[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Zviditelňovač


Když Brendan a Elisha došli k mostu, uviděli svého starého známého. Stevena. „Ahoj,“ řekl. „Už jste slyšeli o Zviditelňovači?“ zeptal se. „Ne,“ řekli jednohlasně Brendan i Elisha. „Zviditelňovač je tohle, tumáte,“ řekl Steven a podal jim malou krabičku s jedním tlačítkem. Bylo na ní razítko Devonu. „Díky,“ řekl Brendan. „A na co to vlastně je?“ zeptal se zmateně. „Slyšeli jste o Pokémonech, kteří se jmenují Kecleoni?“ zeptal se Steven a Brendan zavrtěl hlavou. Vytáhl Pokédex a ten řekl: „Kecleon. Normální Pokémon. Můžete ho uvidět jenom se zařízením, které se jmenuje Zviditelňovač.“.

„Aha,“ řekl Brendan. „Řekl bych, že tady před tebou jeden stojí,“ řekl Steven. Brendan i Elisha se podívali před sebe, ale nic neviděli. „Nic tady není,“ řekl Brendan a podíval se na Stevena. „Ale je,“ řekl Steven a vzal Brendanovi z ruky Zviditelňovač. Namířil ho před sebe a zmáčkl tlačítko. Vzduch před nimi se zavlnil a najednou tam stál Kecleon. „Právě proto jsem tady,“ řekl Steven, „jsem tu proto, abych si nějakého chytil. Skarmory, leť,“ řekl. „Skarmory, použij Hbitý útok,“ řekl Steven Pokémonovi. Skarmory se rozběhl a skočil na Kecleona. Kecleon se zvedl ze země a použil na Skarmoryho Psychický paprsek. Ten Skarmoryho srazil na zem. „Skarmory, vrať se,“ řekl Steven. „Metagrossi, jsi na řadě.“. Z jeho Pokéballu vyskočil obrovský krab, který měl čtyři klepeta. Byl ocelově modrý.

„Metagross,“ ozval se Pokédex. „Ocelový Pokémon. Poslední vývojové stádium Belduma. Je po celém světě tak vzácný, že existují poslední asi tři kusy.“.

„Panejo,“ ozvala se Elisha. „Metagrossi, použij Krabí klepeto,“ přikázal Steven a Metagross sevřel Kecleona do jednoho ze svých klepet. Kecleon omdlel.

„Pokéballe, leť,“ řekl Steven a hodil po Kecleonovi míček. Ten ho vcucl do sebe a několikrát se otřásl. Pak se uklidnil.

„Super,“ řekl Steven. Sebral Pokéball s Kecleonem a připnul si ho k pásku. „Ahoj, Brendane a Elisho,“ rozloučil se s nimi. „Brzy se uvidíme,“ řekl a nasedl na Metagrosse, který skočil do řeky a odplouvali pryč.

Brendan s Elishou se taky vydali dál.

***

Po několikaminutové chůzi Elisha uviděla záhon s Bobulemi. „Hele,“ řekla Brendanovi a ukázala tam. Vyndala PokéNav a přečetla: „Sitrus Bobule, vyrábí se z nich šedé a bílé PokéBlocky.“. Na keříčku rostly čtyři a tak si každý utrhl dvě.

Šli dál, ale za chvíli je zase někdo zastavil. „Stůjte,“ řekl muž, „teď si se mnou dáte zápas. Můj Pokémon bude Breloom.“.

„Breloom,“ řekl Pokédex. „Travní Pokémon. Vyvíjí se ze Shroomishe a je velmi silný.“.

„Můj Pokémon bude Combusken,“ řekl Brendan. Když se před ním jeho Pokémon objevil, řekl: „Combuskene, použij Plamenomet.“. Combusken otevřel zobák a zasáhl velmi silným plamenem Brelooma. Tomu se však nic nestalo. „Breloome,“ řekl Pokémonův trenér, „použij Mega Výcuc!“. Breloom se vrhnul na Combuskena a skočil na něj. Začal z něj vysávat všechnu jeho energii. Combusken ho chtěl zastavit plamenem, ale neměl už sílu. Omdlel. „Combuskene, vrať se,“ řekl Brendan a natáhl ruku s Pokéballem. „Pellipere, leť,“ řekl. „Pellipere, použij Vzdušný vír,“ přikázal Brendan. Pelliper dvakrát mávnul křídly a před ním se vytvořilo malé tornádo. Vcuclo Brelooma do sebe. Za chvíli ho vymrštilo ven a Breloom vypadal, jako když ho přejel parní válec.

„Tím to ale nekončí, mám ještě jednoho Pokémona,“ řekl muž. „Ludicolo, volím si tebe!“. Z jeho Pokéballu vyskočilo něco mezi zelenou kachnou a žlutohnědě pruhovaným keřem.

„Ludicolo,“ řekl Pokédex. „Poslední vývojové stádium Lotada. Vyvíjí se po použití vodního kamene na Lombreho.“.

„Dobře, Ludicolo, použij Mega ránu,“ řekl muž a jeho Ludicolo se rozběhl a udeřil Pellipera takovou silou, že ptačí Pokémon spadl ze vzduchu na zem. Nakonec se ale vzpamatoval. Vylétl do vzduchu a čekal na Brendanův příkaz. Ten vzápětí zazněl: „Pellipere, Vodní dělo!“. Pelliper otevřel zobák a strefil se do Ludicola silným proudem vody. Ludicolovi se nic nestalo. „Ludicolo, skonči to Listovou čepelí,“ řekl muž. Ludicolo sklonil hlavu a na Pellipera vyslal několik lístků s ostrými okraji. Pelliper se jim však obratně vyhnul.

***

Zápas trval dalších deset minut. Oba Pokémoni už byli silně unavení. „Pellipere, použij Klovnutí,“ řekl Brendan. Pelliper sletěl dolů na Ludicola a začal do něj klovat. „Ludicolo, Vodní dělo,“ řekl muž a jeho Pokémon zamířil na Pellipera silným proudem vody. Pelliper už to nevydržel a omdlel.

„Díky za moc dobrý zápas,“ řekl muž a podal Brendanovi malý kamínek, který vypadal, jako když je v něm uzavřený malý měsíc. Brendan si ho uložil do batohu.

„Pellipere, vrať se,“ řekl Brendan a povolal svého Pokémona zpátky do jeho Pokéballu. „Teď bychom měli najít nějaké Středisko,“ řekla Elisha a podívala se do PokéNavu. „Máme štěstí, asi za pět minut chůze bysme měli na jedno narazit.“.

***

Měla pravdu. Po necelých pěti minutách přišli před domek, na kterém visel obrovský Pokéball. Brendan s Elishou vešli dovnitř a pozdravili sestru Joy. „Poslyšte,“ nedalo to Brendanovi a zeptal se sestry Joy, „nejste náhodou příbuzná Joy z Mauwille?“. „Ano,“ řekla sestřička, „jsem její sestřenice.“.

Když jim uzdravila Pokémony, dala jim jejich Pokébally zpátky. „Díky, a nashle,“ řekla Elisha a vydali se dál.

Před Střediskem, z nízkého keře, kde se vzal, tu se vzal, vyskočil zvláštní Pokémon. Vypadal jako bílý panter s velkým půlměsícem na hlavě.

Brendan vytáhl Pokédex a zeptal se: „Který je tohle Pokémon?“. „Absol. Temný Pokémon,“ řekl Pokédex. „Je tak vzácný, že se vyskytuje jenom v Hoennu, a to jenom poblíž Safari zóny.“.

„Dobře, vyzývám tě na zápas,“ řekl Brendan a hodil svůj Pokéball se slovy: „Plusle, leť!“. Absol se na malého elektrického Pokémona podíval se zvláštním výrazem v očích a pak zaútočil. Sklonil hlavu a z půlměsíce na Plusleho vystřelil ostrý paprsek. Plusle málem omdlel, ale na poslední chvíli se vzpamatoval. „Plusle, použij Bleskový útok,“ řekl Brendan a jeho Pokémon na Absola vyslal velice silný elektrický šok.

Absol se chvíli zmítal a pak omdlel. „Ultraballe, leť!“ řekl Brendan. Mířil přesně. Ultra Ball dopadl přímo na Absola a vcucl ho do sebe. Ani se nezavrtěl a uklidnil se. „Bezva,“ zakřičel Brendan. Ultra Ball však najednou zmizel.

Brendan se vrátil zpátky do Střediska a na videofonu vytočil číslo profesora Birche. Na obrazovce se objevila vědcova tvář. „Ahoj, Brendane a Elisho,“ řekl. „Dobrý den, profesore,“ pozdravili oba. „Pane profesore, kdybych vám poslal Beautiflyho a Pellipera, posla by jste mi za ně Absola a Castforma?“ zeptal se Brendan.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní