[seznam
povídek
]

Vzhůru do Johta

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  01-Naši první pokémoni[ Zobrazit ]
2  02-Jeden zápas za druhým[ Zobrazit ]
3  03-Lesní zápas[ Zobrazit ]
4  04- Vodní chytání[ Zobrazit ]
5  05-Nový cíl[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 30-ti čtenáři na známku 3,33. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 86 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

01-Naši první pokémoni


Krásné sluneční dny se střídali ve městě New Bark, kde se profesor Elm dnes chystal předat další tři startovní pokémony jejich novým trenérům a poslat je tak na cestu plnou dobrodružství. Elm si právě něco pilně zapisoval do svého počítače, když uslyšel vrznutí dveří a poté spatřil ty tři děti, ze kterých se dnes stanou trenéři pokémonů. Všichni tři stáli vedle sebe. Napravo stál chlapec s nagelovanými hnědými vlasy a širokým úsměvem. Na sobě měl černé triko a fialové kalhoty. Navíc se mu na krku houpal přívěšek, kterým byl ve skutečnosti malý pokéball. Profesor hned věděl, o koho se jedná, neboť ten chlapec byl jeho syn.

" Ahoj tati, tak jsme tady" pozdravil Elma jeho syn Kenny. Elm pokynul hlavou a podíval se na dalšího chlapce, který stál veprostřed. Měl delší blonďaté vlasy a odhodlaný výraz, jako by se už nemohl dočkat svého prvního pokémona. Chlapec měl na sobě červené triko s černými pruhy a modré džíny. I tohohle chlapce Elm znal. Byl to Kennyho nejlepší kamarád Johny, se kterým si snad každý den hraje.

" Brej den profesore" pozdravil Johny svým osobitým způsobem a Elm znovu kývnul na pozdrav. Poté se Elm podíval na dívku, která stála nalevo. Měla dlouhé modré vlasy a na nich naraženou čapku. Dívka měla na sobě hezké zelené triko a černé kalhoty. Jediná z téhle trojice vypadala dívka nervózně. I jí znal Elm už dost dlouho, protože i ona si s Kennym často hrávala. Byla to Carrie ze sousedství.

" Dobrý den" pozdravila tiše, jako by se Elma bála a ten všechny tři gestem pobídl, aby k němu přišli blíž, protože měl na stole připravené tři pokébally. Když děti přišli ke stolu, tak na pokébally lehce poklepal a všechny tři míčky se otevřely a na stole se za pár vteřin objevili startéři typičtí pro Johto. Cyndaquil, Totodile a Chikorita se dívali na děti, které stáli před nimi a smáli se.

" Takže tady máte na výběr z těchto tří pokémonů, kteří už netrpělivě očekávají své první trenéry. Vybírejte pečlivě a s rozvahou, protože se tito pokémoni stanou vašimi partnery. Myslím, že první by si měla vybrat Carrie" řekl Elm a stoupl si na druhou stranu stolu, kde čekal na rozhodnutí.

" Já bych si vzala Chikoritu" řekla Carrie asi po minutě přemýšlení a Chikorita jí skočila do náruče. Elm jí podal Chikoritin pokéball, pokédex a dalších pět pokéballů. Potom pokynul Johnymu, aby si vybral pokémona pro sebe. Johny dlouho nepřemýšlel a po pár sekundách zvolil Totodila.

" Tak tady máš i ty svoje pokébally a pokédex" řekl Elm a vše Johnymu podal a ten se s totodilem na rameni postavil vedle stolu.

Kenny už neměl těžké rozhodování a zdvihl Cyndaquila do vzduchu, aby si ho lépe prohlédl a potom ho obejmul a ohnivý pokémon se smát. Elm tedy podal všechny pomůcky i svému synovi a vyprovodil všechny tři děti ven ze své laboratoře a popřál jim štěstí an jejich cestách.

" Co kdybychom cestovali společně?" navrhla Carrie a podívala se oba své kamarády, kteří s úsměvem souhlasili a potom se Johny otočil na Kennyho.

" Co takhle dát si náš první zápas?" zeptal se Johny a Kenny s radostí přikývl a oba vytáhli pokédexy, aby zjistili jaké útoky jejich pokémoni ovládají.

" Tento Totodile ovládá tyto útoky: Škrábavý útok, Vodní dělo, Strašidelná tvář a Kousavý útok" oznámil pokédex Johnymu.

" Cyndaquilovými útoky jsou: Uhlíky, Kouřová clona, Nárazový útok a Prudký útok" řekl pokédex.

" A já budu váš rozhodčí" řekla Carrie a rázným gestem zahájila zápas.

" Totodile, škrábavý útok"

" Cyndaquile, prudký útok"

"Totodile se rozběhl na Cyndaquila s úmyslem ho poškrábat, ale ohnivý pokémon vypustil z pusy velké množství hvězdiček a ty zasáhly Totodila, který po nárazu spadl na zadek ale zas si rychle stoupl.

" Cyndaquile, nárazový útok"

"Totodile, vodní dělo"

" Cyndaquil se rozběhl k Totodilovy a ten na něj vypustil proud vody, ale ohnivý pokémon se rychle vyhnul a vrazil do vodního zápasníka a ten letěl chvíli vzduchem a poté dopadl na zem, odkud znovu vstal, ale už né tak lehce.

" Tak Totodile, je čas na kousavý útok"

" Předveď mu pořádnou kouřovou clonu Cyndaquile"

" Totodile znovu zaútočil, ale po pár sekundách se úplně ztratil v oblaku kouře, který Cyndaquil vypustil a jen se otáčel dokola, aby zjistil kde je jeho soupeř. V tu chvíli z pravé strany přiletěli hvězdičky a naplno Totodila zasáhly a ten vyletěl do vzduchu a spadl na zem ve stejnou chvíli, kdy zmizel kouř, ale už nevstal.

" Totodile není schopný pokračovat. Vítězí Cyndaquil a Kenny" oznámila jim Carrie a bylo jasné, že Kenny vyhrál svůj první zápas v životě. Kenny poděkoval Cyndaquilovi za skvělé vítězství a poté ho odvolal do pokéballu. Johny pochválil svého pokémona za snahu a také ho vrátil, aby si odpočal.

" Myslím, že je nejvyšší čas vyrazit" poznamenal Kenny ke svým přátelům a ti souhlasili.

" Už brzy se z nás stanou nejlepší trenér, koordinátor a pozorovatel pokémonů moji drazí přátelé" řekl Johny a všichni tři vyrazili vstříc svým dalším dobrodružstvím, která na ně v regionu Johto jistě čekají…


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní