[seznam
povídek
]

Master Ball

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  [Poznámka][ Zobrazit ]
2  Celadon City[ Zobrazit ]
3  Mapa[ Zobrazit ]
4  Erika[ Zobrazit ]
5  Problémy v Saffronu[ Zobrazit ]
6  Duchové lavenderské věže[ Zobrazit ]
7  Jednání s ředitelem[ Zobrazit ]
8  Cesta do Fuchsia City[ Zobrazit ]
9  Master Ball[ Zobrazit ]
10  Safari[ Zobrazit ]
11  Elektrárna[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 46-ti čtenáři na známku 1,74. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 11 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Safari


Slunce svítilo, pofukoval mírný větřík a ve vzduchu byla cítit blízkost moře. Prostě nádherné ráno, jako stvořené pro nachytání nějakých nových pokémonů. A kde můžou být vzácnější pokémoni než tam, kam Adam právě vstoupil?

Cítil se opravdu skvěle. V Pokécentru si pořádně odpočinul, ale nepřehnal to a hned ráno se vydal na sever od města, kam ho lákal z dálky viditelný nápis SAFARI ZONE. Při tom si pískal na flétnu zmatené tóny a kupodivu se ani nerozhlížel, jestli ho někdo poslouchá. Ostatně, ten někdo by toho poslouchání ve vlastním zájmu stejně rychle nechal.

V takové náladě ho nemohl rozházet ani zákaz používání pokémonů, který v Safari Zone platí. „Aspoň si vyzkouším svoje charizma,“ řekl si, když se o tomto pravidle dozvěděl. Pak dostal několik Safari Ballů a už se procházel v trávě prvního sektoru.

Charizma fungovalo skvěle. Sice nepotkal nic než pár Nidoranů, ale chytil je absolutně bez problémů. Stačilo je vždy navnadit několika sousty k jídlu a hodit Safari Ball.

Rozjařen těmito úspěchy pokračoval v cestě v naději, že potká něco vzácnějšího.

* * *

Naděje by tu byla, jenomže Pokémon se ne a ne objevit. Ať se Adam díval jak se díval, viděl jen vysoké stromy blokující cestu, vysokou trávu, jejíž stébla se vlnila ve větru a skalnaté pahorky se schody, které sice usnadňovaly přístup, ale do okolní přírody moc nezapadaly. Občas zahlédl záblesk světla odraženého od vodní hladiny, občas mu vysoko nad hlavou proletěl nějaký létající Pokémon. Tak vysoko ovšem Adamovo charizma nedosáhlo.

Zkusil tedy lépe prozkoumat vysokou trávu. Zjistil, že ne každý trs je stejný. Občas se ojevila nějaká kytka, občas Nidoraní nora. A zahlédl i záblesk světla odraženého od zlaté zubní protézy.

„Počkat, zlaté zuby?" pomyslel si překvapeně Adam. „Ty tu musel někdo ztratit. Vezmu si je s sebou, snad najdu toho, komu patří."

Strčil si zuy do kapsy a šel dál. Tentokrát měl plán hledat Pokémony v porostu keřů a stromů, které lemovaly cestu. Na dálku sice vypadal každý strom stejně, ale zblízka rozhodně ne. Některé byly porostlé šedým nebo namodralým lišejníkem. Větve jiných byly spletené tak hustě, že se nedalo projít skrz. A u jednoho stromu zahlédl i záblesk světla odraženého od přední končetiny Scythera.

„Tohle je moje šance," řekl si Adam a hodil Scytherovi kus masa jako návnadu. Scyther se ani nehnul.

Adam se opatrně připlížil o metr blíž a hodil další kousek.

Scyther bleskově nabodl na každou šavlovitou ruku jednu Adamovu návnadu a odběhl pryč.

„Vrať se!" vykřikl Adam a rozběhl se za ním. Zkusil za běhu hodit Safari Ball, ale minul. Scyther, jak už to Scytheři mívají ve zvyku, byl velice rychlý. Zmizel z dohledu, než Adam stačil vytáhnout další míček.

Adam se udýchaně zastavil a rozhlédl kolem. Jeho dobrá nálada byla téměř ta tam. Stál na břehu jezírka a za zády měl malou chaloupku. Rozhodl se si tam trochu odpočinout.

Chajda ovšem nebyla prázdná. Stál v ní kdosi v zelené uniformě - takové, jakou měl vrátný, který mu prodal Safari Bally. Jak Adam vstoupil, velice znuděný výraz tohoto muže se změnil v úsměv. Adam si ovšem všiml až toho úsměvu.

„Vítej!" začal muž. „Dostal ses až na samý konec Safari. Protože sem skoro nikdo nechodí, rozhodli jsme se, že odměníme každého trenéra, který se dostane až sem." Snažil se skrýt výraz, který naznačoval, že on toto rozhodnutí rozhodně nepodporoval, a dařilo se mu to. „Jsi první, koho tu vidím, a to jsem tu už skoro měsíc. Proto ti gratuluji a předávám ti toto háá-em! Nauč ho vodního pokémona a můžeš se na něm svézt přes vodu."

Otevřel skříň, která stála u stěny, vytáhl z ní malý předmět a dal ho Adamovi.

Ten překvapeně poděkoval, zatímco četl nápis, který byl na předmětu vytištěn. SURF. Rozhodl se tento útok naučit Gyaradose.

Zatímco se Gyarados učil, se dal do řeči s pánem, který mu HM dal. To neměl dělat, protože další dvě hodiny strávil tím, že poslouchal nudné řeči. Z celé budovy vyzařovala nuda.

* * *

Když se konečně Adam dostal ven, vyslal Gyaradose a snažil se na něj nasednout. Gyarados ho ovšem očividně nechtěl vozit a vždy ho shodil do vody. Zmatený Adam vytáhl Pokédex.

Svítila na něm zpráva Nemáš potřebný odznak.

„Sakra," vrátil Adam Gyaradose do Pokéballu. „Takže musím jít zpátky pěšky."


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní