[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Solrock a Lunatone


Brendan a Elisha seděli v cukrárně ve městě Fallabor a cpali se zmrzlinou. Slavili Elishino vítězství v Soutěži Drsnosti. „Teď bychom ale opravdu měli najít město Lavaridge,“ řekl Brendan. V tom ho přerušila televizní hlasatelka z obrazovky televize nad pultem: „Poslední zprávy. Ohnivá jeskyně se záhadným způsobem zbortila. Průchod skrz nebude možný alespoň měsíc. Ti kdo se chtějí dostat do Lavaridge, musí do Mauwille a lanovkou. Jiná cesta není. Tímto se s vámi loučí hlasatelka...“.

Elisha a Brendan v tom měli poněkud zmatek a tak si vytáhli PokéNavy a z map zjistili, že musí z Fallaboru jít skrz Meteorovou jeskyni do města Rustboro, skrz Rusturfský tunel a přes město Vendartuf, aby se znovu dostali do Mauwille. Jiná cesta nebyla.

Zaplatili účet a celí rozmrzelí se vydali na cestu k Meteorové jeskyni.

***

Po asi dvou hodinách chůze nádhernou přírodou, kde už začínaly růst stromy a objevovala se malá jezírka, je někdo zastavil. „Ahoj,“ řekla dívka, „já jsem Marta, známe se ze Soutěže,“ řekla Elishe a dodala: „Nedáme si zápas dva-na-dva?“. „No dobře,“ řekla Elisha, „já tadyhle s Brendanem proti tobě, ano?“. „Ano,“ souhlasila Marta a vytáhla dva Great Bally. „Zangoosi, Sevipere, leťte!“ řekla. Z jejích Pokéballů vyskočili dva Brendanovi a Elishe úplně neznámí Pokémoni.

Zangoose vypadal jako bílý plyšový medvídek s červenými pruhy. „Zangoose,“ řekl Brendanův Pokédex, „normální Pokémon. Je velice vzácný a vyskytuje se pouze u vchodu do Meteorové jeskyně.“. Seviper byl velký černý had s různými obrazci na těle a se zobákem místo tlamy. „Seviper. Jedovatý Pokémon. Je stejně vzácný jako Zangoose,“ řekl Pokédex.

Brendan vytáhl Pokéball a zvolal: „Já si volím Wingulla!“. „A já si volím Raltse,“ řekla Elisha a vypustila ho ven.

„Zangoosi, Rychlý dráp na Raltse a ty, Sevipere, Jedovaté žihadlo na Wingulla,“ řekla Marta. Zangoose se během okamžiku objevil u Raltse a sekl ho po hlavě svými ostrými drápy. Seviper mezitím srazil Wingulla na zem otrávenými žihadly, která po něm střílel. „Wingulle, oplať to Seviperovi Vodním dělem,“ řekl Brendan a Elisha dodala: „A ty, Raltsi, Zmatení na Zangoose!“. Ralts velice silným psychickým paprskem z jeho helmy dokázal to, že Zangoose ztratil vědomí a Wingull zneškodnil Sevipera proudem vody.

„Vyhráli jste,“ řekla Marta. „Díky za dobrý zápas,“ řekla a odešla. Brendan s Elishou pokračovali dál, ke vchodu do Meteorové jeskyně.

***

Vstoupili dovnitř. Bylo tu světlo jako venku. Na zemi jeskyně byl písek a úlomky kamínků. Přešli dřevěný můstek přes řeku, která tekla skrz jeskyni a zastavili se. Uslyšeli totiž nějaké hlasy, které radostně volaly: „Konečně máme Meteorit! S ním hora Komín...“. Brendan se tam rychle rozběhl a uviděl skupinu Aquaťáků, kteří drželi malý kámen, Meteorit, a uprostřed nich seděl na zemi spoutaný muž.

„Kruci, někdo nás viděl,“ řekl jeden z Aquaťáků a ukázal na Brendana. „To je jedno z těch dětí, které dalo výprask Magmaťákům,“ řekl jiný. „Honem pryč, jdeme na vrchol hory Komín.“. Odběhli tudy, kudy Brendan s Elishou přišli a Elisha se jenom zasmála: „Ti se podiví, až zjistí, že se Ohnivá jeskyně sesypala. Na vrchol hory Komín se nedostanou!“.

Muž se mezitím zbavil pout a vstal. „Obávám se, že se tam dostanou. To sesypané kamení v jeskyni bylo jen iluze, aby jim tam nikdo nepřekážel.“. „Teď už se vracet nebudeme,“ řekl Brendan a dodal: „Půjdeme přes Rusturfský tunel a přes Vendartuf a pak lanovkou. A kdo vy vůbec jste?“ zeptal se muže a ten řekl: „Já jsem Cozmo, vědec přes meteority. Ale teď není na povídání čas. Musíte zastavit tým Aqua, než způsobí obrovský výbuch hory Komín. Říkali, že Meteorit použijí k výbuchu, a tak ho vy musíte zničit. Má k tomu dojít za tři dny,“ řekl profesor Cozmo a odspěchal pryč.

Brendan s Elishou se na sebe podívali a řekli si, že mají ještě dost času.

***

Pokračovali dál v cestě a těsně před východem před ně vyskočil odkudsi ze strany dva různí Pokémoni. „Solrock,“ řekl Pokédex, „kamenný Pokémon. Je velmi silný. Lunatone. Také kamenný Pokémon. Oba se dají chytit jen v Meteorové jeskyni.“

„Zamlouvám si Solrocka,“ řekla Elisha a postavila se před Pokémona. „Volím si Marshtompa,“ řekla. Brendan tedy začal bojovat s Lunatonem. Povolal na to Wailmera. „Wailmere,“ řekl Brendan, „použij Údiv!“. Wailmer otevřel tlamu a na Lunatona dopadla jediná kapička vody. Omdlel a Brendan po něm hodil Great Ball. Lunatone zmizel uvnitř v záblesku bílého světla a Great Ball se zatřásl jednou, podruhé a ... zůstal klidně ležet v písku. „Bezva!“ vykřikl Brendan, „chytil jsem si Lunatona!“.

Otočil se na Elishu a uviděl, jak i ona drží v ruce Great Ball a tváří se šťastně. Pogratulovali si a hned se připravili na zápas. Nejdřív se ale ještě zeptali Pokédexu, jaké mají jejich Pokémoni útoky. „Lunatonovy útoky jsou Kamenná smršť, Nárazový útok a Intenzita. Solrockovy útoky jsou Kamenná smršť, Psychopaprsek a Zapištění,“ řekl Pokédex.

„Já si volím Lunatona,“ řekl Brendan a pustil svého nově chyceného Pokémona ven. Elisha řekla:“ Já si volím Solrocka! Solrocku, leť!“.

Do ticha zazněly první příkazy: „Solrocku, použij Kamennou smršť! Lunatone, ty Intenzitu!“. Solrock i Lunatone se oba vznášeli ve vzduchu, jako měsíc a slunce, v klidu. První zaútočil Solrock. Na Lunatona spadla shora hromada kamení. Lunatone se jenom otřásl, jako by ho kamení pošimralo. Otočil se na Solrocka a nenávistně se na něj podíval. Z jeho očí vyšlehl mocný plamen. Vše se zatmělo dýmem.

Když se kouř rozplynul, Solrock ležel na zemi a Lunatone vesele poletoval okolo. „Super,“ řekl Brendan, „konečně jsem nad tebou zvítězil!“.

***

Za několik málo minut vyšli konečně z Meteorové jeskyně a zjistili, že před sebou mají Rustboro City. Došli do Střediska, kde si nechali vyléčit všechny své Pokémony. Brendan si mezitím sednul k videofonu a vytočil číslo profesora Birche. Na obrazovce se objevila profesorova tvář. „Ahoj Brendane, jak se máš?“ zeptal se. „Dobře, díky, profesore. Asi vás zajímá, jaké mám Pokémony, žejo?“ zeptal se Brendan a hned pokračoval: „Takže, Torchic se mi vyvinul na Combuskena, pak mám Beautiflyho, Wingulla, na Dewfordu jsem chytil Wailmera a teď jsem chytil Lunatona. Elisha má Marshtompa, Raltse od vás a Solrocka.“. „Ehm, Brendane,“ řekl profesor, „vím, že asi nebudete souhlasit, ale nemohli by jste mi poslat Lunatona a Solrocka?“ zeptal se.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní