[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Cesta k Podchodu


Světlo konečně pohaslo. Brendan a Misty uviděli nového Pokémona. „Nidorino, jedovatý Pokémon. Vyvíjí se z Nidorana samečka a v rohu má tolik jedu, že by s ním naplnil litrovou sklenici,“ řekl Pokédex.

„Bezvadný, Nidorino,“ řekl Brendan. „Teď už Vodopádový odznak jistě vyhraju! Nidorino, Vrtací útok!“. Nidorino sklonil hlavu, roztočil roh a vrhl se na Starmie. „Starmie, Vodní dělo,“ velela Misty a její Pokémon začal na Nidorina střílet vodu. Nidorino se však dostal skrz vodu a s roztočeným rohem se vrhl na Starmie. Starmie omdlela.

„Bezva, mám další odznak,“ vykřikl Brendan. „To tedy máš,“ přisvědčila Misty a podala mu malou kapku. Byl to Vodopádový odznak. Brendan jí poděkoval a podal jí ruku.

***

„A kam se vydáme teď, Lee?“ zeptala se Elisha. „No, podle mě bys mohla zkusit buď Stadion v Celadon city, tam zápasí s travními Pokémony, nebo, jestli už Brendan skončil v Ceruleanu, bys mohla jít tam,“ zazněla odpověď. „Tak dobře, jdeme do Ceruleanu!“ řekla Elisha.

***

Brendan byl právě u okradeného pána. Vrátil mu Technickou Pomůcku, jeho Kopání a pán mu za odměnu podal lístek. „Děkuju, že jsi mi zachránil to Kopání. Je to vzpomínka na staré časy, kdy jsme kopali v Diggletí jeskyni...Tady máš za odměnu Poukázku na kolo, tu o pár domů pode mnou vyměníš za nové kolo. Bude se ti hodit při cestování,“ řekl muž a Brendan poděkoval.

V Obchodě s koly přišel k pultu a prodavači podal Poukázku.

Prodavač odešel dozadu a když se vrátil, vedl nové kolo. „Bezva,“ řekl Brendan a poděkoval. Venku na kolo nasedl a uháněl k Vermilion City, kam, jak si zjistil podle Mapy Měst, se tam muselo přes Saffron City.

***

Elisha a Lee právě vylezli z Podchodu a Elisha se zeptala: „Proč je vůbec město Saffron uzavřené?“. „Prý ho obsadili Rakeťáci,“ řekl Lee. „Tak to je špatné, hodně špatné,“ řekla Elisha a vydali se směrem na Cerulean.

Za chvíli však kolem nich prosvištěl Brendan na svém novém kole. Zastavil u nich. „Ahoj,“ řekl. „Kolik už máš odznaků?“ zeptal se Elishy. „Teď jsem získala odznak na Stadionu Vermilion City a momentálně máme namířeno sem,“ řekla Elisha. „A co ty?“ zeptala se. „Já mám Vodopádový odznak od Misty,“ pochlubil se Brendan. „Tak ahoj,“ řekl Lee a spolu s Elishou se vydali dál.

(malá poznámka – odteď se Brendan s Elishou nebudou potkávat moc často, ani nebudu psát, co Elisha dělá, jaké Pokémony si chytá a kolik má odznaků...)

Když Brendan dorazil k bráně do města Saffron, zastavila ho policistka. „Dál nesmíš!“ řekla a zvedla ruku. „A proč?“ zeptal se zvědavý Brendan. „Město Saffron je v kritickém stavu, obsadili ho Rakeťáci,“ řekla policistka a zamračila se. „Jestli chceš jít do města Vermilion, musíš Podchodem. To je támhle,“ ukázala na schody, vedoucí pod zem. „Tak dobře, děkuji,“ řekl Brendan a dovedl kolo až ke schodům.

***

Podchod vypadal jako tunel metra, ale bez kolejí a vlaků. Na stropě svítily zářivky a Brendan si připadal jako v jeskyni. Už se těšil, až vyleze na druhé straně.

Najednou ho napadlo, jaký typ Pokémonů asi trenér ve Vermilion city používá. Pak mu také došlo, že má lístek na S.S.Anne a že by se tam měl podívat.

***

Konečně byl venku z Podchodu. Ani ne za minutu jízdy na kole ho zastavil starší muž. „Dáš si se mnou zápas, chlapče?“ zeptal se. „Ano, a rád,“ řekl Brendan a vytáhl Pokéball. „Pidgey, volím si tebe!“. „Můj Pokémon bude Butterfree,“ řekl muž a hodil před sebe svůj Pokéball. Z něj vyskočil motýl, jen o málo hezčí, než Brendanův Beautifly. Brendan čekal, že mu Lee o něm něco řekne, ale nic se neozvalo. Brendanovi to došlo a vytáhl Pokédex. „Butterfree, motýlí Pokémon. Vyvíjí se z Metapoda a hned po vyvinutí se naučí Hypnotický útok,“ řekl Pokédex.

„Dobře tedy,“ řekl Brendan. „Pidgey, Vzdušný vír!“. Pidgey vytvořil malé tornádo a poslal ho přímo na Butterfreeho. Vír vtáhl motýla do sebe, ale Butterfree začal mávat křídly opačným směrem a tak vír zneškodnil. „Butterfree, použij Paralyzující déšť!“ řekl muž. Motýl přeletěl na Pidgeym a na ptačího Pokémona se začal snášet zlatý pyl. „Pidgey, honem to odfoukni,“ zakřičel Brendan a Pidgey znovu začal mávat křídly. Paralyzující pyl se teď snášel na Butterfreeho. Ten už to nestihl odvrátit a tak byl ochromen.

„Butterfree,“ zakřičel muž, ale Butterfree se už snášel k zemi. „Bojoval jsi dobře, ale teď se vrať,“ řekl a natáhl ruku s Pokéballem. „Díky za zápas,“ řekl muž a odešel.

***

Brendan dojel do města. Nejdříve zamířil do Střediska, aby mu sestra Joy vyléčila Pokémony. Když se tak stalo, vypravil se Brendan hledat přístav.

Na pláži bylo plno lidí a trenérů Pokémonů a tak se Brendan rozhodl, že ještě předtím, než vstoupí na loď, si dá s někým zápas. Nemusel dlouho hledat, pod jedním z mnoha slunečníků ležela dívka, o několik let mladší, než Brendan.

Když uviděla Brendana, zeptala se: „Ty jsi trenér Pokémonů, viď?“. Brendan kývl a dívka pokračovala: „Tak to si se mnou jistě dáš zápas, že?“. Brendan znovu kývl.

Dívka se zvedla a vytáhla Pokéball. „Můj Pokémon bude Bulbasaur! Bojuj!“ řekla a z jejího míčku vyskočil Pokémon s cibulkou na zádech. „Bulbasaur, semínkovitý Pokémon,“ dozvěděl se Brendan od Pokédexu.

„Dobře, já si volím Charmandera,“ řekl a pustil ven svého ohnivého Pokémona. „Charmandere, Plamenomet,“ zavelel Brendan a ani nemusím dodávat, že Bulbasaur hned omdlel. „Ach jo, měl jsi typovou výhodu,“ řekla dívka. „Bulbasaure, vrať se!“.

Brendan se jí chtěl zeptat, kdy začíná slavnost na S.S.Anne, ale vtom se ozvala tři krátká zahoukání. „Znamení, že slavnost na lodi začíná,“ usmála se dívka. „Jdeme, ne?“ zeptala se a chlapec kývl. „Mimochodem, já jsem Jennifer.“


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní