[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Elektrárna


Brendan a Elisha se ráno probudili až v deset hodin. Rychle se umyli a nasnídali a vyrazili zpátky do Mauwille. Po cestě narazili na trenérku, která se jim představila jako Triatlonistka a která si s nimi chtěla dát zápas.

Elisha řekla: „Já si s tebou zápas dám, a jako svého Pokémona si volím Skitty!“. „Dobře,“ řekla Triatlonistka, „já si volím Whismura!“. Z jejího Pokéballu vyskočil malý růžový zajíček se žlutými uchy. „Whismur. Normální typ,“ ozval se Pokédex. „Tento Pokémon má schopnost blokovat jakékoliv zvukové útoky.“.

„Začínáme,“ řekla Elisha. „Skitty, použij Šarm!“. Skitty se zamilovaně podívala na Whismura a ten se podíval na ní. Za několik vteřin znehybněl a spadl na zem. „Whismure, Dvojitou ránu,“ řekla Triatlonistka. Whismur začal fackovat Skitty hlava nehlava. Skitty to nevydržela a omdlela. „Skitty,“ zakřičela Elisha, ale její Pokémon jí nevnímal. Elisha vzala Skitty do náručí a řekla Brendanovi: „Přijď za mnou, budu ve Středisku v Mauwille.“. Brendan osaměl.

Ne však na dlouho. Po chvíli chůze se před ním z vysoké trávy vynořil chlapík, ověšený různými síťkami a krabičkami. „Já jsem Lovec hmyzu,“ řekl, „lidé mi však přezdívají Hmyzí maniak. Nedal by sis zápas?“ zeptal se. „Ale ano,“ souhlasil Brendan a vytáhl Pokéball. „Plusle, leť!“ řekl. „Já si volím Dustoxe,“ řekl Lovec hmyzu.

Brendan vytáhl Pokédex a ten řekl: „Dustox. Hmyzí a létající Pokémon. Vyvíjí se ze samečka Wurmpla.“.

„Dustoxi,“ řekl Lovec, „použij Stříbrný závan.“. Dustox přeletěl nad Pluslem a zasypal ho neprůhledným pylem. Plusle se zapotácel a pak usnul. „Plusle, vrať se,“ řekl Brendan. Jak to, že se dneska jemu ani Elishe tak nedařilo?

„Díky za zápas,“ řekl Lovec a zase zmizel v trávě. Brendan se vrátil zpět na cestu. Cestou viděl několik Pluslů a Minunů, jak si spolu hrají, postřehl i divokého Zigzagoona a několik Wurmplů.

***

Brendan konečně dorazil do Mauwille. Došel do Střediska, pozdravil se s Měničem a sedl si ke stolu, u kterého seděla Elisha. „Tak co Skitty?“ zeptal se jí. „Už je vyléčená,“ řekla Elisha a usmála se. „A co budeme dělat teď?“ zeptal se Brendan.

Jako na odpověď přiběhl do Střediska Wattson, trenér z místního Stadionu. „Brendane, Elisho, pomozte mi,“ volal. „Náš generátor v Novém Mauwille se přetížil a za pár hodin vyhodí do vzduchu celé město. Já tam nestihnu dojít, ale vy byste to mohli stihnout,“ řekl. „Tady máte klíč od generátoru, stačí, když ho zasunete do pultu poblíž generátoru. Honem, jděte,“ volal a podal Brendanovi klíč.

***

Brendan s Elishou si podle Wattsonových pokynů vzali u břehu řeky loďku, převezli se na druhou stranu a rychle vystoupili. Mezi stromy tam byl nenápadně zamaskovaný vchod do elektrárny, která se jmenovala Nové Mauwille.

Brendan s Elishou vběhli dovnitř a uviděli dvě chodby. „Rozdělíme se, a ten kdo najde generátor, zavolá na toho druhého,“ volal Brendan a už vbíhal do jedné z chodeb. Elisha se vydala druhou.

***

Za několik minut se elektrárnou rozlehlo volání: „Brendane, tady je to, pojď za mým hlasem.“. Byla to Elisha, která našla generátor jako první. Než Brendan dorazil, prohlédla si obrazovku. Na ní bylo napsáno: Kritický stav.

Konečně Brendan přisupěl a bez dechu zastrčil klíč do určeného místa. Generátor zabzučel, ztichnul a vypnul se.

Po celé elektrárně se rozsvítila záložní světla. Během několika vteřin naskočil záložní generátor. Brendan s Elishou si oddychli a chystali se k odchodu.

Ještě, než stačil odejít, sehnul se Brendan k zemi a sebral malý kamínek. Vypadal jako křišťál, ve kterém je uzavřený maličký blesk.

***

Wattson Elishe a Brendanovi moc poděkoval. Protože za několik hodin už měla nastat tma, Elisha s Brendanem se nechtěli vydávat k lanovce. Ráno vstanou dřív a zabrání výbuchu hory Komín tím, že porazí tým Aqua a zničí Meteorit.

To znamenalo, že musí co nejvíc trénovat své Pokémony. Vyšli na louku za městem a dali si spolu zápas dva-na-dva.

„Já si volím Wingulla a Beautiflyho,“ řekl Brendan a pustil své Pokémony z jejich Pokéballů ven. „A já si volím Raltse a Skitty,“ řekla Elisha.

„Beautifly, Wingulle, použijte Křídlový útok na Raltse a Skitty,“ řekl Brendan. Beautifly se rozmáchl a zasáhl Raltse. Ten chvíli vypadal, že je v bezvědomí, ale pak se probral. Zato Skitty Wingullův Křídlový útok nevydržela. „Skitty, vrať se,“ řekla Elisha a natáhla ruku s Pokéballem, ze kterého vyšlehl červený paprsek. „Raltsi, použij Zmatení na Beautiflyho,“ řekla Elisha a její Pokémon sklonil hlavu. Chvíli počkal a pak mu z jeho hlavy vyšlehl fialový paprsek, který letěl přímo na Beautiflyho. Beautifly už nestačil uhnout, a jelikož byl slabý na psychické Pokémony, omdlel a spadnul na zem.

„Vrať se,“ řekl Brendan a odvolal motýlího Pokémona zpět. „Wingulle, použij Vodní dělo,“ řekl Brendan. „Raltsi, honem Bariéru,“ řekla Elisha a její Ralts kolem sebe vytvořil neprostupné pole. Wingullovo Vodní dělo ji sice neprorazilo úplně, ale stačilo to na to, aby se Ralts hodně namočil.

Oba Pokémoni stáli proti sobě s naštvanými výrazy ve tvářích a tu se stalo něco, co u Pokémonů ještě asi nikdo nikdy neviděl. Oba dva se totiž najednou začali vyvíjet.

Brendanův Wingull se v neprůhledném bílém světle rozšířil, zvětšil se mu zobák a vyrostl asi o padesát centimetrů. Elishin Ralts zase vyskočil do vzduchu a už tam zůstal. Levitoval. Helma na jeho hlavičce mu pokryla větší část hlavy a i on sám vyrostl.

Oba Pokémoni pohasli. Před Brendanem a Elishou se objevili úplně noví Pokémoni. Pelliper a Kirlia.

Brendan vytáhl z kapsy Pokédex a ten řekl: „Pelliper. Vodní a létající Pokémon. Vyvíjí se z Wingulla a dá se spatřit u mořského pobřeží. Kirlia. Psychický Pokémon. Vyvíjí se z Raltse a dovede myšlenkami ovládat různé předměty.“

„Tak teď tým Aqua na vrcholku Komínu určitě porazíme,“ řekla Elisha a usmála se na Brendana. Vrátili se zpátky do Mauwillského Střediska a i když bylo ještě brzy, šli si lehnout. Ráno chtěli vstávat ještě za tmy, protože dopoledne má dojít ke strašlivému výbuchu.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní