[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Počasový Institut


„Taillow,“ ozval se Pokédex. „Létající Pokémon. Vyskytuje se skoro po celém Hoennu.“

„Taillowe,“ řekl Sokolník, „použij Hbitý útok!“. Taillow vyletěl do výšky a pak zamířil dolů na Marshtompa. Tomu útok nijak neublížil. „Marshtompe, Vodní dělo,“ řekla Elisha. Marshtomp otevřel tlamu a zamířil na Taillowa. Toho proud vody srazil k zemi. Ztratil vědomí.

„Byl to dobrý zápas, díky,“ řekl Sokolník a vydal se dál. „Marshtompe, vrať se,“ chtěla říct Elisha, ale Marshtomp se najednou začal vyvíjet. Zalilo ho bílé, neprůhledné světlo a Marshtomp se začínal měnit. O hodně vyrostl, do výšky i do šířky, a když světlo pohaslo, byl nový Pokémon větší, než Elisha.

Brendan vytáhl z kapsy Pokédex a zeptal se: „Který je tohle Pokémon?“. „Swampert. Poslední vývojová fáze Mudkipa. Umí plavat rychlostí až padesát kilometrů v hodině,“ řekl Pokédex.

Elishiny oči se zalily slzami radosti i smutku. Na takovou změnu nebyla připravená, ale byla ráda. „Swamperte, vrať se,“ řekla a vrátila Swamperta do Pokéballu.

Brendan vytáhl PokéNav a po chvíli prohlížení řekl: „Tak teď se vydáme na sever a tam někde, podle mapy, má být Počasový Institut.“.

***

Jak tak šli, potkali stařenu, které mohlo být asi osmdesát let. „Ahoj děti,“ řekla stařena, „prosím, pomozte mi najít Feebase pro mojí vnučku, chce se vydat na svou Pokémonní Cestu a zítra má narozeniny a já jí chci dát Feebase jako jejího prvního Pokémona.“.

„Dobře,“ souhlasili Brendan i Elisha a Brendan vytáhl Pokédex. „Feebas. Vodní Pokémon. V Hoennu jich žije několik posledních desítek a ty se vyskytují v okolí Počasového Institutu,“ řekl Pokédex.

„Počasový Institut je tímhle směrem,“ řekla stařena a ukázala na cestu, která v dálce mizela mezi stromy. „Je to asi dva kilometry.“

***

Po deseti minutách chůze přišli k malému jezírku. „Tak tady někde už bychom Feebase mohli najít,“ řekla stařena a vytáhla Pokéball se slovy: „Swellove, leť a pomoz nám najít Feebase!“. Z jejího Pokéballu vyskočil Pokémon, který byl zřejmě vyšší vývojovou fází Taillowa.

„Swellov, létající Pokémon,“ řekl Pokédex. „Vyvíjí se z Taillowa a má velice dobrou mimosoubojovou schopnost Radar.“.

***

Chodili kolem jezera a dívali se, jestli nespatří Feebase ve vodě i mimo ni, ale nic. Ani Swellov dosud nic nenašel.

Den se už chýlil ke konci, a Brendan za odpoledne našel jenom pár Tentacoolů, Taillowů a byl si jistý, že zahlédl i Treecka. Když dorazil na smluvené místo, kde byla i stařena s Elishou, dozvěděl se, že stařenka chytla jednoho Taillowa. „Ale to se vnučce líbit nebude,“ řekla a vzdychla si.

„A co kdybychom si zkusili zarybařit, třeba se Feebas chytne na prut,“ napadlo Brendana a už tahal z batohu skládací udici. Nahodil ji do vody a ani ne za minutu se udice začala třást. Brendan jí honem vytáhl a na jejím konci uviděl Feebase, jak ho znal jenom z obrázku z Pokédexu.

„Nest Balle, leť,“ řekla stařena a hodila na Feebase svůj Nest Ball. Ten vtáhl Pokémona dovnitř, ani se nezatřásl a zůstal klidně ležet. „Díky za pomoc,“ vykřikla stařenka a podala jim každému po dvou Apicot Bobulích, jak zjistili z PokéNavu.

Rozloučili se se šťastnou stařenkou a u jezera si postavili stan.

***

Ráno, když se probudili, za nedalekým lesíkem spatřili vysokou budovu s různými podivnými přístroji. „To bude Počasový Institut,“ řekl Brendan a začal balit stan. Když ho sbalil, dal si ho do batohu a spolu s Elishou vyrazili směrem k Počasovému Institutu.

Došli tam za několik málo minut. Když přišli ke dveřím (Institut stál na okraji řeky) uviděli, jak na mostu přes řeku stojí dva členové týmu Magma. „Co ti tady dělají?“ zeptala se zděšeně Elisha a podívala se na ně. „To nevím,“ řekl Brendan a prošel skleněnými dveřmi od Institutu. „Třeba nám to někdo uvnitř vysvětlí,“ řekl.

Uvnitř nebyl nikdo, ale u schodů do prvního patra stála členka týmu Magma. „Stát!“ vykřikla. „Dál ani krok! Camerupte, leť!“. „Kirlio, do boje,“ řekla Elisha. „Kirlio, Psychický paprsek!“. Kirlia sklonil hlavu a slabého Camerupta zasáhly silné psychické vlny. Takový nápor nevydržel a omdlel.

„Hej, počkejte,“ zavolala za nimi Magmaťačka, ale oni už byli nahoře. Tam stála jakási skleněná klec a před ní jejich starý známý. Zack z první zříceniny. „Heleme se, kohopak to tu máme?“ zasmál se a vytáhl Pokéball. „Ty zrádče jeden,“ řekl Brendan a dodal: „Combuskene, bojuj!“. „Můj Pokémon bude Torkoal,“ řekl Zack. „Torkoale, použij Explozi!“. Torkoal červeně zazářil a pak vybuchl. Nikomu se nic nestalo, jen Combusken vypadal, že omdlí. Vydržel to a Brendan řekl: „Combuskene, použij Dvojitý kop.“. Combusken se vrhl na Torkoala a začal do něj kopat. Torkoal byl slabý po výbuchu a tak hned omdlel. „No dobře, protentokrát jste vyhráli,“ řekl Zack, odvolal Torkoala zpátky do Pokéballu a odběhl.

Brendan s Elishou přiběhli ke skleněné kleci a otevřeli dveře. Ven vyšlo asi dvacet lidí a každý z nich se hned vrhnul ke svému přístroji, aby zjistil, co s nimi Magmaťáci nadělali. Jeden z nich se zastavil u Brendana a u Elishy a řekl: „Díky za záchranu Počasového Institutu. Nebýt vás, už by taky žádný Institut nemusel být. Přijměte ode mně za odměnu Pokémona Castforma, je jich plný Institut,“ dodal a podal každému z nich Pokéball. Brendan se ještě nejdřív zeptal Pokédexu, co je to Castform. Odpověď zněla: „Castform. Normální Pokémon. Mění svůj tvar i útoky podle počasí. Dovede se proměnit na ohnivého, vodního i ledového Pokémona.“.

Brendan natáhl ruku a vzal si od vědce Pokéball. Chtěl si ho připnout k opasku, ale Pokéball najednou bíle zazářil a zmizel. „Co se to stalo?“ zeptal se Brendan zmateně a začal Pokébal hledat. „To nic, chlapče,“ řekla vědec, „asi u sebe máš šest Pokémonů. Trenér jich u sebe může mít jenom šest, ostatní chycení se pošlou tam, kde jsi dostal svého prvního Pokémona.“. „Ale já jich mám u sebe jenom pět,“ řekl Brendan. „A co to Pokémonní vejce, co ti kouká z batohu,“ řekl vědec. „To se taky počítá jako Pokémon.“. „Aha, to jsem nevěděl,“ řekl Brendan, „díky a nashledanou.“. Sešli s Elishou po schodech a vyšli ven z Institutu. Přešli most, kde už nestáli Magmaťáci a vydali se k městu na obzoru.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní