[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Gary, Bill a Misty


Zatímco Brendan vbíhal na most hledat zloděje, Elisha a Lee právě vcházeli do města Viridian. „Tyjo,“ řekl Lee, „vícekrát už bych skrz Podzemní Podchod nechtěl jít! Bylo to tam strašidelné.“. „To teda bylo,“ přisvědčila Elisha. Pořád musela myslet na to, jak se rozloučila s Brendanem. „A jaký že je tady vůbec Stadion, Lee?“ zeptala se. „Tady je elektrický Stadion, a ty, jestli chceš získat Hromový odznak, tak bys měla chytit nějakého Pokémona, protože s Azurillem a Clefairy nemáš šanci!“. „Myslíš?“ zeptala se Elisha a Lee přikývl. Tak se otočili a vydali se do trávy za město hledat nějakého divokého Pokémona.

***

Brendan právě utíkal přes most, když tu do někoho vrazil. „Promiň,“ řekl a podíval se, kdo to je. Byl to ten, koho by tu čekal ze všeho nejméně. Gary Oak. „Tak co, chlapečku, dáme si zápas?“ zeptal se a Brendan řekl: „Nemám čas!“. „Tak to necháme na později, srabáku,“ řekl Gary a odešel opačným směrem.

Brendan doběhl za most. Když uviděl Rakeťáky, jak se smějí a podávají si ruce a spatřil taky krabičku vedle nich na zemi, rozběhl se k nim s vytaženým Pokéballem.

„To je ten prcek,“ řekla Rakeťačka a všichni se otočili na Brendana. „Pojďte si dát zápas o Kopání,“ řekl Brendan. „Tak dobře, ale nemáš šanci,“ varoval ho jeden z Rakeťáků. „Ekansi, bojuj! Koffingu, do toho! Drowzee, leť! Raticate, přidej se!“ zazněly povely zloduchů. „Tak počkat, tohle není spravedlivé,“ řekl Brendan a vytáhl své tři Pokébally. „Charmandere, Pidgey a Nidorane, zneškodněte je!“.

Strhla se veliká mela. Použití různých útoků nevedlo k ničemu jinému, než k obrovské explozi.

Když se kouř rozptýlil, Brendan se zděsil. Jeho Pidgey a Nidoran leželi na zemi. Jen Charmander se statečně držel.

Najednou se však ozvalo: „Flareone, Vaporeone a Jolteone – do nich!“. Objevili se tři skoro stejní, ale přesto odlišní Pokémoni. Červený z nich měl hustou, oranžovou srst a spolu s Brendanovým Charmanderem na Koffinga a na Ekanse vyslal obrovskou kouli z plamenů. Temní Pokémoni byli hned mimo. Vaporeon, modrý Pokémon s ploutví kolem krku zalil hypnotického Pokémona Drowzeeho vodou. Drowzee omdlel. Poslední z Pokémonů, žlutý Jolteon měl po těle samé ostře vypadající trny. Z nich vyšlehl na Raticata výboj elektřiny.

Rakeťáci odvolali své Pokémony zpátky a dali se na ústup. Technickou Pomůcku, Kopání, nechali na místě. Brendan se otočil na člověka, který mu pomohl a uviděl asi dvacetiletého kluka, který měl zrzavé vlasy a usmíval se. „Já jsem Bill,“ řekl kluk s napřaženou rukou. „A tohle jsou moji Jolteon, Flareon a Vaporeon. Zabývám se výzkumem Pokémonů a tajemství, která je obklopují. Bydlím támhle, nechceš se ke mě jít podívat?“ zeptal se Bill. „Ale ano, rád,“ řekl Brendan a po cestě sebral Technickou Pomůcku.

***

„Pokéballe, leť!“ vykřikla Elisha a hodila Pokéball na oslabeného Drowzeeho, psychického Pokémona. Míček vtáhl Drowzeeho do sebe a usadil se do trávy. Několikrát sebou zamlel, ale pak se uklidnil. „Bezva, chytila jsi Drowzeeho,“ řekl Lee a usmál se. Elisha se usmála taky. Teď už na Stadion může.

***

Brendan a Bill vešli do majáku. Po stěnách byly namalované obrázky snad všech známých Pokémonů. „Dosud známe něco okolo 360 Pokémonů,“ řekl Bill. „Ti žijí na poloostrovech Johto a Kanto a na ostrově Hoenn. Nějaké bys našel na Pomerančových ostrovech. S ostatními kontinenty (jestli nějaké jsou), jsme ještě nenavázali žádný kontakt. Možná, že tam někde,“ mávl Bill rukou za moře, které bylo vidět z oken, „jsou další stovky, možná tisíce nám dosud neznámých Pokémonů. Možná, že taky ne. Podívej, nyní se zabývám evolucemi Pokémona Eevee. Eevee se vyvíjí pomocí evolučních kamenů – když na něj použiješ Ohnivý kámen, vyvine se na Flareona. To je tenhle,“ a ukázal na ohnivého Pokémona. „Když na Eeveeho použiješ kámen Vodní, vyvine se na Vaporeona,“ ukázal Bill na vodního Pokémona. „A pak tu máme kámen Bleskový, s tím si Eeveeho vyvineš na Jolteona.“. Brendan se podíval na třetího, jasně žlutého Pokémona s trny po těle. Jolteon se mu hned zalíbil.

„Tak ti děkuji za přednášku, Bille,“ řekl Brendan. „Bylo to zajímavé.“. „Počkej, abych nezapomněl,“ řekl Bill, „tady máš lístek na loď S.S.Anne. Ta kotví v přístavu ve Vermilion City. Pořádá se na ní nějaká oslava a prý tam mají přijít všichni trenéři Pokémonů. Já tam nemůžu, mám moc práce,“ posteskl si Bill a podal Brendanovi lístek. Brendan si ho dal do kapsy.

***

„Raichu, Mega kop!“ řekl nějaký muž, skoro dvakrát tak vysoký, jako Elisha. Vyvinutý elektrický Pokémon se rozběhl a packou praštil Elishina Drowzeeho přes čumák. „Drowzee, Hypnózu,“ přikázala Pokémonovi Elisha. Drowzee se pozorně zadíval na Raichu a luskl prsty. Raichu padnul a usnul. „Bezva!“ zajásala Elisha. „Získala jsem Hromový odznak!“.

***

Brendan se tedy rozloučil s Billem a jelikož měl do večera času dost a Stadion byl zavřený, tak se rozhodl prohlédnout si město tady za mostem. Když se blížil k posledním domům, uviděl zrzavou dívku, která tam seděla na bobku a hrála si s velkou, fialovou hvězdicí.

Brendan k ní přiběhl, a podle toho, co věděl, poznal, že je to Misty, jedna z trenérek zdejšího Stadionu.

Misty se na něj otočila a řekla: „Ahoj, co tu děláš? Jsi trenér Pokémonů?“. „Ano, jsem a chtěl bych si vybojovat Vodopádový odznak,“ odpověděl Brendan. „Tak dobře,“ vzdychla si Misty. „Bude to zápas jeden na jednoho, ano?“ zeptala se. „Dobře,“ kývl Brendan. „Já si volím Nidorana. Bojuj,“ řekl Brendan a pustil ven králičího Pokémona. „Můj Pokémon bude Starmie,“ řekla Misty a Starmie sebou švihla tak, že dopadla před Nidorana.

„Starmie. Vodní Pokémon. Vyvinutá ze Staryu pomocí vodního kamene,“ řekl Pokédex. „Tak dobře,“ řekl Brendan. „Nidorane, Listovou břitvu!“. Nidoran mávl hlavičkou a na Starmie vyletěly ostré lístky. Zabořily se jí do těla a Starmie padla vzad. „Starmie, Hvězdicový útok,“ řekla Misty. Starmie se roztočila a na Nidorana začaly létat jasné hvězdy. Pokémon ustupoval a ustupoval, až se najednou zastavil. Nidoran se totiž začínal vyvíjet.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní