[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Muzeum


Když Brendan a Elisha dorazili k Přístavu, vešli dovnitř. Nikde nebyl nikdo, jen u stolu s počítačem seděl starší muž. „Dobrý den,“ pozdravili Brendan a Elisha. „Prosím vás, kde bychom našli kapitána Sterna?“ zeptal se Brendan. Muž odpověděl: „Kapitán Stern právě odešel do Oceánského Muzea, to je kousek za přístavem.“. „Díky,“ řekl Brendan a vydal se i s Elishou do Muzea.

***

Oceánské Muzeum bylo velká budova, která stála na břehu moře. Brendan a Elisha vstoupili dovnitř a zaplatili vstupné. Muzeum bylo nabité členy týmu Magma, kteří se snažili vypadat nenápadně. „Těch tady ale je,“ zašeptala Elisha Brendanovi a ten přikývl. „Co asi mají za lubem,“ pomyslel si Brendan.

„Hele,“ řekla Elisha a ukázala na schodiště. „Tam by mohl být kapitán Stern.“. Vyběhli schody a uviděli místnost plnou počítačů a všelijakých nástěnek a plánů. Mezi tím vším stál nějaký a muž a něco hledal. „Dobrý den, kapitáne,“ řekli Brendan i Elisha najednou. „My se známe?“ zeptal se kapitán, aniž by přestal s hledáním. „Ještě ne,“ řekl Brendan, „já jsem Brendan a tohle je moje kamarádka Elisha. Máme tu pro vás balíček od pana Stonea,“ řekl a podal mu složku papírů.

„To je Devonský plán!“ vykřikl kapitán Stern a vytrhl papíry Brendanovi z ruky. „Moc vám děkuju, ale...“, nestihl doříct kapitán Stern. Po schodišti přiběhli dva Magmaťáci a jeden z nich držel v ruce Poké Ball. „Nechceme žádné násilí,“ řekl jeden, „ale jestli nám nedáte Devonský plán, tak ho asi budeme muset použít!“. „Dát vám Devonský plán?“ zasmál se kapitán Stern. „To nikdy,“ řekl. „Řekli jste si o to sami,“ řekl druhý Magmaťák a hodil Poké Ball. „Numele, leť,“ řekl.

Brendan vytáhl Pokédex a zatímco Elisha bojovala spolu s Marshtompem s Magmaťákovým Numelem, zeptal se ho: „Co je to Numel?“. „Numel,“ řekl Pokédex, „ohnivý Pokémon. Jeden z nejběžnějších ohnivých typů v Hoennu. Dá se chytit na úpatí hory Komín a u vchodu do Ohnivé jeskyně.“.

Mezitím Elisha dobojovala (její Marshtomp samozřejmě slabého Numela porazil) a přiblížil se druhý Magmaťák s Poké Ballem. „A teď já,“ řekl a vrhnul před sebe svůj Poké Ball. „Vulpixi, do toho!“ řekl a z jeho Poké Ballu vyskočil Pokémon, podobný lišce se šesti ocasy. „Chytej,“ řekl Brendan a hodil Elishe Pokédex, „teď je řada na mě,“ řekl. „Wingulle, leť!“.

„Vulpix. Ohnivý Pokémon. Byl do Hoennu přivezen z Kanto. Vyskytuje se u Mt. Pyre,“ řekl Pokédex, který držela Elisha. „Wingulle, Vodní dělo,“ řekl Brendan a Wingull vrhl na Vulpixe vodní kouli. „Vulpixi, Plamenomet,“ řekl Magmaťák a Vulpix na Wingulla vyslal vír plamenů. Wingull ale kousek poodletěl a nic se mu nestalo. „Wingulle,“ řekl Brendan, „teď Křídlový útok!“. Wingull zamával křídly a vrhnul na Vulpixe vzdušný vír. Vulpix ztratil vědomí.

Po schodech přiběhla další postava. Měla na sobě úplně jiný oblek, než normální Magmaťáci, ale také červený a také s písmenem M na prsou. Byl to muž, asi třicetiletý a řekl: „Tak se konečně setkávám s těmi dětmi, které vnesly rozruch do řad týmu Magma. Já jsem Maxie, vrchní velitel týmu Magma. Mimochodem, děkuji za pomoc při nalezení Regirocka. Už nám zbývají jen dva kusy mapy, ale my už teď přibližně známe polohu jeskyně, kde spí Grou...“. „Šéfe,“ přerušil ho první z Magmaťáků, „to byste ale neměl říkat. Oni dva jsou schopní všeho!“. „To je pravda,“ zarazil se Maxie a řekl: „I když teď Devonský plán nezískáme, ponorku mít budeme. Sbohem,“ řekl a odešel.

***

Brendana a Elishu ve Slateportu už nic nedrželo, a tak se vydali dál, po cestě 110, do města Mauwille, kde Brendan hodlal získat svůj třetí odznak.

Jak tak šli a povídali si o ďábelských plánech týmů Aqua a Magma, někdo je oslovil. „Zase vy dva? Ahoj,“ řekla May, která stála před nimi, opřená o kolo. „Ahoj,“ řekli Brendan a Elisha. „Tak co, Brendane, kolik už máš odznaků?“ zeptala se May a Brendan jí ukázal krabičku se dvěma odznaky. „Docela to ujde,“ řekla May a ukázala Elishe na šátek: „A co je tohle?“. „To je stužka za vítězství v Soutěži Klidu,“ řekla hrdě Elisha a May řekla: „Tak ty jsi vyhrála Soutěž Klidu! Vedete si oba moc dobře.“. „A kde ses tu vůbec vzala?“ zeptal se Brendan. „Právě sem jdu z Mauwille, byla jsem tam získávat informace o Pokémonech hmyzího typu pro VšichniDex,“ řekla May a vytáhla Pokéball. „Co byste řekli zápasu dva-na-dva?“ zeptala se a Brendan s Elishou přikývli. „Tak já si volím Grovyla a Electrika,“ řekla May a hodila Pokébally. „Já si volím Torchica,“ řekl Brendan a Elisha dodala: „A já si volím Raltse!“.

Všichni čtyři Pokémoni, ve výborném stavu se připravili k zápasu. Zazněly povely: „Raltsi, Zmatení na Electrika! Torchicu, Plamenomet na Grovyla! Grovyle, Listovou Břitvu na Raltse! Electriku, Bleskovou Vlnu na Torchica!“. Jako první zaútočil Grovyle. Švihl hlavou, ze které vyletěly ostré, špičaté lístky přímo na Raltse. Raltsovi se nic nestalo a vyslal fialový paprsek na Electrika, kterému to také nijak znatelně neublížilo. Electrikovi zasršely tváře jiskrami a Torchica zasáhl velký blesk. Už už to vypadalo, že Torchic omdlí, ale neomdlel. Zůstal stát a jenom otevřel zobák. Z jeho vnitřku vyšlehly plameny, které zasáhly Grovyla plnou silou. Grovyle, ač to byl nejsilnější Pokémon z těch čtyř, omdlel. Torchic zapištěl a zaradoval se.

„Grovyle, vrať se,“ řekla May a odvolala travního Pokémona zpátky do Pokéballu. „Electriku, použij Bleskový útok na Torchica!“ řekla May a Elisha dodala: „A ty, Raltsi, použij Psychickou vlnu na Electrika.“. „A ty, Torchicu, Klovnutí na Electrika,“ řekl Brendan a Pokémoni se dali do plnění příkazů svých trenérů. Torchic se rozběhl a zasadil Electrikovi pořádné klovnutí svým ostrým zobákem. Ten si to nenechal líbit a doslova zasypal Raltse hromadou blesků. Ralts omdlel. „Kruci, mám já ale smůlu,“ řekla Elisha a povolala Raltse zpátky.

„Zbývají můj Electrike a tvůj Torchic,“ řekla May a hned svému Pokémonovi přikázala, aby použil znovu Bleskový útok. „Torchicu, Kouřovou clonu,“ řekl honem Brendan a Torchic vyplivnul malou kuličku, která asi za vteřinu vybouchla. Dým způsobil, že nebylo nic vidět. Electrike použil Bleskový útok, ale ve tmě se spletl a zasáhl Elishu.

„Torchicu, teď Nárazový útok,“ řekl Brendan a Torchic se rozeběhl. Sklonil hlavu a narazil do Electrika. Ten kousek poodletěl a ztratil vědomí.

Najednou jakoby se zastavil čas. Kolem Torchica vzplály jasné plameny. Něco se začalo dít. Brendan, Elisha i May se zaraženě dívali, jak Torchic mění svůj tvar, výšku i šířku. Vyrostl asi o třicet centimetrů. Plameny pohasly. Na místě, kde předtím stál Torchic, stál teď úplně jiný Pokémon.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní