[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Město na stromech


Než Brendan s Elishou dorazili k městu, stačili každý cestou sebrat po dvou Pomeg Bobulích. Když dorazili k městu Fortree, jak zjistili z PokéNavů, uviděli, že všechny domy jsou postaveny na stromech a že jsou propojeny důmyslnými žebříky. Jen Pokémonské Středisko, Obchod a Stadion stály na pevné zemi a vypadaly jako v každém jiném městě.

Ze všeho nejdřív Brendan s Elishou navštívili Středisko, tam jim sestra Joy (jak jinak) vyléčila Pokémony. Potom zašli do Obchodu a koupili si pár Pokéballů a nakonec se vypravili na Stadion. „Jestli tady zvítězím, budu mít už šest odznaků,“ řekl Brendan a otevřel dveře Stadionu.

Uvnitř bylo jakési podivné bludiště. Brendanovi a Elishe trvalo asi čtvrt hodiny, než jím prošli. Když přišli k zápasové ploše, uviděli, jak na ní sedí dívka s fialovými vlasy a hraje si s nějakým Pokémonem. Když k ní přišli blíž, řekla: „Ahoj. Já jsem Winona a jsem Vůdkyní tohoto Stadionu. Zápasím s Pokémony létajícího typu a když mě porazíte, získáte Pírkový odznak. Začneme?“ zeptala se. „Ano,“ řekl Brendan.

„Na jedné straně stojí vyzyvatel Brendan z Littleroot Town, na straně druhé Winona z Fortreeského Stadionu. Svedou zápas o Pírkový odznak. Každý z nich si může zvolit dva Pokémony. Zápas začíná teď!“ vykřikl rozhodčí a mávnul vlajkou. „Můj Pokémon bude Skarmory,“ řekla Winona.

Brendan se nejdříve poradil s Pokédexem, který mu řekl: „Skarmory. Ocelový typ. Je v Hoennu vzácný a byl sem přivezen z Johto.“.

„Já si volím Combuskena,“ řekl Brendan a vypustil Combuskena ven. „Combuskene, Plamenomet,“ řekl Brendan a Combusken začal na Skarmoryho chrlit plameny. Ocelový Pokémon už málem omdlel, ale Winona mu přikázala: „Skarmory, Ocelovou pevnost,“ řekla Winona a Skarmory zpevnil povrch svého těla. Combuskenovy plameny přestaly působit. „Combuskene,“ řekl Brendan, „Dvojitý kop!“. Combusken se rozběhl a skočil na Skarmoryho. Kopl do něj a Skarmory omdlel. „Dobře,“ řekla Winona klidně, „můj druhý Pokémon bude Altaria. Altario, leť.“.

Z Winonina Pokéballu vyletěl veliký, modrý pták. Ozval se Pokédex: „Altaria. Létající a dračí Pokémon. Je docela vzácný a umí silný útok Nebeský Dráp.“.

„Altario, Nebeský dráp,“ řekla Winona. „Combuskene, ty použij Kouřovou clonu,“ řekl Brendan. Dřív, než však stačil Combusken otevřít zobák a vypustit z něj kouř, slétl Altaria dolů a Combuskena praštil po hlavě svými pařáty. Combusken omdlel. „Bojoval jsi dobře, Combuskene, ale teď se vrať,“ řekl Brendan. „Můj druhý a poslední Pokémon bude Plusle,“ řekl a Winona odpověděla: „Tak to nemáš šanci.“. „Uvidíme,“ řekl Brendan a hodil svůj Pokéball před sebe. Plusle vyskočil ven a připravil se k útoku. „Plusle, použij Bleskový útok,“ řekl Brendan a Plusle vyslal na Altariu silný záblesk elektřiny. Už už to vypadalo, že Altaria omdlí, ale vzpamatoval se. „Altario,“ řekla Winona, „ty použij Dračí plamen!“. Altaria otevřel zobák a vyslal proti Pluslemu jasně červený plamen. „Plusle, znovu Bleskový útok,“ řekl Brendan a Plusle Proti plamenům poslal elektřinu. Když se plameny dotkly elektřiny, všechno vybuchlo.

Když se kouř rozptýlil, na zemi, v bezvědomí ležel jeden z Pokémonů. Druhý radostně skákal a pištěl. Brendan opět zvítězil.

„Díky za dobrý zápas,“ řekla Winona a podala mu ruku. „Není zač, já děkuju za odznak,“ odpověděl Brendan a její ruku stiskl. Winona sáhla do kapsy a podala mu Pírkový odznak, který vypadal jako křídlo. Brendan si hned vytáhl krabičku s odznaky a Pírkový odznak uložil na jeho místo. „Panejo,“ podivila se Winona, „tak ty už máš šest odznaků. To už se blížíš tomu, aby ses stal Šampiónem. Hodně štěstí,“ dodala a usmála se na něj. Brendan s Elishou se s ní rozloučili a odešli ze Stadionu.

***

Venku na ně čekalo milé překvapení. May. „Ahoj,“ řekla, celá šťastná, že je zase vidí. „Ahoj,“ odpověděli Brendan a Elisha. „Tak ty jsi byl na Stadionu,“ řekla May Brendanovi. „Kolik už máš odznaků?“ zeptala se. „Šest,“ řekl pyšně Brendan a May se znovu podivila. „Tak to tě za chvíli čeká zápas s Elitní Čtyřkou a možná i s naším Šampionem,“ řekla May a pokračovala: „Elitní čtyřka má svoje sídlo na nejvýchodnějším ostrově Hoennu, který se jmenuje Ever Grande Island. Pro trenéry Pokémonů je tam jediná přístupová cesta, a to přes vysoký vodopád. Pak musíš projít přes jeskyni, která se jmenuje Vítězná cesta, nikdo neví, co tam na tebe čeká. Pak dorazíš do města Ever Grande. Tam je vstup do budovy Elitní Čtyřky. V každém patře je jeden ze členů Čtyřky a úplně nahoře žije Šampion. Když všechny porazíš, staneš se Šampionem ty. Zápasy každého trenéra na Ever Grande se vysílají v televizi v přímém přenosu. Už se těším, až tam uvidím tebe. A co ty, Elisho?“ obrátila se May na Elishu. „Mám tři Stužky, to víš, a teď se chystáme na finále do města Lilycove. Tam musím zvítězit,“ odpověděla Elisha. „Tak jsme si popovídali, a zatím ahoj,“ řekla May a odjela na kole.

„A my jdeme dál, ne?“ zeptal se Brendan Elishy a ta přikývla.

***

Byli kousek za Fortree City a právě šli vysokou trávou k mostu, přes který měli, podle rad cedulí u cesty, přejít. Když už byl most v dálce vidět, před nimi z trávy vyskočili dva lidé. Reportérka a kameraman z televize. „Dobrý den,“ řekla moderátorka, „jsme z pořadu Nadějní trenéři a hledáme někoho, kdo by si s námi dal zápas dva-na-dva. Souhlasíte?“. „Ale ano,“ řekli Brendan i Elisha a vytáhli si Pokébally. „Naši Pokémoni budou Loudred a Linoone,“ řekla moderátorka a hodila před sebe Pokéball.

„Linoone, normální Pokémon. Vyvíjí se ze Zigzagoona a je velmi hbitý,“ řekl Pokédex. „Loudred, normální Pokémon. Vyvíjí se z Whismura a je citlivý na hluk.“.

„Já si volím Pellipera,“ řekl Brendan. „A můj Pokémon bude Skitty“ řekla Elisha. „Loudrede, použij Zvukovou vlnu na Skitty,“ řekla moderátorka. Loudred otevřel tlamu a vyslal na Skitty nadzvukovou vlnu. Skitty se zatočila hlava a omdlela. „Pellipere,“ řekl Brendan, „použij Vodní dělo na Linoona.“. Pelliper otevřel zobák a zalil Linoona silným proudem vody. Linoonovi to ale moc neublížilo. „Linoone, použij Nárazový útok na Pellipera,“ řekl kameraman. Linoone se rozběhl a skočil. Narazil do Pellipera a ten málem spadnul. „Loudrede, Explozi,“ řekla svému Pokémonovi moderátorka. Loudred červeně zazářil a pak vybouchnul. Pelliper i Linoone upadli do bezvědomí. „Zápas nevyhrál nikdo,“ řekla moderátorka a usmála se do kamery. „Elisha i Brendan jsou velmi nadějnými trenéry. Jak bys, Brendane, ohodnotil náš zápas?“ zeptala se a dala Brendanovi mikrofon před ústa. „No, ehm... byl docela dobrý,“ řekl Brendan nervózně. „A co ty, Elisho?“ zeptala se moderátorka. „Náš zápas byl úžasný, díky,“ řekla Elisha a usmála se do kamery. „Děkujeme za zápas i za rozhovor a zatím naviděnou,“ pronesla moderátorka do kamery. Potom se ona i kameraman rozloučili s Brendanem i s Elishou a každý z nich se vydal svou vlastní cestou.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní