[seznam
povídek
]

Eshenovy cesty

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Něco o mém příběhu[ Zobrazit ]
2  Začátek cesty[ Zobrazit ]
3  Ohnivý kámen[ Zobrazit ]
4  Dvojité štěstí[ Zobrazit ]
5  Přítel Dave[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 5-ti čtenáři na známku 2,4. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 20 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Dvojité štěstí


"Bloudíme tu už hodiny a stále nemáme to štěstí dostat se na tu prokletou stezku." bědovala Riley. Po tom, co s Eshenem získali své první pokémony, Eshen vyhrál souboj se svým soupeřem Leralem a po odražení Traye a Sandry z rakeťáckého týmu byla Riley dost unavená.

"Ano, to s tebou souhlasím. Neodpočinuli bychom si trošku?" zeptal se Eshen s trochou naděje v hlase.

"Jo, takový odpočinek by se mi hodil." odvětila Riley a podívala se na své hodinky.

"Propánakrále. Vždyť už se za chvilku bude stmívat. Měli bychom tu přespat." podivila se a rozhlédla se kolem sebe. Hned kousek od místa, kde momentálně stáli, se nacházela pěkná, menší louka. Něco takového bylo v lese za městečkem Lively Town dost neobvyklé, ale skvělé na utáboření se.

"A co tamhle?" ukázala Riley směrem k louce. Eshen se podíval a přitakal - loučka se mu také zdála skvělá pro přespání. Oba dva se tam svižným krokem vydali. Vůbec si nedávali pozor. Najednou Riley o něco klopítla a rozbila si nos.

"Co to u všech všudy?" řekla s podivem a koukla, o co zakopla. Pro její překvapení to nebyl žádný kus stromu nebo nějaká díra. Před Riley stál malý, modrý pokemon, kterému z hlavy rostla tráva. Riley vytáhla svůj pokedex.

"ODDISH - Noční tvor. Přes den spí s tváří zabořenou v hlíně, takže dokonale imituje rostlinu. Rád protivníka nejprvé ochromí nebo otráví, a potom z něj vysává životní energii svým útokem Vstřebání." odvětil jí na to pokedex.

"Aha. To on asi spal a já o něj zakopla." přemýšlela nahlas Riley.

"Dost řeččí, toho si musím chytit." řekl nedočkavě Eshen a už už chtěl vypustit Treecka do boje.

"Zadrž!" křikla Riley a rukou ho zastavila.

"Viděla jsem ho já první a navíc - přednost má dáma." řekla Riley. Eshen chtěl něco odvětit. ale nakonec to vzdal a stáhl se.

"Dobrá, Charmandere, do boje!" z Rileyina pokébalu vyskočil Charmander. Byl plně nažhavený na svůj první souboj.

Oddish začal zápas nečekaným útokem - použil listovou břitvu.

"Charmandere, použij uhlíkový útok!" křikla Riley. Charmander všechny Oddishovy listy z listové břitvy zničil.

"A teď, použij plamenomet!" řekla Riley. Charmanderovy se z tlamičky vynořil plynulí plamen a Oddish ho dostal plnou silou a jen ležel na zemi.

"Pokebale, leť!" křikla Riley. Pokébal se několikrát zachvěl.......a pak utichl.

"Výborně, chytila jsem Oddishe!" zaradovala se Riley, dala si pokébal do svého pásku a podívala se na Charmandera.

"Charmandere, byl si skvělý. Vrať se." a Charmander zmizel ve svém pokebalu a ten pak byl také přidělán.

"Moc působivé. Ale teď mi pojď pomoct." řekl Eshen, který už začal připravovat tábořiště s kapkou závisti v hlase.

Když už bylo všechno připraveno, Eshen s Riley si dali menší večeři a a pak se zachumlali do svých spacáků s otázkou co přijde zítra.

Eshen se probudil jako první. Vstal, protáhl se a zalovil v batohu pro něco dobrého. Zárověn s tím se snažil volnou rukou probudit Riley. Když už byli oba konečně vzhůru, tak si dali malou snídani. Oba ani nemukli, protože byli velice rozespalí. Po velice skromné snídani si oba dva sbalili věci do baťohů a vydali se dál hledat stezku, která by je dovedla do Wave City, kdež se nachází první registrovaný stadion, podle příručky pro začáteční trenéry prý elektrický.

Oba dva šli dál....dál....dál. Až narazili na malé jezírko. Rozhodli se, že si tam odpočinou. Sedli si k jezírku. Eshen si opláchl obličej a napil se. Voda byla křišťálově čistá a studená, což přišlo v tom nečekaném horku vhod. Když už se s Riley chtěli postavit a vydat se dál, Eshen za sebou uslyšel silný hlas.

"Cross....Hera, Hera, Cross." Eshen se otočil a spatřil před sebou pokemona. Byl to viditelně hmyzí pokemon - vypadal jako hodně přerostlý brouk. Eshen vytáhl pokedex.

"HERACROSS - hmyzí pokemon. Jeho nejoblíběnější útok je rohový útok. Je to velice mocný tvor oplívající solidní silou." řekl mu k tomu pokedex.

"Výborně, toho si chytím. Treecko, volím si tebe!" z pokebalu mu jako vždy vyskočil věrný přítel Treecko.

"Eshene?" zeptala se váhavě Riley a na tváři se jí oběvil starostlivý úsměv.

"Ano?" otočil se otráveně Eshen k Riley.

"No víš...Heracross je moc skvělí pokemon. Jseš si jistý, že ho dokážeš porazit?"

"No to jsem. Věř mi trochu." řekl Eshen a otočil se k Heracrossovi. Heracross použil podle očekávání rohový útok a hrnul se na Treecka.

"Treecko, uskoč!" dal mu povel Eshen. Jenže Treecko, ať byl rychlí jak byl rychlí, Heracrossovi neuskočil a dostal nepěknou ránu a odlétl asi metr dál.

"Treecko jsi v pořádku? No tak, vzchop se!" huláknul na Treecka. Pak začal uvažovat.

"Heracross je silný i rychlí. A má lepší útoky. Jak ho mám porazit?" šeptal si pro sebe Eshen. Najednou ho něco napadlo. Mezitím už se Heracross stačil připravit na další rohový útok. Už se rozběhl proti Treeckovi.

"Treecko ještě ne...ještě ne...TEĎ!" řekl Eshen Treeckovi, když už byl Heracross těsně od něj. Treecko dokázal vyskočit včas a teď se ocitl ve vzduchu zády k zmatenému Heracrossovi.

"A teď Treecko, otoč se a použij ránu!" vyšlo to přesně podle úmyslu. Heracross nebyl rychlejší než hbitý Treecko a Treecko se jen ladně otočil a bouchl Heracrosse vší silou do zad. Heracross se jen skácel k zemi a zůstal tak.

"Pokebale, leť!" zařval Eshen a Heracross skončil v červenobílém míčku. Zachvěl se poprvé..podruhé...potřetí....počtvrté. A pak už jen zůstal nehybně ležet.

"JOO, chytil jsem Heracrosse!" zařval s radostí a zvedl Heracrossův pokebal ze země. Pak se podíval na Treecka a doširoka se usmál.

"Jsi lepší něž jsem čekal, příteli. Teď si dokonale odpočiň." řekl Eshen k Treeckovi a vrátil ho do pokebalu.

Poté se už Eshen a Riley vydali znovu hledat cestu ven z lesa, s novými pokémony Oddishem a Heracrossem.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní