[seznam
povídek
]

Trenér

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Svět Pokémonů[ Zobrazit ]
2  Stát se trenérem[ Zobrazit ]
3  PokéMárket[ Zobrazit ]
4  První zápas[ Zobrazit ]
5  Chytání Pokémonů[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 7-mi čtenáři na známku 2,14. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 3 komentáře [ Zobrazit diskusi ]
 

Chytání Pokémonů


Podle PokéGearu chodí David tady po lese už přes 5 hodin, ale stále nenašel žádného Pokémona. Aniž by si to uvědomil, najednou vyšel z lesa a octl se malém palouku. V tom dostal nápad: když on nemůže najít Pokémony, tak ať oni hledají jeho!

Vyndal z baťohu poslední plod Berry a položil ho na jeden velký, starý pařez vprostřed palouku a šel se schovat do nedalekého keře. Avšak, jakmile se otočil, Berry už nebylo na svým místě! Rozhlédl se, a uviděl už jen rychle mizející stín. Ten Pokémon byl už tak daleko, že ho nemohl identifikovat ani Pokédex. David jen klesnul, posadil se na pařez. Teď už je i bez posledního plodu, na co teď bude Pokémony lákat? Podle toho, co se již z knih dozvěděl, usoudil, že ta svačina, co u sebe má od paní Trewisové a pár různých dobrot od ostatních hodných lidí z Bigrest City nebudou příliš účinné. Ale v tom zahlédl opodál několik hub.

To je ono! Usmažím jednu, a okolní Pokémoni určitě neodolají! Byly tam dva hříbky, David vybral největší z nich a chtěl ho utrhnout, ale…

… ten hříbek se zachvěl, spustil na Davidovu pravou ruku obláček Ochromujícího prachu a rychle odskákal do lesa! No jasně, to je Pokémon, uvědomil si a rychle šmátral po Pokéballu s Charmanderem. Jenže jek měl pravou ruku ochromenou od toho útoku, tak jen shodil Pokéball na zem, a než ho zvedl levou rukou, ten Pokémoní hříbek byl už pryč! A stejně tak i jeho kamarád. Davidovy tak nezbylo nic víc, než jen záznam v Pokédexu:


#266 Gusherm   Houbovitý Pokémon   Délka: 0.2m   Váha: 0.9Kg   Travní

Už mnoho houbařů doplatilo na tohoto pokémona, když si ho spletli s houbou. Gusherm je poté otrávil, ochromil, nebo uspal jedním svým útokem. Často se dokonce stává, že si Gusherma s houbou splete i Paras, ten si ho dá na své záda, kde ho poté Gusherm parazituje a ubírá mu důležité živiny.

Evoluce: Na L.19 do Toodson


Další neúspěch. David si chtěl sednout, ale v tom jím projela strašná píchavá bolest, sedal si totiž na Hadgera! Tuto šanci nesmím propásnout! A vyhodil do vzduchu Pokéball s Charmanderem. Hadger se postavil do bojové pozice, výzvu k souboji přijal!

„Charmandere, škrábavý útok!“

Charmander byl opravdu rychlý, zasáhl Hadgera ještě dřív, než proti němu stačil napřímit své ostny. Hadger vyrazil svým nárazovým útokem, ale Charmander byl zase rychlejší a použil stejný trik, jaký předvedla u Squirtla. Tím se dostal za Hadgera, a než se ten otočil, schytal další řadu Charmanderových útoků. David hodil na Hadgera Pokéball, ten se při nárazu otevřel, Hadger se proměnil v proud energie a Pokéball ho do sebe vtáhl. Trvalo ještě asi pět vteřin, než Pokéball nad již oslabeným Pokémonem zvítězil.

David Pokéball triumfálně zvedl ze země a vykřikl: „Hadgere, nyní jsi můj!“

Poděkoval Charmanderovy, a odvolal ho zpět do Pokéballu, tentokrát ale radši bez větších emocí. „Snad příště. Až si na mě více zvykneš, Charmandere.“, řekl k Pokéballu.

Jakoby se snad od chycení Hadgera na Davida usmálo štěstí, od té doby netrvalo nikdy ani deset minut, aby nepotkal dalšího Pokémona. Postupně si pochytal ještě Rattatu, Odishe, Pidgeyho a ke konci dne i Hoot-hoota. Jestli byla ta náhlá záplava Pokémonů způsobená tím, že se už chýlilo k noci, a že tou dobou Pokémoni shánějí potravu, nebo tím, že by Hadger Davidovy nějak přinesl štěstí, nad tím ani neměl čas přemýšlet. Po tak velkém dnu usnul ve stanu hned, jak si lehl.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní