[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

První nový odznak


Brendan, Lee a Elisha konečně dorazili do města Pewter. Brendan se chtěl hned rozběhnout na Stadion, ale Elisha ho varovala: „Nejdřív si nech vyléčit Pokémony ve Středisku!“. Brendan poslechl, a tak se skupinka vypravila hledat Pokémonské Středisko.

Po chvilce hledání ho našli. Stálo mezi budovou Stadionu a nějakou velkou budovou, na které visela vývěsní tabule s názvem Muzeum. „Nejdřív do Střediska, pak na Stadion a potom do Muzea,“ rozhodl Brendan. Elisha a Lee se na sebe podívali a usmáli se. Brendan si toho naštěstí nevšiml.

***

S vyléčenými Pokémony se Brendan vydal na Stadion. Před vchodem řekla Elisha: „A proč já bych to taky nezkusila? V Hoennu byly Soutěže, ale tady...“. „Klidně, mě to vadit nebude,“ řekl Brendan a chtěl vejít dovnitř. Ale Lee ho zastavil se slovy: „Podívej, Brendane, ty si myslíš, že s nevytrénovanými Pidgeym a Charmanderem máš šanci proti Brockovým kamenným Pokémonům? Já bych řekl, že ne. Elisha má Azurilla, to je vodní Pokémon, ale ty? Létající a ohnivý typ...nic moc. Měl by sis ještě nějakého Pokémona chytit!“. Brendan se zarazil a podíval se na Elishu. Ta kývla. Brendan si vzdychnul: „Tak dobře! Jdeme hledat ještě nějakého Pokémona!“.

***

Za městem Pewter, ve vysoké trávě, Brendan narazil na Nidorana. Zavolal Leeho a Elishu a Lee řekl: „To je Nidoran, sameček. Králičí Pokémon. Má velice účinné jedovaté a zemní útoky. Toho by sis chytit mohl, Brendane!“.

Brendan přikývnul a vytáhl Pokéball. „Charmandere, bojuj!“.

Z Pokéballu vyskočil ohnivý Pokémon. Brendan řekl: „Charmandere, udělej všechno proto, abys oslabil toho Nidorana.“. Charmander kývl a vyslal na králíčka vír z plamenů. Nidoran sklonil hlavu a když plameny narazily na roh, který měl na hlavě, odrazily se zpátky na Charmandera. Tomu se nic nestalo, a tak se vrhnul na Nidorana a začal po něm sekat ostrými drápky.

Nidoran brzy omdlel. „Pokéballe, leť!“ zavolal Brendan a hodil po Nidoranovi míček. Ten ho vtáhl do sebe. Několikrát sebou zaškubal, ale pak se uklidnil. „Bezva,“ zašklebil se Brendan.

***

Vešli na Stadion. Uvnitř to vypadalo úplně jako na Stadionu Roxanne, trenérky kamenných Pokémonů z Hoennu. Brendan uviděl chlapce, který seděl na lavičce a vypadal zamyšleně. Přešel k němu a zeptal se: „Ty jsi Brock? Já jsem Brendan z Littleroot Town a chtěl bych tě vyzvat na zápas o tvůj odznak!“. „Šetři dechem,“ řekl chlapec. „Já nejsem Brock. Brock je támhle,“ ukázal na nově příchozího chlapce. „Já jsem Mat, Brockův mladší bratr.“.

Brendan se tedy obrátil na Brocka a zopakoval svoji žádost o zápas. „Dobře,“ kývl Brock, „ale ty, Mate, jdi domů. Nemáš ještě napsané úkoly!“. Chlapec přikývl a odběhl. Elisha udiveně povytáhla obočí a podívala se na Brocka. Ten začal vysvětlovat: „Víte, mám několik mladších sourozenců. Matka mi kdysi dávno odešla někam do světa a otec... o tom také nic nevím. Já, jako nejstarší, se o ně musím starat. Ale to vás asi nezajímá. Pojďme k zápasu, Brendane.“.

***

Plochu Stadionu ozářila jasná světla. Do ticha zazněl hlas rozhodčího: „Brendan z Littleroot Town vyzývá Brocka z Pewterského Stadionu na zápas o Kamenný odznak, Boulder Badge. Každý si zvolí dva Pokémony. Zápas nemá časové omezení. Začněte!“:

„Můj první Pokémon bude Nidoran!“ řekl Brendan. „Pokéballe, leť!“. V zápasišti se objevil Pokémonní králík.

„První strategická chyba,“ řekl Lee. „Nidorana si měl Brendan nechat v záloze.“.

„Můj Pokémon bude Geodude,“ řekl Brock. Z jeho Pokéballu vyskočil Pokémon, který vzhledem připomínal kámen se dvěma rukama. Elisha měla pocit, že slyší dvojitě. Brendanův Pokédex i Lee totiž řekli: „Geodude, kamenný Pokémon. Dá se najít ve volné přírodě, připomíná kámen v zemi. Někdy je ovšem ukryt ve stěnách jeskyní a spí tam po dlouhou dobu.“.

„Toho měla Roxanne taky,“ řekl Brendan. „Nidorane, Listovou břitvu!“. Nidoran sklonil hlavu a škubnul jí prudce dopředu. Z rohu vyletěly ostré lístky a zasáhly Geoduda plnou silou. Geodude se otočil a na Brockův příkaz zavalil Nidorana kameny. „Nidorane, teď Jedovaté žihadlo,“ řekl Brendan a Nidoran ze svého rohu tentokrát vyslal fialovou šipku. Ta ale Geodudeovi nijak neublížila. „Tohle nikam nevede,“ řekl Brock. „Geodude, Sebezničení!“.

Geodude, ač to byl vlastně kus kamene, začal žhnout a za několik vteřin zářil úplně do ruda. Pak vybuchl. Všechno zaplavil kouř.

***

Když se kouř rozptýlil, Geodude i Nidoran leželi na zemi a nejevili známky vědomí. „Geodude ani Nidoran nejsou schopni pokračovat v zápasu,“ řekl rozhodčí. „O vítězi rozhodne zápas mezi jedním Brockovým a jedním Brendanovým Pokémonem.“.

Když povolal Nidorana zpátky, řekl Brendan: „Budu věřit Charmanderovi. Charmandere, bojuj!“. Ohnivý Pokémon vskočil do zápasiště, připravený bojovat.

„Já si volím Diggleta,“ řekl Brock. „Tak to by mělo pro Brendana být snadné,“ řekl Lee a usmál se. Měl pravdu. Po jednom Charmanderově Plamenometu byl Digglet kaput. To znamenalo, že...“Brendan vítězí a vyhrává Kamenný odznak,“ hlásil rozhodčí.

Brock zavolal Diggleta zpátky a usmál se.

Přešel k Brendanovi a podal mu ruku. Když ji Brendan stiskl a opět pustil, ležel mu v dlani malý, šedivý odznak. První odznak světa Kanto. Kamenný odznak, Boulder Badge byl jeho.

Brendan si ho prohlédl a zjistil, že na zadní straně má špendlík. Připnul si ho tedy na tričko.

„A teď jsem na řadě já,“ oznámila Elisha a vytáhla Pokéball. „Azurille, bojuj!“. „Tak počkat,“ snažil se zjednat pořádek rozhodčí, „zápas tedy proběhne jeden na jednoho Bez časového limitu. Začněte!“.

„Teď mým Pokémonem bude Onix!“ zasmál se Brock. „Onix, kamenný had. Plno jich žije pod zemí a jen občas se nějaký vynoří na povrch,“ řekl Lee.

„Azurille, Vodní dělo,“ řekla Elisha svému Pokémonovi, který byl v porovnání s Onixem neviditelný. Onix se podíval dolů a do tváře ho zasáhl mocný proud vody. Onix se převrátil nazad, a kdyby Brock neutekl, byl by padl přímo na něj.

„Vítězí Elisha z Oldale Town,“ ozval se rozhodčí. „Gratuluji ti,“ řekl Brock a usmál se na ni.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní