[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Trénovaní


Když si nechali vyléčit své Pokémony, vydali se Brendan, Elisha a Lee... „Počkat,“ ozval se Brendan a Elisha s Leem zastavili. „Kam vlastně jdeme?“ zeptal se. „Jdeme k hoře Mt. Moon a když projdeme skrz ní, tak dojdeme do Cerulean City, tam mají další Stadion,“ odpověděl Lee.

***

Za posledními domy města Pewter se ozvala Elisha: „Počkat, a nechtěli jsme se jít podívat do toho muzea?“. „Aha,“ zvolali chlapci a všichni tři se rozběhli zpět.

Přiběhli k muzeu a vešli dovnitř. „Vítejte,“ přivítala je žena, sedící za pultem. „Půjdete dovnitř?“ zeptala se. „Ano,“ přikývl Brendan a koupil tři lístky.

Stáli ve velké hale a rozhlíželi se. Pod skleněnou podlahou tekla voda a v ní byl vidět sem tam nějaký kamínek. „Ale vždyť to jsou přece Kabutové!“ ozval se Lee. „Správně,“ ozvalo se za ním. Všichni se otočili za hlasem a za nimi stál nějaký muž v bílém plášti. „Tihle Kabutové jsou zkamenělí, ne živí,“ řekl muž a představil se: „Já jsem Max a zabývám se zkamenělými Pokémony. Spolupracujeme s laboratořemi na Cinnabarském ostrově a snažíme se zkamenělé Pokémony oživit. Slyšel jsem, že se to nějaké společnosti Devon v Hoennu už povedlo,“ řekl Max. „O tom nic nevím,“ řekl zamyšleně Brendan a Elisha také zavrtěla hlavou. „To nevadí,“ řekl Max a dodal: „Já už budu muset jít, ale řeknu vám tohle: Kousek odsud je hora Mt.Moon a žijí tam různí pohádkoví Pokémoni. Dají se tam najít i zkameněliny Pokémonů. Tak zatím ahoj,“ řekl Max a odkráčel.

***

Po prohlídce Muzea se naši tři kamarádi konečně vypravili k hoře Moon. Nedošli však daleko. Zastavila je totiž malá holčička a zeptala se: „Dali byste si se mnou zápas? Já teď jdu do Pewterského Střediska se svými Pokémony, ale na zápas ještě sílu mají.“. „Já si s tebou zápas dám,“ řekl Lee a postavil se proti holčičce. „Můj Pokémon bude Caterpie,“ zvolal a vytáhl Pokéball. Hodil ho před sebe a z něj vylezl housenkovitý Pokémon. „A já si volím Pikachu,“ řekla holčička a pustila ven z Pokéballu svého elektrického Pokémona.

Brendan už Pikachu znal z Hoennu, ale stejně se radši znovu zeptal Pokédexu. Ten odpověděl: „Pikachu, elektrický myší Pokémon. Svou elektřinou je schopen rozsvítit obyčejnou žárovku na několik měsíců.“.

„Tak dobře,“ řekl Lee. „Caterpie, použij Vláknový útok!“. Caterpie otevřela tlamičku a začala z ní vypouštět úzký proužek vlákna. Zamotala do něj úplně celého Pikachu.

„Pikachu, použij Zuřivý útok,“ řekla holčička. Pikachu vytáhl drápky a prořízl vlákna. Pak se vrhl na Caterpie a začal jí škrábat. Caterpie už už málem omdlela, ale pak se zalila bílým světlem. Vyvíjela se.

Když přeměna skončila, na místě Caterpie teď stál zelený Pokémon. vypadal jako motýlí kukla. Byl to Metapod. „Bezva, to je Metapod!“ zajásal Lee. Brendan vylovil v kapse Pokédex a ten řekl: „Metapod, zakuklený Pokémon. Vyvíjí se velmi brzy. Má tak pevnou skořápku, že skrz proniknou jen silnější útoky.“. „Metapode, Odraz!“ řekl Lee. Metapod zavřel oči a jeho kukla se zaleskla. „Pikachu, Bleskový útok!“ rozhodla se dívenka.

Pikachu zavřel oči a vyslal na Metapoda blesk. Metapod blesk pohltil, aniž by se mu cokoliv stalo. „Tak to zkusíme znovu, Pikachu, Bleskový útok a snaž se!“ vykřikla holčička. Pikachu soustředěně zavřel oči a na Metapoda znovu vyslal blesk. Tentokrát Metapod omdlel.

„Díky za zápas, Pikachu, vrať se!“ řekla dívka a vrátila svého Pikachu do Pokéballu.

***

Brendan, Elisha a Lee postupovali dál směrem k hoře Moon. Najednou se před nimi objevil malý, růžový Pokémon. „To je Clefairy, vzácný Pokémon. Vypráví se o něm různé pohádky. Kdo ho chytne, tak má opravdu štěstí!“ vykřikl Lee.

„Pokéballe, leť!“ vykřikli všichni tři najednou. Na Clefairy vyletěly současně tři Pokébally. První se jí dotkl ten Elishin. Clefairy zmizela uvnitř a Pokéball se usadil v trávě. Mlel sebou sem a tam, ale pak se uklidnil a zůstal ležet.

„Bezva,“ vydechla Elisha, „právě jsem si chytila Clefairy!“. Přeběhla k Pokéballu, zvedla ho a připnula si ho k pásku.

***

„Co vlastně víš o stadionu v Cerulean City?“ zeptal se Brendan Leeho. „Používají tam vodní typy Pokémonů,“ začal Lee. „Tenhle Stadion je velmi zvláštní – má totiž čtyři leadery. Violet, Lily, Daisy a Misty. Každá z nich na zápas o odznak použije jednoho Pokémona – Violet má Seela, Lily používá Goldeen, Daisy zase Vaporeona a Misty Starmie. Když nad jednou z nich vyhraješ, dostaneš Vodopádový odznak.“. „Tak to bych měl asi trochu trénovat,“ řekl Brendan a vytáhl Pokéball. „Lee, vyzývám tě na zápas! Nidorane, bojuj!“. „Tak tedy můj Pokémon bude Rattata,“ řekl Lee a pustil ven z Pokéballu fialovou myšku.

„Nidorane, Rohový útok!“ přikázal Brendan. Nidoran se rozběhl přímo na Rattatu. Sklonil hlavu a do Rattaty narazil ostrým rohem na hlavě. Rattata odlétla dozadu a omdlela. „Bezva!“ vykřikl Brendan.

„A teď jsem na řadě já,“ řekla Elisha. „A bude to zápas dva-na-dva! Clefairy, Azurille, bojujte!“. „Clefairy umí Zpěv, Dvojitou ránu a Nárazový útok,“ poradil Elishe Lee.

„Dobře, moji Pokémoni budou Charmander a Pidgey!“ vykřikl Brendan. „Charmandere, Plamenomet na Clefairy. Pidgey, Vzdušný vír na Azurilla. Azurille, Vodní dělo na Charmandera. Clefairy, Dvojitou ránu na Pidgeyho,“ ozvaly se příkazy.

Jako první z Pokémonů zareagoval Charmander. Z tlamičky vypustil plameny, které zasáhly Clefairy. Ta se ale vzpamatovala a vrhla se na Pidgeyho. Začala do něj bušit. Pidgey se taky jen tak nedal a začal mávat křídly. Ve vzduchu se vytvořil vír a Pidgey ho vrhnul na Azurilla. Shiny Pokémonovi se zamotala hlava a omdlel. „Ale ne,“ zavolala Elisha. „Azurille, vrať se! Clefairy, Zpěv!“. Clefairy se nadechla a začala zpívat. Charmanderovi i Pidgeymu se začínaly zavírat oči. Když už málem spali i Lee, Elisha a Brendan, Brendanovi Pokémoni usnuli. Clefairy přestala zpívat a Lee řekl: „V zápasu vítězí Elisha!“.

***

Konečně skupinka dorazila ke vchodu do hory Moon. „A to vážně musíme jít skrz?“ zeptala se znepokojeně Elisha. „Ano, jinudy cesta nevede,“ řekl Lee a vstoupil dovnitř.

Uvnitř nebyla taková tma, na jakou byli zvyklí z Hoennských jeskyní. Zářilo tam jasné světlo, které vycházelo odevšad a odnikud.

Mezitím, před vchodem do jeskyně, stála jiná skupinka trenérů. Byli to Rakeťáci, kteří se opět chtěli pokusit získat Elishina shiny Azurilla.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní