[seznam
povídek
]

FIRE STONE

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Barevná duha[ Zobrazit ]
2  První zápas a noví pokémoni[ Zobrazit ]
3  Rival s mocnými pokémony[ Zobrazit ]
4  Evoluce[ Zobrazit ]
5  Petalburg city[ Zobrazit ]
6  Slavnost chytání Trapinche[ Zobrazit ]
7  Spinda[ Zobrazit ]
8  Poprvé v Gymu[ Zobrazit ]
9  Podruhé v Gymu[ Zobrazit ]
10  Potřetí v Gymu (Tommy)[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 29-ti čtenáři na známku 1,9. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 157 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Slavnost chytání Trapinche


V minulém díle: Tommy a Kira opustili město a vydali se do Petalburg city. Po cestě si oba chytili Wurmpla a o chvilku později potkali Kiřina bratra Perese a jeho kamaráda a sestřenici, jeho společníky. Kira se dozvěděla, že Peresovi povolil prof. Birch předčasnou cestu. Tommy si doslova zamiloval jednoho z pokémonů sestřenice kamaráda Perese, Milotica. Když odešli, Tommy a Kira si udělali malou svačinu a zápas. Při něm se Torchic málem vyvinul, ale Tommy jeho evoluci stopnul. Kira zápas nechala být, nechala Tommyho, aby si myslel, že vyhrál a do Petalburg city došli, když se rozsvěcovaly lampy. Zarezervovali si pokoj v nemocnici a nakoupili nějaké jídlo a pití pro sebe a pokémony, Kira objevila speciální pokébaly, značně drahé, a Tommy narazil na pokémony na prodej, mezi nimiž byl i Milotic. Ale pokémoni byli tak drazí, že by si nemohli dovolit ani půlku nejlevnějšího pokémona, jelikož byli úplně...

„Bejt švorc není moc příjemný pocit.“řekl Tommy. „Z čeho zaplatíme přespání?“

„No, pokud si nedáme nějaké zápasy, asi tu budeme muset zůstat do smrti smrťoucí. Ale zase je tu riziko, že prohrajem, a pak na nás budou naštvaní nejen recepční/sestřičky, ale i ti, kterým budeme dlužit.“dodala Kira ne moc příjemnou pravdu.

„Víš co? Radši mlč.“prohlásil Tommy ztrápeně.

„No, nebudeme tím zatěžovat naše pokémony. Pojď, půjdeme trénovat!“navrhla Kira.

A tak se o nějakou dobu později ocitli před vchodem nemocnice.

„Hele, koukni!“prohlásil Tommy a zamířil k jednomu ze sloupů mnoha lamp. Visel na ní přilepený lístek s pozváním na každoroční slavnost Trapinche, s občerstvením zdarma, zábavným programem a proslov paní Mc´Clarkové, přičemž bude za pouhých pět poké na osobu možno se pokusit chytit Trapinche, a kdo jej chytí, odnese si nejen Trapinche, ale i peněžní sumu činící 5 000poké. Dále bylo uvedeno, že se slavnost koná dnes v jednu hodinu odpoledne na palouku za městem.

„Co říkáš?“zeptal se Tommy nadšeně. „Zkusíme to! Pro deset poké se nezblázníme, máme ještě celou dvacku a nabídka pěti tisíc a nového pokémona do týmu je lákavá, nemyslíš?“

„Já si myslím to, že by to mohla být zábava, když je to skoro zdarma, ale stůj nohama na zemi, Tommy. Na té slavnosti bude nejmíň stovka lidí z celého Hoennu a šance, že Trapinche chytíme já nebo ty je celkem dost mizivá.“prohlásila Kira.

„No tak, Kiro, aspoň to zkusíme! Bude to zábava, uvidíš! A abys věděla, tak já toho Trapinche chytím. Píšou tu, že je povolené použít na chycení jednoho svého pokémona a je také dovoleno chytat v týmech, navíc Trapinchů bude do ringu vpuštěno pět, a to není tak špatné, nemyslíš?“

„Tak to zkus, ale já se budu jenom koukat. A jestli ho chytíš, vysloužíš si ode mně pusu na tvář.“uchechtla se Kira.

„Ale copak to tu máme, dvě hrdličky, co si slibují pusu na tvář? Abyste věděli, já toho Trapinche chytím a nebudete se stačit divit! Já a můj Marshtomp jsme neporazitelní. Vsadím se s vámi o tisícovku, že já toho Trapinche chytím.“prohlásil Buck, jenž se znenadání objevil vedle nich.

„Řečičky, řečičky... Klidně, platí. Z té odměny si to budeš moct dovolit. Víš, pro nás to není žádný problém, zaplatit ti, i když je ta šance mizivá. To ty by sis už měl začínat šetřit na tu svou prohru. A ten Marshtomp ti nepomůže, naši pokémoni to natřou naprosto všem, uvidíš!“prohlásila Kira nahlas.

„Kiro! Co vyvádíš?! Nemáme ani vindru!“sykl Tommy vyděšeně směrem ke Kiře. Naštěstí je Buck neslyšel.

„Podle oblečení bych nehádal, že jste nějací milionáři – vždyť není ani značkové!“

„Víš, my se zajímáme i o něco jiného než o peníze.“pravil Tommy zlověstně, zvlášť, když si všiml, jak Kira zrudla zlostí a studem.

„To vidím. Třeba o to, jak zaplatit dluhy! Ha ha ha!“ušklíbl se Buck.

„Moc vtipné.“zamračil se Tommy. „A abys věděl, tak naši jezdí v limuzíně, rozhazují peníze vidlemi a tobě nakopeme ten tvůj velkej, tlustej...“

„A DOST!!“zařvala na oba Kira. „Chováte se jak malí haranti! Přete se tu o naprostý blbosti! Víš co, Bucku? Jdi si po svejch. Však ono ti to prospěje. A už nás neotravuj, my se musíme připravit na chycení Trapinche a na dostání tvé prohry. Taky si musíme nacvičit ty zářivé jedovaté úsměvy, kterými vládneš.“prohlásila Kira.

„Ó, to jsi mě dostala! Už se třesu!“zvolal Buck pohrdlivě, a následován Marshtompem, odešel.

„Kiro, měla´s mě nechat, já bych ho...“

„Tomu věřím, Tommy, ale tady jsme ve městě a nevím, co by na rvačku řekli. Ještě by nám dali pokutu a my se museli přiznat, že máme sotva dvacku.“zašeptala Kira s pohledem upřeným na odcházejícího Bucka. „A pak“dodala „Musíme se soustředit na trénink pokémonů. Flare vypadá, že by jí menší trénink neuškodil, Wurmple se prý rychle vyvíjí, Umbreon by potřeboval nové útoky a Linoone se musí patřičně zrychlit.“

„Máš pravdu, Torchic nějak tloustne a včera ani nevyskočil na postel, protože byl moc těžký a potřeboval by trénink, Slakoth vypadá, že se brzy vyvine a Wurmple by se měl taky vyvinout.“přisvědčil Tommy.

A tak se vydali do lesa a tam strávili celé dvě hodiny trénováním svých pokémonů. Až jednou, zatímco se Tommymu Slakothovi povedlo porazit jednoho Taillowa, začal se Slakoth vyvíjet. A vyvinul – do Vigorotha.

„Vigoroth– rychlá opice – je vývojovým stádiem Slakotha. Nechce se ani věřit, že z líného lenochoda se stala tak aktivní mlátička. Jeho vývojové stádium je Slaking.“prohlásil Tommyho pokédex.

A o něco později – Kiře se vyvinul Wurmple do samičky Silcoon a Tommymu do samečka Cascoona.

„Silcoon – zámotek – tento pokémon má velmi zvýšenou obranu, ale v útoku za moc nestojí. Ale nebojte se, za nějakou chvilku se objeví nový pokémon – Beautyfly.“prohlásil Kiřin pokédex o chvilku dřív než Tommyho.

„Cascoon – tmavý zámotek – se vyvinul z Wurmpleho. Je stejného typu jako Silcoon, za útok moc nestojí, ale když použije Harden, můžete si na něm zuby vylámat! A zanedlouho se z něj vyvine zajímavá můra – Dustox.“oznámil Tommyho pokédex o chvilku později.

„To je super!“oba dva na to.

(Vím že jsem to tu hodně zkrátila, jenže se mi tu nechce rozepisovat, jak poráželi nějaké slabé pokémony po celý den to bychom tu byli ještě do zítřka)

Opravdu, za nějakou dobu se začal na louce pomalu scházet dav lidí (taková stovka), připravovat pódium, které tam ráno nebylo, veliký nafukovací skákací hrad, střelnice, ve kterém byly terče oškliví plyšáci a stánky s jídlem, pitím a sladkostmi, stánek s balónky ve tvarech pokémonů a v poslední řadě Kira uviděla pět menších klecí, v každé jeden spokojený Trapinch.

„Hele, koukni! To je moje výhra!“prohlásil Tommy.

Během několika minut bylo vše dokončeno a malé děti zakotvily u nafukovacího hradu, který se doslova otřásal smíchem a dětskými skoky, a stánků s balónky, odkud si odnášely různé pokémony na provázku, starší u stánků s hot-dogy a zmrzlinou a popcornem a lízátky a všemi možnými, na zuby se lepícími bonbóny, zamilované párečky u střelnice, odkud si ženy nosily plyšáky a růže ve vlasech a trenéři u klecí s Trapinchi, kde jim nabízeli kousky svého jídla a snažili se je skrz klec pohladit. Kira s Tommym si rychle zakoupili jeden lístek na chytání pro Tommyho a poté se pořádně nacpali popcornem a hamburgery a zapili odporně sladkou limonádou. Po jídle si oba sedli na trávu a sledovali zápas čtyř dětí s Nosepassem, Tailowem, Rattatou a Totodilem, který vypadal přesně jako ten z obchodu, na všichni-proti-všem. Nakonec to vyhrál Nosepass, který byl celou dobu podle v klubíčku a pak se utkal se znaveným vítězem. O vteřinku později tam přiběhla holka šestnáctka a všechny vyléčila.

Potom začala přednáška paní Mc´Clarkové o trenérství, Trapinchích a slavnosti. Tommy s Kirou ukořistili místa ve třetí řadě a poslouchali ten projev, dokud neskončil. Jak se ukázalo, jedna malá trenérka při něm usnula. Potom paní Mc´Clarková rozdala všem letáky s pozvánkou na Ledový ples, který bude za dva týdny ve Snowpoint city v Sinnohu. A pak se šlo chytat.

Tommy povolal na chytání Cascoona. „Věř mi, vím, co dělám.“šeptl Kiře, která se opřela o mantinely v ohradě.

„To doufám.“řekla Kira, ale Tommy už ji neslyšel, protože se připravil na start. Všichni byli rozděleni do pěti skupin a Tommy byl v té druhé. Prvního Trapinche si po pěti minutách honby odnesla mladá trenérka, kolem které poskakoval Growlithe a nervózně přešlapoval Combusken. V té chvíli vypustili do ohrady druhého Trapinche, a otevřeli bránu. Tommy s ostatními teď čekal za druhými vraty. A pak mávl rozhodčí praporkem a všech dvacet účastníků se vyvalilo do ohrady. Trapinch se vyděšeně rozběhl na druhý konec ohrady, kde se začal vrtat do země. Buck, který byl mezi účastníky, okamžitě nechal Marshtompa, aby vypustil na chudáka Trapinche proud vody. Trapinch se okamžitě vyvrtal nahoru, voda mu nebyla příjemná. Malá holčička s Beautyfly na něj vypustila spací pyl, ale Beautyfly minul. Trapinch toho využil a vypustil spoustu písku, až se všichni rozkašlali. Během chvilky ale jakýsi Noctowl odfoukl písek mohutným proudem vzduchu. Trapinch byl v tahu. Tedy spíš někde pod zemí. A vyvrtal se přesně dva metry od Tommyho.

„Cascoone, chyť ho do vláken!“rozkřikl se Tommy. Cascoon uposlechl. Doslova zabalil Trapinche do zámotku.

Chytání bylo u konce.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní