[seznam
povídek
]

Sandřino Sinnohské putování

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Neuvěřitelné dilema[ Zobrazit ]
2  Příhoda u Jezera pravdy[ Zobrazit ]
3  První chycený Pokémon a nový kamarád[ Zobrazit ]
4  Trochu ponurý příběh[ Zobrazit ]
5  Soutěž v Jásotvillu[ Zobrazit ]
6  První vystoupení Allison Grainové[ Zobrazit ]
7  Příhoda s Pachirisu[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 6-ti čtenáři na známku 2,33. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 30 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

První vystoupení Allison Grainové


„Rosy, předveď se!“ řekla Michelle a hodila Pokéball. Objevily se oranžové kvítky a pak se ukázala Roselia. Sandra vytáhla Pokédex. „-ROSELIA, TRNITÝ POKÉMON. DALŠÍ VÝVOJOVÁ FÁZE BUDEWA. Z JEJÍCH KVĚTŮ VYCHÁZÍ UVOLŇUJÍCÍ VŮNĚ. ČÍM SILNĚJŠÍ JE TOTO AROMA, TÍM ZDRAVĚJŠÍ ROSELIA JE-“ ozvalo se z něj.

„Květinový tanec!“ Roselia vyskočila a začala se točit. Okolo ní byly vidět růžové lístky.

„Bezva! Omračující pyl!“ Roselia vypustila ze svých „růží“ oblak třpytivého oranžového prášku.

„To bylo opravdu pěkné! Co na to porota?“ zeptala se Marian.

„Roselia výborně využila svých schopností,“ řekl Contesta.

„To využití travních útoků bylo pozoruhodné!“ prohlásil Sukizo.

„Roselia nám předvedla opravdu pěkné vystoupení,“ dodala Joy. Za chvíli se objevilo Michellino skóre: 23 bodů. Michelle se uklonila a pak odešla. Po ní přišlo na řadu několik dalších koordinátorů se svými Pokémony.

***

„Tak! Máme tu soutěžícího číslo 9! Přivítejte Troye Coleyho!“ Na jeviště přišel kluk, se kterým Sandra zápasila. Měl na sobě bílou košili, přes ní černý kabát a černé kalhoty.

„Drifloone, bojuj!“ Troy hodil svůj ball. Objevila se fialová mlha a z ní pak vylezl malý fialový Pokémon připomínající zalepený balónek, protože měl mezi očima velké X. Na hlavě měl malý bílý chomáček. „-DRIFLOON, BALÓNOVÝ POKÉMON. JE NAFOUKNUTÝ VZDUCHEM A ROZPÍNÁNÍM NEBO SMRŠŤOVÁNÍM VYJADŘUJE SVÉ EMOCE. MÁ RÁD VLHKÉ POČASÍ.

„Drifloone, Zlověstný vítr!“ přikázal Troy a malý fialový balónkový Pokémon vytvořil vír fialového třpytivého vzduchu.

„Hypnózu, Drifloone!“ Drifloon vyslal žlutý křížek, stejný jako měl mezi očima. Pak jich vyslal ještě několik nahoru do vzduchu. Nikoho nezasáhly, takže útok nedosáhl svého původního účelu, jen se „rozpustil“ ve vzduchu a vzniknul fialovo-zlatý vír.

„Tak to byl Drifloon a Troy! Ještě si poslechneme verdikt poroty!“ řekla Marian do mikrofonu.

„Velmi pěkně provedená kombinace Drifloonových schopností!“ kývl Contesta.

„Ano! Pozoruhodné!“ ozval se Sukizo.

„Drifloon a Troy ukázali nádherný vír,“ řekla Joy. Na světelné tabuli se rozsvítilo skóre 24,5 bodu.

„Výtečné! Tak to byl Troy Coley a Drifloon!“ řekla Marian a Troy se odebral pryč. „Teď přivítejte soutěžícího 6! Lucy Swannová ze Seladonového města!“ oznámila Marian a na jeviště vstoupila dívka s krátkými blonďatými obarvenými vlasy, ze kterých prosvítaly její přirozeně hnědé vlasy. Na sobě měla červené šaty, které jí úplně zakrývaly, jen dole měla vidět červené boty s podpatky. Sandře přišla povědomá, jen si nemohla vzpomenout, kde jí viděla.

„Squirtle, tak pojď!“ z jejího Pokéballu vyskočil malý želví Pokémon. Sandra opět vytáhla Pokédex. „-SQUIRTLE, MALÝ ŽELVÍ POKÉMON. JEDEN ZE STARTOVNÍCH POKÉMONŮ V REGIONU KANTO. ŽÁDNÉ DALŠÍ INFORMACE-“ „Cože? Jak to že žádné?“ divila se Sandra.

„To bude tím, že tvůj Pokédex je standardně naprogramován jen pro Pokémony žijící v Sinnohu. O ostatních Pokémonech tam nemá nic, protože se v Sinnohu často nevyskytují. Musela by sis o tomhle promluvit s profesorem Rowanem nebo získat data o ostatních Pokémonech tak, že si „přetáhneš“ data z jiného Pokédexu, který je v sobě má, vysvětloval Brett.

„Aha. No nevadí. Zdá se mi, že jsem tuhle holku už někde viděla…,“ zamumlala Sandra.

„Co? Co jsi říkala, Sandy?“ otočil se na ní Brett.

„Nic, nech to být.“

„Tak jo,“ kývl kluk a otočil se k pódiu. Lucy se chystala něco předvést se Squirtlem.

„Squirtle, Bublinky!“ Želví Pokémon vypustil dávku malých bublinek. Ty se rozpustily ve vzduchu a vytvořily třpyt.

„Teď vodní dělo!“ řekla Squirtlovi Lucy. Squirtle tentokrát za své tlamy proud vody, která poté vytvořila duhu. Marian neřekla nic, jenom zírala. Pak pokynula rukou porotě.

„Skutečně prostá kombinace, velice pěkná,“ řekl Contesta.

„Pozoruhodné!“ ozval se Sukizo.

„Lucy nám ukázala, že i obyčejné útoky mohou vytvořit něco krásného,“ řekla svůj názor Joy.

„Tak! To byla soutěžící číslo 6! Lucy a Squirtle!“ řekla Marian do mikrofonu. Lucy odešla a ani se nepodívala na své skóre, které se poté objevilo na obrazovce. Ukazovalo 21 bodů.

***

Allie seděla v šatně a křečovitě držela ball s Piplupem. Už byla připravená, ale vůbec se netěšila, až se ozve Marianin hlas. Jenže bohužel k tomu došlo: „Prosíme soutěžícího číslo 29, aby se dostavil na pódium!“ Allie se roztřásla ještě víc a pak odešla. Strašně se bála, že to nezvládne.

„Tak! Přivítejte soutěžícího číslo 29! Allison Grainová!“ oznámila Marian a na jeviště vystoupila nervózní Allie. Na sobě růžové šatičky a bílé sandálky s vysokými podpatky.

„To je Allie! Do toho, sestřičko!“ ozvala se Monica.

„Uklidni se. Ona je chudinka nervózní a kdyby si tě všimla, tak by to bylo možná ještě horší! Bude lepší, když si nás nevšimne, ano?“ řekla Monice Sandra.

„Tak jo,“ kývla Monica.

„Piplupe, tak na scé… JAU!“ vykřikla tiše Allie. Ještě předtím, než stačila hodit ball, tak zakopla. „Nestalo se ti nic?“ zeptala se jí Marian.

„Ne, to je dobrý…,“ kývla Allie, „tak druhá možnost. Piplupem, ukaž se!“ Tentokrát se to povedlo a z hozeného ballu se v záplavě srdíček objevil Piplup.

„Bublinkový proud! A pak Klovavý útok!“

Piplup vyslal salvu bublinek do vzduchu, poté se mu bíle rozzářil a prodloužil zobáček, kterým zasáhl bublinky. Poté se objevil třpyt z bublinek.

„Prosté, přesto účinné,“ řekl Contesta.

„Přesně tak! A také pozoruhodné!“ přidal se Sukizo.

„Souhlasím. Allison ukázala, že s Piplupem umí předvést obyčejné, ale i krásné představení!“ kývla Joy.

„Tak! To byla Allison a Piplup!“ řekla Marian a Allie se ještě podívala na obrazovku. Ukazovala 21 bodů. „Tak a teď sen podívejme na soutěžícího číslo 30! Kimberly Clarksonová z Kanálového města!“ oznámila Marian a na jeviště přišla dlouhovlasá brunetka.

„Vaporeone, tak pojď!“ řekla a hodila Pokéball. Za chvíli se objevil vodní Pokémon Vaporeon.

„Vaporeone, Vodní dělo a pak Ledový paprsek! “ řekla Vaporeonovi Kimberly.

Vaporeon vyslal proud vody, který hned zmrazil. Led se roztříštil a vytvořil třpytivý efekt.

„Výborně, Vaporeone! Výborně!“ chválila Vaporeona dívka.

„Tak to byl Vaporeon! Co na to porota?“ řekla Marian.

„Vaporeonova kombinace vody s ledem vypadala výborně,“ ohodnotil Vaporeona Contesta.

„Pozoruhodná!“ řekl Sukizo.

„Líbila se mi Vaporeonova práce!“ řekla Joy. Pak se na obrazovce objevil počet bodů: 26. Kimberly se pak odebrala do zákulisí. Pak vystoupilo ještě deset koordinátorů, ale jejich výkony už nebyly tak oslnivé.

***

„Tak! Předváděcí část máme za sebou! Teď se podíváme, kdo postoupil do vyřazovacích bojů!“ řekla nadšeně Marian. Na obrazovce se objevil „strom“ a osm prázdných míst. Za chvíli se mělo rozhodnout. Allie si držela palce a s malou špetičkou naděje doufala, že se tam také dostane.

„Takže! Postupujícími jsou: Michelle! Lucy! Kimberly! Troy! Josh! Patrick! Cameron! A…“ Allie se už neudržela a zavřela oči. Věděla, že to nebude ona, tak odešla a chystala se převléknout. „…posledním postupujícím je Allison!“ ozval se Marianin hlas. Allie spadla na podlahu. Cože? To je vtip? Pomyslela si a odešla zpět k pódiu.

„Tak! Nejdřív rozřadíme koordinátory!“ řekla Marian a fotografie soutěžících se „zamíchaly“ a pak se otočily. „Takže! V prvním kole se utká Lucy s Joshem, Allison s Troyem, Michelle s Kimberly a Patrick s Cameronem! Tak se připravte!“

***

V prvním zápase porazila Lucy se svým Squirtlem Joshe se Spinarakem a dostala se do dalšího kola. Jenže teď přišel na řadu zápas Allie s Troyem. Sandra jí mohla o něm něco říct, ale to už nestihla.

„Tak! Přivítejte dnešní soupeře! Allison a Troye! Zápas bude probíhat jeden na jednoho s časovým omezením 5 minut! Trenéři také smí použít jiné Pokémony, než ty, které použili v předváděcím kole! Tak můžete začít!“ oznámila Marian.

„Piplupe! Bojuj!“

„Shellosi, předveď se!“

„Shellosi, Bahenní bombu!“ řekl Troy.

„Piplupe, Bublinkový proud!“

Piplup vyplivnul po Shellosovi bublinky, ale ty mu nic neprovedly. Zato Shellos zasáhl Piplupa dokonale a ubral Allie víc bodů, než ubrala Allie Troyovi.

„Piplupe, Klovavý útok!“

„Shellosi! Bahenní bombu! Honem!“ řekl Troy. Shellos opět vyplivnul kuličky bahna po Piplupovi. Jenže ten se jimi „prokloval“ a poté zasáhl Shellose. Troyovi ubylo asi čtvrt bodů. Troy polkl.

„Shellosi, musíme to rychle ukončit! Použij Vodní puls!“

„Piplupe, čekej!“ řekla Allie. Shellos zasáhl Piplupa vodou a ten neudělal nic, jen podivně bíle zářil. Poté ho trefil ještě třikrát. Allie začala hromadně ztrácet body.

„Allie! Co to děláš? Vždyť tě porazí a...,“ dělala si Monica. Allie si držela palce a doufala, že to vyjde. A potom se to stalo. Piplup se rozzářil a Sandra si už myslela, že se vyvíjí. Ale to se nestalo. Rozzářil se bíle a Shellose zasáhl nějaký paprsek. Shellos ho už neunesl.

„Ale ne! Shellosi, vrať se!“ odvolal zklamaný Troy svého Shellose. Na obrazovce se objevil obrázek Allie a Piplupa.

„Tak! Už známe dalšího postupujícího! A teď přivítejte Michelle a Kimberly!“ oznámila Marian a na pódium přišly obě dívky.

„Spheale, předveď se!“

„Torchicu, volím sin tebe!“ řekla Kimberly a hodila ball. Proti sobě stáli dva roztomilí Pokémoni – jeden se podobal tuleňovi a druhý malému kuřátku.

„Takže Spheal proti Torchicovi! Začněte!“ oznámila Marian.

„Spheale, Ledovou hroudu!“

„Torchicu, soustřeď energii!“

Spheal se roztočil a začal se valit k Torchicovi. Pak se záhadně „obalil“ ledovou vrstvou. Torchic neudělal nic, jen seděl a dělal, že odpočívá. Potom ho Spheal zasáhl a ubral Kimberly body.

„Bezva! Takhle to vyhraju! Spheale, pokračuj!“

„Žhnoucí útok, Torchicu!“

Spheal se opět roztočil a pokryl se ledem víc. Jenže tentokrát ho Torchic zasáhl jiskřičkami.

„Spheale, ukaž mu to!“

„Tochicu, použij ještě jednou Žhnoucí útok!“

Spheal se zase valil k Torchicovi a ten ho zase odvrátil Žhnoucím útokem. Poté se to opakovalo dvakrát. Jenže pak už jeden z Pokémonů nebyl schopen pokračovat.

„Je to jasné! Dalším postupujícím je Kimberly a její Torchic! Gratulujeme!“ oznámila Marian.

„COŽE?! To není možné! Já ještě neprohrála! Rosy, boj…,“ řekla Michelle, která se stále nechtěla smířit s prohrou.

„To ale nemůžeš! Stejně by si byla diskvalifikována!“ řekla jí Marian.

„Je to tak,“ kývla Kimberly.

„Zatraceně! Příště vám to ukážu! Sbohem!“ řekla Michelle a odešla. Allie jí zase přála, aby upadla.

V dalším zápase se utkali Patrick s Venomothem a Cameron se Zubatem. Toto utkání dopadlo lépe pro Patricka.

***

„Ach jo… já mám takový strach… vyhrála jsem první kolo… ale to druhé… to bude těžší…,“ řekla Allie v šatně. S ní tam byla Sandra.

„No tak. Nesmíš se bát. Už to, že jsi porazila Troye a dostala ses dál, je úspěch!“ povzbuzovala jí Sandra.

„No jo… ale já mám jenom Piplupa a nikoho jiného…“

„Neboj. Piplup to zvládne! Uvidíš!“

Za chvíli se ozval Marianin hlas z haly. „Tak! Už tu máme semifinále! Utká se v něm Kimberly s Patrickem a Allison s Lucy!“

„Tak zatím. A hodně štěstí!“ řekla Sandra a odešla.

***

„Máme za sebou strhující zápas a teď už známe jedno finalistu! Vítěz tohoto zápasu se utká s Kimberly ve finále! Tak přivítejte Lucy a Allison!“ řekla Marian a mávla rukou.

„Piplupe! Volím si tebe!“

„Pidgeotto, tak se předveď!“ zvolala Lucy a hodila ball. Proti Piplupovi stál ptačí Pokémon s červenými pírky na hlavě.

„Piplupe, Bublinkový proud!“

„Pidgeotto, vzdušný vír!“

Piplup vypustil bublinky, jenže se stalo pro něj něco špatného. Vítr ho odvál a on se začal vznášet a zmítat se ve vzduchu. Začala se mu točit hlava a vypadalo to, že tenhle zápas bude nejkratší na této soutěži a možná vůbec. Když Pidgeotto přestal, tak Piplup spadl po hlavě na zem a byl poražen.

„Ne! Piplupe! Prosím! Tohle mi nedělej!“ řekla smutná Allie. Jenže Piplup se už nezvedl. „Ach jo… vrať se…“ Pak jí do očí vtrhly slzičky a odešla.

„Takže ve finále se utká Lucy s Kimberly! Takže po desetiminutové přestávce se utkají! Rozhodně proto neodcházejte a nenechte si tento zápas ujít!“ řekla Marian. Sandra jí neposlechla a společně s Monikou se rozeběhla k šatnám. Brett zůstal na místě, jen se ohlédl po Sandře.

„Kam to jdete? Vždyť bude finálový zápas a…“

„Jdeme za Allie! Chudinka… takhle prohrát…“

„Aha. Tak to jo,“ kývl Brett.

***

Allie seděla na lavičce v šatně a brečela. Nedokázala si připustit prohru, ale zároveň to byla podle ní hrozná ostuda, ta její prohra s Pidgeottem… Už byla převlečená a měla v rukou Pokéball s Piplupem. Když najednou přišla do šatny Sandra a Monica.

„Co tady děláte? Jestli jste mě přišly povzbudit, tak na to je už pozdě…“

„Ale no tak, Allie. Musíš ještě trénovat! Tohle byla tvoje teprve první soutěž! Těch ještě bude, uvidíš! Určitě se ti podaří vyhrát nějakou tu stužku, uvidíš!“ uklidňovala jí Sandra.

„Má pravdu. Vsaď se, že se ti to podaří!“ přidala se Monica.

„Vsadím se, že ne… Tohle na mě nezkoušej!“

„Allie… na tohle vůbec nemysli a…“ řekla Sandra.

„Víš co, Sandy? Běž a já si s ní promluvím jako sestra se sestrou, jo?“ řekla Monica.

„Tak dobře,“ kývla Sandra.

***

„Tak o co jsem přišla?“ zeptala se Sandra Bratta, když se vrátila na své místo.

„Zatím o nic. Zápas mezi Pidgeottem a Vaporeonem je vyrovnaný, ale už zbývá tři čtvrtě minuty do konce. Tak se posaď, ne?“ řekl Brett.

„Pidgeotto, Rychlý útok!“

„Vaporeone, taky Rychlý útok!“

Vaporeon se rozběhl a Pidgeotto se rozletěl směrem k němu. A pak BUM. Oba Pokémoni se srazili, Pidgeotto spadnul na zem a Vaporeona to odneslo asi metr od místa sražení. Oba vypadali vysíleně. Teď se čekalo na to, jestli se nějaký z nich zvedne. Do konce zbývaly 3 vteřiny. Na poslední chvíli se zvedl jeden ze soupeřů byl to Vaporeon. Na světelné tabuli se objevil nápis VÍTĚZ, GRATULUJEME společně s fotkou Kimberly a Vaporeona.

„Tak! Máme tu dnešního vítěze! Potlesk pro Kimberly a Vaporeona!“ řekla Marian. Poté se ozval aplaus.

„Tady předávám Jásotvillskou stužku. Tvůj Vaporeon i Torchic předvedli vynikající výkon,“ řekl Contesta a předal Kimberly stužku.

„Bylo to pozoruhodné!“ kývl Sukizo.

***

Sandra s Brettem vyšli z haly a chystali se na další cestu směrem do Železnohradu. Pak se Sandra rozhlédla a vzpomněla si, že jim někdo chybí.

„Hej, Brette? Nevíš, kde je Allie?“ zeptala se.

„To vážně nevím… ona s námi nepůjde?“

„To nevím ani já… doufám že ano…,“ řekla Sandra, když najednou uslyšela známý dívčí hlas. Byla to Allie. „Copak se děje?“ zeptala se jí Sandra.

„Víš, rozhodla jsem se, že budu na chvíli trénovat sama na další soutěž, která se koná v Květinkovém městě. Třeba se tam potkáme.“

„To znamená, že nás opouštíš?“ zeptal se jí Brett.

„Prozatím ano. Třeba se někdy uvidíme,“ odpověděla mu Allie.

„Tak se měj, Allie. Hodně štěstí do tréninku a i v Květinkovém městě, pokud tam nedorazíme!“ rozloučila se Sandra.

„Tak ahoj a hodně štěstí,“ přidal se Brett.

„Díky! Mějte se!“ rozloučila se Allie a odešla.

***

„Tak a co teď?“ zeptala se Sandra.

„No, půjdeme do Železnohradu, ne?“ odpověděl jí Brett.

„To jo… ale to už půjdeme jenom my dva?“

„Asi jo. Nedá se nic dělat. Koho bys chtěla třetího?“ vyptával se Brett. Sandra pokrčila rameny. Pak povzdychla a vyšla s Brettem do Pokécentra. Do Železnohradu se vydají až zítra. Jenže, než se tam dostali, tak se málem srazili s hnědovlasou dívkou. Měla dlouhé vlasy, modré oči, na sobě tmavomodrou halenku s dlouhými rukávy sepnutou jedním knoflíkem. Sandra měla pocit, že jí před chvílí viděla.

„Promiň, nechtěla jsem, aby se něco stalo,“ omluvila se Sandra.

„Ale to je v pohodě,“ usmála se.

„Hej, nejsi ta vítězka dnešní soutěže?“ zeptal se jí Brett.

„Ano, to jsem! Jmenuju se Kimberly Clarksonová, těší mě. Někteří kamarádi mi říkají Kim,“ řekla a natáhla ruku.

„Brett Cullen,“ představil se Brett.

„Já jsem Sandra. Ráda tě poznávám,“ řekla Sandra.

„Kam máte namířeno?“ zeptala se Kimberly.

„Do Železnohradu. Chceš jít s námi?“ zeptala se Sandra.

„Ale, proč ne? Klidně!“ kývla Kimberly.

„Fajn. Tak jo!“ zaradovala se Sandra s pomyšlením, že nebude cestovat jen ve dvou.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní