[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

V Safari Zóně


„Ale ano,“ řekl profesor Birch a usmál se. „Jak si přeješ. Polož Pokébally s Pluslem a Pelliperem do dvou důlků vedle obrazovky,“ navigoval Brendana profesor. Brendan to udělal a jeho Pokébally zmizely v záblesku bílého světla. Na jejich místech se objevily dva jiné. Brendan je vzal a připnul si je k opasku. „Díky, profesore,“ řekl a vypnul videofon. „A teď už můžeme vyrazit dál,“ řekl a usmál se na Elishu.

***

Jak šli, Elisha si prohlížela její PokéNav. „Poblíž nás je teď Safari Zóna,“ přečetla nahlas. „Vyskytují se tam Pokémoni, které tady v Hoennu jinde nenajdeme. Jsou to Pokémoni ze světů Johto a Kanto,“ řekla.

„Vstup do Safari Zóny bude asi támhle,“ řekl Brendan a ukázal na velkou budovu, od které se na obě strany táhl vysoký živý plot. „Tak tam jdeme,“ chtěla říct Elisha, ale z Brendanova batohu se ozvalo jakési podivné křupání. Brendan si batoh sundal z ramenou a otevřel ho.

Jaké to bylo překvapení, když ven vykoukl podivný malý Pokémon. „Wyanut,“ řekl Pokémon. Brendan ho vytáhl ven a postavil ho a zem. Pak si vyndal Pokédex, který mu sdělil: „Wyanut. Normální Pokémon. Je to dítě Pokémona Wobbufeta, který u nás žije jen na Safari.“.

„Je možné, že se vyklubal z tvého vejce z Lavaridge,“ řekla Elisha a pohladila Wyanuta. Ten vlezl Brendanovi do batohu, že mu z něj vykukovala jenom hlava. Brendan se usmál a spolu s Elishou se vydali do Safari Zóny.

***

Uvnitř byla přepážka a za ní stál muž v zelené uniformě. Řekl: „Dobrý den, přejete si jít do Safari Zóny chytat Pokémony, nebo se tam jen tak projít?“. „Já bych si chtěla chytit nějakého Pokémona,“ řekla Elisha. „A já se chci jen tak podívat,“ dodal Brendan. „Tak si každý vezměte jeden Safari Ball, abyste měli možnost si někoho chytit,“ řekl muž a podal každému jeden zelený Pokéball. Brendan i Elisha poděkovali a připnuli si je k opaskům, kde měli i ostatní Pokébally.

Potom je muž odvedl za přepážku a odtud je pustil velkými vraty ven do nádherné přírody. Brendan s Elishou pozorovali jako omámení stáda divokých Pokémonů. Byli tu, jak se dozvěděli z Pokédexu, Pikachuové, žlutí električtí Pokémoni, potom Doduové, to byli létající Pokémoni se dvěma hlavami, uviděli i Girafariga, žirafího Pokémona a Rhyhorna, kamenného nosorožce.

Ve vysoké trávě uviděli jakousi bedničku. Přišli k ní a uviděli cedulku, kde stálo: „Tohle je PokéBlockové krmítko. Vložte do něj pár PokéBlocků pro divoké Pokémony a až se budete vracet nazpět, Pokémoni k vám budou milejší a nechají se snadno chytit.“. Brendan i Elisha sáhli do svých pouzder na PokéBlocky a každý jich několik vytáhli. Vložili je dovnitř a zavřeli víko.

***

Po několika minutách prohlížení si nekonečné Safari Zóny Elisha ukázala na podivného modrého Pokémona, který trochu připomínal Brendanova Wyanuta. Brendan se k němu přiblížil a vytáhl Pokédex. „Wobbufet. Normální Pokémon. Umí odrážet útoky nepřátel s dvojnásobnou silou,“ řekl Pokédex.

Brendan vytahoval Pokéball s Absolem, že ho povolá do zápasu, aby si mohl Wobbufeta chytit, ale v tu chvíli se stalo něco nečekaného.

Z Brendanova batohu vylezl malý Wyanut, skočil na zem a vrhl se k Wobbufetovi. Objal ho a podíval se smutně na Brendana.

Brendan pochopil. Wyanut se do Wobbufeta zamiloval jako jako dítě do rodiče. A ono to i tak vlastně bylo. Wyanut se může narodit jenom dvěma Wobbufetům.

„Brendane,“ zašeptala Elisha a pevně stiskla jeho paži. Neodpověděl. Se slzami v očích se díval na Pokémona, kterého vychoval jako malé miminko. Wyanut jeho pohled opětoval. Pak se od Wobbufeta odtrhl a přeběhl zpátky k Brendanovi. „Ne, Wyanute,“ řekl Brendan. „Zůstaň tu s ním.“.

Na suchou zem spadlo několik slz. Brendan se otočil a odběhl. Chtěl to už mít za sebou. Věděl, že Šampiónem a Mistrem Pokémonů se může stát jen tehdy, porozumí-li svým Pokémonům.

Elisha se rozběhla za ním a když ho dohonila. Objala ho a přitom ani jeden netušil, že za pár dní se bude Brendan trápit s odchodem jednoho svého kamaráda znovu.

***

Na svět Hoenn padala tma a tak se Brendan i Elisha museli vrátit zpátky ke vchodu do Safari Zóny. Když procházeli kolem Krmítka, zastavili se. Podívali se tam a uviděli malého Pokémona.

„Oddish,“ dozvěděli se vzápětí od Pokédexu. „Travní Pokémon. Byl do Hoennu přivezen z Kanto. Umí velice silné travní útoky.“.

„Tak do toho, Brendane, chyť ho,“ řekla Elisha, ale Brendan zavrtěl hlavou a potichu řekl: „Ne, je tvůj, Elisho.“. Pak se odvrátil a odešel k velkým vratům, která vedla ven ze Safari Zóny.

Elisha pokrčila rameny a vytáhla Pokéball. „Castforme, leť!“ zvolala. Z jejího Pokéballu vyskočil Castform, Pokémon, kterého dostala v Počasovém Institutu. „Castforme, použij Slunečné počasí,“ přikázala Pokémonovi a ten se proměnil v malé sluníčko. Oddish zazářil jasným světlem a vypadalo to, jako by do sebe natáhl energii. „Castforme, Plamenomet,“ řekla Elisha a její Pokémon vystřelil na Oddishe plameny.

Oddish byl travní Pokémon, a tak se nebylo co divit, když omdlel. „Safari Balle,“ řekla Elisha a vytáhla Safari Ball, „leť!“.

Safari Ball dopadl na Oddishe a vtáhl ho do sebe. Zůstal ležet v trávě a ani se nehnul. Elisha beze slova povolala Castforma zpátky, sebrala Safari Ball s Oddishem a připnula si ho k pásku. Potom se vydala za Brendanem.

***

Správce Safari Zóny jim nabídl nocleh v pokojích pro trenéry a oni ho přijali. Nakrmili všechny své Pokémony a když mezi nimi Brendan uviděl i Oddishe, odvrátil se a šel si lehnout.

Tu noc Brendan dlouho nemohl usnout. Myslel na Wyanuta, kterého nechal s jeho kamarádem tam venku. Myslel na to, jaké to bude, až bude zápasit s Elitní Čtyřkou. Myslel na to, co bude potom. Myslel na tajemného Pokémona, který se mu už několikrát zjevil. Myslel...a už nedomyslel. Usnul.

Někde daleko odsud se malý Wyanut stočil do klubíčka a přitiskl se k Wobbufetovi. Ten ho přikryl rukou a usmál se. Nad jejich hlavami přeletěl onen tajemný Pokémon a v duchu se usmál.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní