšením Vivian. Zdálo se, že se Slečinka nemůže rozmrazit. Marina pořád ztrácela body.

„Slečinko, rychle se rozmraz!“ řekla Marina své Misdreavus. Ta se snažila a nakonec……PRÁSK! Slečinka se dostala z ledové pasti.

„Zdá se, že je Marina znovu ve hře!“

„Slečinko, Stínovou kouli!“

Misdreavus opět vyslala černou kouli na Marshtompa a uspěla. Kris ztratila další body a vyrovnala se svým skóre Marině. Do konce zbývala minuta a tři čtvrtě.

„Marshtompe, pořádné vodní dělo!“

„Slečinko, psychický paprsek!“

Marshtomp vyslal mnohem silnější a prudší, než když byl ještě Mudkip. Misdreavus se bránila duhovým Psychickým paprskem. Obě soutěžící ztratily trochu bodů, ale Kris o trošinku víc. Už zbývala jenom minuta času. Vivian překvapeně sledovala zápas, že úplně přestala komentovat.

„Ledový paprsek!“

„Stínovou kouli!“ ozvaly se hlasy obou soupeřek. Oba Pokémoni vyslali své útoky a (jak už to v Pokésvětě bývá) ozval se slabý výbuch.

„To bylo vážně něco! Až se usadí kouř, uvidíme kdo vyhrál!“ oznámila Vivian.

Už zbývalo jenom čtvrt minuty a kouř se pomalu rozplýval. Když se rozplynul byli oba Pokémoni značně unavení, ale stále byli připraveni na příkazy od svých trenérů (nebo spíš trenérek). Už zbývalo jenom deset vteřin. „Marshtompe, vodní dělo!“ ozvala se Kris. Devět, osm, sedm…

„Slečinko, psychický paprsek!“ řekla Marina. „ŠEST, PĚT, ČTYŘI, TŘI, DVA, JEDNA…“ počítali sborem všichni diváci v hledišti. Oba Pokémoni se přetlačovali svými útoky. „Tak! Soutěž je u konce! Žádný z Pokémonů neomdlel, ale došel čas! Takže se podíváme na výsledky!“ řekla Vivian a otočila se k velké obrazovce, kdy byla výsledková tabule. Obě trenérky měly skoro úplně stejný počet bodů. Ale u jedné z fotografií bylo o trochu víc. „Blahopřejeme vítězce! Kris!“ oznámila Vivian. Kris se rozzářila a začala se radovat. Na obrazovce se objevila její fotka s obrázkem Marshtompa a u ní bylo napsáno: VÍTĚZ, GRATULUJEME!

Pak přišli ke Kris porotci. Ta si potřásla rukou se sestrou Joy a Sukizem. Pak k ní přišel Raoul Contesta. „Gratuluji ti a přeji ti hodně štěstí v dalších soutěžích. Slateportská stužka ti právem náleží,“ prohlásil a předal Kris malou krabičku. Když jí Kris otevřela, byla tam tmavozelená stužka, úplně stejná kterou ukazovala Vivian na začátku.

„Moc vám děkuju!“ řekla Kris a potřásla si rukou s Contestou a nakonec s Marinou. Nikdo by nevěřil, že jí někdy Kris porazila, ale přece jen se tak stalo.

„Tak! Dnešní soutěž je u konce! Ta další se koná ve Fallarboru! Budu se na vás těšit! Naposledy se hlásí Vivian Meridianová ze Slateportské soutěže!“ řekla Vivian a odešla. Kris okamžitě vyběhla z hlavní haly. Tam už čekali Ryan a Candice.

„J-já tomu pořád nemůžu uvěřit, že jsem porazila Marinu,“ divila se Kris.

„Byla jsi dobrá. Fakt sis vedla skvěle!“ poblahopřál Kris Ryan a objal jí.

„Takže další zastávka bude Fallarbor, že jo?“ ptala se Candice.

„Přesně. A cestou se stavíme v Mauvillu, abych tam mohl získat třetí odznak!“

„Takže dohodnuto,“ řekla Candice.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní