[seznam
povídek
]

Příběhy Platinového lesa

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Lesní malér[ Zobrazit ]
2  Dračí strach[ Zobrazit ]
3  Touha po pomstě[ Zobrazit ]
4  Pohoda ve vzduchu[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 13-ti čtenáři na známku 2,92. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 67 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Pohoda ve vzduchu


Poznal již několik překážek života , hodně ho však ještě čeká a budou obítžnější a obtížnější.Bagon byl tvrdohlavý , malý a cílevědomý sameček Pokémona téhož jména.Stále na něj čeká spoustu dobrodružství,které je třeba si prožít,tak snad najdete v zalíbení i v tomto dílu Příběhů Platinového lesa.

 

Nastalo klasické ráno Platinového lesa , zpěv Chatotů , nějaká ta vyhrocená událost a samozřejmě nové dobrodružství rodiny Salamenců.Bagon se probudil a s dlouhým zívnutím si přisedl k rodičům , kteří již posnídávali maso jakéhosi Pokémona z lesa. ,, Brý ráno přeju, " zívnul Bagon a natáhl se pro kus masa.Rodiče mu oznámili , že se brzy vypraví za jeho dědečkem. ,, Dnes ale za mým tátou nepůjdem , s tvým tatínkem se nám nějak zachtělo lenošit. " Ujistila uhrančivým pohledem Bagona , který si oddechl.Jeho dědu neměl zrovna v lásce , bydlel vysoko v horách a měl prapodivné zájmy , rád zápasil se stejnorovnými soupeři což bral jako koníček číslo 1 , nebo hledal ztracené turisty v jeskyních a s kdejakým tím Ursaringem se hádal , že ten trosečník bude jeho večeře.Těch zájmů bylo opravdu dost,to by mohl malý Bagon vyprávět do večera.

 

Bagon přesunul myšlenky na to , co dneska bude dělat , pomyslel si , že moc toho na výběr nemá tak zkusí poprosit rodiče o nějakou aktivitku , nasadil ladný úsměv a vypravil: ,, No je to opravdu dneska krásný den , jenže kdybych tak věděl co dělat ... skákání ze skály mě brzy unaví a unudí.. nevíte o něčem ?? Třeba bych mohl jít do lesa a tam." , ,, To ani náhodou sám tam nepůjdeš ale jestli tam opravdu chceš jít ... mohl bys mi jít pomoct ulovit nějaké to maso " odsekl s pyšným pohledem na to co právě vymyslel , pan Salamence.Jeho manželka zabručela , že je to nebezpčené ale po chvilce přemlouvání nakonec byla nucena souhlasit. ,, Tak jo.. může to být i zábava ale já slíbil Elekidovi , že se dnes zase sejdem v lese ráno , jako včera.. takže kdybys byl tak hodný tati .. pomůžeš mi najít svého kamaráda abych se s ním na něčem domluvil ?

 

Panu Salamencovi se udělali vrásky na obličeji přičemž si oddychl: ,, No tak .. co mi zbývá chlapče .. no jasně že pomůžu.. tak už pojďme. " Bagon zajásal a utíkal vpřed lesu , vylíčil svému otci , že musí nejdřív najít strom kde se shromažďují Heracrossové aby se najedli z mízy stromu. Otec mu jak jinak než celou dobu přikyvoval a Bagon poznal , že byli stále blíž k tomu místu. Prošli jedním keříkem a byli tu tam. Na stromě byli Heracrossové sající mízu a pan Salamence již zapomněl ,že titot tvorové málem ublížili jeho synu , Bagon byl za to rád , protože ví , že by to nemuselo dopadnout dobře pro ty brouky s rohem na čele. Z čeho byl méně rád bylo to , když tu nikoho neviděl ať vyhlížel jak vyhlížel , začal volat skákat , pozorovat pozadí každého stromu ale bylo to houby platné i jeho otec pomáhal s hledáním.

 

Něco se blízklo ze křoví a v tu ránu před nimi stál asi 1,5 metrů vysoký Electabuzz , podíval se na ně podezíravým pohledem ukázal prstem na Bagona a zahuhlal: ,, To ty jsi Bagon , který se baví s mým Elekidem ? " Bagon se pousmál , ,, Ano , je to můj nový kamarád ,to vy jste jeho otec těší mě ? " Pan Salamence se zamračil a Electabhuzz spustil: ,, Ano je to můj syn a abys věděl poslal mě sem abych ti vyřídil , že má domácí vězení na týden takže aby ses nedivil ," Bagon rázem odpověděl : ,, Ano vždyť to je v pořádku , já sem šel za stejným učélem." Electabuzz už jen dodal ,, Hmm , no dobře " a zmiznul za stromy před nimi.Jeho silueta se vzdaloval čím dál víc. ,, Ten chlapík se nezdál " uškíbl se Pan Salamence a dodal ,, No nic Bagi , musíme pokračovat na cestě za lovem." Bagon mu nic na to neřekl a překvapivě se usmíval.

 

Týden bez žádného tajného toulání možná pro někoho může být nuda ale pro Bagona , který se ze všeho vykroutí o vlásek a vždycky něco vymyslí , ani náhodou. Radostně přihlížel na otcovu lekci ,, Jak lovit Pidgeotty " a vzhlížel jak jeho otec zakusuje nebohé ptáčky ve vzduchu jednoho po druhém , přičemž máváním jeho křídel způsobuje vítr , který rozčechrává koruny stromů. S otcem si pak důvěryhodně povídali jako otec a syn až došli domů , teprve se rozešli , Bagon šel cvičit skoky ze skály a pan Salamence chlubit se svým úlovkem manželce , vyprávěl o rozhovoru s Bagonem a jak se v lese vzblížili. Mezitím se ozývalo se pravidelné "BUM" které vydával Bagon svými pády na zem. Byla to prostě idylka , krásné počasí , lenošení , jídlo obstaráno , co víc si mohli přát ? Ale v příštích dnech to tak idylické nebude , ovšem uvidíte sami v porci příběhů Platinového lesa.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní