[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Nový začátek


Byl nádherný den. Svítilo sluníčko a těch málo obyvatel bylo na pláži u moře a opalovalo se. Byl mezi nimi i profesor Oak, jeden z nejlepších odborníků přes Pokémony. Ten se však neopaloval. Čekal na chlapce, který si má přijet z Hoennu pro svého startovního Pokémona.

Chlapec seděl na lehátku na palubě lodi. Jmenoval se Brendan a za sebou měl velmi úspěšnou kariéru trenéra Pokémonů. Před pár dny se málem stal Šampionem světa Hoenn, ale kvůli nešťastné náhodě se mu to nepodařilo. Všechny své Pokémony nechal doma u profesora Birche, který mu dal jeho začátečnického Pokémona Torchica. Nasedl na loď, která odjížděla do světa Kanto a odjel tam, připraven znovu začít.

***

Loď zakotvila u mola a Brendan vyběhl na písčitou pláž. Zrakem se snažil najít profesora Oaka, ale nemohl ho uvidět. Tu mu někdo zaklepal na rameno. Brendan se otočil a uviděl usmívajícího se profesora.

„Dobrý den, profesore Oaku,“ řekl Brendan a usmál se. „Ahoj, Brendane,“ odpověděl profesor a podal mu ruku. „Tak pojď do mé laboratoře.“.

***

Laboratoř stála na kopci nad městem Pallet. Brendan se dozvěděl, že v tu samou chvíli si svého prvního Pokémona přijdou vybrat i další tři začínající trenéři.

Ještě nikdo ze začínajících třech nedorazil a tak dal profesor Oak vybrat Brendanovi ze tří Pokémonů – ohnivého Charmandera, travního Bulbasaura a vodního Squirtla. Brendan hodně váhal, ale protože si v Hoennu vybral ohnivého Pokémona, vzal si i teď Charmandera.

Pustil Pokémona ven. Charmander vypadal jako malý oranžový dráček s plamínkem na konci ocásku. Za zády profesora Oaka se ozval mechanický hlas: „Charmander. Ještěří Pokémon. Vyvíjí se docela brzy. Když mu plamínek na jeho ocásku slábne, Charmander může i zemřít.“.

„Vidíš,“ vzpomněl si profesor Oak, „zapomněl bych ti dát tvůj nový Pokédex. Tumáš,“ řekl a podal mu malou červenou krabičku s displejem, na kterém byl právě obrázek Charmandera. „A tady máš Pokébally,“ řekl Oak a podal Brendanovi deset míčků, které sloužily k chytání Pokémonů.

„Tak, teď už máš snad všechno, a myslím, že bych tě trochu měl seznámit se světem Kanto. Žije tu mnoho Pokémonů, kteří jsou od těch Hoennských velmi odlišní. V Kanto je také osm Stadionů, na kterých dostaneš osm odznaků. Když je všechny získáš, vypravíš se do Indigové Nížiny, kde se koná místní šampionát v Pokémonu. Máme tu svou Elitní Čtyřku i svého Šampiona – ten se však každou chvíli mění. Já osobně bych řekl, že tu jsou silnější trenéři, než v Hoennu. Nevím, uvidíš sám. Ještě bych tě chtěl upozornit na tobě asi neznámý tým Raket, nebo také Rakeťáků. Je to záhadný tým, který krade Pokémony a prodává je za velké peníze. Měj se před nimi na pozoru.“ domluvil profesor Oak.

Do laboratoře vstoupil mladý chlapec, vypadal tak o rok, dva mladší, než byl Brendan. „To je můj vnuk Gary,“ řekl profesor Oak a Gary kývnul. „Dnes také začíná svou cestu v Kanto. Tak Gary, tady máš svého Pokémona – speciálně na tvé přání,“ řekl Oak a podal Garymu Pokéball.

„Co bys řekl na zápas?“ zeptal se Gary. „No jistě, že souhlasím!“ řekl Brendan a povolal ven svého Charmandera. „Charmandere, bojuj!“. „Já si volím Eeveeho,“ řekl Gary a pustil ven Pokémona, který vypadal jako plyšové zvířátko s jemnou srstí.

„Eevee. Evoluční Pokémon. Může se vyvinout do pěti naprosto odlišných typů Pokémonů,“ řekl Pokédex.

„Jaké vůbec Charmander umí útoky?“ zeptal se Brendan a stiskl tlačítko na Pokédexu. „Chamrander ovládá Zuřivý útok, Plamenomet a Jiskřičky,“ dostalo se mu odpovědi.

„Eevee, použij Srážecí útok,“ řekl Gary. Eevee se rozběhl a před Charmanderem skočil do vzduchu. Charmander se podíval nad sebe a Eevee na něj spadnul. Ohnivý Pokémon se z toho však vzpamatoval. „Charmandere, Plamenomet,“ přikázal Brendan. Charmander otevřel tlamičku a vyslal z ní plameny přímo na Eeveeho.

„Eevee, teď použij Nárazový útok,“ rozhodl Gary. Eevee se rozběhl a skloněnou hlavou narazil do Charmandera, který odlétl o kousek dál a ztratil vědomí. „Charmandere, vrať se!“ řekl Brendan. „Podej mi ten pokéball, vyléčím ti ho,“ řekl profesor Oak a zatímco míček vkládal do přístroje na léčení, Gary odešel.

Brendan si od profesora vzal vyléčeného Charmandera, rozloučil se a také odešel.

***

Když mu došlo, že neví, kam se má vydat, ozval se za ním hlas: „Haló, zastav!“. Byla to dívka s modrými vlasy asi tak v Garyho věku. „Já jsem Daisy, Garyho sestra a vnučka profesora Oaka,“ řekla. „Slyšela jsem, že jsi z Hoennu a asi nevíš, kam se máš vydat.“. Brendan přikývl. „Tady máš Mapu Měst, která ti pomůže zorientovat se tady u nás v Kanto,“ řekla a podala mu smotanou mapu. „Hodně štěstí,“ řekla Daisy a odběhla.

Brendan mapu rozbalil a podíval se na ní. Z města Pallet, kde právě byl, vedla jenom jediná cesta. Nesla číslo 1. Po ní se Brendan měl dostat do Viridian City, kde měl být Stadion. Brendan mapu opět stočil do ruličky a dal si jí do batohu. Pak vykročil na cestu.

***

Daleko odtud seděla jedna dívka na lavičce a hrála si se svým Pokémonem Swampertem. Byla to Elisha, Brendanova dávná kamarádka. „Myslíš si, že bych se za ním měla vydat?“ zeptala se Pokémona a ten chvíli přemýšlel, ale pak přikývl. „Dobře, stejně už mě nebavilo být moderátorkou Soutěží,“ řekla Elisha a vrátila Marshtompa zpátky do jeho Pokéballu.

***

Brendan mezitím kráčel po cestě 1 se šťastným pocitem. Začíná nové dobrodružství s úplně novými Pokémony a lidmi! Jen jedna věc mu tady tak trochu chyběla – někdo, s kým by se dalo povídat. Někdo jako Elisha.

Brendanovy úvahy přerušil nádherná duha, která se před ním zničehonic objevila. Na jejím konci byl ptačí Pokémon, který Brendanovi připomněl jeho Latiase, který ho také všude sledoval. Pokédex Pokémona nepoznal a Brendan se usmál: „Moje cesta začíná nádherně, a dokonce úplně stejně, jako v Hoennu. To by mě zajímalo, co všechno mě čeká!“.

Pokémon vydal zvláštní zvuk, něco jako zpěv a pak odletěl. Brendan se znovu usmál.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní