[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Legendy ožívají


„Cože?“ nepochopil v první chvíli Brendan. „Ano, je to tak. Brendane, oni se spojili a složili nějakou mapu, podle které najdou jeskyni, kde spí Groudon a Kyorga. Chtějí je chytit pomocí Modrého a Červeného kruhu a ovládnout s nimi zemi. Ty jsi jediný člověk, který nás může zachránit. Jeskyně prý je v podmořské trhlině na cestě 128, to je tam, jak jsi se potápěl. Neztrácej čas a jdi na to! Věřím ti,“ řekl Steven a odběhl.

Brendan pokrčil rameny a znovu pustil Wailorda ven. Potopili se a pak už plavali pod vodou dál a dál.

***

Po nějakém čase Brendan uviděl ponorku, která se vznášela u hladiny. Přikázal Wailordovi, ať se vynoří a když tak udělal, byl Brendan ve velké jeskyni. Vydal se chodbou a najednou uviděl Aquaťáka. Ten zavolal: „Stůj! Dál ani krok! Sharpedo, bojuj!“. Z jeho Pokéballu vyskočil žraločí Pokémon. „Já si volím Clamperla!“ vykřikl Brendan a pustil ven škeblovitého Pokémona. „Sharpedo, použij Kousnutí!“ vykřikl Aquaťák. „Clamperle, zavři se!“ přikázal Brendan, ale Sharpedův útok byl na Clamperla moc silný. Pokémonova škeble se otevřela. „Clamperle, Svěrák!“ přikázal Brendan. Clamperl vysunul ven dvě dlouhá tykadla a omotal s nimi Sharpeda. „Sharpedo!“ zavolal Aquaťák, ale už to nebylo nic platné. Clamperl práskl se žralokem o zem.

Zatímco Aquaťák kontroloval Sharpeda, Brendan nečekal a utekl dál do jeskyně.

***

Po asi půl hodině velice únavného bloudění Brendan před sebou uviděl dva staré známé – Archieho a Maxieho.

Oba si nadšeně povídali. Brendan zaslechl útržky vět jako: „Groudon je náš! Máme to! Tak do toho!“. Poté oba vedoucí týmů vešli do jakési obrovité jeskyně, která byla největší, jakou kdy Brendan viděl.

Uprostřed jeskyně byla dvě jezírka – jedno plné lávy a druhé plné vody. A tam uvnitř každého z nich – ne, to nemohla být pravda! Brendan vytáhl Pokédex a jeho myšlenky se potvrdily. „Groudon. Podle pověsti prý stvořil pevninu v Hoennu. Víc informací není známo. Kyorga. Prý stvořil všechnu vodu v Hoennu. Víc informací není dostupno.“.

Archie i Maxie se otočili k místu, odkud vycházel hlas Pokédexu a uviděli Brendana. „To snad ne!“ vykřikl Archie. „Teď jsme u cíle a žádný malý spratek nám to nepřekazí! Pokéballe, leť!“ dodal. „Bojuj, Blazikene!“ vykřikl Maxie. Před Brendanem se objevili dva neznámí Pokémoni. Pokédex řekl: „Blaziken. Poslední vývojové stádium Pokémona Torchica. Má ohromnou sílu. Milotic. Vodní Pokémon. Vyvíjí se z Feebase a je nejkrásnějším Pokémonem v Hoennu.“.

„Combuskene, Beautifly, bojujte! Použijte všechno na to, abyste je zastavili,“ vykřikl Brendan.

***

Zápas se chýlil ke konci. Milotic byl mimo a Blaziken už také omdléval. Oba Brendanovi Pokémoni se drželi dobře. Když i Blaziken omdlel, Archie vykřikl: „Ale stejně mi to nezabráníš udělat!“. Vzal Červený kruh a hodil ho na Kyorgu. Maxie udělal to samé s Modrým kruhem, ale hodil ho na Groudona.

Země se zatřásla tak, že si Brendan pomyslel, že to muselo být cítit po celém Hoennu. Oba dva legendární Pokémoni otevřeli oči a podívali se na sebe. Začali se přibližovat k Archiemu a Maxiemu, ale pak se potopili pod hladinu a zmizeli.

„Něco je špatně!“ vydechl Archie. Do nenadálého ticha se ozval mobil. Maxie ho zvedl a zeptal se: „Co se děje?“. V odpověď zaznělo: „Šéfe, něco se stalo! Počasí v celém Hoennu se zbláznilo! Prudké lijáky se střídají s totálním vedrem! Je to čím dál tím horší! Já s Magmaťáky končím! Nashle!“. Mobil zmlkl. Maxie a Archie utekli ven a Brendan běžel za nimi. Jeskyně se chvíli poté zřítila. Brendan povolal ven Wailorda a Archie i Maxie si na něj naskočili. Wailord kolem sebe udělal bublinu a vynořil se ven. Archie a Maxie vyskočili na malý ostrůvek poblíž a Brendan tam skočil za nimi.

Za několik okamžiků připlul i Steven na svém Metagrossovi a vyskočil na ostrůvek za nimi. „Vy dva blázni!“ křičel. „Tohle už jste přehnali! Jestli Groudon a Kyorga zničí Hoenn... ne, jestli zničí celý svět, jakože zničí, jestli je někdo nezastaví, tak vás zabiju! Vlastnoručně!“. Archie vytáhl Pokéball a podíval se na Maxieho. Ten kývl. „Abro, Teleport,“ vykřikl Archie a hodil před sebe Pokébal. Z něj vyskočil malý Pokémon a vzápětí Archie i Maxie zmizeli. „Kruci,“ ulevil si Steven. „Já teď letím do Sootopolis. To je na západ odsud. Doufám, že tě tam uvidím během půl hodiny!“ zakřičel na Brendana a odletěl.

Brendan už vytahoval Pokéball, aby pustil Wailorda ven, ale na zemi najednou uviděl střípky Modrého a červeného Kruhu. Sebral je a dal si je do kapsy. Pak pustil ven Waliorda, nasedl na něj a řekl: „Směr Sootopolis City.“.

***

Sootopolis bylo velké město, ukryté ve velké bílé jeskyni s tvorem nahoře. Když Brendan připlul do tamějšího přístavu a vyskočil na břeh. Byl celý promáčený od deště, ale zima mu nebyla, protože teď zářilo žhavé slunce. Brendan nevěděl, co má dělat a tak se vypravil do Střediska. Tam už čekal Steven a s ním ještě jeden člověk. „Tohle je Wallace, vedoucí místního Stadionu. Brendan se podíval na dívku ve věku asi dvaceti let s modrými vlasy. Ta kývla a usmála se. „Podívej, Brendane,“ začala Wallace. „Na severu našeho města je vstup do Jeskyně Původu. Nikdo do ní nikdy nesmí, ale tebe tam teď pustíme. Ty jediný můžeš zastavit Groudona a Kyorgu.“. „Ale jak je zastavím?“ zeptal se Brendan. „To uvidíš tam,“ řekla Wallace a odešla.

„Tak pojď,“ řekl Steven a vydal se za Wallace. Brendan šel za ním.

***

Stáli před Jeskyní Původu. „Myslíme si, že Groudon a Kyorga jsou tam uvnitř,“ řekl Steven a ukázal do temného otvoru jeskyně. „Tak jdi, Brendane,“ řekla Wallace a znovu se usmála.

Brendan vstoupil dovnitř a obklopila ho hustá mlha. „Castforme, volím si tebe,“ řekl a hodil před sebe Pokéball. „Castforme, prosím tě, znič tu mlhu,“ řekl Brendan a mlha skoro okamžitě zmizela. „Díky, a teď se vrať!“ řekl Brendan.

***

Jak postupoval chodbou dál a dál, země se čím dál tím víc otřásala. Brendan přemýšlel, proč právě on může zastavil legendární Pokémony.

V zamyšlení vstoupil do obrovské jeskyně. Byla snad ještě vetší, než ta první. Brendan ani nedohlédl na strop. Ale bylo tu něco zajímavějšího, než velká jeskyně – uprostřed stáli Groudon a Kyorga a chystali se k velkému zápasu.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní