[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Bitva na moři


Začala nepředstavitelná mela. Odevšad se ozývaly výbuchy, jak trenéři povolávali ven své Pokémony a přikazovali jim, aby použili na Rakeťáky nějaký útok.

Brendanovi došlo, že tu jsou i Elisha, Lee a Gary. Přes kouř nebylo nic vidět a tak Brendan vyběhl na palubu. Mrzelo ho, že se nemůže přidat k zápasu, ale dole bylo víc než dost trenérů, a tak jenom čekal.

Za pár minut se to dole trochu uklidnilo a na palubu vyběhlo kolem dvaceti očouzených postav. Za nimi běželi všichni trenéři z podpalubí. Postavy proběhly kolem Brendana a naskákaly do vody. Od té doby už je nikdo na lodi neviděl.

***

„Ahoj,“ řekl Brendan a podíval se na Elishu a Leeho. „Ahoj,“ odpověděli ti dva a opětovali Brendanův upřený pohled. „Podívejte, když jste tak tady, napadá mě, že...“. „Ne, byla to moje chyba a moc mě to mrzí,“ řekla Elisha. „Už se to vícekrát nestane, přísahám,“ řekla a vrhla se na Brendana. Objali se spolu a oba zase zářili štěstím.

Znovu se ozval rozhlas: „I přes narušení budeme pokračovat v našem turnaji. Prosím všechny, aby se dostavili k zápasišti.“. „Viděli jsme tě v prvním kole a vedl sis opravdu dobře,“ řekla Elisha Brendanovi. „A ty jsi se nezúčastnila?“ zeptal se Brendan a Elisha zavrtěla hlavou. „Už jsem to bohužel nestihla. Ale teď pojďme.“.

***

„V prvním zápasu druhého kola se utkají Brendan z Littleroot Town a Gary z Pallet Town. Pravidla jsou takováhle: Každý z

trenérů si může zvolit dva Pokémony. Zápas bude ovšem normální, ne typu dva-na-dva. Nemá časové omezení. Začněte teď!“.

Teď mám šanci ukázat, že jsem lepší, než on, pomyslel si Brendan a vstoupil na okraj zápasící plochy. Gary přišel z druhé strany. Úšklebkem Brendana pozdravil. Brendan se podíval a byl v šoku. Vedle Garyho stála Jennifer a drželi se spolu za ruce.

„Prosím, začněte,“ ozval se rozhodčí. „Já si volím Charmeleona,“ vykřikl Brendan. „V tom případě si já zvolím Wartortla!“ zakřičel Gary.

„Wartortle. Želví Pokémon. Vyšší vývojové stádium Squirtla. Když se uzavře do svého krunýře, bývá moc těžké ho dostat zase ven,“ řekl Pokédex.

„Takže sis zvolil Wartortla, abys měl typovou výhodu, viď?“ zašklebil se Brendan. „Ale to ti nepomůže. Charmeleone, Plamenomet!“. Ohnivý dráček otevřel tlamu a se zuřivým výrazem ve tváři vyslal na Wartortla žhavé plameny. Želví Pokémon se však stáhl do svého krunýře a nic se mu nestalo. „Wartortle, Vodní dělo!“ přikázal stroze Gary. Vodní Pokémon otevřel tlamu a zalil Charmeleona vodou. Charmeleon omdlel.

„Vrať se,“ řekl Brendan. „Byl jsi dobrý.“. Teď se však musel rozhodnout, kterého Pokémona pole do boje proti Wartortlovi. Moc na výběr neměl – Pidgeyho, nebo Nidorina? Nidorino byl silnější, než Pidgey a tak měl šanci porazit Wartortla i druhého Garyho Pokémona.

„Nidorino, leť!“ řekl chlapec. „Tak ty sis zvolil Nidorina,“ řekl posměšně Gary. „Toho zvládnu jako nic. Wartortle, Pokousání!“. Wartortle vycenil své nebezpečně vypadající zoubky a vrhnul se na Nidorina. „Nidorino, Rohový útok!“ velel Brendan. Nidorino sklonil hlavu a nastavil roh přímo proti běžícímu Wartortlovi. Ten se však vůbec nezranil, měl pevný krunýř i na břiše.

„Skvěle, Wartortle, a teď Hydro Pumpu!“ zakřičel Gary. Wartortle zalezl dovnitř krunýře a roztočil se velikou rychlostí. Potom z otvorů pro ruce, nohy i hlavu začala stříkat voda pod neuvěřitelným tlakem. Nidorina to okamžitě smetlo. Omdlel.

Bylo po všem. „Zpátky, Nidorino. Bojoval jsi skvěle,“ řekl Brendan a připnul si Pokéball zpátky k opasku.

„No, musím uznat, že tentokrát se ti to povedlo, Wartortle,“ řekl Gary a také svého Pokémona vrátil do jeho Pokéballu. Spolu s Jennifer přišli k Brendanovi a Gary řekl: „Bojoval jsi dobře, to musím uznat. Ale mohl bys být lepší. Zatím ahoj, Brendane.“. Jennifer Garyho pustila a řekla Brendanovi, jestli by si spolu nemohli promluvit. Brendan kývl.

„Takže,“ začala, „Brendane, před několika měsíci jsem s Garym chodila. Ale pak se Gary rozhodl, že se vydá na svou Pokémonní cestu a jelikož jsem neměla žádné Pokémony, začal mě urážet a rozešli jsme se. On se na svou cestu vydal stejně, jako ty, že? No a přibližně v tu dobu jsem já také začala trénovat Pokémony, abych se mohla vrátit zpátky ke Garymu. A teď, kdy jsem ho uviděla tady na lodi, bylo mi to jasné. Chce mě zpátky. Tak jsme se k sobě zase vrátili. Moc mě to mrzí, ale musím tě opustit...“. Pomalu přiblížila svojí tvář k Brendanově a lehce ho políbila na rty. „Nezapomenu...“ řekla. „Já taky ne,“ zašeptal Brendan, ale pak dodal normálním hlasem: „Kéž by se ti splnil tvůj sen a ty bys byla tím nejlepším Vedoucím Stadionu.“. Jennifer se usmála a řekla: „Já zase přeju tobě, aby ses stal Šampiónem Kanto i ostatních zemí, Brendane...“

***

Brendan a Elisha leželi na lehátkách na palubě a opalovali se. Lee se šel podívat, jak Gary zvítězí ve finále lodního turnaje.

„Brendane, víš, chtěla bych ti něco říct,“ začala Elisha. „Povídej,“ řekl a otočil se k ní. „Sem do Kanto jsem se vydala ne proto, že by mě práce u Soutěží nudila, ani proto, že bych chtěla získávat odznaky, ale proto, abych byla s tebou.“. Brendan tohle rozhodně nečekal. „No..tedy...“ začal koktat. Elisha se zvedla a pomalu přešla k jeho lehátku. Sedla si vedle něj a dala mu dlouhý polibek.

***

Loď S.S.Anne se právě vracela zpátky do přístavu ve Vermilion City. V překrásném západu slunce z lodi jako první vystoupil Gary s velkým pohárem v ruce a se širokým úsměvem na tváři. Za ním šel tleskající dav a až dlouho poté šli Brendan, Elisha a Lee.

I když už snad do hodiny měla nastat tma, Brendan se rozhodl, že zkusí své štěstí na místním Stadionu. „Nebylo to nic těžkého,“ řekla Elisha. „Porazila jsem místního trenéra s nezkušeným Drowzeem. Takže ty to zvládneš taky,“ dodala a políbila Brendana na tvář. „Já jsem moc unavená a tak bych si ráda šla odpočinou do Střediska. Moc mě mrzí, že neuvidím tvůj zápas, ale určitě jich uvidím ještě plno dalších, Brendane.“. „Jen jdi,“ řekl Brendan a po dalším polibku Elisha odešla.

„Tak jdeme na to,“ řekl Brendan Leemu a ten přikývl. „Místní trenér má elektrické Pokémony, stejně jako Wattson v Hoennu, jestli jsi s ním zápasil,“ řekl Lee. „Ano, měl jsem tu čest,“ zazubil se Brendan a pak vykročili směrem ke Stadionu.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní